VIDEO Geert Wilders tegen EenVandaag: "We hebben niks aan een goed klimaat als we de Sharia invoeren"

Geen categorieokt 11 2017, 10:00
En: "Tegen iedere lastenverlichting staat ook een lastenverzwaring. Het is een schamele koopkrachtwinst."
Geert Wilders is bepaald niet onder de indruk van het regeerakkoord van het Nachtmerriekabinet-Rutte III. Dat akkoord heet, hilarisch genoeg, "Vertrouwen in de toekomst." Nou, misschien dat de bewindslieden vertrouwen in hún mooie toekomst hebben (auto met chauffeur, een riant inkomen, belangrijke vergaderingen en bijeenkomsten in andere delen van de wereld), maar de toekomst van Nederland ziet er door dit akkoord toch echt veel minder florisant uit.
Geen wonder dus dat Wilders gisteravond helemaal losging bij EenVandaag.
"Het is volksverlakkerij waar het kabinet mee komt," aldus Wilders. "Want je zou verwachten na jaren van crisis dat men nu echt de lasten gaat verlágen -- lagere huren, lager eigen risico, iets voor gepensioneerden -- en het tegendeel is het geval." Hij ging verder:

"We krijgen kruimels terug en tegenover iedere lastenverlichting staat [...] een lastenverzwaring."

De voorbeelden van lastenverzwaringen ratelde hij vervolgens af:

"De hypotheekrenteaftrek gaat er verder aan, de btw gaat omhoog, de energiebelasting gaat omhoog, er komt een vliegtaks. Dus wat het kabinet met de ene hand geeft pakken ze met de andere hand weer af."

Volgens de berekeningen van het CPB gaat de koopkracht van Nederlanders er onder het kabinet iets op vooruit. EenVandaag is daar overduidelijk bijzonder over te spreken. Wilders terecht veel minder.

"Mensen die niet werken krijgen gemiddeld minder dan een procent, mensen die werken iets meer dan een procent, terwijl Mark Rutte het afgelopen kabinet voor meer dan 20 miljard de lasten heeft verzwaard en heel bot heeft bezuinigd. Dus wat ik nu zou willen is dat we niet weer opnieuw met die hypotheekrenteaftrek komen en een hogere btw, maar dat we gewoon de belastingen verlagen, dat we ervoor zorgen dat het eigen risico wordt afgeschaft, dat we ervoor zorgen dat mensen lagere huren krijgen in plaats van die 15 procent verhoging die ze de afgelopen jaren voor de kiezen hebben gekregen. Dat kan allemaal. Dat doet het kabinet niet."

Wat het kabinet dan wel doet?

"Ze geven wel meer geld [voor] ontwikkelingshulp aan Afrika terwijl onze Nederlanders en onze ouderen in de kou kunnen blijven staan."

Ook is Wilders bepaald niet onder de indruk van de "klimaatmaatregelen" van het kabinet. Het Nachtmerriekabinet wil de economie zwaar beschadigen om klimaatverandering 0,0003 graden tegen te gaan (of iets dergelijks). Wilders vindt dat niet alleen knettergek, maar zei gisteravond ook dat het weer bewijst dat het partijkartel verkeerde prioriteiten heeft:

"Kijk [op] televisie, kijk om je heen, lees de kranten. Als Nederland, als Europa, als het Westen één probleem heeft vandaag de dag dan heeft dat te maken met terreur. Dan heeft dat te maken met islamisering. Het word 'islam' komt niet één keer voor in het regeerakoord."

Eerder op de dag zei hij al hetzelfde. Het is dus duidelijk dat hem dit écht dwarszit.

"We kunnen het natuurlijk hebben over milieu en CO2, maar als we niets doen aan de islamisering dan bestaan we aan het einde van deze eeuw niet meer."

En toen:

"We hebben niets aan een goed klimaat als we de sharia in Nederland hebben ingevoerd door niets te doen aan de islamisering."

Nou. Zo. Die mag het kabinet in zijn zak steken. Met een kusje erbij van Geert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten