Leefbaar Rotterdam wordt van links, rechts, en van binnenuit aangevallen. Onterecht en onnodig destructief

Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam en Thierry Baudet. Bron: Twitter/fvdemocratie
Foto: Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam en Thierry Baudet, die samen de strijd aangaan bij de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Bron: Twitter/fvdemocratie

Leefbaar Rotterdam gaat het de komende tijd erg moeilijk krijgen. Niet alleen van links komen er aanvallen, of van rechts, maar ook van binnenuit in de partij. De PVV gaat haar intrede maken in Rotterdam en dat gaat nogal wat kosten bij rechts Rotterdam. Voormalig bestuursleden van Leefbaar die nu in een commissie van Ijsselmonde zitten, zijn opgestapt door een AZC die daar komt.

Deze personen behouden hun ‘zetel’ in de commissie en gaan misschien voor de PVV op de lijst in Rotterdam staan. Zo heeft de PVV dadelijk niet alleen mensen met ervaring, maar ook mensen met inside information van Leefbaar Rotterdam. Ze vinden Leefbaar te links en niet opkomen voor de normale burgers van Rotterdam. Het lijkt alsof die mensen Leefbaar zien als een establishment partij.

Van de week had NIDA, de moslimpartij in Rotterdam, al een aanval uitgevoerd met een foto van Joost Eerdmans met een hoofddoek op vanwege vermeende ‘onderdrukking’ en ‘discriminatie’.

Van rechts komt de VVD met een jonge charmante voorman die vooral de jonge Rotterdammers en studenten moet binnenhalen. Daarnaast komt de PVV die als nieuwkomer rechtse kiezers wil binnenharken. Die gaan het vooral spitsen op het feit dat Leefbaar al lang op het pluche zit.

Het is vooral onnodig en die aanvallen slaan kant noch wal. Met Eerdmans heeft Leefbaar een perfecte combinatie gehad tussen een man met charisma en de ideeën van Leefbaar. In een coalitie met  het CDA en nota bene D66 heeft Leefbaar veel binnen kunnen halen, zoals die ‘tuigdorpen’. Leefbaar Rotterdam heeft inderdaad haar vleugels uitgeslagen en verantwoordelijkheid genomen, maar dat valt voor de PVV niet te zeggen.

Met de komst van de PVV versterkt die partij alleen maar het linkerblok, aangezien de kans groot is dat niemand met de PVV in het College wil zitten. Dan heb je een groot probleem. De PVV doet hier niet goed aan, omdat Leefbaar Rotterdam haar wortels stevig in de stad heeft zitten. Met de samenwerking met Forum voor Democratie, vaart de partij ook nog met de populariteit van Baudet en zijn partij. Strategisch gezien is het allemaal een grote vergissing. Leefbaar Rotterdam heeft bewezen te kunnen samenwerken, verantwoordelijkheid te nemen en veel van het eigen programma kunnen realiseren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Leefbaar heeft ,onder Eerdmans, teveel concessies gedaan.

  Ze hadden niet akkoord moeten gaan met het AZC. Dat is een fundamenteel punt.

  Voor Pim Fortuyn waren immigratie, integratie en islam zeer belangrijke punten. Pim Fortuyn wilde zelfs een immigratiestop uit de islamitische landen omdat hij zag wat de massa immigratie uit de islamitische landen deed met Rotterdam.
  ———————–

  “Ik sta voor dit land, voor alle mensen die hier zijn, dus ook de mensen die van buiten zijn gekomen. Maar absoluut niet voor de mensen die nog willen komen. De grenze gaan écht dicht. Hier komen geen echte asielzoekers. Dat is het grote probleem. Negentig procent is economisch vluchteling”…………..Pim Fortuyn.

 2.   

  Eerdmans is een sympathieke man en ook een ex-CDA-er dus meer buigzaam dan een PVV-er. Het komst van het asielcentrum zal zijn partij de nek omdraaien. Slechte concessie juist voor deze partij. Zeker als de PVV straks een deel van hun mensen overneemt zonder dat zij ooit in de College komen te zitten want deze partij is uitgesloten van regeren.

 3.   

  Ik vind die Joost Eerdmans ook een zeer syhmphatiek persoon. Ik hoop dat hij ooit in de landelijke politiek komt, ongeacht welke partij mijn stem heeft hij.

 4.   

  Beste marco1,
  Men stemt toch op iemand omdat zijn gedachtegoed parallel loopt aan jouw gedachtepatroon? Sympathie heeft hier niets mee van doen. Dat is nu juist de reden dat NL zulk ‘brandhout’ heeft als verantwoordelijke/politieke lieden. Ik hoop van harte dat NL gaat stemmen op hen die een bepaalde verantwoording voor NL willen dragen en niet op iemand die zo aardig dan wel sympathiek is.

  1.   

   Zijn gedachtegoed spreekt mij ook erg aan mede dat maakt hem zeer sympathiek voor mij.

 5.   

  Prijsschieten voor Geert.

 6.   

  Leefbaar had ook niet met FvD in zee
  moeten gaan, dat is een grote fout
  van Eerdmans geweest. Hij heeft dat uit
  pure angst voor de PVV gedaan en had
  beter in gesprek met Geert kunnen gaan.
  Gerard van As had dat beter bekeken
  en vindt dat die club zich eerst maar eens
  moet gaan bewijzen. Dat niemand met
  de PVV wil samenwerken, is pure manipulatie.

 7.   

  Wat schrijft die Lars toch een kreupel Nederlands!
  Ik snap dat bij DDS geen droog brood wordt verdiend maar is er werkelijk niet meer iemand te vinden die een beetje leesbaar Nederlands kan schrijven?

  Over de inhoud, voor zover te ontwaren, zwijg ik verder maar.

  1.   

   Rot nou eens op achterlijke doperwt!

 8.   

  Ik denk, dat de ”gezondverstand’ Rotterdammer wel een hang heeft naar forse aanpak en dat daarmee de PVV al gauw in het voordeel is. Leefbaar Rotterdam telde heel wat LPF’ers en had daarmee een concreter gezicht dan andere Leefbaarpartijen.
  Het zal bij de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen blijken of de prestaties van Leefbaar Rotterdam voldoende worden gevonden. Voldoende zal het naar ik denk, niet worden gevonden omdat de oude landelijke politieke partijen doeltreffend meer pro autochtonen beleid in de gemeentepolitiek hebben verhinderd en kunnen blijven verhinderen. Daarom ligt een switch van de onderdrukte Rotterdammers naar de PVV voor de hand.

 9.   

  Wat een slap argument zeg. Dus omdat niemand met de PVV in het college wil gaan zitten, Wat eerst nog maar moet blijken kan de PVV beter maar niet meer doen. Dat is echt slap argument.

  Zo kan je ook gaan beargumenteren dat niemand met PVV in de tweede kamer in een coalitie willen gaan zitten dus kunnen ze maar beter helemaal niet meer doen.
  Het is alleen maar goed dat de PVV mee doet. En ik hoop dat de PVV in al die 60 gemeentes mee gaat doen. Of ze nu wel of niet met de PVV samen willen werken. Dat zou voor de PVV natuurlijk nooit een reden moeten zijn om niet mee te doen.

  Dan gaan ze niet met de PVV in het college zitten. Dan valt dat anti-democratische masker weer eens van die partijen af.

  1.   

   De realiteit is toch dat elke stem op de PVV niet meer kan zijn dan een vrij zinloze proteststem.
   De kans dat de PVV mee kan doen in een Kabinet of College van B&W is feitelijk nihil. Die kansen hebben ze verknald.

   1.   

    De PVV heeft niets met andere partijen te maken. Het is een tamelijk slap argument om te gaan beweren dat de PVV maar beter niet mee kan doen omdat andere partijen lekker ondemocratisch willen zijn ,en weigeren samen te werken.

    Voor mij is het juist een reden om wel op de PVV te stemmen. Juist doordat ze hem negeren en weigeren met de PVV samen te werken. Als we al willen dat de PVV gaat regeren moet je er juist om stemmen. Dat hele cordon sanitaire is gewoon te doorbreken door het volk door er op te stemmen.

    En een stem op de PVV is natuurlijk geen protest stem, maar vooruit als je het zo wil noemen hoop ik dat er nog miljoenen meer protest stemmers komen. Zoveel zelfs dat ze nog onmogelijk om de PVV heen kunnen.

    Het zou dan ook nooit een reden moeten zijn om niet op de PVV te stemmen doordat ze weigeren met de PVV samen te werken. Want dat is nu precies wat die andere partijen willen. Dat je er niet op stemt maar op de VVD of het CDA gaat stemmen. Daardoor geven wij de stemmers dat soort ondemocratische partijen hun zin.

    Stemmers zouden juist gesterkt moeten worden om dan juist wel de PVV te stemmen. Dus lekker belangrijk wat andere partijen willen. De PVV is de PVV en hebben niets met andere partijen te maken.

 10.   

  Leefbaar duwde een AZC door de strotten van de R’dammers.
  De Goddelijke Kale zou zich omdraaien in zijn graf
  Daarom gaan ze verliezen
  C-est ca !

  1.   

   En hebben de problemen, die dit centrum veroorzaakt (en dat waren er nog al wat), onder de mat willen vegen. Helaas voor Leefbaar kwam het toch in de krant. Zo verziek je wel je legitimatie als partij. Zoek het maar op AZC Beverwaard.

 11.   

  Dopperbecker is groot in taal maar klein van geest. Inhoud is niet belangrijk als maar het verpakking mooi is. Zielenpoot.

  1.   

   U bent in elk geval niet groot in taal: het is de verpakking, het woord is vrouwelijk.

   1.   

    We zijn allen heel blij, dat “U”, wel zo geweldig uit de voeten kan met taal. Moeders zal wel trots op u zijn. Maar hoe dan ook, u bent en blijft een flapdrol en blaaskaak!

 12.   

  RobertMarsman heeft gelijk, makkelijk roepen langs de zijlijn dat ze niet met
  de PVV willen samenwerken, het is pure angst voor de waarheid.
  Het geschreven stuk van Lars berust op paniek, veronderstel dat zijn
  leermeester gelijk de mist in gaat in Rotterdam.
  De PVV heeft het volste recht om mee te doen in Rotterdam, als je zoveel
  stemmers achter je hebt staan, ben je het eigenlijk ook verplicht.
  Joost heeft nu zeker gefaald om samen te gaan met FvD, hij laat daardoor
  zijn bange kant zien.
  Waarom mag Baudet wel in Amsterdam mee doen van Lars en Geert
  niet in Rotterdam???
  Het moet ook inderdaad eens afgelopen zijn met die uitlating dat een
  stem op de PVV een verloren stem is, door er massaal op te gaan stemmen,
  kan er wel degelijk iets gaan veranderen in het politieke klimaat!
  Hoe geloofwaardig is FvD eigenlijk? Ze willen de subsidieslurpers aan pakken,
  zelf zijn ze van dan slurpen niet vies!
  Iedereen met zo’n grote mond over de PVV, moet ze eens een kans geven,
  maar niet door blijven modderen bij die partijen waar ze het eigenlijk
  helemaal niet mee eens zijn!

  1.   

   De PVV kan pas een kans krijgen als ze 50 zetels of meer haalt. Zie je dat ooit gebeuren, Jetske?
   De PVV heeft geen invloed omdat ze zich volledig isoleert van andere partijen. In dit verdeelde coalitieland betekent dat je geen enkele invloed hebt.

   1.   

    Blablablabla bahbah eeiwwwwwwwwwwwwwwww!

 13.   

  Mensen verwacht niets van zeer rechtse partijen als PVV en Leefbaren. Ze praten je naar de mond maar de mensen met lage inkomens en uitkeringen helpen ze niet. Rechts is voor het kapitaal. Altijd zo geweest. Alleen een echte linkse politiek helpt mensen met laag inkomen.

  1.   

   Pardon? De PVV is op sociaal vlak, linkser dan de SP. Ik zou me maar eens verdiepen, in de door u aangesneden materie. Want wat u nu hier tracht te ‘verkopen’ is complete flauwekul.

 14.   

  Ik ben dan wel geen Rotterdammer maar ook ik ben behoorlijk teleurgesteld in LR. Eenmaal op het pluche blijkt het gewoon en soort VVD te zijn. Ik vraag me af of dit door de partij zelf komt of dat het de druk van de coalitiepartners is. Ik denk dat we rond de gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst het ware gezicht van Leefbaar Rotterdam gaan zien. Durven ze in zee te gaan met de PVV of sluiten ze zich aan bij de politiek correcte kliek en hun cordon sanitaire tegen de PVV.

 15.   

  Eerdmans:Een onsympathiek figuur;Een baantjes jager onder het motto:Als niets iets wordt,ken dat iets zichzelf niet meer!

 16.   

  Er stelt iemand zo maar dat rechts voor het kapitaal is. Het ligt helemaal anders: wat tegenwoordig rechts wordt genoemd, is niet anders dan een verzamelnaam voor zowat alles wat niet links wordt genoemd. En wat tegenwoordig links heet, is onderworpen door politiekcorrectdenken. Maar wie zijn daarvan de ontwerpers? Extreem links. Dat is al enige decennia’s de ontwikkeling geweest en dat belast de hele samenlevingen in het westen. En wie maken daarvan handig gebruik? Oligarchen miljardairs, vaak nieuwe, in diverse grote landen en de grootbanken die voor andere beslissen (1), de paus en aanhang (waaronder ruim 600000 slaven en slavinnen. ”Dat mag natuurlijk wel”), veel kerken, waaronder de grootste: die met dubieuze reputatie: de Rooms katholieke, Amerikaans populistische kerken(2).
  Onder (1) zitten die grootbankiers die altijd al verbonden zijn met (2). Wat is hun politieke partij in de VS? De Democratische, dat is de linkse partij waarvan de diverse aanhang helemaal gek gemaakt wordt.
  (1) en (2) noemde je vroeger extreem rechts. Maar ze laten zich niet vangen. Ze laten zich vrijwel niet kennen. Daarvoor zijn ze te machtig. De meeste verwerpelijke politiek in het westen komt door valse beïnvloeding. [Elke Amerikaanse president wordt er mee opgezadeld]. Dat is zo complex dat we daar niet meer uit komen, niet vanaf komen. Dat omvat ook de massa immigratie.
  Het lijkt wel een samenzwering zodat complottheorieën ontstaan. Dat is niet zo maar.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!