Nederland boekt een pyrrusoverwinning: Sinterklaasjournaal stuurt gekleurde Pieten de laan uit

Geen categorieokt 05 2017, 15:00
Het is beter dan niets, maar of we er echt wat mee opschieten?
Er is goed nieuws voor iedereen die het beste voor heeft met de Nederlandse cultuur, onze tradities en het Sinterklaasfeest in het bijzonder. De NTR - de omroep achter het Sinterklaasjournaal - heeft donderdag namelijk bevestigd dat het over en uit is wat betreft gekleurde Pieten bij het journaal. Dat betekent dus: geen rode, blauwe, gele, roze, paarse of kotsgroene Pieten meer:

"Dat vonden we achteraf gezien niet zo geslaagd, het paste te weinig binnen de traditie en zag er niet leuk uit"

... aldus de NTR. Prima, toch?
Nou, dat valt dus helaas nog te bezien.
De omroep laat namelijk ook nadrukkelijk weten dat ze dit niét hebben gedaan omdat het er kritiek kwam op de gekleurde Pieten: de mening van het Nederlandse volk over het meest Nederlandse feest van het jaar kan ze dus niets schelen. Problematisch is hiervoor vooral dat ze aangeven te willen experimenteren met andere vormen van Pieten. Dat betekent dus dat we dit jaar misschien wel weer stroopwafelpieten, kaaspieten of weet ik veel wat voor gestoorde mutatie van de normale Zwarte Piet zullen zien. Ik ben nu al bang voor de gedrochten die de Nederlandse kinderen dit jaar op de televisie zullen moeten aanschouwen.
De trieste waarheid is dus: de gekleurde Pieten worden misschien verbannen, maar de echte Zwarte Piet zullen we daarvoor nooit meer in de plaats krijgen. En dat allemaal door een piepkleine minderheid die overal aanstoot aan moet nemen en onze tradities als een kruidnoot verkruimelen. Leuk hoor: jullie worden vriendelijk bedankt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten