Bizar: failliete Utrechtse salafistenmoskee krijgt opeens miljoenen van 'anonieme investeerder'

Geen categorieokt 05 2017, 18:00
Het krankzinnige verhaal rondom de Al-Fitrahmoskee te Utrecht Overvecht houdt maar niet op. Moesten de wanbetalers deze week nog van de rechter het pand verlaten om achterstallige huur, nu hebben ze opeens geld om de hele toko te kopen.
Je zou het niet kunnen verzinnen, wat er de laatste maanden zich zoal heeft afgespeeld rondom de Utrechtse Al-Fitrahmoskee. Om bij het begin te beginnen: de salafistische moskee loopt al eeuwen achter met de huur, wat natuurlijk in geen enkel geval - salafististen of niet - acceptabel zou moeten zijn. De eigenaar van het pand wil die lui dan ook al tijden op straat zetten, maar daar stak men steeds op vreemde wijze een stokje voor: in november van vorig jaar leverde een 'benefietactie' bijvoorbeeld opeens 120.000 eurootjes op: dat zijn nog eens gulle gevers!
Helaas beterde de moskeeleiding haar leven daarna niet: die eerdere schuld kon worden afbetaald, maar de huur van de maanden daarna heeft de verhuurder nooit gezien. De rechter oordeelde eind augustus dan ook eindelijk dat de haattoko dicht moest en ontruimd mocht worden. En dat is maar goed ook: de moskee hersenspoelt namelijk kinderen met de gevaarlijke salafistische - streng orthodox-islamitisch dus - ideologie.
Dat is echter nog niet eens alles wat niet helemaal klopt bij deze club. De financiering - die ze dus in ieder geval niet voor de huur lijken te gebruiken - komt namelijk van zéér louche organisaties uit onder andere Koeweit. Sterker nog: de moskee kreeg geld van de 'Revival of Islamic Heritage Society', een groep haatmoslims die ook regelmatig donaties aan al-Qaida overmaken. Echt een gezellige club met puur vredelievende doelen, dus.
Hoewel het erop leek dat Utrecht eindelijk verlost was van deze zeer omstreden moskee, is het verhaal donderdag opeens helemaal omgeslagen: het platzakke bestuur heeft namelijk uit het niets 1,83 miljoen euro op tafel gelegd om niet alleen de huurachterstand af te betalen, maar om ook nog eens het hele pand op te kopen, zodat ze in de toekomst geen huurproblemen meer kunnen krijgen. Bijzonder voor een moskee die haar broek al jarenlang niet kan ophouden!
De zak met geld zou komen van een "Nederlandse investeerder", waarvan ze niet willen zeggen wie of wat het is. Kijkend naar hun verleden is het natuurlijk zéér waarschijnlijk dat ook deze keer de financiering van deze haatmoskee niet kosher zal zijn: ik ruik witwaspraktijken, of simpelweg de volgende buitenlandse salafistenkliek die via een Nederlandse organisatie het geld heeft doorgespeeld. De Nederlandse staat weet dan ook wat het moet doen: zo snel mogelijk een diepgravend onderzoek starten naar de financiering van deze boel en de koop tot die tijd in de ijskast zetten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten