Zet hem op! School die moslimleerlingen moet compenseren om gemiste schoolfoto gaat in hoger beroep

Geen categorieokt 05 2017, 16:00
De Haagse school die twee moslimleerlingen 250 euro zou moeten betalen omdat de schoolfotograaf op het Offerfeest langskwam, laat het er gelukkig niet bij zitten.
Een paar maanden geleden bereikte ons één van de meest bizarre berichten ook. De Maria Montessorischool in Den Haag zou twee leerlingen 250 euro moeten geven als schadevergoeding. Waarom? Omdat ze niet op de klassenfoto stonden, wat de ouders van die kinderen héél erg vonden.
Alleen al op basis van die informatie kun je je afvragen of die mensen niets beters te doen hebben: het is misschien jammer dat je een keertje niet op die foto staat, maar moet je je daar nou echt druk om maken? Nee, natuurlijk niet: het is maar een fotootje, en volgend jaar komt de fotograaf weer langs. Zo zouden normale ouders redeneren, maar dus niet die van deze kinderen.
Het toeval wilde namelijk dat de fotograaf op de dag van het Offerfeest langskwam. Zelfislamiserend als ze zijn, staan de meeste scholen het wel toe dat moslimskinderen dan een dagje thuis blijven. Daar zou echter geen enkele verplichting toe moeten bestaan: het Offerfeest is immers - vooralsnog... - geen officiële feestdag. Formeel moeten alle Nederlandse leerlingen dus gewoon in de schoolbanken op die dag, maar dom genoeg zijn we zo gek om toe te geven aan dit soort gekkigheid.
Maar goed: als je kroost dus vrij krijgt om een feest te vieren dat helemaal niet bij de Nederlandse cultuur en tradities hoort, dan hoor je daarvoor in ieder geval dankbaar voor te zijn. Nou, deze keer dus niet: betalen zal die school voor het lef om net op dié dag de schoolfotograaf te laten langskomen! 10.000 euro wel, als het aan deze booslima lag.
Gek als we in dit land zijn gaf de rechter deze zeikerds aanvankelijk ook nog eens gelijk: de vergoeding viel wel 'iets' lager uit - 250 euro - maar de symbolische waarde van deze uitspraak bleef staan: het is een duidelijk teken dat wij hier nieuwkomers niet dwingen zich aan te passen aan Nederland, maar Nederland dwingen om zich aan te passen aan de nieuwkomers. De omgekeerde wereld dus. Gelukkig laat de school het er in ieder geval niet op zitten: die 500 euro kunnen ze natuurlijk makkelijk ophoesten, maar zij lijken ook wel te begrijpen dat dit een zeer gevaarlijk precedent zou scheppen. Ze willen dit krankzinnige besluit dan ook aanvechten in hoger beroep.
Nu maar hopen dat deze D66-rechter deze keer wél aan de kant van Nederland staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten