Het is officieel: tbs’er Michael Panhuis wordt verdacht van de verkrachting van en moord op Anne Faber

De arme Anne Faber is op vreselijke wijze omgekomen.

Het Pieter Baan Centrum onderzoekt Michael Panhuis op dit moment. De psychiaters van het centrum doen dat omdat hij, zoals verwacht, verdacht wordt van de moord op en verkrachting van de arme Anne Faber. De rechter droeg het PBC op om dat onderzoek te verrichten, hoewel hij in het verleden een psychiatrisch onderzoek weigerde.

Tot vandaag was alleen maar bekend dat Panhuis verdacht werd van “betrokkenheid” bij de dood van Faber. Die verdenking is nu uitgebreid met “moord of doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting.” Iedereen vreesde hier al voor toen bekend werd dat Panhuis, die eerder veroordeeld werd voor twee verkrachtingen, betrokken was bij haar verdwijning in dood, maar nu weten we het dus zeker: Anne Faber is inderdaad niet alleen vermoord, maar daarvoor ook nog eens verkracht.

Vreselijk.

En ja, die vreselijke misdaad had voorkomen kunnen worden als we in Nederland een rechtssysteem hadden dat erop gericht is om misdadigers te bestraffen en de samenleving te beschermen. Maar nee, wij moeten het doen met een systeem dat als hoogste doel heeft om ze zo snel mogelijk terug de straat op te sturen. “Resocialiseren” is belangrijker dan “straffen” en “beschermen.”

Panhuis moet op 10 januari voor het eerst voor de rechter verschijnen in de zaak over Anne Faber. Hoewel die dan nog niet inhoudelijk wordt behandeld zullen we rond die tijd ongetwijfeld veel meer details te horen krijgen — details die gruwelijk zijn, maar die ook duidelijk zullen maken dat dit kwalijke systeem zo snel mogelijk op de schop genomen moet worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ruud562

  Als er officieel vastgesteld is dat hij de moordenaar van Anne is, rest de overheid maar één ding: die moordenaar levenslang opsluiten en zéker geen tbs of vervroegde invrijheidstelling!

  Maar ja, dit is het humanistische (of dwaze?) Nederland hé, en daar hebben alléén de slachtoffers en nabestaanden levenslang!

  1. corfo

   @ Ruud562.
   Helemaal met u eens.
   Zal ons wel op een stevige reprimande van de extreem linkse mede-reaguurders komen te staan, waardoor ik wéér een zeer slechte nachtrust zal genieten, maar de waarheid gaat boven álles, toch ? Zegt Rubberen Rutte dat ook niet, bijna dagelijks ?

   1. Becker

    Meent corfo dat we alle criminelen levenslang moeten opsluiten? Alleen in dat geval is recidive uitgesloten; anders zullen dit soort tragische gebeurtenissen blijven voorkomen.

    1. Michel69

     @beckertje wat dacht je ervan als je iemand van het leven berooft dat je dan gewoon nooit meer vrijkomt? lijkt mij een straf die past bij de daad! daar zal jij het uiteraard weer niet mee eens zijn, maar keer op keer komen dat soort “mensen”vrij en plegen weer een misdaad! moord gewoon levenslang en dan ook echt zoals het woord het al zegt!

     1. Becker

      In dat geval was Panhuis ook vrij gekomen; die beroofde niemand van het leven.

      Denk eerst door, reageer dan.

    2. Top

     Blablabla blaaskaak!

    3. Top

     Blabla babah eeeiiiiwwwwww! Blaaskaak.

     1. Becker

      Top lijkt me een tragische lijder aan het syndroom van Gilles de la Tourette.

    4. Adriaan

     “In dat geval was Panhuis ook vrij gekomen; die beroofde niemand van het leven.”

     @Becker, kun je dit wat nader toelichten?

     1. corfo

      @ Adriaan.
      Dát is toch wel een beetje teveel gevraagd hoor, Beckertje is al gevlucht uit angst voor vervolg-vragen.

     2. Zweedse kok

      Lees nu eens de hele draad.
      Michel stelt: moordenaar levenslang.
      Panhuis had niemand vermoordt dus had geen levenslang gehad.
      Was dus vrijgekomen.
      Duidelijk?

     3. Becker

      Michel69 bepleit om iedereen die iemand heeft vermoord een levenslange gevangenisstraf te geven. Ik wijs er op dat Panhuis in dat geval ook was vrijgekomen omdat de man voor Anne Faber niemand heeft vermoord.

     4. HW

      Ze moeten deze gasten van verkrachtingszaken castreren.
      Dan kunnen ze na de ondergane straf alvast wennen aan een nieuwe resocialisatie, die de gemeenschap wel beschermt.

 2. Ni28

  Zware criminelen horen niet op straat maar opgesloten met behandeling al zal deze ook zinloos blijken in vele gevallen. En het moet hier gaan niet om de aandacht voor de crimineel maar om de veiligheid van de burger. Moordenaars moeten hun rechten als mens ook kunnen (tijdelijk)verliezen. Het zijn onmensen.

 3. Ni28

  Er zijn situaties wanneer je je Gilles de la Tourette zou wensen om je straffeloos te kunnen uiten.

 4. Parestado4

  Castratie is de enige straf die afdoende werkt!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.