Bam! PVV pakt minister van Justitie aan: 'U bent verantwoordelijk voor Michael Panhuis!'

Bam! PVV pakt minister van Justitie aan: 'U bent verantwoordelijk voor Michael Panhuis!'

De PVV zet de aanval terecht in op minister Stef Blok.

In schriftelijke vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie, de VVD'er Stef Blok, gaat PVV-Kamerlid Gidi Markuszower terecht flink los. Eerst vraagt hij de minister en de staatssecretaris waarom ze er niet voor hebben gezorgd "dat deze levensgevaarlijke crimineel, Michael Panhuis, zijn opgelegde celstraf volledig in de cel uitzit?" Het is een goede vraag. De Justitie-top had daar namelijk wel degelijk voor kunnen zorgen. In plaats daarvan kwam hij vroeg in detentiefasering terecht, wat inhoudt dat meneer de verkrachter hoegenaamd 'kon wennen' aan zijn uiteindelijke vrijlating.

Maar Markuszower is nog niet klaar. "U bent verantwoordelijk voor het feit dat dit monster nu al, zo kort na zijn veroordeling tot 12 jaar gevangenis, vrij rond kon lopen," gaat hij verder. Waarom heeft u, en hebben de diensten onder uw verantwoordelijkheid, zoals het Openbaar Ministerie, de Reclassering, en de gevangenis, de maatschappij niet beschermd tegen dit monster?"

Ook wil Markuszower weten waarom en door wie de "onbegrijpelijke beslissing [is] genomen om deze gewelddadige misdadiger in de Forensisch Psychiatrische Kliniek Aventurijn Den Dolder te huisvesten? Een kliniek die bekend staat om zijn zogenaamde open karakter waar nota bene onlangs een zware crimineel uit was ontsnapt. Een kliniek nota bene die op loopafstand is van Nijkerk. De plaats waar Michael Panhuis niet zo lang geleden twee jonge meisjes beestachtig heeft verkracht."

Tenslotte eist Markuszower antwoord op de vraag hoe de minister en staatssecretaris denken over het feit dat het OM in hoger beroep een lagere straf eiste dan de rechtbank in eerste aanleg oplegde, wil hij weten hoeveel misdadigers als Panhuis er eigenlijk vrij rondlopen in Nederland, wil hij tekst en uitleg over waarom de kliniek in kwestie eigenlijk nog open is, en vraagt hij de twee bewindslieden of ze het eens zijn met de PVV dat "dit soort gevaarlijke gekken levenslang opgelegd krijgen" vanaf nu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties