Dé propagandafilm van 2017 komt er toch aan: 'Jesse' maandag in de bioscoop

Dé propagandafilm van 2017 komt er toch aan: 'Jesse' maandag in de bioscoop

Het moment waarvan je wist dat het zou komen: de propagandafilm over de linkse messias, Jesse Klaver, is na het schrappen van de BNNVARA-uitzending maandag tóch te zien.

Maak je borst maar alvast nat! Wie dacht dat na de zware druk tegen de vertoning van 'Jesse' definitief een streep door die video was gegaan, zat er helaas stevig naast. Hoewel nota bene het NRC - dé uitlaatklep van links Nederland bij uitstek - het beoordeelde als een propagandastukje met "weinig diepgang maar leuk voor fans", is de hype eromheen inmiddels zó groot geworden dat het toch nog het daglicht zal zien.

Aangezien de film zo ongeveer uitsluitend van belastinggeld in elkaar is gezet, zou je ook verwachten dat de belastingbetaler dat onding op zijn minst gratis mag zien. Maar nee hoor: we mogen ook nog eens extra geld gaan neerleggen als we willen weten wat er nou uiteindelijk uitgerold is. Theater Carré zal de film van maar liefst één uur maandagavond vertonen voor de 'schappelijke' prijs van 17,50 (plus 'restauratiekosten' à 1,50 en boekingskosten à 4,50).

Interessant daarbij is wel dat er aansluitend een debat zal volgen. Waarover precies en wie daar dan zullen staan is nog onduidelijk, al zou het natuurlijk uiterst interessant zijn om de Jessias himself dit knappe stukje linkse propaganda te zien verdedigen tegenover iemand als Thierry Baudet. Helaas zal het zo'n vaart wel niet lopen: ik vermoed dat dit zogenaamde 'debat' uiteindelijk eerder zal uitlopen op een wedstrijdje wie er het overtuigendste zijn misplaatste lof voor de film kan uiten.

Voor wie geen zin of tijd heeft om helemaal naar Amsterdam af te reizen, wordt de film (plus debat) ook vertoond in bioscopen door het land heen. Ook zal de film via Blendle te zien zijn, voor de iets acceptabelere prijs van 5 euro.

Hoe het ook zij: de gifgroene Klaver zelf zal hier niet slechter van worden. Zelfs als heel Nederland het na afloop een zeer matige en niet al te objectieve film vindt - die kans zit er aardig in - draagt het wel weer bij aan het superstar-imago van de jonge lijsttrekker. En dat is natuurlijk precies waar hij op zat te wachten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties