Leefbaar Rotterdam wordt van links, rechts, en van binnenuit aangevallen. Onterecht en onnodig destructief

Geen categorieokt 20 2017, 20:00
Leefbaar Rotterdam gaat het de komende tijd erg moeilijk krijgen. Niet alleen van links komen er aanvallen, of van rechts, maar ook van binnenuit in de partij. De PVV gaat haar intrede maken in Rotterdam en dat gaat nogal wat kosten bij rechts Rotterdam. Voormalig bestuursleden van Leefbaar die nu in een commissie van Ijsselmonde zitten, zijn opgestapt door een AZC die daar komt.
Deze personen behouden hun 'zetel' in de commissie en gaan misschien voor de PVV op de lijst in Rotterdam staan. Zo heeft de PVV dadelijk niet alleen mensen met ervaring, maar ook mensen met inside information van Leefbaar Rotterdam. Ze vinden Leefbaar te links en niet opkomen voor de normale burgers van Rotterdam. Het lijkt alsof die mensen Leefbaar zien als een establishment partij.
Van de week had NIDA, de moslimpartij in Rotterdam, al een aanval uitgevoerd met een foto van Joost Eerdmans met een hoofddoek op vanwege vermeende 'onderdrukking' en 'discriminatie'.
https://twitter.com/NidaRotterdam/status/920989560645005312?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Frotterdam%2Fstaat-hem-best-goed-henegrave-zoenrsquo-n-hoofddoekenrsquo~a884e0e6%2F
Van rechts komt de VVD met een jonge charmante voorman die vooral de jonge Rotterdammers en studenten moet binnenhalen. Daarnaast komt de PVV die als nieuwkomer rechtse kiezers wil binnenharken. Die gaan het vooral spitsen op het feit dat Leefbaar al lang op het pluche zit.
Het is vooral onnodig en die aanvallen slaan kant noch wal. Met Eerdmans heeft Leefbaar een perfecte combinatie gehad tussen een man met charisma en de ideeën van Leefbaar. In een coalitie met het CDA en nota bene D66 heeft Leefbaar veel binnen kunnen halen, zoals die 'tuigdorpen'. Leefbaar Rotterdam heeft inderdaad haar vleugels uitgeslagen en verantwoordelijkheid genomen, maar dat valt voor de PVV niet te zeggen.
Met de komst van de PVV versterkt die partij alleen maar het linkerblok, aangezien de kans groot is dat niemand met de PVV in het College wil zitten. Dan heb je een groot probleem. De PVV doet hier niet goed aan, omdat Leefbaar Rotterdam haar wortels stevig in de stad heeft zitten. Met de samenwerking met Forum voor Democratie, vaart de partij ook nog met de populariteit van Baudet en zijn partij. Strategisch gezien is het allemaal een grote vergissing. Leefbaar Rotterdam heeft bewezen te kunnen samenwerken, verantwoordelijkheid te nemen en veel van het eigen programma kunnen realiseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten