Vier maanden na ‘Manchester’ is de naïviteit helemaal terug: “Telkens als we zingen, winnen we!”

En dit is nou waarom er onvermijdelijk een tweede, derde, vierde, etc. Manchester zal zijn.

De tijd vliegt: het is alweer vier maanden geleden dat moslimextremist Salman Abedi in de Manchester Arena een bomaanslag pleegde en daarmee 22 onschuldigen, voornamelijk jongeren, van het leven beroofde om zijn giftige ideologie. Inmiddels is de arena weer gerepareerd en kunnen er weer concerten plaatsvinden. Zoals dat wel vaker gebeurt, trapte men af met een benefietconcert voor de slachtoffers van het bloedbad. Dat is natuurlijk een mooi eerbetoon – die slachtoffers verdienen niets minder – maar helaas was de gebruikelijke linkse wegkijkpropaganda ook weer van de partij.

Onder andere Noel Gallagher van Oasis trad daarbij op. Mooi, maar helaas moest hij halverwege het concert deze uitspraak eruit gooien: “Telkens als we zingen, winnen we!

Ongetwijfeld bedoelt Noel het goed: wees sterk, laat je niet bang maken etc. etc. Wat hij helaas niet snapt, is dat hij met dit soort uitspraken juist het tegenovergestelde bereikt. Probleem is namelijk: je creëert er dan misschien een leuk imagine-gevoel mee waar je je op vredige dagen fijn bij kunt voelen, maar op het moment dat de zoveelste moslimextremist op je schiet, insteekt of inrijdt ben je net zo morsdood als ieder ander slachtoffer dat minder optimistisch gestemd was. Moraal van het verhaal: je schiet er niets, maar dan ook niets mee op.

Sterker nog, het is ronduit contraproductief. Het idee van dit soort acties is dat we niet ‘bang’ worden voor moslimterrorisme, maar dat is nu juist niet handig. Een wijs Engels gezegde luidt immers: “People do not learn how to defend themselves from their friends, but from their enemies“. Als je echter blijft ontkennen dat we vijanden hebben die ons willen omleggen – en ik denk dat de talloze aanslagen dat inmiddels wel bewezen hebben – dan kom je nooit toe aan verdedigen. En dan neem je dus nooit maatregelen – een stop illegale migratie bijvoorbeeld – die écht levens kunnen redden.

Zolang we het gevaar dat ons in de ogen staart niet onderkennen, zal het altijd bij kaarsjes leggen en collectief janken en ‘Vooral niet boos worden!’ blijven… met alle dodelijke gevolgen van dien. ‘Telkens als we wegkijken, verliezen we’ zou ik dan ook zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Paul

  Binnenkort in het nieuws:
  Muzikant weet met gitaar in de hand, en met een paar akkoorden, aanslag af te slaan.

  1. swetsnek

   hahahahahaha goeie

 2. Nasrani

  Wat een onzin en hoe naïef. We wachten gewoon op de volgende aanslag, we spreken weer massaal onze afschuw er over uit, we organiseren een stille tocht, we benoemen nog eens extra dat dit niet de islam is, we zingen weer een liedje en gaan over tot de orde van de dag. En hier op DDS horen we van guusje en doppertje dat we blij moeten zijn met godsdienstvrijheid en dat we de islam daarom moeten toestaan. En vervolgens weer wachten op de volgende aanslag……..net zolang totdat we er zat van zijn.

 3. Steve Van der Vekens

  Dat klopt, net zoals het paraderen door Barcelona met de slogan: ‘Wij zijn niet bang.”
  Dat schiet ook niets op, want of je nu bang bent of niet, daar kijken de terroristen niet naar.
  Het samenkomen geeft de tegenovergestelde indruk, dat ze wel bang zijn.

 4. Steve Van der Vekens

  “En kijk ons eens veerkrachtig zijn. Samen, zullen we je met ons samenhorigheidsgevoel – hand in hand de stille mars lopend – laten zien dat ze ons niet klein krijgen!”

  Wat schiet je ermee op?
  Het is hetzelfde als bloemetjes leggen en liedjes zingen.
  Het is nu ook niet zo dat de overleden slachtoffers jullie dankbaar zijn voor de bloemetjes die jullie massaal neer leggen. Er moet eens een moment komen, dat de kaarsjesleggende menigte slachtoffer is van een tweede terreuraanval, net zoals de terroristen meestal twee bommen gebruiken, de eerste, en de tweede voor de mensen die te hulp schieten.
  De Islam buiten, dan ben je alvast van 1 ding zeker, namelijk dat er geen onschuldige Europeanen meer hoeven te sterven door de import van de Islam.
  Want die import, wordt door IS misbruikt. Merkel is de schuldige van de ongevraagde en ongewenste import.
  Knoop dat mens op.

  1. Marija

   Wat zal het tij doen keren? een aanslag in Nederland? nee denk het niet, er is geen eenheid om die geïmporteerde haat-gelovige mensen te verdrijven.
   Een burgeroorlog dan?
   Nee, want wij worden in de steek gelaten door onze links-wegkijkende leiders zonder ruggengraat, die het maar wat graag zien gebeuren, hoe eerder hoe liever.
   Toch hoop ik van harte dat Nederland weer ONS land wordt.

 5. sjun

  Het kan even duren maar uiteindelijk krijgt iedereen voorbij de mainstream media zicht op zaken: http://www.journalistenwatch.com/2017/09/12/die-fabel-von-den-woelfen-und-schafen-oder-warum-die-integration-scheitern-muss/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.