Wereldvreemd NRC durft nota bene vandaag te stellen: ‘Den Haag nam het Oekraïne-referendum héél serieus!’

Heel veel gekker kan het daar niet meer worden.

Wat hebben ze in hemelsnaam bij de redactie van het NRC zitten snuiven vanochtend? Een andere verklaring kan ik niet vinden voor de dingen die vrijdag in dit stuk gesteld worden door die linkselieverdjeskrant.

Hoewel Mark Rutte en zijn formatiemakkers al een moord hebben voorbereid op de Referendumwet – de wet die het mogelijk maakte een referendum te organiseren over Oekraïne – is er een initiatief opgezet om, zo te zien nog net op tijd, een ander referendum op te zetten over de zogenaamde ‘tapwet’, die inlichtingendiensten meer bevoegdheden moet geven. Het NRC beschrijft de staat van dat initiatief allemaal op een leuke en aardige manier, maar aan het einde komt de wereldvreemde kijk van de linkse propagandamachine toch weer om de hoek kijken als ze nog even terugkijken op het referendum rondom Oekraïne.

Het is vandaag 1 september 2017, wat betekent dat om middernacht officieel het associatieverdrag met Oekraïne voor de volle 100% in werking is getreden. Dat terwijl een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking in het referendum nog keihard “nee” zei tegen het verdrag met het corrupte land. Dat betekende natuurlijk “nee, wij willen dit verdrag niet” maar Mark Rutte wist dat te interpreteren (of beter gezegd: om te buigen) naar “nou, met wat mini-aanpassingen is het wel prima”. En zo geschiedde het: het beruchte inlegvelletje werd in het leven geroepen, waarna het verdrag alsnog vrolijk geratificeerd werd en nu dus in werking is getreden. Tegen de wil van de Nederlandse bevolking in dus.

Toch durft het NRC dit te stellen:

Het raadgevend referendum bestaat sinds 2014 en geeft burgers de mogelijkheid over iedere aangenomen wet een referendum aan te vragen. De uitkomst is geldig als 30 procent van de stemgerechtigden opkomt, maar de politiek is niet verplicht de uitslag over te nemen. In de praktijk weegt het oordeel van kiezers zwaar, zo bleek vorig jaar, toen 62 procent van de stemmers ‘nee’ zei tegen het verdrag van de EU met Oekraïne en premier Rutte in Brussel een aanvulling op het verdrag uitonderhandelde.

Ja, ik moest dit ook een paar keer lezen voordat ik het geloofde. Bedoelt de krant hier niet “in de praktijk is de raad van het volk geen knip voor de neus waard”? Nee, het staat er echt: “In de praktijk weegt het oordeel van kiezers zwaar”. Te bizar voor woorden.

Deze linkse uitlaatklep staat natuurlijk wel bekend als een als een vodje wat je niet ál te serieus moet nemen, maar hiermee hebben ze zichzelf toch wel overtroffen. Je moet het lef maar hebben om de Nederlandse bevolking zó te schofferen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Duckday

  Belachelijk een zeer corrupt land haalt men binnen Ja VVD Rutten heeft lak aan de kiezer en probeert zijn baan veilig te stellen Een likker eerste orde

  1. DirkSteen

   Rutte heeft al HEEL LANG maling aan de kiezers!!! Dat is echt niet nieuw!

 2. Adriaan

  @Sybren, je hebt je huiswerk niet goed gedaan. Dit zijn jouw woorden: “Dat terwijl een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking in het referendum nog keihard “nee” zei tegen het verdrag met het corrupte land.”
  Ik citeer Wikipedia: “61% van de opgekomen kiezers – 2,5 miljoen van de 12,8 miljoen kiezers – stemden tegen de wet. De opkomst was 32%, waarmee de kiesdrempel gehaald werd.” Sybren, verkondig nooit meer onzin, anders word je ongeloofwaardig.

  1. Ni28

   Sybren bedoeld dat met het referendum het iets langer duurt voordat de regering doet wat ie wilt doen. Het is dus geen zwaarwegende middel zoals de NRC suggereert.

 3. Ni28

  Als die twee elkaar komen is het net of de leugen in alcohol beter geconserveerd wordt.

  1. Marija

   ++++

 4. Peter Selie

  Reden miljoenmiljard waarom u massaal tegen het Oekraïneverdrag heeft gestemd en de Hoge Heren in Den Haag (in het sm-tuigje van de Hoge Heren in Brussel) wel stapelgek moeten zijn om desondanks Oekraïne toch aan opengrenzië toe te voegen: het land is een open inrichting voor tuberculoselijers met AIDS. Corruptie, oorlog en een kliniekensysteem uit de 19e eeuw houden allerlei interessante nieuwe, multiresistente varianten van TBC op de been en aangezien Oekraïne op een migration corridor ligt het gevaar voor verdere verspreiding westwaards op de loer. Oekraïners gaan niet alleen zelf hier een beetje lopen aspergesteken en badkamers slopen, maar worden zelf in eigen land weer vervangen door migranten uit Klein- en Centraal-Azië. Zo reizen de ziektes mee op de ruggetjes van de massamigratie – nu extra vlug en zonder moeilijke visa. Lekker bezig, EU, zomaar derdewereldhygiène binnen de Reichsgrenzen halen! >>>> https://www.geenstijl.nl/5138221/en_u_moet_ongetwijfeld_de_oplossing_ophoesten/

 5. Ni28

  Deze twee heren zijn het bewijs van dat de gezegde: In vino veritas, niet klopt.

 6. EllyD19

  Junckertje is wel blij met onze Mark, dat kun je zo zien.

  1. Ecoshaarlem

   Beide een beetje bi ?

   1. hans-e-pans

    Misschien hebben ze beiden een lesbische vrouwelijke kant?

 7. Ecoshaarlem

  NRC alias Nederlandse Staats Courant met een vel rood randje
  Je kan van deze courant alleen maar uiterst linkse informatie verwachten, met andere woorden, het linkse leugen blaadje gewoon nooit kopen!

 8. Bes Tolen

  Democratie is een propagandamiddel van het Westen. Vooral voor binnenlands gebruik want naar buiten hebben de imperialistische bedoelingen en methodes de overhand. In de Oekraïne op barbaarse wijze uitgevoerd en daarvoor ging het al in de negentiger jaren mis doordat de NATO opnieuw moest worden uitgevonden. Wat er verder minder barbaars en stilletjes in Oost Europa (met name Balticum, Kaukasus) onder leiding van Amerika mag zijn uitgevoerd, zou ook eens aan democratische controle met diepgaand onderzoek moeten worden onderworpen.
  Dat binnenlands er zoveel ondersteuning is van de politiek komt door de herinnering aan betere politiek in verlopen tijden en de massieve indoctrinatie, die de huidige oudere democratieën kenmerken.
  De berichtgeving over de Oekraïne is er vrijwel niet. Dat is merkwaardig omdat mogelijk tot waarschijnlijk de mensenrechten daar met voeten worden getreden en het aantal vluchtelingen uit bepaalde gebieden hoog is. Boven het miljoen. Wel is het zo dat dezen welwillend maar toch met grote verontrusting worden opgevangen in aangrenzende Russische gebieden. Die verontrusting betreft ook het lot van de gebleven bevolking in opstandige gebieden en dat moet ook worden gesteld, veel andere gebieden die potentieel opstandig waren.
  Dan het voorval De Krim. Het Westen ontkent de eigen positie van De Krim met de daarbij vanouds toegelaten mogelijkheden voor De Krim, die veel meer inhielden dan die voor andere gebieden in de Oekraïne. De afscheiding lijkt daarmee ook juridisch te kunnen.
  Het Westen heeft een confrontatie politiek gevoerd en voert die nog, die haar nog zwaar kan opbreken. Te meer omdat de arrogantie met de dag toeneemt in de regeringen en vertegenwoordigende lichamen van diverse landen waaronder stellig ook Nederland valt. Er zijn heel weinig landen, die Nederland in arrogantie overtreffen. Het verdere buitenland is ook niet heilig maar de waardering voor de politiek van het Westen zal daar laag zijn. Dat betekent automatisch dat het Westen ook met meer ellende dan onoverkomelijk wordt opgescheept.

 9. sjun

  De rode Belgen hebben de wind er kennelijk helemaal onder bij het NRC. De krant is verworden tot de molensteen van de geest en dient vooral m de verkoop van lifestyle te bevorderen. Kennelijk wordt er nu ook staatspropaganda in bedreven. Het kan verkeren. Jérôme Louis Heldring draait zich waarschijnlijk om in zijn graf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.