Wereldvreemd NRC durft nota bene vandaag te stellen: 'Den Haag nam het Oekraïne-referendum héél serieus!'

Geen categoriesep 01 2017, 14:00
Heel veel gekker kan het daar niet meer worden.
Wat hebben ze in hemelsnaam bij de redactie van het NRC zitten snuiven vanochtend? Een andere verklaring kan ik niet vinden voor de dingen die vrijdag in dit stuk gesteld worden door die linkselieverdjeskrant.
Hoewel Mark Rutte en zijn formatiemakkers al een moord hebben voorbereid op de Referendumwet - de wet die het mogelijk maakte een referendum te organiseren over Oekraïne - is er een initiatief opgezet om, zo te zien nog net op tijd, een ander referendum op te zetten over de zogenaamde 'tapwet', die inlichtingendiensten meer bevoegdheden moet geven. Het NRC beschrijft de staat van dat initiatief allemaal op een leuke en aardige manier, maar aan het einde komt de wereldvreemde kijk van de linkse propagandamachine toch weer om de hoek kijken als ze nog even terugkijken op het referendum rondom Oekraïne.
Het is vandaag 1 september 2017, wat betekent dat om middernacht officieel het associatieverdrag met Oekraïne voor de volle 100% in werking is getreden. Dat terwijl een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking in het referendum nog keihard "nee" zei tegen het verdrag met het corrupte land. Dat betekende natuurlijk "nee, wij willen dit verdrag niet" maar Mark Rutte wist dat te interpreteren (of beter gezegd: om te buigen) naar "nou, met wat mini-aanpassingen is het wel prima". En zo geschiedde het: het beruchte inlegvelletje werd in het leven geroepen, waarna het verdrag alsnog vrolijk geratificeerd werd en nu dus in werking is getreden. Tegen de wil van de Nederlandse bevolking in dus.
Toch durft het NRC dit te stellen:

Het raadgevend referendum bestaat sinds 2014 en geeft burgers de mogelijkheid over iedere aangenomen wet een referendum aan te vragen. De uitkomst is geldig als 30 procent van de stemgerechtigden opkomt, maar de politiek is niet verplicht de uitslag over te nemen. In de praktijk weegt het oordeel van kiezers zwaar, zo bleek vorig jaar, toen 62 procent van de stemmers ‘nee’ zei tegen het verdrag van de EU met Oekraïne en premier Rutte in Brussel een aanvulling op het verdrag uitonderhandelde.

Ja, ik moest dit ook een paar keer lezen voordat ik het geloofde. Bedoelt de krant hier niet "in de praktijk is de raad van het volk geen knip voor de neus waard"? Nee, het staat er echt: "In de praktijk weegt het oordeel van kiezers zwaar". Te bizar voor woorden.
Deze linkse uitlaatklep staat natuurlijk wel bekend als een als een vodje wat je niet ál te serieus moet nemen, maar hiermee hebben ze zichzelf toch wel overtroffen. Je moet het lef maar hebben om de Nederlandse bevolking zó te schofferen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten