Waarom RTL4 langzaam ten onder gaat: programmadirecteur Erland Galjaard is een zielepoot

RTL4 heeft een programmadirecteur die zijn privéleven belangrijker vindt dan het welzijn van zijn bedrijf. Geen wonder dus dat RTL-programma’s steeds minder goed bekeken worden.

De kritiek op RTL4 blijft maar toenemen. In Voetbal Inside van afgelopen vrijdag haalde Johan Derksen keihard uit naar zijn werkgever. “Angela de Jong had een werkelijk vernietigende column geschreven over het niveau van de programma’s van RTL, waar geen speld tussen te krijgen was. En toen ik gekeken had, dacht ik: Ja ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft. Het is gewoon slecht,” aldus de voetbalanalist.

Toen Wilfred Genee de boel probeerde te sussen door te stellen dat het allemaal wel meeviel ging Derksen heerlijk door:

“Het heeft met smaak te maken. Ik zit net naar de tv te kijken. Vanavond op RTL4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou dan ga ik nog liever naaktzwemmen in het bos. Ik heb die muziekquiz van Humberto gezien. Die mevrouw schreef dat Humberto niet echt is, nou dat klopt! Alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die daar aanschuiven, die zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters.”

Gisteravond voegde De Telegraaf zich bij het koor van criticasters. Journalist Paola van de Velde legt uit dat Fons van Westerloo, Catherine Keyl en Bert van der Veer allemaal geloven dat het niet helemaal je van het gaat bij de zender.

Hoe dat komt? Nou, simpel. Door Erland Galjaard, programma-directeur van RTL4 en echtgenoot van Wendy van Dijk. Van der Veer vindt dat Galjaard dan ook zo snel mogelijk tekst en uitleg moet geven over de koers van de zender:

“Hoog tijd dat Galjaard een fatsoenlijk interview geeft en zich uitspreekt over alle verwijten.”

Leuk hoor, maar Galjaard heeft één klein probleem: de man is een zielepoot die zijn privéleven belangrijker vindt dan goede tv maken:

Als zo’n man je programmadirecteur is heb je als zender natuurlijk een levensgroot probleem. Maar ja, wie heeft het lef om hem eruit te gooien?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De RTL is vaak nog zwaarder PC dan de dagelijkse smurrie door de Staat gefinancierde agitprop. van de Orwelliaanse NPO-Though Crimes-Inquisiteurs.
  Een zieltogende zendertje voor mislukte BN’rs die iets meer centjes wilde verdienen dan precies dezelfde mislukte BN’rs van de Staatsomroepen.
  Een incest-paradijs van gelijkdenkenden en welgestelden.
  Zero inhoud, zero (meningen) diversiteit en de diepgang van een koffieschoteltje.

 2. marco1

  Gelukkig is Johan er nog, vanavond weer ik kijk er naar uit.

 3. Tinneke

  GTST……….. ten onder gegaan! allemaal kansenpareltjes in de serie!

 4. Ni28

  Het is een drama op de Nederlandse televisie. Als je door het programmaboekje bladert is het weinig uitnodigend. De eenzijdige links georiënteerde praatprogramma’s, de VARA cabaret waar je moeilijk om kan lachen, meestal matige films en ga maar zo door. De knop AAN-UIT kan gereduceerd worden tot UIT als het puur om vaderlandse zenders gaat.

 5. Kodi

  RTL begint een beetje een soort spreekbuis van George Soros te worden.

 6. barendp

  Bij de RTL zenders, weten ze van ieder programma iets ordinairs te maken. Dat eeuwige geschater gaat me ook de keel uithangen.

  1. marco1

   Gelukkig is het geen verplichting om te kijken.

 7. barendp

  Trouwens al dat gekook (alle zenders.) moet ook eens ophouden.

 8. Jantje

  RTL4?
  Waar je je al niet druk om kan maken?
  Zelf kijk ik er nooit naar.

 9. napels

  Het medium tv gaat ten onder aan zijn eigen arrogantie.

 10. Babaji538

  Nooit schoot er iets uit de grond, omhoog.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.