Arjen Robben houdt het voor gezien bij Oranje

Arjen Robben houdt het voor gezien bij Oranje

Het is veel te vroeg, maar Robben wil zich op zijn clubcarriere richten.

Veertien jaar lang heeft Arjen Robben zich geweldig ingezet voor Oranje. Het hoogtepunt van zijn interlandcarriere was, natuurlijk, de WK finale in 2010. Ja, die werd helaas verloren tegen Spanje, maar man, wat waren we er dichtbij en wat hadden we dat voor een groot deel te danken aan Robben. En dat is om nog maar te zwijgen over 2014 toen Robben Oranje écht helemaal in zijn eentje door het toernooi loodste. 'We' kwamen in de halve finale terecht waar 'we' van Argentinië verloren -- maar aan Robben had het niet gelegen.

De Telegraaf heeft de video van Robbens interview na de wedstrijd van gisteravond tegen Zweden. Oranje won met 2-0, bij lange na niet genoeg om zich te plaatsen voor het WK van 2018. Dat is natuurlijk jammer, maar het échte grote nieuws van die wedstrijd is dat het Robbens laatste wedstrijd voor ons nationale elftal was. Hij houdt ermee op. Bayern München krijgt nu zijn volledige aandacht.

Jammer, want eigenlijk komt dit afscheid gewoon veel te vroeg. Hij is nog steeds van wereldniveau. Ook gisteravond was hij weer de grote aanjager met twee doelpunten én een ongelooflijke inzet waarbij hij continu het meeste van zichzelf eiste en iedereen opjaagde, inclusief zichzelf.

Aangenomen dat het inderdaad klaar is met Oranje, en dat Robben niet meer terugkeert, dan is dit natuurlijk wel het einde van een tijdperk. De schitterende generatie van Robin van Persie, Dirk Kuyt, Rafaël van der Vaart, Wesley Sneijder en ja, Arjen Robben, is dan niet meer. Niet voor ons nationaal elftal, tenminste. Want ja, het is ondenkbaar dat Sneijder en Van Persie nogmaals opgeroepen worden. Die heren zijn écht al langer over hun hoogtepunt heen.

Het is jammer, maar ook dit hoort erbij. Het is nu aan de jongere generatie om het stokje over te nemen en te laten zien dat ze het zelf kunnen.

Lees meer over:
voetbal sport Arjen Robben

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties