Het ware gezicht van GroenLinks: fractie loopt weg bij raadsvergadering waar pro-Israëlactivist sprak

De Amsterdamse Groenlinksfractie heeft donderdag weer eens laten zien hoe serieus het de vrijheid van meningsuiting écht neemt.

Ja, je mag in dit land zeggen wat je wilt (tenzij je Geert Wilders bent, maar dat terzijde). Dat betekent echter niet dat men – lees: uw linkse medemens – niet haar best zal doen om die uitgesproken meningen zoveel mogelijk van aandacht te onthouden of zelfs gewoon als een stel kinderen niet te luisteren.

Dat laatste is precies de tactiek die de GroenLinksfractie in onze hoofdstad graag lijkt toe te passen. GroenLinks-Amsterdam moest donderdag – wat hebben ze het toch zwaar – aanwezig zijn bij de gemeenteraadsvergadering. Het is daar traditie dat burgers van de stad bij aanvang van de zitting maximaal drie minuten mogen volpraten over wat ze maar na aan het hart ligt. Een prima traditie die de directe democratie een klein beetje dichterbij brengt, als je het mij vraagt.

Donderdag maakten pro-Israëlische activisten gebruik van dit mooie recht om de raad toe te spreken met hun zorgen. Die richtten zich vooral op de daden van pro-‘Palestijnse’ activisten, die regelmatig op de Dam hun steun betuigen aan een fictieve staat. Dat an sich is natuurlijk niet verboden, maar dat wordt het wél zodra je bijvoorbeeld gaat zitten zwaaien met vlaggen van Hamas, een erkende terreurbeweging die al het bloed van talloze Israëli’s aan haar handen heeft. De politie treedt daar, laf als ze soms zijn, nauwelijks tegen op. Dat is vanzelfsprekend zeer problematisch, en maakt het dan ook meer dan terecht dat deze burgers hun zorgen uiten voor de Amsterdamse raad.

Bij de GroenLinksfractie is zo’n oproep echter aan dovemansoren gericht. Het moge niet als een verrassing komen dat deze gifgroene linksmenschen liever aan de kant van een terreurorganisatie staan dan aan die van de ‘gemene Zionisten’, maar de acties van vandaag slaan alles. In zo’n geval hoor je als politicus natuurlijk netjes toe, zucht je misschien een keer uit onvrede met wat er gezegd wordt en ga je over op de orde van de dag. Dat zou, zelfs als je het nog zo oneens bent met iemand, tenminste fatsoenlijk zijn.

Voor fatsoen hoef je echter niet bij GroenLinks te zijn. Fractievoorzitter Rutger Groot kon de beleefdheid niet opbrengen om even drie minuten te luisteren naar iets wat hem niet zinde, en besloot dan maar om met de rest van zijn fractie een gezamenlijke plaspauze in te lassen. Met andere woorden: meneer stond midden in het verhaal op, liet de raad voor wat het was en verliet midden in het verhaal van de activisten de zaal. Beleefd hoor.

Het toont maar weer eens aan hoe links rolt: met geen schijntje geduld om meningen van andersgezinden aan te horen, en door talloze schofferingen van onze democratie. Gelukkig komen de gemeenteraadsverkiezingen er echter al weer snel aan: een prima gelegenheid om deze man en zijn fractie uit de gemeenteraad te stemmen, als ze daar toch niet willen zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Floris

  Het is werkelijk onbegrijpelijk dat deze linkse dwaallichten de kant kiezen van een corrupte terroristenbende met een fascistoïde religie. Ze zijn volledig de weg kwijt.

  En de Hamas-miljonairs maar lachen om die nuttige idioten in het westen.

   1. DolleDries

    Ik begrijp dat jij het volste vertrouwen bezit in het OM met name van Amsterdam.
    Dit is gewoon een zet op papier, de uitkomst is dat het onderzoek prima was en zo worden alle vraagtekens weg genomen.

  1. jackvanderveen2

   Volledig mee eens

 2. Ritter

  Het huidige antisemitisme vind men tegenwoordig bij (extreem) links en de immigranten uit de islamitische landen. Je ziet dan ook dat linkse activisten zich verbinden met islamitische groepen. Niet alleen bij Groenlinks maar ook bij de SP en de PvdA.

  1. Kiliaan Noppen

   Natuurlijk, en de AfD is ook extreem-links.
   En die hakenkruizen in Charlottesville moeten we ook niet zo serieus nemen.
   🙂

   1. Ritter

    Kiliaan Noppen

    Extreem rechtse groepen zijn zeer klein in vergelijking met extreem linkse en moslims. Daarbij heeft extreem rechts praktische geen politieke en media invloed……(extreem) links en moslims hebben dat wel.

    B.v op veel universiteiten zie je samenwerking tussen links en moslims die tekeer gaan tegen Israël. Onder het mom van anti-Israël acties leeft het antisemitisme bij links en moslims.

    Partijen als Groenlinks en SP demonstreren samen met organisaties als Hamas en Hezbollah. Weet u nog dat Bommel van de SP meeliep met Hamas? Die riepen “Joden aan het gas”.
    ————-
    Het nieuwe antisemitisme komt van links
    https://opiniez.com/2016/12/04/het-nieuwe-antisemitisme-komt-van-links/

 3. DolleDries

  Of ze beginnen te knokken of ze lopen weg

 4. Ni28

  Linkse democratie bestaat uit censuur in een dictatoriale omgeving. Dat merken wij ook aan de reacties van Dopper en kornuiten. Er is maar een waarheid, die van hun. De rest moet in zwijgen verdwijnen.

  1. van Urk

   Zelfs ex-Hamas en UN watcher Mosab Hassan Youssef kan deze Linkse debielen niet overtuigen. Hoe ziek ben je dan om in je eigen linkse leugen te blijven gaan geloven?

   1. Floris

    Geen enkele ex-moslim kan deze eigenwijze betweters overtuigen. Ongeacht hoe sterk hun argumenten zijn.

    Met links is geen land te bezeilen. De waarheid interesseert hen geen ene reet, voor hen telt alleen ideologie.

 5. Floris

  Macron zegt ook weleens iets goeds:

  “Macron: anti-Zionisme is het nieuwe antisemitisme

  De Franse president Emmanuel Macron laat er geen gras over groeien: anti-Zionisme is het nieuwe antisemitisme. Dat zei hij bij de herdenking van de razzia Vel ‘dHiv in Parijs, die zondag exact 75 jaar geleden was. Volgens Marcon moet ook nu gewaakt worden voor antisemitisme, in elke vorm. “We zullen ons nooit overgeven aan de uitingen van haat; we geven ons niet over aan het anti-Zionisme, want dat is een heruitvinding van het antisemitisme”, aldus de Franse president.”

  https://jonet.nl/macron-anti-zionisme-is-het-nieuwe-antisemitisme/

 6. Ritter

  “Het idee dat we het oprukkende antisemitisme te danken hebben aan de opkomst van rechtse partijen en politici als Trump en Wilders is afkomstig uit linkse politieke en journalistieke kringen. Iedereen met gezond verstand ziet hoe onwaar hun stelling is.

  De antisemitismewind waait uit islamitische en linkse hoek. Vermomd als Israël afkeer en antizionisme wordt oud antisemitisme door politici, journalisten en activisten nieuw leven ingeblazen. Alle in linkse kringen zo gekoesterde internationale instituties worden geteisterd door dit fenomeen. Van de VN tot de heilige NGO, Human Rights Watch.

  Het nieuwe antisemitisme uit zich in eindeloze veroordelingen van de Joodse staat en iedereen die het voor haar opneemt.”

  https://opiniez.com/2016/12/04/het-nieuwe-antisemitisme-komt-van-links/

 7. A3aan

  Niet alleen in Amsterdam, in Arnhem kunnen ze, SP D66, er ook wat van. Marcouch mag zijn borst nat maken. http://houvanarnhem.nl/21538/rapporteurs-uiterst-kritisch-bestuurscultuur-arnhem/

  1. DolleDries

   Daar worden miljoenen over de balk gegooid en voert de SP er een waar schrikbewind. Een zwaar verliesgevend filmhuis van 12 miljoen voor de vriend van de SP wethouder wordt er op een bierviltje door heen gedrukt en ook andere prestige projecten lopen gigantisch uit de hand. Terwijl de stad al met een gigantisch schuld van 730 miljoen zit.
   Ook die aanstelling van die burgemeester is niet wat de Arnhemmers echt wilde. PVDA heeft nauwelijks nog aanhang in Arnhem en dat deze uit het corrupte PVDA kliek uit Amsterdam komt geeft ook niet veel vertrouwen.

 8. Nasrani

  Ik begreep dat oud premier van Agt op groen links heeft gestemt. Dat zegt eigenlijk al genoeg en daar hoeven we verder geen woorden aan vuil te maken( dopper: heeft geen zin om er meer over te zeggen).

 9. Rex Gildo

  Ter zake; de GroenLinks-fractie A’dam ging onder leiding van Rutger Groot Wassink demonstratief naar de wc toen Michael Jacobs, een omstreden extreem religieuze activist, – hij zou nooit emigrant naar Israël willen zijn – het woord nam in de gemeenteraad. De heer Groot Wassink (zelf joods marxist) komt hiermee tegemoet aan de talloze mensen in de hoofdstad, die hij vertegenwoordigt.

 10. toetssteen

  Ze zijn anti joods en pro islam, next.

  1. Jan van Dunteren

   Wellicht hadden ze kritiek op de politiek van Israel, en daar is wel iets voor te zeggen.

 11. denk eens na

  Het slinks zitten is veel kabaal weinig wol,niet echt een exact vak meer een banen plan

 12. Dunu Zithlau

  Links heeft het maar zichtbaar moeilijk met bestaan van Israël en de reeds milennia lange Joodse bewoning aldaar. Wanneer links zich verschuilt achter het valse alibi anti-Zionisme is het zo klaar als een klontje dat zij het bestaan van Israël en de Joodse bewoning aldaar niet kunnen verkroppen. Heel eng zooitje daar bij links.

 13. Guus Geluk

  Onacceptabel, volstrekt onacceptabel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.