Bam! VS stappen uit UNESCO om sterk anti-Israëlische houding

De antisemitische UNESCO heeft vandaag een zware klap te verduren gekregen: misschien is het eens tijd voor ze om hun beleid te gaan heroverwegen.

Het is dan eindelijk zover: de Verenigde Staten hebben het helemaal gehad met de nooit-veranderende houding van UNESCO, de VN-organisatie die zich eigenlijk met dingen als cultuur bezig zou moeten houden. Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken maakte donderdag bekend dat ze er dan ook per 31 december 2018 uit zullen stappen: dat lijkt nog even te duren, maar dat zullen ze daar zeker al gaan merken en rekening mee moeten houden.

De VS betalen immers een groot – veel te groot deel zelfs – van het budget van UNESCO, net als dat ze dat bij vrijwel alle andere VN-verkwistingsclubjes doen. Nou, ze zullen het dan binnenkort zonder moeten doen.

Waarom? Heel simpel: UNESCO is tegenwoordig uitgesproken anti-Israëlisch, in plaats van onpartijdig en objectief. Oké, dat geldt eigenlijk voor de hele Verenigde Naties wel: als je bedenkt dat er vorig jaar meer moties tegen Israël zijn aangenomen dan tegen alle schurkenstaten bij elkaar (en dat is dus inclusief landen die hun eigen bevolking zwaar onderdrukken en uitmoorden als Syrië, Noord-Korea en Venezuela), wordt die Israëlhatende houding wel duidelijk.

UNESCO wist het echter nog bonter te maken: men nam daar een jaar geleden een motie aan die Jeruzalem, de ondeelbare hoofdstad van Israël, formeel islamiseerde en kenmerkte als Arabisch erfgoed. Gekker wordt het natuurlijk niet… of toch wel? Delegaties van Arabische landen in de VN doen er namelijk alles aan om elke vergadering – of het nou over geopolitiek, klimaatgekte of olijfolie gaat – te doen uitlopen op een haatspeech over de enige democratische staat van het Midden-Oosten. Vorige maand nog werd een halve vergadering volgepraat over hoe vreselijk Israël wel niet zou zijn voor de Palestijnen – wat overigens op geniale wijze onmaskerd werd als onzin door een gastspreker van UN Watch, die duidelijk maakte dat Hamas en Fatah de enige echte vijanden van Arabieren in Israël en de Palestijnse gebieden zijn. Niet dat dat die antisemieten weerhoudt volgende keer weer hetzelfde te doen, natuurlijk.

Staat anti-Israël dan altijd gelijk aan het zijn van een antisemiet? Neuh, in theorie niet: je kunt prima kritiek hebben op de Israëlische regering zonder meteen iets tegen Joden (en joden) te hebben. Helaas gaat het in de praktijk vrijwel altijd hand-in-hand: men heeft niet iets tegen de Israëlische regering om wat ze doen, maar om wie er in die regering zit: Joden dus. En die kunnen voor deze partijdige kliek die UNESCO heet nooit wat goed doen. Prima beslissing dus van die Amerikanen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Hopelijk volgt na UNESCO de hele VN. Opdoeken en opnieuw uitvinden maar dan zoals de bedoeling ooit was. Op moment is het een dure poppenkast waar de crimineelste landen hoge posities bekleden. De Saoedi ’s vechten daar voor de rechten van de mens om maar iets te noemen. Belachelijk!

  1. Blue monday

   Ik sluit me bij de gedachten van Ni28 aan.

   Het is gewoon een IOC 2.0

   1. denk eens na

    Alle gegeven baantjes het land uit .EU uit.wereld markt denken uit.

 2. Nasrani

  Goede beslissing. De regering van Trump doet het zo gek nog niet.

 3. sjun

  Spijtig genoeg valt van Rutte 4 niet zo’n stap te verwachten en zal er veel door Nederlanders opgebracht belastinggeld gedoneerd aan de VN verspild worden aan een islamiserende, beliegende agenda. Ook al weer een reden om nu al uit te zien naar de dag van de politieke afrekening.

  1. sjun

   Oeps ik bedoelde 3, ik moet nog maar zien of Rutte voldoende vertrouwen overhoudt voor een vierde keer.

 4. Punt50

  Opdoeken die VN. Heeft totaal geen bestaansrecht meer, beetje zoals PvdAap.

 5. buitenbeentje

  Het zal denk ik niet zo lang duren tot Amerika nog meer van deze islamitische UN instanties vaarwel zegt. Ze zullen de veiligheidsraad natuurlijk nooit uit handen geven en daarom mee blijven doen aan het hoofdgedrocht. Vermoedelijk zullen ze op het financiele vlak wel het een en ander willen veranderen.

 6. Laaghlandt

  Israel moet niet zo janken! En het schoothondje van Israël hoeft er zeker niet achteraan te lopen!

 7. corfo

  Verstandig besluit van de VS. Unesco heeft geen bestaansrecht, zéér duur betaalde baantjes voor gesjeesde “politici”. De NL-overheid geilt op dit soort baantjes omdat ze denken dat die het land, NL dus, enig aanzien in de wereld kunnen bezorgen.
  Gehele VN is een achterhaald gebeuren waar 100-den z.g. resoluties uit stromen waar niemand iets mee doet c.q. kan doen !
  Weggegooid geld, het ware beter om dat geld te besteden aan de zorg voor ouderen, overbodig maken van Voedselbanken enz.

 8. Babaji538

  Life and works by P.C.M. Hermans;
  a difference is between having a statement,
  or being a statement.

  What a Pit(t)y!

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.