Wat een amateurs: rechter zet streep door afpakken €23 miljoen van drugscriminelen

Hoe moet je in Nederland multimiljonair worden? Heel simpel, gewoon in drugs handelen. Het Openbaar Ministerie is vervolgens te knudde om het weer van je af te pakken, zelfs als je bende wordt opgerold.

Je zou er bijna een crimineel van worden. Want dat misdaad loont, dat lijkt de rechtbank van Den Bosch vandaag wel bewezen te hebben. Een drugsbende heeft namelijk de strafrechtelijke loterij gewonnen: het Openbaar Ministerie had een bende rondom de inmiddels vermoorde Aran de Jong uit Eindhoven laten voorkomen, vanwege hun handel in Pakistaanse hasj. In totaal had de club €23 miljoen in wederrechtelijke duiten in hun zak weten te steken, en Justitie probeerde deze lui te ‘plukken’ zoals dat heet.

Wat er volgens precies is misgegaan, is niet duidelijk. Wel dat de rechter gehakt maakte van het pleidooi van het OM. De bende van De Jong mocht bovendien hun gigantische geldbedrag gewoon op hun bankrekeningen laten staan:

“De rechtbank in Den Bosch heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de miljoenenclaim tegen de bendeleden van de doodgeschoten drugscrimineel Aran de Jong uit Eindhoven.

De officier van justitie kwam in de drie jaar die de zogenaamde ontnemingsprocedure al duurde steeds met andere bedragen die de criminelen zouden moeten terugbetalen. Ook deed hij geen verslag van het onderzoek, terwijl de rechtbank dat wel eiste. De rechtbank noemde de handelwijze van de aanklager „nalatig en diffuus.””

Het is echt een blunder van jewelste, als je bedenkt dat maar liefst zes personen gevangenisstraffen hebben gekregen die tot zes jaar hebben geduurd. Je zou dus wel denken dat het criminele karakter van de drugsbende daarmee onomstotelijk is komen vast te staan, maar kennelijk kan de Nederlandse justitie het dan tóch weer helemaal en grandioos verknallen.

Het gevolg? Narcos in de polder. Pablo Escobar en Gilberto Rodriguez kijken vermoedelijk met bewondering naar het Colombiaanse justitieapparaat van de Lage Landen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Marija

  haha en de rechter weet er meer van ?

 2. Ritter

  Misdaad loont in Nederland. Dat blijkt maar weer eens.

 3. fusilier

  Je gaat natuurlijk als rechter je leverancier niet alles afpakken Marija.

 4. corfo

  Eigenlijk niet eens zó gek dat er in Nederland steeds meer miljonairs zijn !

 5. Kodi

  Heet het een bedreiging voor de rechtstaat te zijn als men bij deze gang van zaken kritische kanttekeningen durft te plaatsen?

 6. sonar

  Nu snap ik dat Rutte in de rondte gilt wat hebben wij een rijk land.
  Gezien wat er de afgelopen jaren is gegraaid ,gestolen ,gelogen,dan zijn wij rijk aan onbenullen die de rechtsgang en veiligheid moeten waarborgen voor de burgers.
  Rutte staat aan het hoofd van de V(ereniging)V(an)D(ieven) .met de P(ortemonnee) V(an) D(e) A(nder) ,
  Het is ene corrupte bende,tijd voor opschoning van al dat rapalje.

  1. corfo

   @ sonar.
   Uw reactie, waarmee ik het overigens volkomen eens ben, zal u vast en zeker op een reprimande van de alom bekende gluiperige linkse bende van Guusje G, Kind Dopper, Neworder enz, komen te staan. Zij blijven n.l. krijsen dat Rutte de “beste” m.p. aller tijden is, maar ach, je kunt van die gluiperds denken wat je wilt : zij weten niet beter !

   1. sonar

    Corfo laten zij hun gang maar gaan ,het lucht hen misschien op.
    Maar zij kunnen mij toch niet beledigen,want daar zijn ze te dom voor.

    1. corfo

     @ sonar.
     ++++++ !!

 7. DolleDries

  Het gerechtelijke verval van Nederland wordt steeds duidelijker. Daarbij nog een door en door corrupt politie apparaat en zie daar het bananenland.

 8. V@teran

  Escobar is allang dood, deed bovendien cocaïne, geen hasj.
  Wel is dit feit, een blunder van het O.M. van jewelste. Allemaal spierballentaal vd VVD ten spijt. Crimineel Nederland lacht de ‘sterke arm’ hard uit….

  Beschamend en een slecht signaal aan de samenleving, die er net als ik, niets van begrijpt.
  Ik hoop dat de top bij Justitie hiervoor gezuiverd wordt. Maar gezien het verleden, heb ik ook dit keer weinig vertrouwen in.

  1. corfo

   @ V@teran.
   Het O.M. maakt fout op fout.
   Gisteravond op t.v. het “gedrag” gezien van dhr. Giltay van de Centr.Ondernemingsraad (COR) van de politie ? Gaf duizenden euro’s gemeenschapsgeld uit en werd door niemand gecontroleerd.
   De toenmalige “minister” van Justitie , Opstelten (u kent hem vast nog wel, één van de z.g. bekwame bestuurders !) wist hier álles van maar deed niks, wat deed de man überhaupt wél ? Ooit ontvingen alle politieambtenaren in ’t korps waar ik toen werkzaam was een brief van een chef die ons erop wees dat we toch vooral “integer” dienden te zijn; deze chef was de grootste viespeuk v.h. korps, greep o.a. vrouwen bij hun “weke” delen, en wel ongevraagd ! Politie, Justitie en O.M. = één grote klèrezooi !

 9. Nog1

  In de kop wordt een bedrag van 23 miljoen genoemd. Het probleem is echter dat het OM ook nog een hoop andere bedragen heeft genoemd, en geen enkele van die bedragen heeft bewezen. Sterker nog, de rechter concludeert dat er niet eens reel onderzoek naar is gedaan.

 10. buitenbeentje

  Hoeveel kreeg de OvJ betaald om de boel in het honderd te laten lopen?

 11. Babaji538

  Een getal zou meer bepalen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.