Vlog Jan Roos: ‘Vermogen Oranjes: 13,3 miljard euro, maar ze krijgen 1 miljoen extra van de regering’

Ach ja, het is toch maar belastinggeld.

Jan Roos is er absoluut niet over te spreken dat de koninklijke familie volgend jaar bijna een miljoen meer te besteden krijgt. Het vermogen van de Oranjes wordt namelijk geschat op 13,3 miljard (miljard!) euro. Waarom hebben ze in vredesnaam nog steeds belastinggeld nodig?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  Ja, beste Jan, op naar de viertiende miljard. Weet je hoeveel mensen nog rijker zijn dat kunt je toch niet zo laten. Dan maar ten koste van de oudjes met hun voltooide leven.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ik ben van nature noch een dweperige monarchist noch een zelotische republikein.
  Ruwweg sta ik er exact neutraal in.
  Ik zie het belang voor een natiestaat voor een gedeeld verleden. Samenhang. Lijm. Bindweefsel. Tradities. Geschiedenis. In NL is een van die verbindende factoren -buiten ondermeer een feest ls Sinterklaas- het koningshuis met al haar (sprookjesachtige) liturgie.

  Ik ben echter afgehaakt toen Bea na de slachtpartij op Theo van Gogh onmiddellijk naar het plaatselijke religieuze moslim paleis trok om op haar knieën haar verontschuldigingen aan de imam-van-dienst te bieden voor onze vrijheid van meningsuiting.
  Ze piste toen over de Nederlandse bevolking, de Verlichting, het Humanisme en bovenal het onvoorstelbaar leed van de nabestaanden.
  Ik ben toen al het respect voor haar en het koningshuis verloren.

  1. Marija

   (Ik ben echter afgehaakt toen Bea na de slachtpartij op Theo van Gogh onmiddellijk naar het plaatselijke religieuze moslim paleis trok om op haar knieën haar verontschuldigingen aan de imam-van-dienst te bieden voor onze vrijheid van meningsuiting).
   Is dat werkelijk zo?
   Wat een afschuwelijke mentaliteit……..van majesteit.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Beatrix besloot na de moord niet de nabestaanden te troosten, niet de geschokte samenleving, maar de Religie van de Vrede en Verdraagzaamheid.
    Dat is en blijft onvergeeflijk.
    En daarmee werd in één miezerige laffe klap het hele koningshuis overbodig.

    Vergeet ook niet haar schoondochter Maxima die even later zei:
    “Nederlanders hebben geen identiteit”

    Dat is hun mentaliteit.
    Nederlanders hebben geen recht op hun eigen land, geschiedenis, identiteit.
    Wij hebben geen identiteit, onze ouders hadden geen identiteit, onze grootouders hadden geen identiteit, onze voorvaderen hadden geen identiteit
    Maar de islam is heilig.

    Vandaar dat ze ook altijd trots en fier een vrouwenhatend moslim-uniform draagt wanneer ze door ‘bevriende’ naties als Qatar en Saoedi Arabia slentert.
    Slenteren
    Terwijl 100 meter verderop een Filippijns dienstmeisje de kop wordt afgezaagd vanwege de misdaad dat ze v.erkracht is.
    En geen journalist die haar hier ooit op aan heeft gesproken. Want wegkijken zit bij die lui tot in de kleinste, miezerigste haarvaten.

    Maar wat zijn ze toch begaan met de ‘zwakkeren’ terwijl ze daar buigen en kruipen voor de sjeik en de imam en de onschuldigen afgemaakt worden.

 3. Buiswater

  Ik melde mijn overbuurman vorige week dat ik mijn verjaardag volgend jaar bij hem in zijn achtertuin ging vieren. Hij had dus alle tijd om er leuke gedenkwaardige dag van te maken.
  Hij keek mij aan of hij water zag branden. Nou ja zeg.

 4. Ni28

  Ik ben afgehaakt na Juliana die nog normaal en niet uit de hoogte deed. Dat deed Bernhard voor haar wel. Koninkrijk of Republiek? Als je naar de Franse presidenten kijkt begrijp je niet waarom zij de aristocratie uitgemoord hebben. En Macron slaat in dat opzicht helemaal door. Waarschijnlijk is hij thuis nog steeds leerling.

 5. DolleDries

  Het koningshuis is een mengeling van Duits nazibloed en Argentijns mensen schendende dictatorbloed. Ongelofelijk dat men daar achteraan loopt.

  1. Punt50

   +++++

   Vergeet niet het laffe wegvluchten in WO2. Ik wed dat ze dat weer doen als er stront aan de knikker is.

   1. DolleDries

    Zag je Willem toen rennen met de kreet op de dam.

    1. Punt50

     Ja DD dat zit in die familie.

 6. pejoar

  als dat het enige was wat me stoort kon ik er nog mee leven.
  maar de grootste klap in het gezicht van de belastingbetaler vind ik het negeren van de verkiezingsuitslag.
  de VVD is nog steeds vriendje met de PVDA en samen zijn ze ook nog de baas aan het spelen.
  er is geen enkele urgentie om een nieuw kabinet te formeren.
  maar ook de meeste andere partijtjes vinden het wel goed zo.
  de ambtenaren,die eigenlijk regeren,blijven uit het zicht en het enige wat belangrijk lijkt is deze luxueuze overheid veel geld te bezorgen.(1 miljoen werknemers)
  een nieuw kabinet mag wat accenten verleggen behalve als er minder belastinggeld binnenkomt,dan pas treden de ambtenaren op.

 7. HaZ

  Zomaar 2 berichten op 1 dag die aangeven waar we in Nederland mee te maken hebben:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29321353/__Eigen_risco_niet_omhoog__.html
  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypotheek/29319032/__Hogere_energierekening__.html
  Men.
  wil.
  belazerd.
  worden.

 8. HaZ

  Zomaar 2 berichten…………
  De vier formerende partijen willen het eigen risico van de zorgverzekering niet omhoog. Het eigen risico is nu 385 euro. Zonder ingrijpen zou het 400 euro worden volgend jaar.
  en
  De energierekening gaat volgend jaar flink omhoog door belastingen. Een gemiddeld gezin betaalt volgend jaar 12% meer belasting, wat neerkomt op een bedrag van €67 per jaar.
  Men.
  wil.
  belazerd.
  worden.

 9. Rex Gildo

  Nederland heeft eigenlijk best wel een moderne samenleving.
  Echter; men houdt toch nog steeds een uiterst feodaal instituut levend: de erfelijk constitutionele monarchie.
  Er is dus in onze Grondwet vastgelegd, dat een vertegenwoordiger der Oranje Nassau-familie van moeder/vader op dochter/zoon Staatshoofd is van het Koninkrijk der Nederlanden.
  Ruim 200 jaar voorzien achtereenvolgende regeringen – ogenschijnlijk met instemming van het Nederlandse volk – het Koninklijk Huis van een riante ‘schadeloosstelling’.
  Ondanks het puissant vermogen in bezit van Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en Prinses Beatrix krijgen deze boven het gepeupel verheven sprookjesfiguren een buitenproportioneel zakgeld, terwijl werkende mensen te lijden hebben van bezuinigingen. Hoe lang wordt dit voor de toekomst in stand gehouden?

 10. penis aqua di rosa

  @Rex Gildo
  En de oudste dochter van het stel krijgt op haar 18e verjaardag anderhalf miljoen Euries als zakgeld in de schoot geworpen met als tegenstelling dat veel Nederlandse jeugd op afgetrapte second hand gympies moeten lopen, omdat pa/ma werkeloos werden en de WW/Bijstand niet (meer) toereikend is om de kids te geven wat ze nodig hebben. Ik snap niet dat dit schaamteloos aanvaard wordt.

 11. sjun

  Ik denk dat de kosten van dit uithangbord best gedeeld kunnen worden met een Duitse betaalstaat als Beieren. De mensen houden wel van het Nederlandse koningshuis omdat ze er zelf geen meer hebben en ze ook wel eens wat in de etalage willen zetten om zich aan te vergapen. Het moet toch mogelijk zijn het gezin gedurende een half jaar (of misschien minder drastisch voor wat evenementen) te verhuren en zo iets van de onderhoudskosten terug te winnen.

 12. henkie

  Deze mensen werken verduveld hard voor die paar luizige rotcentjes. Als ik hun was zou ik bedanken vor de eer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.