Parijs: politie ontdekt vrachtwagen met flessen brandstof en ontstekingsmechanisme

Parijs: politie ontdekt vrachtwagen met flessen brandstof en ontstekingsmechanisme

Parijs lijkt op het nippertje te zijn ontkomen aan een zoveelste terreuraanslag.

Het was donderdag bijna weer eens raak in de Franse hoofdstad. De Fransen hebben de afgelopen jaren, meer dan welke Europeanen dan ook, gebukt moeten gaan onder islamistische terreur: deze week nog stak op het station van Marseille een kansenparel met een moeilijke jeugd in op reizigers. Het gevolg: de zoveelste dode die moest sterven voor deze gevaarlijke ideologie.

Als cosmopoliete, vrije stad blijft Parijs echter de hoofdprijs voor menig terrorist in spe. Dat moet ook de gek hebben gedacht die een aanslag lijkt te hebben willen voorbereiden daar. De Franse politie trof, na een tip van zeer opmerkzame passanten, in het 19e arrondisement van de stad een vrachtwagen aan met flessen brandstof en een ontstekingsmechanisme. Nou is het niet héél opmerkelijk dat een vrachtwagen flessen brandstof aan boord zou hebben, maar wél als je weet dat het een cementwagen was. Ik ben geen ingenieur, maar voor zover ik weet wordt cement niet van benzine, gas of iets dergelijks gemaakt, en in combinatie met een ontstekingsmechanisme lijkt het me al helemaal geen zuivere koffie.

De wagen - of wagens, dat is nog niet duidelijk - was van het Franse Lafarge, een bedrijf dat in de bouwmaterialenbusiness zit. Het waren ook medewerkers van dat bedrijf die de opmerkelijke lading ontdekten en de politie inlichtten: een pluim voor deze helden die waarschijnlijk een bloedbad hebben voorkomen!

Van degene die dit alles voorbereidde, is vooralsnog geen spoor. Opvallend genoeg werd eerder deze week een dergelijke vondst gedaan in Parijs: toen werden er in een appartement gasflessen inclusief ontsteking gevonden. Of dit dezelfde mensen zijn is niet duidelijk, maar wat we wel kunnen zien is dat terroristenland aan trends doet: dit lijkt me duidelijk in navolging van de aanslag die de Barcelonaterroristen oorspronkelijk gepland hadden, maar die gelukkig een voorbarig doch explosief einde kreeg toen die malloten zichzelf en hun huis per ongeluk opbliezen. Ook deze keer lijkt het weer met een sisser af te lopen: laten we hopen dat dat zo blijft, en vooral nou eindelijk eens iets doen zodat ons overleven niét meer van dom geluk afhangt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties