Wie gelooft hem nog? Asscher: niemand gaat er komend jaar op achteruit in koopkracht

Wie het gelooft, mag zijn hand opsteken. 

PvdA-leider Lodewijk Asscher mag slechts negen zetels hebben in de Tweede Kamer, hij is nog altijd vicepremier. In die hoedanigheid mag hij zich bemoeien met de begroting terwijl de beoogde nieuwe coalitie nog steeds bezig is met formeren. Vandaag liet Asscher weer eens van zich horen met een uitspraak die bijna grappig zou zijn, als het niet zo triest was. De PvdA-minister beweert namelijk dat niemand er het komende jaar op achteruit gaat in koopkracht. Dat lees je goed: niemand.

De sociaaldemocraat beweert dat “alle minnen” zijn weggewerkt uit de begroting. Iedereen houdt volgend jaar geld over, zegt hij. Maar zoals altijd bij de PvdA zit ook hier een addertje onder het gras: als het kabinet niets had gedaan dan zouden mensen met een uitkering en gepensioneerden erop achteruit gaan. Dat is voorkomen door enkele honderden miljoenen extra te spenderen aan deze groepen.

Met andere woorden: weliswaar gaat er volgens deze begroting niemand op achteruit, maar zoiets kost natuurlijk wel geld. De belastingen zijn torenhoog, maar in plaats van de belastingen te verlagen kiest het kabinet liever voor het beschermen van uitkeringstrekkers. Het valt natuurlijk nog te bezien of Asscher gelijk krijgt: de realiteit is immers vaak weerbarstiger dan de rooskleurige koopkrachtplaatjes van de overheid. Bovendien had dit geld ook kunnen worden besteed aan het verlagen van belastingen of het afbetalen van de staatsschuld. Gratis geld bestaat niet. VVD en PvdA schuiven de rekening doodleuk door naar onze kinderen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. K.Dopper

  Of de koopkrachtplaatjes uitkomen of niet is niet afhankelijk van de PvdA. Dat maakt dit artikel weinig relevant.

  1. hans-e-pans

   Goh Dopper, ik ben het een keer met je eens.

   1. poldi

    Doppertje, doppertje toch…eindelijk ben ik het volledig met je eens.
    Ik denk dat ik de Telegraaf ga bellen !

    1. K.Dopper

     Als poldi het met me eens is moet ik nattigheid beginnen te voelen.

     1. Hetzalwelweer

      Dus je bent een vrouw Doppertje??

 2. Dollaert

  Pvda zet die AOW leeftijd weer op 65! Dat zou die partij weer ietwat geloofwaardiger maken. Ik geef het toe, een eerste stap. Ik weet zeker , dat de vervreemde achterban zal terugkeren. Want wat jullie hebben uitgespookt met die VVD in 2012 klopt natuurlijk voor geen meter en is ook niet uit te leggen. Ik zou zeggen neem deze goede raad ter harte.

  1. Hetzalwelweer

   De Partij van de allochtoontjes, zwaar geneukt door de VVD…ga in zee met deze partij van de leugens en je verliest, heel veel zetels… Of je tekent geheime contractjes…burgervader hier of daar….het mag allemaal.

  2. toetssteen

   @Dollaert
   Ik bevind me meer in het ietwat libertarische vlak, maar dat neemt niet weg dat ik een hekel heb aan de VVD en soms heel verfrissende ideeën hoor van ene Ronald van Raak.
   Maar inderdaad, terug naar 65 met die leeftijd. Alleen, dan mist de staat miljarden aan inkomsten. Ik heb voor mijzelf en de missus een verzekering afgesloten omdat ik de ellende van mijlen ver al aan zag komen ( ik ben een bankenmuppet en de missus komt uit het medische circuit). Omdat ik doodziek werd stopte zij met werken om voor mij te zorgen. Nou eh, of u even in wilt leveren! 40.000 ongeveer!

   1. Marija

    @ toetssteen
    Sterkte, hoe gaat het nu met u?

 3. Punt50

  Wat is die Asscher toch een bekwaam en uitstekend bestuurder van de PvdA.

  1. K.Dopper

   Dit deed hij inderdaad weer goed, Punt.

 4. sjun

  Tuurlijk Lodewijk. Dankzij Merkel en Brussel krijgen we hier een enorme toestroom van het aantal niet en waarschijnlijk nooit in het sociale systeem inleggende extra monden, de openstaande contributie van het VK aan Europa moet door iemand worden opgebracht en dat zou allemaal niet ten koste gaan van het vrij besteedbare inkomen. Na deze man de zondvloed, zoveel wordt allengs voor iedereen duidelijker.

  1. Ali Yas

   De vorm van die zondvloed kennen we al: een socialistische dictatuur. We missen alleen nog de massale moordpartijen op de meest productieven en dan is het feest compleet.

 5. Duckday

  Zou er weer een inlegvelletje komen of een inleg kruisje je weet het nooit

 6. buitenbeentje

  Rutte II heeft er alles aan gedaan om gepensioneerden op of onder de 0 % verhoging te houden, terwijl de “geldpakhuizen” van de pensioenfondsen uit elkaar knallen en steeds meer binnenharken. Ondertussen roept men dat in de toekomst de pensioenen niet meer betaal baar zijn en iedereen trapt er in. Dat geld van de pensioenfondsen is door Rutte echter gereserveerd voor Europa en niet voor de mensen die er voor betaald hebben. Alles voor een likje en een goede baan van Kaiserin Merkel.

  1. Ecoshaarlem

   Ik noem haar meer de fhurer van Europa!

 7. Paaldanseres

  Ja… zo gaat dat in Den Hagistan. Liegen en bedriegen is onze volksverlakkers niet vreemd.

 8. Ni28

  Als iemand viertig jaar of zelfs meer gewerkt heeft hoort hij dezelfde rechten te hebben als mensen die nu werken. Dat gebeurt al meer dan tien jaar niet meer. Ouderen gaan al die tijd op achteruit al is het alleen door het niet aanpassen van het AOW. Met stilstand gaan ouderen altijd nog achteruit door prijzenverhogingen. Het beweren dat zij de grootste aanspraak maken op ziektekosten en dus meer voor moeten betalen is ronduit asociaal. Wacht maar totdat je ouder wordt!

 9. Ecoshaarlem

  Wie gelooft de PvdA leider nog (lijder) heel veel Nederlanders al lang niet meer, kijk alleen maar naar de uitslag van de laatste verkiezingen.
  Als een geslagen hond moest hij het hok in van de leugenaar Rutte, daar niets is uitgekomen wat hij rond had gebazuind!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.