Kabinet-Rutte III: migranten krijgen geen toegang tot de verzorgingsstaat meer

We kunnen natuurlijk alleen maar negatief doen over het komend kabinet, maar er staan natuurlijk ook gewoon goede dingen in. Zoals het feit dat de verzorgingsstaat geblokkeerd wordt voor migranten die hier naartoe komen.

Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat er iets gedaan wordt aan immigratie en integratie, want de afgelopen jaren is er nauwelijks beleid geweest dat iets doet aan de fundamentele problematiek. Het beleid dat er staat, bed-bad-brood of de allocatie van migranten in Nederland, is er alleen maar om het probleem te kanaliseren.

Nu staat er in het regeerakkoord dat in de twee jaar nadat migranten een status krijgen waarbij ze mogen blijven er geen bijstand komt. Er komt een bedrag als ‘leefgeld’, maar de rest van de verzorgingsstaat is afgesloten. Zoals de zorgtoeslag en de huurtoeslag en de normale bijstand. Na twee jaar wordt er gekeken of de migranten goed genoeg zijn geïntegreerd. De gemeenten worden ook meer verantwoordelijk voor de integratie van de mensen, want eerst moesten de migranten het zelf weten hoe ze integreerden en wat voor snelheid.

De diensten waren daarbij ook nog eens geprivatiseerd, dus migranten konden net als studiefinanciering geld lenen, om integratiecursussen te betalen. Dit komt allemaal op het bordje van de lokale overheid. Of dat gaat lukken, dat moeten we nog zien, maar het is in elk geval een positieve ontwikkelingen dat het hier geen verzorgingsparadijs is voor migranten en de overheid het probleem serieus benadert. Laten we hopen dat er nog meer van dit soort goede voorstellen er aan komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. HaZ

  Toch logisch allemaal. Dit soort maatregelen waren er ook vast genomen zonder dat partijen als PVV en FvD daar ruchtbaarheid aan hadden gegeven. En toen schrok ik wakker !

 2. O.P.

  Er komt een bedrag als ‘leefgeld’………!!
  Het lijkt veelbelovend, maarrrrrr…
  De rest wordt dan uiteraard betaald door de staat…!!

 3. corfo

  Ik geloof van dit bericht helemaal niks !!
  Er zullen vast wel weer gemeenten zijn die gewoon doorgaan met het verwennen van “vluchtelingen” zoals in A’dam en Groningen.
  Huurtoeslag hebben die gasten niet nodig want ze betalen helemaal geen huur !
  Ik laat mij door de Haagse Bende niet wéér beetnemen.

 4. henk vintage

  Na 2 jaar?? na 5 jaar minimaal.

 5. trampoline

  Vlak bij de plaats waar Anne Faber is verdwenen zijn 2 AZC’s: aan de Kampweg en aan de Richelleweg.
  Dat is natuurlijk toeval.

  1. trampoline

   Ik wil natuurlijk iemand beschuldigen.

   1. trampoline

    tikfout! ik bedoel: “niemand beschuldigen” want geen bewijs.

    1. denk eens na

     Ssssst niet zeggen, want dat komt de politiek niet goed uit

     1. corfo

      @ trampoline.
      In dit “democratisch” landje mag je gelukkig nog wel denken wat je maar wilt.
      Ook na de moord op Marianne Vaatstra werd er gewezen naar een nabij gelegen AZC. Later bleek een zéér christelijke dorpsgenoot de dader !
      Maar uhhh…….ik denk als u hoor, maar met een groot voorbehoud.

 6. denk eens na

  Dus gratis wonen gratis eten gratis zieken kosten geen energiekosten en zakgeld ,dat wil ik ook wel.

  1. poison

   En een wasmachiene, ijskast, meubels, breedbeeld tv wil ik ook wel. Lijkt mij heerlijk om geen zorgen te hebben.

 7. denk eens na

  Als ze dat morgen in Afrika via de tam tam te horen krijgen, springen er nog 200.000 op het cruiseschip om zich aan te melden voor een gratis verblijf met zakgeld .

 8. Ni28

  Dat ligt er aan wat wij onder “leefgeld” gaan verstaan. Gratis zorgkosten, gratis tandarts, gratis eten, gratis school. En wat zal het zakgeld bedragen, een minimum loon? Als dit allemaal bij zit komen zij met horden.

  1. Ni28

   Dit is dus een verkapte maatregel die geen echte verandering brengt omdat ie niets voorstelt. Of het moet nog anders uitzien dan ik schets maar daar geloof ik niets van. De VVD heeft weer ingeleverd op deze items. Alles gaat gewoon door alleen wij worden armer.

   1. denk eens na

    vvd is niet voor jou en mij,alleen voor de KLM, ING. en alles wat er tussen zit.

 9. Nasrani

  Eerst zien…..

 10. Tinneke

  Er komt een bedrag als ‘leefgeld’, maar de rest van de verzorgingsstaat is afgesloten. Zoals de zorgtoeslag en de huurtoeslag en de normale bijstand. Hou toch op met die onzin huurtoeslag in een AZC……..zorgtoeslag, die krijgen de zorg gratis, zoals ze alles gratis krijgen. Ik zeg na twee jaar terug naar land van herkomst!

 11. EllyD19

  Eerst zien en dan geloven.
  Dit kan alleen zijn doorgedrukt op een moment dat Pechtold zat te slapen.

 12. Bloem

  Gewoon nooit rechten op verzorgingsstaat, met terugwerkende kracht over de afgelopen 50 jaar

  1. Feit

   Je moet de mensen eerst laten wennen voordat je met deze sublieme maatregel komt.

   Je gaat te snel.

  2. jackvanderveen2

   Kunnen de echte nederlanders nu allemaal stoppen met werken, want opeens wordt ons land dan rijker dan de rijkste oliestaat ooit geweest is.

 13. Feit

  Migranten moeten niks krijgen. Als ze hier komen moeten ze een baan hebben en een huis. Ze moeten self supporting zijn.

  De reden is dat je anders niet kan eten en geen dak boven je hoofd hebt.

  Je visum wordt elk jaar verlengt bij goed gedrag. Na 10 jaar krijg je alle rechten die horen bij het Nederlanderschap.

  Mensen die verdacht zijn van wat dan ook, die de Nederlandse maatschappij kan aantasten, zijn niet welkom en krijgt geen visum.

  Dit, om te bevorderen dat we het Nederlandse team spirit behouden en niet veranderen in een kudde van allemaal mensen die allemaal andere belangen heeft.

  1. denk eens na

   drie plussen

   1. denk eens na

    I love FACETS

 14. J.C.

  Het D66 beleid van Rutte II gaat in Rutte III gewoon door……………

  1. Hetzalwelweer

   En weet je? Rutte IV komt er ook aan. Dus zet je schrap voor nog meer VVD-ers die uit hun functie worden gezet omdat ze niet slimmer zijn dan onze MP. Maar onze MP heeft meer vrindjes bij de EU dan wie dan ook. Kun je niet winnen. Meer, meer en meer vluchtelingen naar de EU. Om de verdeeldheid groter te maken…meer chaos, meer EU, meer winst…..Het maakt niet uit in welke god je geloofd, maar de EU is de duivel, ten voeten uit. Geloof in de EU en je verkoopt je ziel….

  2. J.C.

   Jezus Christus veranderde water in wijn, de Nederlandse christelijke politieke partijen doen water in de wijn (zoek de verschillen).

   De christelijke makers van de waterige wijn, met z’n aardse geneugten, hebben ogenzalf van de Geest nodig, om te kunnen zien dat zaken als: “het experimenteren met embryo’s en het bieden van levenseindepillen (in feite zelfmoordpillen)” niet samen kunnen gaan Heilige zaken.

   1. Hetzalwelweer

    Mijn zus kan ook water in wijn veranderen, dat kan iedereen. Zelfmoord pillen zijn niet gunstig voor de economie. Hoe moet je anders jarenlang anti-depressiva voorschrijven aan iemand die eigenlijk gewoon dood wil? Hoe moet je iemand met dementie zo lang mogelijk in leven houden terwijl ie niet meer weet dat ie leeft? Iemand met kanker nog even dat extra maandje gunnen terwijl ie zichzelf schijtend en kotsend in bed ligt. Zelfs wanneer je dood gaat moet er winst van jou gemaakt kunnen worden. De dagbladen die tegenwoordig nog overleven zijn die met de meeste overlijdensberichten. Levenseindepillen zoals genoemd zijn slecht voor de staatskas. Dus nee…..ga maar langzaam kapot zodat de staat er aan kan verdienen.

 15. jackvanderveen2

  MAAR het is samengesteld dit rapport c.q. begroting m.m.v. VVD en beroepsleugenaar Pinokkio alias Mark Rutte. Dus gelooft u deze beperking van toetreding tot de verzorgingsstaat? NEEN! Uiteraard NIET!, Want elke Roverheid dient voor haar ingezetenen zoeg te dragen in de vorm van een humaan bad en breakfast en woongelegenheid alsook andere plichten daartoe. Conclusie: vallen die malle migranten buiten het groene gedeelte van de zorgstaat, dan komt het rode gedeelte (de sociale bijstandsuitkering) automatisch in actie!!! Dus dom indien “verzorgingsstaat niet meer voor migranten” door de burger wordt geslikt. Maar levert wel stemmen op straks.

 16. Guus Geluk

  Nieuwkomers krijgen geen toegang tot de verzorgingsstaat, tot zij de door de overheid gearrangeerde integratietraject hebben doorlopen – en de integratiedoelstellingen hebben behaald.

  Dit lijkt me een uitstekende maatregel. Hoe kunnen allochtonen immers alleen de weg vinden in de bureaucratie? Lubach maakte daar een mooi filmpje over.

  1. F. Domela Nienhuis

   En een integratietrajekt heb je doorlopen als je de weg naar een uitkeringsinstantie weet te vinden, zelfs al beschik je niet over ook maar enige verdere taal- en recht- en wetkennis?

 17. Essenxia

  Tsja, volgens mij krijgen ze gratis huisvesting, gratis inrichting en gratis gezondheidszorg (en daar maken ze gemiddeld blijkbaar véél meer gebruik van dan ‘de Nederlander’), dus lijkt het me nogal wiedes dat geen zorg- en huurtoeslag krijgen.

  ‘Leefgeld’, lekker vaag, aan welk bedrag moeten we dan denken?
  Waar ik niets over lees: kinderbijslag, ik mag toch wel hopen dat ze daarvan uitgesloten worden?!
  Ze zijn namelijk al decennia lang bezig om legers te kweken die de verderfelijke westerse wereld moeten gaan vernietigen.
  En ze zijn al een heel eind op weg……! *^$*@

 18. Duckday

  Is deze persoon nog te vertrouwen of is hij toch een judas die de geschiedenis ingaat als de grootste leugenaar aller tijden Want het handje klap gaat gewoon door ANGST om de PVV en FvD doet dit toekomstig kabinet de raarste dingen voor pluche macht en waanzin Hoeveel toekomstige Ministers in dat kabinet zullen vallen

 19. Peter Selie

  De gemeenten worden ook meer verantwoordelijk voor de integratie van de mensen, tja met andere woorden betekent dat de spoeling dunner wordt voor de autochtone burger die niet zó goed kan meekomen. Dit beleid zal ongetwijfeld weer uitdraaien op versobering van de sociale aspecten. Er is geen universeel beleid, de ene gemeente doet A en de andere gemeente doet B, het hangt dus af in wat voor gemeente u woont. Lekkerder kunnen we het niet maken van WC-eend.

 20. Parestado4

  Nou,dan gaan ze nu over op plunderende roversbende.Conclusie?Chaos compleet!

 21. Ruud562

  Dit is weer een grote luchtballon die spoedig na lanceren ineen zakt!
  Want, … er zijn verdragen getekend, instituten opgericht idem wetgeving die het allemaal zal tegenwerken. En dan heb ik het nog geen eens over advocaten en naieve mensenrechtendwazen. Tevens werken dit soort maatregelen alleen centraal aangestuurd, niet decentraal. Is dus weer een ordinaire bezuiniging!

  Enige remedie is grenzen dicht, detineren van lui die hier niet mogen zijn om die vervolgens het land uit te zetten. Ergo, bij binnenkomst lui al weigeren, nog voor ze een stap over de grens hebben gezet. Buiten ons land kunnen ze een aanvraag voor asiel indienen. En verder verdragen aanpassen of opzeggen, kortom een hardere koers volgen willen we onszelf kunnen behouden.

 22. Dr. Dooley

  Dr. Dooley zegt:
  De kraan blijft gewoon open. Gelukkig kunnen de vrienden van Rutte hun vakantieparken blijven verhuren als asielzoekerscentra.

 23. nietzonderverzet

  Too little, Too late en wederom een gore leugen!

 24. Bes Tolen

  Sinds er immigratie is vanuit de verre landen, zijn we als Nederlanders altijd bedrogen. Protesten hielpen niet. Eerder werd jezelf uitgekafferd. Brieven over misstanden werden tot in de Tweede Kamer genegeerd. Het is altijd een vreselijke toestand geweest en het resultaat is een voor de autochtone bevolking onoverkomelijk verschil tussen de huidige werkelijkheid en waarvoor altijd hard is gewerkt. Men is het eigen land grotendeels kwijt geraakt en dat geeft een foute individualisering. Die individualisering wil men nu met dwangmaatregelen, zogenaamd vrijwillig maar je wordt er wel door getekend ”naar één van beide zijden”, tegen gaan. Die foute individualisering is bij veel zo niet de meeste immigranten al aanwezig want het is daar geen individualisering tot vrije staatsburger maar het gaat om grof egoïsme. Uit de immigranten komen weinig of geen goede woorden voort voor de autochtone bevolking. Wel veel valse kritieken. Veelal nog vanaf de beginne aangevoerd door foute autochtonen ook. Overigens internationaal het geval. Er is geen geloofwaardigheid over gebleven voor maatregelen van regeringen en andere instellingen als het om beperking van de kosten van de massa immigratie gaat, laat staan beperking van de massa immigratie zelf. Het wordt steeds inleveren tot alles toe. Dat is het enige wat de westerse regeringen sinds jaar en dag al doen. Laat ze stikken met hun manipulaties en zoek zo veel mogelijk eigen veiligheid en zicht op je eigen toekomst. Goede vrienden zijn daarbij aan te bevelen.

  1. Kiliaan Noppen

   Onze beroemdste filosoof heet Baruch de Spinoza.

   Zonder de mogelijkheid van emigratie hadden we natuurlijk Johan Cruijff gehad.

   1. sjun

    Baruch de Spinoza riep nergens op tot jihad, hing geen bedenkelijke samenlevingsondermijnende leer aan en deed ook al geen beroep op de verzorgingsstaat. Zulke lieden zouden ook nu weinig problemen hebben om zich hier te vestigen.

 25. F. Domela Nienhuis

  Sociale voorzieningen alleen voor de eigen bevolking. Dat is de enige manier om een verzorgingsstaat te kunnen verdedigen.

 26. Domtoren52

  Hier in Utrecht worden de zgn ” vluchtelingen ” ook verwend tot en met.
  Burgervadertje JvZ verwend zelfs de illegalen die allang in detentie hadden gemoeten in afwachting van hun uitzetting. Hopelijk is dit geen loze belofte van Den Haag, maar laten ze ook eens een groot plan opzetten om alle illegalen uit te zetten, want we barsten ervan hier in Nederland

 27. sjun

  Voorkomen is natuurlijk beter dan prijzig genezen. Waarom geen opvang in Libie en Groenland geopend waarin mensen kunnen verblijven tot hun status duidelijk wordt. In geval van onduidelijkheid zeker geen toegang tot de rest van Europa. Verblijfsvergunningen kunnen per jaar worden afgegeven en slechts bij onbesproken gedrag worden verlengd. Zodra de oorlog over is kunnen mensen weer terug naar de landen van herkomst. Zo blijven vanzelf de mensen over die het daadwerkelijk nodig hebben en kan fors worden bespaard op cumulerende problematiek met hier geparkeerde cumulerende rekeningen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.