Volgend kabinet doet alsof het de belasting verlaagt, maar belasting op boodschappen en energie gaat omhoog

Oh zo geweldig nieuws! Er komt belastingverlaging aan! In de formatie is men het zo goed als eens over de belastingverlaging van de inkomsten en een versimpeling van de inkomstenbelasting. Daarbij doen de partijen alsof ze de werkenden eindelijk eens goed gaan belonen. Dat is natuurlijk niet zo.

We waren bijna positief verrast. Een overheid die de belastingen echt verlaagt in plaats van verhoogt. Een kabinet die alle inkomens tegemoet komt na de zware jaren afgelopen decennium. Men moet natuurlijk wel begrijpen dat dit kunstje van de belastingverlaging heel veel geld gaat kosten. Niet alleen voor de overheid, maar uiteindelijk ook voor u.

Overheden kunnen dit soort uitgaven, of eigenlijk beperktere inkomsten natuurlijk, op twee manieren betalen. Óf ze verlagen de uitgaven van de overheid, denk aan ontwikkelingssamenwerking, óf ze verhogen de belasting. Het kabinet wil natuurlijk dat laatste doen, anders zijn we het allemaal niet gewend van politici.

De BTW gaat omhoog en belasting op energie gaat omhoog. Zo proberen de partijen toch nog, zij het via een andere weg, het geld van u te krijgen. Het is een vestzak-broekzak verhaal. Niets meer en niets minder. Het is politieke retoriek van jewelste dat de partijen net doen alsof ze echt de belastingen gaan verlagen. Ze willen dat u meer gaat werken, omdat het lijkt alsof het ook echt iets oplevert. Daarmee krijgt de overheid nog meer belastinginkomsten. Er is niets meer aan dit verhaal dan dat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Na vier jaar belazeren komt vier jaar belazeren.

 2. trampoline

  Gewoon ordinair vestzak broekzak dus; oftewel een sigaar uit eigen doos.

  Belazeren is de core business van politici!

 3. Henk-Jansen

  Echt wat zeuren ze hier over hoe hoog de belasting is… De goede dingen die daarmee gedaan wordt zien ze hier niet…

  1. Bloem

   Beste heer Jansen, welke mooie dingen?

  2. HaZ

   Het is niet de bedoeling om goede dingen te doen met belastingopbrengsten, Hr.Jansen
   maar NOODZAKELIJKE dingen. Dat is geen zeuren, dat is een roep om realiteit.

 4. HW

  Onze overheid kun je inschatten als Rubsje nooitgenoeg, Ali Baba en zijn veertig rovers of professionele oplichters en fraudeurs.
  2002 herhaalt zich – Zalm gaf ons nieuwe tarieven voor de IB en legt energieheffing op.

  Met Zalm als formateur was dit een te voorspellen uitkomst.

  1. Ecoshaarlem

   Zalm heeft ons besodemietert met de Euro, helaas zijn vele dat vergeten, als hij lacht dan besodemietert hij je waar je bij staat, zijn wij vergeten, dat hij naar de niet zuivere bank van Scheringa ging?

 5. denk eens na

  Ik dacht dat GroenLinks er niet meer in zat.

 6. HaZ

  “Óf ze verlagen de uitgaven van de overheid, denk aan ontwikkelingssamenwerking, óf ze verhogen de belasting.”
  Zolang dit Trabantje pruttelt in het nieuw te vormen kabinet, zal er aan de uitgavenkant
  , met name de ontwikkelingssamenwerking, niets veranderen. De kosten voor opvang in de regio van de kansenpareltjes, zal ook onder die noemer gaan vallen namelijk. Over de vraag of het een werkelijke verbetering van hun ontwikkeling zal zijn, doet men niet moeilijk. U heeft hier toch voor gekozen !

 7. Ecoshaarlem

  Wij worden met open ogen door het komende kabinet besodemietert, ga eens boodschappen doen, alles is wat minimaal een gezin nodig heeft, ongeveer 15% duurder geworden!
  Hoelang laten wij ons nog bedotten door die linkse kliek?

 8. corfo

  “den Haag” is één grote smeerlapperij, hangt van leugens en bedrog aan elkaar, en de opper-smeerlap blijft gemeen grijnzend van de ene naar de andere camera rennen ! Wát een stelletje, jammer dat het CDA en CU zich hebben verlaagd om met die man én zijn club in zee te gaan. Het zal hen hetzelfde vergaan als de PvdA : er blijft niets van over !
  De enigen die beter worden van deze “belastingverlaging” zijn de rijken, de onderste laag van de bevolking én de ouderen worden stelselmatig door Pinokkio en consorten genegeerd, ik verwacht dan ook een grote stijging van het aantal Voedselbanken, onverzorgde ouderen en hongerige schoolkinderen. Met dank aan de linkse “elite” !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.