Afschuwelijk: plunderaars op Sint Maarten breken de dierentuin binnen en eten de apen op

Geen categoriesep 12 2017, 18:00
Dit is echt een behoorlijk gruwelijk bericht. En triest ook.
Terwijl types als Sylvana lekker blijven ontkennen dat er in de navolging van orkaan Irma op Sint Maarten plunderingen aan de gang zijn, is de dierentuin van het Nederlands-Antilliaanse eiland zwaar getroffen door malloten die denken dat de exotische dieren er zijn om op te eten.
Dat blijkt uit een Facebook-bericht van een vrouw uit Rijswijk, die een vriendin heeft die op Sint Maarten woont. Deze vrouw - Sunitha genaamd - is de wanhoop nabij nadat ze gezien heeft wat er daar gebeurd is met de Sint Maarten Zoo. Plunderaars zien de dierentuin kennelijk aan voor een voedselbank waar je gratis eten kan halen, als je alleen maar bereid bent om een totale minachting voor een dierenleven aan de dag te leggen. Het Facebook-bericht luidt als volgt:

"Zojuist kreeg ik een telefoontje waarvan ik de waarheid nog niet eens wil, niet kan accepteren.

Een huilende en wanhopige Sunitha aan de telefoon. Deze waanzinnige lieverd vangt in haar getergde huis al meerdere geredde honden op. Gelukkig waren deze op tijd geëvacueerd vanuit het inmiddels verwoeste asiel.

Door haar tranen heen een trillende stem: "Ze plunderen de zoo, ze stelen de apen en de slangen en ze eten deze op, de mensen zijn gek geworden!".

Ik hoor haar stem maar de woorden komen niet binnen en na een paar keer uitleggen snap ik het. Ze heeft zelf uit nood een paar makaken in huis genomen, in de hoop dat deze een verschrikkelijke dood bespaart blijft. Ze snikt me toe "wat moet ik de apen te eten geven?"."

Maar hé, gelukkig zeggen Sylvana en Joop.nl dat de plunderingen allemaal verzonnen zijn, dus we hoeven ons ook totaal geen zorgen meer te maken over de Sint Maarten Zoo. Zo, wat is het toch fijn om weg te kijken van de realiteit! Zeker als die lelijk, misdadig, gruwelijk en zelfs onmenselijk is.
Ik lees dat de dierentuin bekend staat om hun collectie papegaaien, maar of die dieren nog in leven zijn of in inmiddels in de soep zijn beland is helaas een groot vraagteken. Ondertussen ga ik even geld overmaken naar stichting AAP. Want wát een barbarij is dit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten