Bam! PVV pakt minister van Justitie aan: ‘U bent verantwoordelijk voor Michael Panhuis!’

De PVV zet de aanval terecht in op minister Stef Blok. 

In schriftelijke vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie, de VVD’er Stef Blok, gaat PVV-Kamerlid Gidi Markuszower terecht flink los. Eerst vraagt hij de minister en de staatssecretaris waarom ze er niet voor hebben gezorgd “dat deze levensgevaarlijke crimineel, Michael Panhuis, zijn opgelegde celstraf volledig in de cel uitzit?” Het is een goede vraag. De Justitie-top had daar namelijk wel degelijk voor kunnen zorgen. In plaats daarvan kwam hij vroeg in detentiefasering terecht, wat inhoudt dat meneer de verkrachter hoegenaamd ‘kon wennen’ aan zijn uiteindelijke vrijlating.

Maar Markuszower is nog niet klaar. “U bent verantwoordelijk voor het feit dat dit monster nu al, zo kort na zijn veroordeling tot 12 jaar gevangenis, vrij rond kon lopen,” gaat hij verder. Waarom heeft u, en hebben de diensten onder uw verantwoordelijkheid, zoals het Openbaar Ministerie, de Reclassering, en de gevangenis, de maatschappij niet beschermd tegen dit monster?”

Ook wil Markuszower weten waarom en door wie de “onbegrijpelijke beslissing [is] genomen om deze gewelddadige misdadiger in de Forensisch Psychiatrische Kliniek Aventurijn Den Dolder te huisvesten? Een kliniek die bekend staat om zijn zogenaamde open karakter waar nota bene onlangs een zware crimineel uit was ontsnapt. Een kliniek nota bene die op loopafstand is van Nijkerk. De plaats waar Michael Panhuis niet zo lang geleden twee jonge meisjes beestachtig heeft verkracht.”

Tenslotte eist Markuszower antwoord op de vraag hoe de minister en staatssecretaris denken over het feit dat het OM in hoger beroep een lagere straf eiste dan de rechtbank in eerste aanleg oplegde, wil hij weten hoeveel misdadigers als Panhuis er eigenlijk vrij rondlopen in Nederland, wil hij tekst en uitleg over waarom de kliniek in kwestie eigenlijk nog open is, en vraagt hij de twee bewindslieden of ze het eens zijn met de PVV dat “dit soort gevaarlijke gekken levenslang opgelegd krijgen” vanaf nu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Van Wijk

  Het lijkt me behoorlijk voorbarig om kamervragen te gaan stellen over iemand die voorlopig alleen verdachte is. Daarom ook niet netjes hem met naam en toenaam te noemen. Ii vraag me ook af welk alternatief PVV voorstwlt. Dat psychiatrisch patiënten vaak niet gebaat zijn bij celstraf is bekend. Waarom iemand dan toch in de cel willen houden?

  1. Vit

   Omdat hij daarin hoort, daar zijn straffen voor, het gaat er niet om om hij wel dan niet verdachte is.

  2. Kiliaan Noppen

   Ik ben dit met u eens van Wijk. Dit is uiterst onzorgvuldig gedrag jegens een verdachte en een Tweede Kamerlid onwaardig.

   U stelt ook terecht de vraag naar het alternatief. Als je recidive volledig wilt uitsluiten zul je criminelen altijd levenslang moeten opsluiten. Dat stelt geen zinnig mens voor, zelfs der populisten van PVV en FvD niet, dus dit is een risico waar we altijd mee te maken zullen hebben. Het is denkbaar dat in deze casus er verkeerde keuzes zijn gemaakt maar dat lijkt me dan vooral wijsheid achteraf.

   1. Vit

    Een schizofreen is nooit alleen, wel handig als je niemand hebt om tegen te praten.

    1. trampoline

     O ja, en de politie arresteert pas iemand als er duidelijke redenen zijn om te denken dat hij de dader is. Dat wordt gecontroleerd door een Officier van Justitie.

     1. corfo

      @ Noppen.
      Neem nu eerst je pilletje, misschien dat je daarna iets leesbaars kunt schrijven ?! Domme man !

    2. buitenbeentje

     Tegenwoordig schijnen ze internetverlof te krijgen en hangen ze hier rond.

     1. Ruth

      Dat is een hele goeie!

   2. Feit

    Met dit soort visies hoop ik altijd maar weer dat het slachtoffer uit een familie komt van Dopper-achtigen.

    Die zijn beter in staat zo’n ervaring te relativeren en te begrijpen.

   3. RobertMarsman

    Man alsjeblieft zeg hou op. Ten eerste is zijn naam genoemd in de media en niet door de PVV. ze nemen zijn naam gewoon over. En ten tweede het gaat er ook niet om of hij de dader is. Het gaat er om dat deze verdachte 2 meisjes heeft verkracht, daarvoor veroordeeld is geweest en nog geen 50% van straf heeft uitgezeten. En nu zien we het dat hij opnieuw verdachte is. Dat is pas onzorgvuldig gedrag dat iemand die veroordeeld voor verkrachting nog geen 50% van zijn straf uit zit.

    Iedereen snapt natuurlijk dat hij tevens de dader is daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn om dat te begrijpen.

   4. J.C.

    @K Noppen

    U vergelijkt appels met peren. In het recht wordt immers onderscheid gemaakt tussen overtredingen en misdrijven.

    Overigens kunt u helemaal niet weten of de heer Markuszower van de PVV met z’n vragen onzorgvuldig handelt. Nog los van het feit, dat de vragen al gerechtvaardigd zijn, zonder de verdenking.

    U bent zelf wel bevooroordeelt richting PVV en FvD. Is dat zorgvuldig?

    1. J.C.

     Moet zijn: bevooroordeeld.

     1. Kiliaan Noppen

      Ja, ik wil wel erkennen dat ik een negatief oordeel heb jegens de racistische en populistische partijen PVV en FvD. Als u dat een vooroordeel wilt noemen maak ik geen bezwaar.

   5. Dunu Zithlau

    Die verkeerde keuzes hebben dan wel tot de dood van een onschuldige geleid en dat mag niet zonder gevolgen blijven. Zou ik nabestaande zijn, dan zou ik zeer graag willen weten door wiens toedoen dit heeft kunnen gebeuren en dan vond ik eigenrichting zeer verleidelijk. Ook naar die goedpraters toe. Voelen zij eindelijk ook eens hoe het een en ander voelt. Jouw betoog komt nogal daderknuffelend over en daderknuffelaars zijn een buitengewoon minderwaardig mensensoort.

  3. trampoline

   Van een therapeute uit een psychiatrisch ziekenhuis met 42 jaar ervaring leerde ik dat dit soort afwijkingen niet te genezen is maar hooguit te onderdrukken met medicijnen.
   Maar daar wordt nog al eens mee gesjoemeld omdat patiënten hun medicijnen niet willen slikken. En je mag vanwege de lichamelijke integriteit niet controleren of de patiënt de medicijnen ook werkelijk heeft doorgeslikt; in de mond houden en later uitspugen is eerder regel dan uitzondering.
   Dat weten ze in Den Dolder ook en dus hebben ze daar een verzuim gepleegd. Den Dolder is er verantwoordelijk voor dat deze man vrij rond liep en dus voor de verdwijning van Anne Faber.

   En wat in de cel houden betreft: deze man had levenslang in de kliniek moeten worden opgesloten. Hij werkte niet mee aan het onderzoek in het PBC en was trots op zijn eerdere verkrachtingen; “een droom kwam uit” riep hij op de rechtszitting. De uitspraak en het hoe en waarom kun je lezen op de site van Justitie.

   Toch meenden 2 aanklagers dat de straf bij de 1e veroordeling te zwaar was en gingen in hoger beroep; dus niet de veroordeelde of zijn advocaat. Ook de aanklagers zijn verantwoordelijk voor wat Anne is overkomen, net als de rechters die een lager straf in hoger beroep hebben gehonoreerd.

   1. nickname1001

    Den Dolder is er verantwoordelijk voor dat deze man vrij rond liep en dus voor de verdwijning van Anne Faber.
    Ook de aanklagers zijn verantwoordelijk voor wat Anne is overkomen, net als de rechters die een lager straf in hoger beroep hebben gehonoreerd.
    .
    Ik vraag mij in alle oprechtheid af, wie hier zijn pilletjes is vergeten.

    1. Vit

     Ahh u is er weer, nou ff tussendoor dan, is heel Den Dolder verantwoordelijk of alleen dat centrum, neem er nog een zou ik zeggen en een prettige dag vandaag.

     1. corfo

      @ nickname.
      Niet alleen Den Dolder is aansprakelijk voor de verdwijning van het meisje, wat dacht u van de omliggende gemeenten en het dorp Zeewolde waar dat monster is opgegroeid ? Met alléén het benoemen van Den Dolder gaat u wel erg kort door de bocht !
      Maar voor de rest gaat ’t wel goed met u ??
      Neem nu maar snel je dagelijkse pilletje.

     2. nickname1001

      @vit.
      Ooit begrepen dat ik trampoline aanhaal?
      Oh, u wist niet dat een reactie slaat op wat er boven staat.
      Heel misschien toch wat geleerd vandaag.

     3. Kiliaan Noppen

      Kunnen we niet gewoon met elkaar afspreken dat de gehele provincie Utrecht hiervoor verantwoordelijk is?

    2. trampoline

     “Ik vraag mij in alle oprechtheid af, wie hier zijn pilletjes is vergeten.”

     Jij!!!!!

     1. corfo

      @ nickname.
      Heb je nu in de gaten hoe warrig en onduidelijk jij reageert ? Niemand begrijpt jou nog (misschien ook wel nooit gedaan !)
      Je weet zelf niet meer waarop je reageert !
      Je kunt beter (tijdelijk) stoppen en proberen tot rust te komen middels je pilletjes.
      Verder vind ik je reacties wel grappig hoor, komt door de domheid die er vanaf straalt.

    3. trampoline

     U weet bliksems goed dat ik de instelling in Den Dolder bedoel. U zoekt werkelijk alles om een reactie die u niet zint onderuit te halen.
     Zo doen linkse idioten als u dat, ook in Den Haag.

     1. nickname1001

      Trampoline denkt te kunnen stellen:
      Den Dolder is er verantwoordelijk voor de verdwijning van Anne Faber.
      Ook de aanklagers zijn verantwoordelijk voor wat Anne is overkomen.
      De rechters zijn verantwoordelijk voor wat Anne is overkomen.
      .
      Helaas gaat Trampoline en zijn collega’s totaal voorbij aan het feit dat er over een verdachte gesproken wordt.
      Van een dader is nog nergens sprake.
      Van enig bewijs is nog nergens sprake.
      Maar ja, van feiten uitgaan is hier niet de gewoonte.

  4. jackvanderveen

   VanWijk begrijp ik uit jouw woorden dat levenslange gevangenisstraf of liever gezegd helemaal geen enkele celstraf door jou geambieerd wordt in deze casus en vergelijkbare

  5. Ecoshaarlem

   Ter bescherming van de burgers!
   Levenslang tbs zou hier op zijn plaats zijn geweest!
   Ik kan uw gedachten goed niet begrijpen, heeft u kinderen?

  6. Dunu Zithlau

   Het belang van de samenleving gaat voor en dat houdt in dat een dergelijke psychopaat met een zo ernstig strafblad geen recht heeft op vrije uitloop.

  7. PMG

   Er is helemaal niks voorbarig wanneer ik dit verhaal lees. met volledige naam en foto in de krant, dit is een dader van zeer ernstige misdrijven, daar is hij voor veroordeelt. Dit soort mensen hoort niet thuis in de maatschappij maar achter de tralies!!! Jouw commentaar is niet netjes van Wijk, het zou jou kind maar overkomen zijn, dan piep je wel anders! En dit verhaal geldt gelijk voor alle andere softies hier!!!! Ik wordt gewoon kotsmisselijk van al dit linkse gelul. Het kan mij geen reet schelen of een psychiatrisch patient wel of niet gebaat is om achter de tralies te zitten, mensen die dit soort dingen heel bewust flikken dienen heel bewust van de straat gehouden te worden. Engerds die zich daarin niet kunnen vinden kunnen beter gelijk bij hun intrekken. Het moet eens afgelopen zijn met al dat hypocriete gedoe!

 2. Duckday

  Wat gaat er nu goed onder dit VVD bewind

 3. Tinneke

  Dit heeft totaal niets te maken met voorbarigheid, het gaat er ook niet over of hij wel of niet de dader is in deze vermissingszaak. Het gaat er om dat deze gevaarlijke gekken vrij rond kunnen lopen!

 4. fusilier

  Het zal je dochter maar wezen, die door zon monster gepakt word. Heb er geen enkele moeite mee als ik de kans kreeg ,om de trekker over te halen, als zon iemand mijn dochter verkracht of vermoord.

  1. van Urk

   Verkrachtingen, gewelddadige overvallen in Nijkerk en Harderwijk, verslaafd aan cocaine, psychisch gestoord en geen berouw voor zijn daden zijn genoeg redenen voor langere detentie.

 5. Ni28

  Of deze crimineel nu verdachte is of niet hij hoorde in het gevangenis te zitten gezien zijn daden. Er wordt degelijk rekening mee gehouden dat dit weer de dader is. Door de wijze van omgaan met criminelen zijn deze dingen gewoon mogelijk. Dit moet eens stoppen. Ik heb weinig verwachtingen van de maatregelen van het nieuwe kabinet want de rechters passen hun werkwijze gewoon aan. Het zou mij in ieder geval niet verwonderen. Markuszower heeft in principe gelijk, maar PVV, he?

 6. Ni28

  Het eigenlijke probleem is dat de establishment vol Doppers zit.

  1. Top

   Maar de meesten hier, zijn erger dan Dopper of waarmee hij zich hier dan ook meldt.
   Waarom? Omdat ze iedere keer weer de verleiding kunnen weerstaan, om hem te beantwoorden. En daar gaat het die pisvlek alleen maar om. Geldt ook voor een G.G.
   Alleen nog maar antwoorden in de taal die ze zelf spreken. En die taal heet blaaskaak. En er zijn maar een paar letters in het alfabet van blaaskaak. ik zet ze even op een rijtje; B,L,A,H,E,i.W. Je kan er dit van maken blablabla bla bah eeiwwwwwwwwwwww

   1. Kiliaan Noppen

    Blablabla bla bah eeiwwwwwwwwwwww !

    1. Top

     Blablabla bla bah.

 7. Wim Vreeswijk

  Minister van Justitie Stef Blok mag nu ook gaan aftreden !!!!

 8. Letopuwzaak

  Er zijn dus kennelijk mensen die zo prat gaan op hun eigen deugen dat zij wat Anne overkomen is (naar alle waarschijnlijkheid) als collateral damage beschouwen. Want tweede kans onder alle omstandigheden!

  Hieruit kan je met bijna 100% zekerheid opmaken (enkele heiligen daargelaten) dat zij nooit het leed hebben geleden, of ook maar iets in die buurt, waar slachtoffers en hun geliefden tot aan hun dood toe veroordeeld zijn.

  Tweede kans, derde kans,.. ja. Maar niet voor iedereen helaas. Niet op deze gronden. Niet zonder elektronisch toezicht, niet met een waas van deugd en goedgelovigheid voor je ogen.

  1. Kiliaan Noppen

   De collateral damage is een onvermijdelijke consequentie van dit beleid. Als gezegd kunnen we recidive alleen volledig uitsluiten als we alle criminelen zonder uitzondering levenslang opsluiten.
   Geen zinnig mens zal dat willen.

   1. Top

    Blblblbaaaablabla bah bah.

   2. IJscoman

    Niet alle criminelen Dopper. Maar WEL alle levensgevaarlijke, moordende en verkrachtende psychopaten: levenslang op de long stay, zonder enige kans op vervroegde vrijlating.

    1. Kiliaan Noppen

     Daarmee beperk je, IJscoman, het risico maar neem je de kans op recidive niet weg. Ook in jouw aangescherpte aanpak zullen dit soort tragische incidenten voorkomen.

     Ik laat nog maar even in het midden dat het vaststellen welke criminelen levensgevaarlijke psychopaten zijn in de praktijk nogal lastig is.

     1. corfo

      @ Noppen.
      Ik zie regelmatig dat jij reageert namens vriendje Dopper.
      Ben jij in het “dagelijks leven” dan Kiliaantje Dopper , of Dopje Noppen ?
      Of misschien toch maar één extreem links denkend persoon met heel veel aliassen ? Ik vermoed trouwens dat laatste; typisch links gedrag : wegkruipen achter een ander !

     2. Leolion

      Weer niet ingelezen, doppertje. Er zijn bibliotheken vol wetenschappelijke literatuur over deze reptielen: onbehandelbaar, destructief en gewetenloos. En voor mij hoeven ze niet in de cel, breng ze samen op een onbewoond eiland, en laat ze elkaar maar opruimen. Niet de verantwoording voor hardwerkende, goedwillende, positieve gemeenschapsleden, en we krijgen gratis rust.

 9. Westenbrink

  Inderdaad PVV, mag niets zeggen. Heeft wel oplossingen maar dit is niet in het straatje van de gevestigde orde. Deze man had inderdaad niet na 5? jaar al vrij rond mogen lopen. Heb vandaag in de krant gelezen dat hij regelmatig in Zeewolde, zijn woonplaats, vrij rondliep, zonder begeleiding. Wiens fout is dat? Deze persoon had gewoon 12 jaar moeten zitten en daarna, verplicht, TBS moeten krijgen. En nee, hij is nog niet aangewezen als de dader, maar het zal mij niets verbazen. Trots zijn als je 2 minderjarige meisje hebt ontmaagd, verkracht en voor de rest van hun leven heeft vernietigd??

  1. corfo

   @ Westenbrink.
   Volgens enkele reaguurders is het gehele proces rondom verdachte Panhuis uit Zeewolde uitstekend verlopen; de feiten waarvoor hij eerder werd veroordeeld zijn voor hen kennelijk minder ernstig; u kunt zich dan wel voorstellen wat voor soort reaguurders dát moeten zijn.
   Natuurlijk had die vent nooit zonder begeleiding op straat mogen komen, hierdoor hebben óók anderen zich in de verdachtenbank geplaatst zoals bijv. z’n psychiater.

 10. Ruth

  @van Wijk en Kiliaan Noppen
  jullie hebben zelf zeker geen dochters, het is toch vanzelfsprekend dat iemand die 2 minderjarige meisjes op beestachtige wijze verkracht heeft niet na zo’n korte tijd gewoon kan gaan en staan waar hij wil zonder dat hij gecontroleerd wordt.
  Ditis te zot voor woorden.
  En dit staat los van het feit dat hij nu verdachte is.
  Volgens mij gaat het bij jullie er alleen maar om dat de Pvv hier vragen over heeft gesteld.

  1. F. Domela Nienhuis

   Wim Hutten heeft twee dochters.

   1. Kiliaan Noppen

    Dat geeft hem dus recht van spreken.

    🙂

    Sukkel.

    1. Vit

     Inderdaad, het is algemeen bekend dat jij niets kan veroorzaken.

     1. Kiliaan Noppen

      Vit gaat nu het aantal dochters dat hij wist te verwekken inbrengen als sterk inhoudelijk argument.

      🙂

     2. Vit

      Ik heb een zoon zoals je weet.

      Over veroorzaken gesproken, het lukt je ook niet om een forum te sturen en het ergste is dat ik er aan mee betaal ook, oh gruwel.

 11. Ruth

  @ kiliaan noppen jij zegt dat de Pvv racistisch is?
  Sinds wanneer is de islam en ras.

  1. Kiliaan Noppen

   Wie beweert hier in hemelsnaam dat de islam een ras betreft?

   1. corfo

    @ Noppen.
    Nog steeds de “goed wijs” kapot ?

    1. Ruth

     @corfo
     met Noppen blijft dat ook zo, dat komt ook niet meer goed.

   2. Ruth

    Kiliaan noppen
    Jij

    1. Kiliaan Noppen

     Nee hoor, dat beweer ik nergens. Mensenrassen bestaan ook helemaal niet, dus dat zou ook een idiote uitspraak zijn.

   3. Ruth

    Kiliaan ik zal even duidelijk zijn de Pvv is tegen islamisering van Nederland en volgens jouw visie zijn ze dan racistisch.
    daarom vroegik jou sinds wanneer is de islam een ras. Kwartje gevallen?

    1. Kiliaan Noppen

     Racisme heeft een ruimere betekenis als (het niet bestaande) mensenrasbegrip en zo bedoelde ik het ook.

     Mensenrassen bestaan niet en racisme dus wel. Googel er maar even op. Ik ga hier niet álles uitleggen.

     1. Ruth

      Kiliaan
      je hoeft het ook niet uit te leggen, aan jou uitleg hecht ik geen waarde.
      Weer zo’n gek die beweert dat mensenrassen niet bestaan, en de wereld is van iedereen? Of niet Kiliaan!!

     2. Kiliaan Noppen

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Menselijk_ras

      Verder kan ik u niet helpen.

     3. Floris

      @ Ruth. Wat hier speelt is de politisering van wetenschappen. Door linkse academici.

      In de menswetenschappen is door dit soort activisten bedacht om de definitie van racisme te verruimen. Dat noemen ze dan cultureel racisme. De bedoeling is om critici van de multicul weg te kunnen zetten als racist. Een zeer sluwe, typisch linkse streek want niemand wil een racist zijn.

      In de biologie is door soortgelijke linkse activisten een definitie van ras bedacht waaruit zou moeten volgen dat mensenrassen niet bestaan. Het is je reinste politiek correcte onzin en vanuit andere takken van wetenschap, waaronder antropologie en evolutionaire psychologie, komen steeds meer bewijzen dat raciale verschillen wel degelijk bestaan.

      Al is de (linkse) leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

     4. Ruth

      @kiliaan
      je kan goed kletsen maar je babbel deugt niet. Ik kan me niet voorstellen dat een weldenkend mens jou nog serieus neemt.
      Volgens mij zie jij de wereld voor een doedelzak aan.

     5. Kiliaan Noppen

      Floris meent dat mensenrassen wel degelijk bestaan maar dat linkse Gutmenschen dan wel oikofoben de leugen in de wereld hebben gebracht dat dit wetenschappelijke onzin is.

      Dit gaat dermate in tegen de wetenschappelijke consensus dat ik meen dat de bewijslast voor deze opmerkelijke stelling bij hem ligt. Dat gaat een zo grote kluif worden dat hij er, naar ik verwacht, niet aan gaat beginnen.

     6. Floris

      Die wetenschappelijke consensus is er nooit helemaal geweest. Vanuit de forensische antropologie was er altijd al weerstand. Een forensisch antropoloog kan zelfs aan de botten van een verkoold lijk zien welk ras het is.

      Maar inmiddels komen er vanuit de evolutionaire psychologie en de bestudering van het menselijk genoom duidelijke signalen die erop wijzen dat die consensus wetenschappelijk niet vol te houden is.

      Ik linkte al eerder naar een artikel dat daar melding van maakt, notabene in de Volkskrant, maar kennelijk is dat niet tot Doppermans doorgedrongen. Nog maar eens proberen dan: https://www.volkskrant.nl/voorpagina/wat-nou-racisme-sommige-rassen-zijn-gewoon-slimmer-of-niet~a3755065/

      “Maar het kan nog steeds zo zijn dat dergelijke culturele verschillen zich uiteindelijk ook een plekje in het genoom hebben weten te verwerven in de laatste duizenden jaren. Het rassenvraagstuk lijkt door nieuwe inzichten uit de genetica weer heel actueel te worden.”

     7. Floris

      Nog een citaat:

      “Het wetenschappelijke onderzoek naar genetische verschillen tussen bevolkingsgroepen heeft de laatste jaren een flinke vaart genomen. Dat is mede te danken aan het genoomonderzoek. Ieder die er belangstelling voor heeft kan zijn genenmateriaal kan laten analyseren om er achter te komen waar ter wereld zijn voorouders vandaan zijn gekomen. Genetici kunnen aan iemands DNA zien tot welk ras hij of zij behoort. Daarbij wordt grofweg een onderscheid gemaakt tussen drie rassen, Afrikaans, Europeaans (Kaukasisch) en Oostaziatisch. Dit is duidelijk herkenbaar zowel onder de microscoop als met het blote oog. Ook forensisch onderzoekers kunnen met grote zekerheid een schedel in een van deze drie groepen plaatsen.”

     8. Ali Yas

      Ik zal Kiliaan Noppen (Wim de Forumverzieker) maar weer even vertalen, want hij drukt zich wat ongelukkig uit.

      Wim bestrijdt dat mensenrassen bestaan, terwijl daar wetenschappelijk best wat voor te zeggen valt, maar haalt dat als dat zo in de kraam te pas komt graag stiekem van stal, zoals het een heimelijke cultuurmarxist betaamt.

      Wetenschap is voor mensen zoals hij slechts een vervelend obstakel op weg naar zijn krankzinnige utopie, en daarom vraagt hij constant bewijzen voor de stelling dat 1+1 twee is.

     9. Kiliaan Noppen

      Floris las het door hem opgevoerde artikel uit de Volkskrant (waar nergens wordt beweerd dat er zoiets als mensenrassen bestaat) niet helemaal tot het einde door. Hij zal het druk hebben: “Tegelijkertijd is dit ook mijn grootste probleem met dit boek. Het werpt heel veel vragen op, maar het geeft nauwelijks antwoorden. Dat komt omdat er eigenlijk nog heel weinig bekend is over hoe genen gedrag precies beïnvloeden. Ook al kun je vaststellen dat er genetische verschillen zijn tussen groepen en dat er zoiets is als een onderverdeling in rassen dan nog is het niet duidelijk hoe dat zich precies vertaalt in gedragsverschillen. Als je weet dat lichaamslengte (die in hoge mate erfelijk is bepaald) wordt beïnvloed door een samenspel van waarschijnlijk honderden genen dan realiseer je je hoe moeilijk deze klus is!

      Vertrouwen
      Mark van Vugt
      Mark van Vugt © Els Zweerink
      Bovendien is er een veel eenvoudiger, culturele verklaring voor de gevonden verschillen. Misschien hebben Afrikanen minder vertrouwen in elkaar omdat ze weinig ervaring hebben met goede, democratische instituties en wellicht scoren Chinezen hoger op een IQ test omdat educatie zeer belangrijk wordt gevonden in hun cultuur. Dat heb ik zelf deze zomer mogen ervaren in Singapore, dat een sterke Chinese cultuur kent. Op de vraag wat hun kinderen na schooltijd deden vertelden de ouders dat hun kinderen te weinig worden uitgedaagd op school, vandaar dat ze na school naar wiskundeklas gaan en in het weekend krijgen ze muziekles en leren ze Chinese taal- en cultuur op de zaterdagschool.”

      Niets is in een discussie zo dom als op de proppen komen met bronnen die je eigen stelling onderuit halen.

     10. Floris

      “Floris las het door hem opgevoerde artikel uit de Volkskrant (waar nergens wordt beweerd dat er zoiets als mensenrassen bestaat) niet helemaal tot het einde door.”
      —————————————————————
      Dat deed Floris wel degelijk. Ik zal speciaal voor Doppermans, die aan selectieve leesblindheid lijdt, het cruciale citaat in het stuk nog maar eens herhalen:

      “Het rassenvraagstuk lijkt door nieuwe inzichten uit de genetica weer heel actueel te worden.”

      Wat Doppermans hier doet, en dat is typerend voor hem, is trachten een rookgordijn te creëren en zaken te negeren danwel te overschreeuwen in plaats van open en eerlijk een inhoudelijke discussie aan te gaan op basis van feiten.

      Laten we het maar houden op cognitieve dissonantie.

    2. Floris

     “Wetenschap is voor mensen zoals hij slechts een vervelend obstakel op weg naar zijn krankzinnige utopie”
     ————————————————————
     Nee Ali, zo zit het niet.

     Wetenschappen (niet alle wetenschappen maar wél de wetenschappen die te gebruiken zijn voor policor doeleinden) zijn gekaapt door linkse activistische academici. Dat speelt al bijna een halve eeuw.

     Zeer veel mensen hebben zich een rad voor ogen laten draaien door deze linkse leugenaars. Daar staat Doppermans echt niet alleen in.

     Hij gelooft de policor leugens waarschijnlijk echt. Het gaat voor hem nog ruw wakker worden als de huidige tendens, met name vanuit de evolutionaire psychologie, hem uit z’n droom zal helpen.

     The times, they are ‘a changin’…

   4. Vit

    Wat is er dan wel racistisch aan de PVV?

     1. Vit

      Racisme in de zin van bestaat niet, wel discriminatie voor het gemak racisme genoemd, het is gelukkig niet ingewikkeld.

     2. Kiliaan Noppen

      Lees dit artikel eens, Vit, en meng je verder niet in discussies die je boven de pet gaan.
      https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/24/noem-een-racist-een-racist-1622000-a528298

     3. Vit

      Racist wordt nog eens een Geuzennaam.

 12. Ruth

  @floris
  het is zoals jij het zegt inderdaad, een wonder dat linkse rakker noppen nog niet heeft gereageerd!

   1. Ruth

    @kiliaan
    met dat geschreven flutstuk wil jij je gelijk halen.
    laat jij je maar lekker verder hersenspoelen.
    Dus jij denkt als iemand een titel heeft behaald dat ze het dan altijd bij het rechte eind hebben. Dat zal je nog eens vies tegenvallen. Maar ik zou zeggen droom lekker verder en vooral in sprookjes blijven geloven.. je wordt vanzelf wel een keer wakker!!!!

    1. Kiliaan Noppen

     Het is in elk geval duidelijk dat u geen enkele titel hebt behaald,

 13. Ruth

  Kiliaan wat Floris schijf over 3 menselijke rassen klopt wel degelijk.
  Ga maar terug in de tijd naar Sem,Cham en Jafeth de drie stamvaders.
  Maar daar geloof je niet in of wil je niet in geloven.
  Jij loopt liever achter de linkse meute aan en de gelooft de leugens die ze verspreiden.
  En als na jaren de sharia ter sprake komt om deze hier in Nederland in te voeren, zal jij deze met open armen ontvangen. Zo’n type ben je.

 14. wongho17

  Wat een Heksenjacht weer,is er al bewezen dat die Jongen iets met die zaak te maken heeft?,nee toch.
  Iedereen praat alsof ze er bij hebben gestaan en of dat er al een lijk is gevonden, als dat er uberhaupt is,mischien is dat wijf weggelopen of zit zij in een psychose of zoiets dergelijks.
  ben benieuwd naar de reacties als straks mischien wel blijkt dat deze Jongen er niks mee te maken heeft,maar nee dan hoor je de meeste mensen die eerst het hoogste woord hadden zeer waarschijnlijk niet meer

  1. F. Domela Nienhuis

   De laatste berichten niet gevolgd? Je hebt je mond dus alweer overschreeuwd en je hand overspeeld.

  2. HaZ

   wong ho nummel 17 heeft iets teveel van de sambal gesnoept vlees ik.

 15. Blue monday

  Het is echt om te janken, wat vreselijk voor het meisje en nog erger dat het voorkomen had kunnen worden.

  het was bekend dat de vermoedelijke dader een vreselijk monster was en monsters laat je nooit loslopen.

  Het erge is dat het vaker is voorgekomen, incluis de moord op Els Borst

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.