Kijken: sommige Spaanse agenten kozen er juist voor om Catalaanse burgers te beschermen

Het laatste woord over het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum in Spanje is nog niet gesproken, en vermoedelijk ook nog niet over deze agenten. Terwijl hun collega’s illegale stemlokalen binnenvielen om de boel daar hardhandig te ontruimen, ontfermden deze mannen zich over de Catalaanse bevolking.

De wereld is momenteel in de ban van Catalonië. Gisteren vond er een referendum plaats in de afvallige Spaanse regio, waarin de inwoners van het gebied uiteindelijk voor onafhankelijkheid gestemd hebben. Spanje probeerde de stembusgang te verhinderen, door tot de tanden bewapende politieagenten stembureaus te laten bestormen. Het mislukte: uiteindelijk heeft 57% van de Cataloniërs gewoon z’n stem kunnen uitbrengen.

Maar niet alle agenten in het gebied blijken gevochten te hebben tegen de pro-referendumzijde van het gebied. Er duiken nu video’s op van politie-agenten die overwinningsfeestjes van seperatisten bewaken. Ze zorgen ervoor dat hun collega’s of pro-Spaanse actievoerders ze niet konden verstoren:

De video verscheen eerder al bij de NOS, die er op wijst dat het optreden van de mannen niet geheel risicovrij was. Dat wil zeggen: ze hebben hun carrière op het spel gezet om burgers te beschermen: “Dit kan gevolgen voor ze hebben omdat ze tegen de Spaanse regering ingaan.” Het gebaar van de mannen werd royaal gewaardeerd: zichtbaar geëmotioneerd werden ze omhelst door de Catalaanse burgerbevolking.

Wat er verder ook moge gebeuren en aan welke kant van dit conflict je ook staat: het gedrag van deze mannen is op z’n minst moedig te noemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. denk eens na

  Prachtige actie van deze helden.bravo.

 2. Nog1

  Catalonie heeft haar eigen politie. Wat je hier ziet zijn Catalaanse agenten, geen Spaanse.

 3. Fred Schuit

  Zowel de Spaanse als de EU zijn fascistoïde en dictatoriale gezicht zien. De EU wil helemaal geen onafhankelijke en wel denkende mensen, gelukkig zijn er nog dappere mensen zoals deze Catalaanse agenten die hun burgers beschermen.

  1. Thjum

   Het blijft verbazingwekkend dat hier steeds de EU erbij gesleept wordt: de EU heeft part nog deel aan de afscheidingswaanzin in Barcelona.

   1. Ni28

    Alleen een blinde Dopper ziet het verband niet. Het gaat om het fenomeen die referendum heet en waarvoor je zo bang bent.

    1. Ni28

     En niet te vergeten het grote Zwijgen van de EU. Dat zegt ook genoeg.

  2. Peter Selie

   +++++

   Juist.

   Het politiegeweld is bedoeld om een legitiem precedent te schapen, een prelude op een groot totalitair Europa. Natuurlijk werd de Spaanse oproer politie uit andere provincies ingezet, gewoon een oude tactiek die ook in Nederland wordt toegepast wanneer de ongekozen EU-elite dat wenst. Oproer politieagenten uit andere provincies hebben geen emotionele band met de Catalanen. Stel je voor wanneer 1 groot Europees leger een feit wordt, het toekomstige Europese leger dat uit enkele moslim divisies bestaat, die willen wel goed in rammen op koppige, ongehoorzame burgers (Zover die nog bestaan) die het laatste beetje democratie veilig willen stellen.

 4. gimmeMystack

  Dit is de ware aard van de EU!, wil het volk ergens inspraak in? Mooi niet!
  Stelletje Fascisten zijn het daar in Brussel.
  Dit is alleen de grootste fout die ooit is gemaakt.
  Eurosceptici wordt nog groter!

 5. trampoline

  Bij het zien van de beelden uit Catalunia en de maffe geluiden van EU politici, moest ik denken aan de arrestatie en executie van Jezus Christus door de Romeinen.

  Jezus werd er van beschuldigd het Romeinse gezag te willen ondermijnen en de Joodse Farizeeërs (de machthebbers die met de Romeinen heulden) organiseerden een schijnproces met de Romeinen om hem het zwijgen op te leggen. Vervolgens werd Jezus geëxecuteerd aan het kruis gehangen, met een spottend bordje INRI (Jezus van Nazareth, Koning der Joden) er aan.
  Deze manier van het opruimen van politieke tegenstanders doet nu, 20 eeuwen later, overal ter wereld nog steeds opgeld. Machthebbers accepteren geen aantasting van hun macht.

  De namen binnen de EU kunt u er zelf wel bij invullen.

  1. Seneca

   @trampoline
   De kruisiging van JC was toch noodzakelijk om de verlossing van de mensheid te garanderen? Natuurlijk was het een schijnproces maar als ik de Christelijke leer goed heb begrepen was dit reeds beschreven in het OT. Eerlijk gezegd heb ik veel gezocht in het OT maar heb nergens gelezen dat tot heil van de mensheid, ene JC aan het kruis genageld diende te worden. Eveneens nergens gelezen dat het heil van de Joden afgenomen zou zijn en dit heil aan de Christenen gegeven. Misschien kunt u mij een handje helpen met het vinden van de juiste passages in het OT? Dank daarvoor.

   1. JanvanEechoud

    Seneca…., Misschien zou je wat meer onderzoek moeten doen? Mvg

 6. Parestado4

  Cathaanse burger:Hoe smaakt die?Misscien iets voor Mc Donald!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.