Joop viert feest: ‘Maar 186.000 mensen keken naar Wilders-docu!’ Maar: 1.115.000 keken naar Wilders op EenVandaag!

Als je je afvraagt hoe ontzettend triest links is, zoek niet verder dan de website Joop.nl.

Joop.nl is al langer berucht. De website wordt gerund van belastinggeld (oh nee, dat mogen we niet zeggen die steun is puur op indirecte basis ofzo) en is van BNNVARA. Je zou denken dat een publieke omroep zich zou gedragen, maar niets is helaas minder waar. Joop voert een hetze tegen alles en iedereen wat ook maar een beetje rechts aandoet. Met name Thierry Baudet en natuurlijk Geert Wilders moeten het stelselmatig ontgelden.

Vandaag kwam Joop met een verhaal waarin hartelijk wordt gelachen om het aantal mensen dat woensdagavond de tijd nam om naar de documentaire ‘Wilders’ te kijken:

Woensdagavond werd de film ‘Wilders’ uitgezonden op NPO2. Daar keek bijna niemand naar. Uit gegevens van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat slechts 186.000 mensen zin hadden in een film over de PVV-leider.

Aan de programmering lag het niet. De film werd uitgezonden direct na Nieuwsuur, dat 758.000 kijkers trok. Daarna zapte vrijwel iedereen weg.

Zelfs onze eigen Tim Engelbart stelt dat dit “onthutsend weinig” is en concludeert dat het illustreert “hoe Nederland het allemaal wel gelooft met de man, en stiekem ook een beetje klaar met hem is.”

Hartstikke nieuwswaardig natuurlijk als het klopt, maar slecht nieuws voor mensen die liever hebben dat de PVV zo snel mogelijk verdwijnt: het valt allemaal nogal mee (of tegen, afhankelijk van je perspectief) met dit gebrek aan interesse in Wilders. Zoals de PVV-leider zelf twittert:

Sybrand Buma en Alexander Pechtold konden dus maar rekenen op 261.000 kijkers. Gert Jan Segers en Mark Rutte kwamen bij RTL Late Night uit op 499.000. Lodewijk Asscher, Jesse Klaver én Emile Roemer — zeg maar: het hele socialistische blok — kwamen uit op 808.000 kijkers… en Klaver én Wilders schoten samen iedereen voorbij met 1.115.000. Dat zijn er dus meer dan een miljoen en 300.000 meer dan de op één op na best bekeken uitzending met één of meerdere fractieleiders.

En trouwens, de Wilders-documentaire werd uitgezonden om elf uur. ’s Avonds dus. Natuurlijk zijn er dan nog mensen op, maar veel mensen gaan dan toch echt wel naar bed. Eén programma kan op dat tijdstip zeker veel mensen trekken op een doordeweekse dag, maar twee of meer? Dat wordt wel heel lastig. Kan dat er misschien iets mee te maken hebben? Zomaar een vraag hoor, al verwacht ik niet dat Joop ‘m zelfs maar durft te beantwoorden.

Oh, en dan is het ook nog eens zo dat de Wilders-documentaire tegelijk werd uitgezonden met RTL Late Night, waar dus bijna 500.000 mensen naar keken. Het is leuk dat Joop.nl doet alsof het heel mooi voor Wilders is dat zijn documentaire na Nieuwsuur tevoorschijn werd getoverd, maar ondanks alle problemen die RTL Late Night (en RTL in het algemeen) heeft is het nog steeds een powerhouse, zeker relatief — dus gezien het late tijdstip waarop het programma wordt uitgezonden.

Kortom, al die juichverhalen van Wilders-haters over de ‘lage’ kijkcijfers van de Wilders-documentaire kunnen bij het grofvuil gezet worden. Leuk geprobeerd, maar overtuigend is het allemaal niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Erret67

  Ook ik heb gisteren niet gekeken. Na de ingekorte versie die ik op Vice zag, wist ik genoeg. Wie gehoopt had eens meer van ‘de mens’ Wilders te kunnen zien komt met deze docu bedrogen uit. Al gauw komen namelijk binnen- en buitenlandse tegenstanders aan het woord, die van de documentairemaker ruim de tijd krijgen om hun ongezouten mening over Wilders te ventileren. Het gaat zelfs veel verder dan een ongezouten mening; op een gegeven moment wordt er een bijzonder onsmakelijke link gelegd met Adolf Hitler. En de 29-jarige ‘geschiedkundige en opiniemaker’ Rutger Bregman insinueert dat het niet lang zal duren voordat Wilders zijn achterban aan zal zetten om ‘moskeeën in de brand te zetten’. Nee, deze documentaire is bepaald geen reclame voor Geert, eerder anti-reclame…

  https://theedgyveggieweb.wordpress.com/2017/09/24/wilders-wordt-met-hitler-vergeleken-in-documentaire/

  Erwin

 2. Ritter

  Maar goed dat er zo weinig mensen hebben gekeken naar de docu over Geert Wilders.

  In de docu kregen de tegenstanders van Geert Wilders ruimschoots de gelegenheid om de gebruikelijk leugens en halve waarheden over Wilders te verspreiden zonder enige tegenspraak. De docu geeft zeker geen evenwichtig en genuanceerde beeld over de denkbeelden van Geert Wilders.

  1. brabantguy

   Het leuke is Ritter dat Wilders zelf ook bijna nergens verschijnt.. En dus ook zonder enige tegenspraak uitspraken kan doen…Eigenlijk is het wel jammer dat er maar zo weinig mensen hebben gekeken. Dan hadden ze dat kritische geluid over Wilders eens kunnen horen….. Ik heb het niet gezien. Maar welke leugens en halve waarheden gaat het over dan?

  2. DolleDries

   Dit maakt juist de Wilders heel sterk dat hij tegenstanders het vrije woord geeft in deze documentaire. In de Klaver film is daar gen sprake van en ook in linkse programma’s komen andersdenkend nauwelijks of niet aan het woord of worden geconfronteerd met een linkse overmacht.
   Kijk eens hier hoe links zoals New Order en Dropper onder vele namen hier hun gal mogen spuiten met veel onzin en ophitsen Probeer dat maar eens bij Joop of de linkse kranten.

  3. trampoline

   Ach, is er ueberhaupt iets waar staatsomroep NPO wel objectief over bericht? Dacht het niet; als je NPO kijkt weet je zeker dat ze je voorliegen.

 3. brabantguy

  Een vandaag haalde op 2 oktober ook ruim 1.1 miljoen kijkers. Dus nu doen of de 1.1 miljoen van deze week aan Wilders en Klaver zouden liggen…….
  De documentaire Wilders gaat alleen over Wilders en daarom kunnen kijkers een keuze maken.. ook de special van RTL late night daar wisten de kijkers van tevoren wie er zouden zijn en waar het over gaat.. Evenals bij Pauw en Nieuws uur…

  1. Top

   Blablablabla eeiuwwwww! Brabantgay, de man die alleen maar geld kost.

 4. Letopuwzaak

  Er zijn ook gewoon mensen die niet kijken, omdat ze geen zin hebben in die voorgeschotelde stemmingmakerij.

  Lijkt me eerder de reden. Wie zit er nog te wachten op zulke docu’s?
  Als je wat wil leren doe je je ogen open voor wat er in de maatschappij gebeurt en niet alleen in je mooie wijkje, maar luister je naar de leraren die op bepaalde scholen lesgeven, over buurtterreur, over jodenhaat, homohaat en algemene structurele onverdraagzaamheid binnen een bepaalde groep mensen die graag een paralelle samenleving hier stichten en niet mee willen doen. Willen zeg ik inderdaad.

  1. van Urk

   Mensen die het gisteravond te laat vonden, kijken vandaag gewoon uitzending gemist. 😉

 5. nienke

  Heb wel gekeken, vond het een goede documentaire.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.