Joop viert feest: 'Maar 186.000 mensen keken naar Wilders-docu!' Maar: 1.115.000 keken naar Wilders op EenVandaag!

Geen categorieokt 12 2017, 10:00
Als je je afvraagt hoe ontzettend triest links is, zoek niet verder dan de website Joop.nl.
Joop.nl is al langer berucht. De website wordt gerund van belastinggeld (oh nee, dat mogen we niet zeggen die steun is puur op indirecte basis ofzo) en is van BNNVARA. Je zou denken dat een publieke omroep zich zou gedragen, maar niets is helaas minder waar. Joop voert een hetze tegen alles en iedereen wat ook maar een beetje rechts aandoet. Met name Thierry Baudet en natuurlijk Geert Wilders moeten het stelselmatig ontgelden.
Vandaag kwam Joop met een verhaal waarin hartelijk wordt gelachen om het aantal mensen dat woensdagavond de tijd nam om naar de documentaire 'Wilders' te kijken:

Woensdagavond werd de film ‘Wilders’ uitgezonden op NPO2. Daar keek bijna niemand naar. Uit gegevens van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat slechts 186.000 mensen zin hadden in een film over de PVV-leider.

Aan de programmering lag het niet. De film werd uitgezonden direct na Nieuwsuur, dat 758.000 kijkers trok. Daarna zapte vrijwel iedereen weg.

Zelfs onze eigen Tim Engelbart stelt dat dit "onthutsend weinig" is en concludeert dat het illustreert "hoe Nederland het allemaal wel gelooft met de man, en stiekem ook een beetje klaar met hem is."
Hartstikke nieuwswaardig natuurlijk als het klopt, maar slecht nieuws voor mensen die liever hebben dat de PVV zo snel mogelijk verdwijnt: het valt allemaal nogal mee (of tegen, afhankelijk van je perspectief) met dit gebrek aan interesse in Wilders. Zoals de PVV-leider zelf twittert:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/918149839363432449
Sybrand Buma en Alexander Pechtold konden dus maar rekenen op 261.000 kijkers. Gert Jan Segers en Mark Rutte kwamen bij RTL Late Night uit op 499.000. Lodewijk Asscher, Jesse Klaver én Emile Roemer -- zeg maar: het hele socialistische blok -- kwamen uit op 808.000 kijkers... en Klaver én Wilders schoten samen iedereen voorbij met 1.115.000. Dat zijn er dus meer dan een miljoen en 300.000 meer dan de op één op na best bekeken uitzending met één of meerdere fractieleiders.
En trouwens, de Wilders-documentaire werd uitgezonden om elf uur. 's Avonds dus. Natuurlijk zijn er dan nog mensen op, maar veel mensen gaan dan toch echt wel naar bed. Eén programma kan op dat tijdstip zeker veel mensen trekken op een doordeweekse dag, maar twee of meer? Dat wordt wel heel lastig. Kan dat er misschien iets mee te maken hebben? Zomaar een vraag hoor, al verwacht ik niet dat Joop 'm zelfs maar durft te beantwoorden.
Oh, en dan is het ook nog eens zo dat de Wilders-documentaire tegelijk werd uitgezonden met RTL Late Night, waar dus bijna 500.000 mensen naar keken. Het is leuk dat Joop.nl doet alsof het heel mooi voor Wilders is dat zijn documentaire na Nieuwsuur tevoorschijn werd getoverd, maar ondanks alle problemen die RTL Late Night (en RTL in het algemeen) heeft is het nog steeds een powerhouse, zeker relatief -- dus gezien het late tijdstip waarop het programma wordt uitgezonden.
Kortom, al die juichverhalen van Wilders-haters over de 'lage' kijkcijfers van de Wilders-documentaire kunnen bij het grofvuil gezet worden. Leuk geprobeerd, maar overtuigend is het allemaal niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten