Femke Halsema heeft een geniaal plan, wil een stad speciaal voor vluchtelingen: Zatopia

Halsema heeft een projectplan geschreven waarmee ze de vluchtelingenproblematiek in Nederland wil oplossen. Ze wil een soort utopische stad, die wij gebouwd hebben, om daar vluchtelingen te huisvesten. Ze leven daar dan, zoals zij het zelf zegt, in harmonie samen.

Het klinkt allemaal inderdaad utopisch, maar het doet niet onder aan een plan van Sebatian Kurz, de conservatieve leider in Oostenrijk, die een Grieks eiland wilde speciaal voor vluchtelingen. Zo waren ze gecentreerd en konden ze daar een samenleving opbouwen.

Dat plan is fundamenteel natuurlijk wel anders, aangezien het een eigen samenleving is. In een land zou het een gesegregeerd systeem zijn waarin een hele stad losstaat van de rest van de samenleving. Misschien een gekke gedachte, maar het uitroepen van een stadstaat zou dan geen rare volgende stap zijn. Welk land zou daaraan mee willen werken?

Ze denkt dat die ideale wereld ook gerealiseerd kan worden. “Mijn vergezicht ga ik in de praktijk brengen”, aldus Halsema. “Ik heb een projectplan geschreven, de begroting is rond en ik ben bezig organisaties te verzamelen die willen steunen.” Een van de eerste dingen de ze wil realiseren is een virtuele universiteit. De oud-politica denkt dat afstuderen volledig virtueel kan.

Al met al, is het wel een aantrekkelijk idee, de vraag is alleen welk land het gaat worden. Waar komt die stad? Wat zal de toekomst van zo een stad zijn? Een nieuw multicultureel experiment met meer vraagstukken dan oplossingen.

De goede kanten zijn natuurlijk de focus van alle vluchtelingen op een klein gebied. De voornamelijk economische vluchtelingen zullen natuurlijk tegenstribbelen, aangezien ze komen voor de economische welvaart. De kans dat zij naar zo een gebied gaan is klein. Er zitten veel risico’s verbonden aan zo een project, maar als het goed gecoördineerd wordt en goed gefinancierd, dan kan het zomaar eens lukken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. swetsnek

  De stad is al gereed neem Amsterdam

  1. PMG

   Of Rotterdam

   1. Kiekebuhu

    Ik vind den Haag geen slecht idee,zitten die knakkers dicht bij de geldla en mag Femke burgemeester worden van het zooitje,maar wel gehoofddoekt.

  2. buitenbeentje

   Het eerste wat mij ook te binnen schoot.

 2. PMG

  Droom vrouw!

  1. DolleDries

   Maar waar droom jij dan van.

 3. Arubano

  Die steden bestaan al: in Syrië, Libanon, Iran, Iraq. Alleen daar werkt het niet, ze blijven vluchten. HEt is nooit genoeg.

  1. Ritter

   Arubano

   Zo is het inderdaad.

   In de islamitische regio is nog ruimte genoeg voor een stad. Maar ze willen haast allemaal naar Noord/West Europa. Dus naar een niet-moslim gebied.

   Eenmaal in Europa willen ze leven als moslims en nemen alle “rotzooi” mee naar Europa met als gevolg dat het in Europa (vooral in bepaalde wijken) eruit gaat zien als een stad in het Midden-Oosten.

   1. hans-e-pans

    De zooi waar men eerst huis en haard in het Midden-Oosten voor verliet, wil men eenmaal West-Europa aangekomen en gesetteld weer in ere herstellen.

    Persoonlijk begrijp ik er niets van, hooguit dat het misschien een voorop gesteld plan is. Maar ja dan schijn je weer een complotdenker te zijn.

   2. Arubano

    En als ze toch wil dat dit in Nederland gaat komen, dan waarschijnlijk niet in de buurt van haar kinderen.

 4. PMG

  Saoedi Arabie is groot zat met onbeperkt mooi weer en parkeerruimte, zelfde geloof en modehuizen en plenty $$$ maar daar heeft niemand het over.

 5. Punt50

  Die stad is er al, Raqqa.

 6. DolleDries

  Was idee van Wilders toch in eigen regio.Maar dat was fascistisch begreep ik

  1. DolleDries

   PVV
   Moeten we vluchtelingen opvangen?
   Nee, zegt de PVV. De vluchtelingen die zich melden in Nederland hebben een reis afgelegd door verschillende veilige landen (via Turkije, Griekenland, door Europa naar Nederland), dus zijn zij niet op de vlucht voor oorlog en geweld. “Echte vluchtelingen kunnen altijd in de eigen regio, zoals in de steenrijke Golfstaten, worden opgevangen”, zegt asielwoordvoerder Sietse Fritsma.

   1. PMG

    Nou, wat zei ik? Precies hetzelfde! Griezelig dat de PVV mijn idee gebruikt!

 7. Peter Loosduinen

  Deze stad bezit dan een mega-moskee + varkenshouderij ( wel biologisch vanzelfsprekend )

 8. DolleDries

  Is zoiets niet mogelijk voor de hele linkse kliek.

 9. Ngatimoto

  Een prima plan. Ik stel voor Noord-Afrika. Op voorwaarde dat alle menslievende hulpverleners en hun aangetaste familie en vriendenkring daar ook naar toe gaan.
  Alleen op die manier heeft het plan kans van slagen.
  Geef ze voor 2 jaar eten, zaden en ander noodzakelijke dingen mee en als het in de soep loopt, pech. Geen weg meer terug.

  1. PMG

   Daar komen ze net vandaan!

   1. DolleDries

    Dat is mooi ,dan weten ze de weg terug.

    1. PMG

     Jij snapt’um!

 10. HaZ

  Halsema en een geniaal plan: Dat moet wel vloeken. Advies aan Femke:
  Ga koken !

 11. Peter Loosduinen

  Eens noemde Pim haar “Dat lekkere ding van Groen Links”.
  Das war einmal.

  1. buitenbeentje

   Pim was dan ook een expert op het gebied van lekkere vrouwen. toch?

  2. meijer61200

   Bedoelde Pim niet Singh Varma??

 12. nienke

  Prima plan, naar een vredig moslimland en en zij wordt burgemeester van die stad.
  Zo snel mogelijk realiseren Femke .

  1. meijer61200

   Maar dan wél met een school voor haar witte kindjes hoor! Die wil ze liever niet op een zwarte/lichtgetintiërs school weten we allemaal uit het recente verleden.

 13. Hetzalwelweer

  Tijdens de 2de wereldoorlog noemde men zulke steden ook wel concentratie kampen.

  1. DolleDries

   Nou nou dat is wel een beetje overdreven. Toen Wilders dit voorstelde dan was dit wel zo volgens links natuurlijk. Maar Femke.

 14. henkvanschepen

  Arm wereldvreemd meisje, ze kunnen nog niet eens in een AZC met een honderdtal vreedzaam samenleven, dat gaat in een stad van 50000 tot 100000 vluchtelingen dan zeker niet lukken.

  1. denk eens na

   Zeker als je ze gaat bewapenen.

 15. Ritter

  De meeste z.g “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die naar Noord/West Europa reizen vanwege economische/financiële redenen. (lees ruime uitkeringen en gratis huizen)

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de “honingpot” in Noord/West Europa te bereiken.

  Behalve de enorme kosten om deze illegale immigranten te onderhouden zijn de meesten moslims die niet zullen integreren.

  Deze illegale immigranten uit de islamitische landen nemen hun islam en bijbehorend gedrag met zich mee en houden daaraan vast.

  Volgens Karskens is maar hooguit 10% echte vluchtelingen; de rest economische immigranten.
  —————-
  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 16. Ritter

  “Misschien een gekke gedachte, maar het uitroepen van een stadstaat zou dan geen rare volgende stap zijn. “

  Aangezien verreweg de meeste illegale immigranten moslim zijn zal het dus een islamistische enclave worden………………net zoiets als een wijk in een grote stad waar moslims de meerderheid vormen en voor grote problemen zorgen en waar de politie haar gezag is kwijtgeraakt.

  Het enige wat je hiermee bereikt is dat de islamisering van Europa sneller zal verlopen. Immers nu krijgen moslims een complete stad voor hun zelf.

 17. @Supermaharadja

  Die vrouw wordt ook met de dag gekker.

 18. J.C.

  Mooi weer spelen van andermans centen. Zou een straf op moeten staan…….

 19. Bes Tolen

  Femke Haalsemaar zit gebeiteld. Het boek zal haar geen windeieren leggen want Groen Linksers zijn er te over en die vullen hun boekenkasten het liefst met lectuur van een zelfde strekking. Lezen hoeft niet persee maar je kunt je met zo’n bezit wel een hele intellectueel voelen of anders wel intelligent.
  Wat zo mooi aansluit met die arme basisschoolleraren, die er net zo over denken. Want die zijn ook Groen Links. Deze lui hebben zogenaamd hoger onderwijs genoten en daarom alleen al vinden ze dat ze een hoger salaris moeten hebben. Ten onrechte dus. Voor extra klandizie hebben ze zelf wel gezorgd. Al moesten ze daarvoor ook herhaaldelijk demonstreren. Nou ja, vooral hun leerlingen dan. Die moesten die linkse feestjes opknappen. Wereldvreemd kosmopoliet. De jonge stumpers, wisten ze veel?
  Maar daar lijden die leraren niet onder. Wel onder werkdruk, bureaucratie. Zeggen ze zelf. Mee door die talrijke demonstraties dus. Alles hebben ze zelf ingesteld. Onder leiding van hun Groen Linkse vakbond. Werkverschaffing te over. En hoger salaris? Die hebben zo al binnen.
  Stroomlijnen die hap. Het onderwijs van hoog tot laag en andersom. Doorgeschoten. Groen Links.

 20. Duckday

  Misschien Den Haag

 21. Two Ravens Black Kettle

  “Ze leven daar dan in harmonie samen”

  -Famke Halsema-

  Een levensgevaarlijke vrouw (haar naam zij geprezen) die met een brede grijns anderen kinderen offert op haar altaar van Eeuwig en Voortreffelijk Deugen.
  Vluchtelingen die elkaar zeven meter verderop de schedel inslaan
  En in het droompaleis van Famkuh (bekend van de motie om Nederland te islamiseren als ‘verschillig’ antwoord op Charlie hebdo) ligt de Al-Nusra leeuw vredig gekruld rondom de Yzedi kleuter.

  In A’dam en hun plaatselijke grachtengordelzender genaamd de NPO Staatsmedia wordt ze dan ook alom geroemd en al jarenlang op het schild rond getorst door merkwaardige schepselen die zich journalist en academicus noemen
  Of zoals Famkuh zou gillen tegen een ingegraven meisje: “U zijt islamofoob !!”

 22. denk eens na

  Femke en een plan ? Hoe naief kun je zijn.

 23. joost2

  Halsema een afschuwelijk mens met vreemde opvattingen en gedachten.
  Zou zij niet een beetje psychiatrische hulp nodig hebben en eens leren hoe de wereld er werkelijk uitziet?

  Alhoewel, voor zichzelf heeft zij wel uitstekend gezorgd.

 24. nietzonderverzet

  is die trút halsema niet te arresteren en vastzetten of zo, enkel maar om haar tegen zichzelf te beschermen én de mensheid te ontdoen van die leugenachtige huichelaar?

  1. Becker

   Wat moet haar voor de gewenste gevangenisstraf ten laste worden gelegd ?

   1. nietzonderverzet

    Volksverlakkerij en volksverraad.

 25. h_keur

  Elk goed plan start met een pilot.
  Dus eerst de achtertuin van Halsema beschikbaar stellen. Loopt dat goed, dan praten we verder. Loopt het niet naar wens, dan Halsema op eigen kosten een speeltuin laten aanleggen en zich daar laten vermaken. Hek erom heen en gewone Nederlandrs niet meer lastig vallen.

 26. Wim Vreeswijk

  Dat lijkt me een volstrekt utopisch en onmogelijk plan, want onze Femke vergeet gemakshalve dat haar club en sympathisanten in binnen- en buitenland inmiddels al zo’n 50 miljoen moslims de afgelopen decennia minstens 3 generaties in Europa hebben geïmporteerd en dat geen enkele serieuze stad deze 50 miljoen kan huisvesten. Dus dit plan kan integraal verticaal de prullebak in !

 27. Ecoshaarlem

  Dat mens is geheel de weg kwijt!
  Amsterdam is al zo,n stad net als Rotterdam en Den Haag.
  Alle criminelen terug naar land van herkomst, en Nederlands paspoort afnemen!
  Wie zich niet aanpast hetzelfde, dan blijven maar enkele goede moslims over!

 28. Piet Karbiet

  Met een eigen universiteit. Toe maar. Dat wordt wat, met een populatie waarvan 70% analfabeet is of slecht een paar jaar basisonderwijs heeft gevolgd. Knettergek.

 29. napels

  Dat is gewoon een andere omschrijving voor kalifaat fem,als burgemeester van die stad zou je geen gek figuur slaan of bedoelde je dat niet???

 30. Duym

  Goed idee, maar dan wel een stad met op elke hoek van de straat een streng bewapend politiekantoor met een ruime gevangenis. En niet te vergeten meerdere ziekenhuizen, gespecialiseerd in schot- en steekwonden. Fabrieken en kantoren hoeven natuurlijk niet, behalve dan kantoren voor de uitbetaling van steungeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.