Ongelooflijk! Anne Faber-verdachte Michael P. werd veroordeeld tot 16 jaar cel maar Justitie vond dat te zwaar

Justitie ging in hoger beroep omdat het vond dat Michael P. een te zware straf had gekregen van de rechter. Dit kan echt alleen in Nederland.

Als je je afvraagt hoe gestoord het Nederlandse rechtssysteem is, nou, kijk niet verder dan de verdwijning van Anne Faber en het verhaal rond hoofdverdachte Michael P. P werd gisteren opgepakt in Den Dolder waar hij op de psychiatrische afdeling van de kliniek Altrecht Aventurijn zat.

Waarom hij daar zat? Meneer is knettergek. In 2010 verkrachtte hij twee meisjes in Nijkerk. Met behulp van een imitatiepistool dwong hij ze om seksuele handelingen te verrichten bij hém én bij elkaar. Toen hij gestoord werd door passanten besloot hij om de twee meisjes mee te nemen naar een andere plek. Daar verkrachtte hij ze opnieuw.

Nadien vertelde P. aan zijn vrienden dat hij hartstikke trots op zichzelf was en dat het “een droom was die was uitgekomen.” Ja, om twee onschuldige meisjes te verkrachten. Dat was dus ‘een groot doel’ van deze gestoorde gek.

En nu komt het. De rechter in de zaak veroordeelde P. tot 16 jaar cel. Normaal gesproken zou dat eerder 12 jaar cel en tbs zijn geweest, maar P. kwam niet in aanmerking voor tbs. Daarom probeerde de rechter hem op deze manier zo lang mogelijk van de straat te houden.

Maar raad eens hoe Justitie reageerde? Juist, dat ging in hoger beroep omdat de aanklagers de straf te hoog vonden:

Maar justitie vond de straf te hoog, waarna een hoger beroep volgde. In hoger beroep werd de straf teruggebracht tot 12 jaar.

Hij zat zeven jaar in de cel, waarna hij bij de kliniek Altrecht Aventurijn terechtkwam. Daar was hij, in de woorden van de politie, ‘geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving’. Hij werd dit jaar in de kliniek ondergebracht. Het is niet bekend of hij daar onder toezicht stond.

Als hij inderdaad verantwoordelijk is voor de verdwijning van Anne Faber leert een snelle rekensom ons dat hij die misdaad nooit had kunnen plegen als Justitie niet in hoger beroep was gegaan en de veroordeling van 16 jaar cel gewoon had laten staan.

Mocht P. inderdaad iets te maken hebben met Anne’s verdwijning dan moeten er koppen rollen bij Justitie. En wel meteen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ni28

  Hier zien wij al het inspelen van de rechters op de nieuwe regels dat je na twee deerden van je straf naar huis mag. Zoals Hiddema al voorspeelde zullen de rechters lagere straffen geven zodat zij op hetzelfde resultaat uitkomen. Weer een nieuwe regel die niets voorstelt maar de burger belazerd. Wat wilt je met Rutte ook?

 2. corfo

  Het is hier al zó vaak gezegd : politie, Justitie en O.M. in Nederland zijn zo rot als een mispel. Hoeveel onschuldige burgers moeten er nog gemolesteerd worden door criminelen die door “onze” D66-rechters worden vertroeteld én verwend met ongehoord lage straffen. Als deze vent de dader is, had hij, na datgene wat hij eerder pleegde, nóóit meer mogen worden losgelaten in de maatschappij. Maar ja, probeer dat die onnozele “rechters” maar eens aan hun “verstand” te brengen.

  1. brabantguy

   Rechters handelen naar de wet…. Dus ga bij de wetgever klagen aub…Je kan niet iemand voor moord veroordelen als er geen moord is…

   1. corfo

    @ brabantgay.
    Wie beschuldigt hier wie dan van moord ?
    Ik zei : “Als die vent de dader is”.
    Beetje beter lezen Gay.

   2. denk eens na

    Kan je wel iemand zwaar straffen voor een theelichtje gooien ?

    1. Vit

     Hangt er vanaf naar wie.

    2. Verte

     Kappen aub met die mythe van het theelichtje. Het ging om ’n glazen kaarsenhouder van bijna n kilo. Nepnieuws dus.

     1. denk eens na

      Was je er bij dan?

   3. Vit

    De dader wordt als slachtoffer gezien en volgen er milde straffen, bij sommige reaguurders is het te merken dat deze geen dochters hebben anders zouden ze wel anders reageren.

    1. trampoline

     Met dit soort slappe straffen wordt het voor nabestaanden steeds aantrekkelijker om het recht in eigen hand te nemen.
     Die lagere straffen gelden dan immers ook voor degenen die wrak nemen, toch? Je bent getraumatiseerd door wat je geliefde is overkomen en dat werkt straf verlagend.
     Of toch niet omdat je de rechterlijke macht voor lul zet?

   4. Leolion

    “rechters handelen naar de wet….”

    Dream on, boy, dreams on!

 3. DolleDries

  Maar die tweede rechter in hoger beroep was ook niet lekker.
  Maar laten we wel wezen in een land waar iemand met 105 km per uur door een bebouwde kom raast en een tiener van 16 jaar op de fiets dood rijdt en 240 uur werkstraf krijgt is knap de weg kwijt

  Mocht P. inderdaad iets te maken hebben met Anne’s verdwijning dan moeten er koppen rollen bij Justitie
  En wat dacht je van die idioten die deze tijdbom zo vroeg het bos in stuurde om de gene die daar als vrouw fietste als proef konijn te gebruiken

 4. Vit

  Er moet een wet komen dat rechters hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden, dan is het snel afgelopen met dat softe gedoe.

  1. Vit

   Ps, en begeleiders natuurlijk.

   1. corfo

    @ Vit.
    Helemaal mee eens.
    Alleen, het meest ergerlijke is dat die z.g. rechters voor ’t leven zijn benoemd, dus ze kunnen tussentijds niet worden weggetrapt zoals de wens van vele burgers is.
    Wegtrappen kan slechts in zeer uitzonderlijke gevallen.
    Ik zou me kunnen voorstellen dat een “rechter” die dit soort “uitspraken” heeft gedaan, uit schaamte voor de trein springt of in een kanaal met een brok beton aan z’n nek.

    1. Leolion

     @corfo
     Hoofdelijke aansprakelijk is dat de persoon opdraait voor de veroorzaakte schade. Dus: betalen. De rechter vergoed het slachtoffer, als hij/zij weer eens een keer in de fout is gegaan. Zijn de zgn. rechters zo op, ben ik bang voor. Zouden ze ook door moeten doorvoeren voor advocaten, die willens en wetens maatschappij bedreigende individuen vrijpleiten op onheuse gronden. Het zou eens tijd worden dat de slachtoffers een stem krijgen en konden gaan cashen.

     1. corfo

      @ Leolion.
      Rechters zullen zich áltijd verschuilen achter rapportjes van bijv. een psychiater. Er is niet één zo’n rechter in NL die ooit zal zeggen : “Ik zat er totaal naast met mijn uitspraak”.
      Ik ken een man die, onterecht, 3 nachten in een celletje zat, daarna werd zijn “zaak” geseponeerd; de man kreeg duizenden euro’s vergoeding van Justitie, NIET van een rechter-commissaris bijv. Bovendien kreeg de man enkele duizenden euro’s omdat de politie inbeslaggenomen bedrijfspapieren had zoek gemaakt.
      De man kreeg dat omdat hij bleef ageren nadat hij was vrij gelaten; en dát doen slachtoffers véél te weinig : blijven “achtervolgen” die politie en/of justitie.

 5. Vit

  Ik hoop vurig dat het moppie levend wordt gevonden, maar dat zal niet.

 6. HaZ

  Dit figuur had dus geen trek in een TBS en gaf daarom aan geen medewerking daaraan te willen verlenen. Gaan er dan helemaal geen lichtjes meer branden bij Justitie ? Terugkeer in de maatschappij wegens goed gedrag of zoiets zeker. Wel eens gehoord van recedive ?
  Ziek dit !

  1. Vit

   Zo’n iemand heeft helemaal niets te willen.

  2. Kodi

   Van mij had die dader ook in een “gewone” gevangenis mogen zitten tussen “gewone” criminelen en ander vuilnis. Iets geeft mij in dat hij dan mogelijk vervroegder was vrijgelaten, maar dan wel in een houten doos. Dergelijke delinquenten zijn namelijk niet zo geliefd in de bajes. Ze worden vaak mishandeld en soms ook wel eens doodgemaakt. De kans op dat het laatste eens zal gebeuren acht ik in elf jaar tijd vrij groot. Dus had hem niet gescheiden van andere medegevangenen gewoon in de bajes gestopt, dan hadden wij nou al niet meer aan zijn verblijfskosten hebben moeten meebetalen. Dat uitgespaarde geld kunnen we dan mooi besteden aan ouderenverzorging of zo.

 7. Pedrito

  Ach het is bij justitie en de rechterlijke macht voortdurend het bekende beeld “waar je mee omgaat, raak je mee besmet”. Kortom: GELEGALISEERDE MAFFIA !

 8. Kodi

  Fijn hè dat adagium dat delinquenten nieuwe kansen moeten kunnen krijge?. En dat daarvoor nieuwe slachtoffers moeten worden gebrandofferd, wat kan dat die maakbaarheidsfundamentalisten schelen? Je zou soms wel eens gaan denken dat bij bepaalde trollen die hier dit blog stalken de oogkleppen nog enkel af kunnen gaan als dit een van hun eigen dochters als slachtoffer betreft. Tot zo lang zullen ze de rechtstaat blijven apolegeren, zolang het maar andermans kinderen zijn die hier het slachtoffer van worden.

 9. Ni28

  De rechters worden niet door partijen bepaald maar de rechters zelf stemmen voor hun partijen. Eigenlijk zouden zij echt kleurloos en onafhankelijk moeten zijn. Net als criminelen druk kunnen uitoefenen op rechters kunnen dat politici ook.

 10. Ben Zine

  Mooie lieve meid… Verschrikkelijk. Wat een kutmaatschappij. De rechterlijke macht zou volledig ontmanteld moeten worden en van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Alleen al het feit dat verdachte niet wilde meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek en OM DIE REDEN geen tbs kreeg is volkomen onacceptabel. Zo’n gewelddadige zedendelinquent zou 30 jaar veilig opgeborgen moeten worden. Maar nee hoor, hij is natuurlijk een SLACHTOFFER en mocht daarom alweer na een paar jaar op de maatschappij worden losgelaten. Anne heeft hiervoor de hoogste prijs moeten betalen en haar familie is voor het leven getekend. Met dank aan de linkse softe maakbaarheids-justitie. Smeerlappen. Het zal hun eigen dochter maar wezen. Hetzelfde D66 soort dat Volkert van der Graaf tot 12 jaar veroordeelde. Echt om te kotsen.

  1. Leolion

   Klopt als een bus: daders worden door dat stelletje onbenullen van politie, justitie en rechterlijke macht tot slachtoffers getorpedeerd en v.v. De ECHTE slachtoffers worden uiteindelijk door de Nederlandse staat vervolgd als ze voet bij stuk houden, daar zijn talloze voorbeelden van.

 11. Kiliaan Noppen

  Het ziet er naar uit dat hier een grote fout is gemaakt. Dit zal nog wel een staartje krijgen.

  Tegelijkertijd zullen dit soort fouten onvermijdelijk zijn, tenzij je besluit alle zedendelinquenten levenslang op te sluiten. Als je die consequentie niet wilt aanvaarden (en dat lijkt me juist) zul je delinquenten moeten begeleiden naar een terugkeer in de maatschappij met het risico dat het ook eens een keer mis gaat.

 12. DolleDries

  Tijd voor vrij wapenbezit in Nederland dat je zo figuur als die op je afkomt direct een kogel in zijn flikker kan schieten.

 13. DolleDries

  Het wel te hopen dat hij het is en niet gebruikt wordt om een dader wat politiek niet uitkomt te beschermen. Het kan ook een suikerspiegel geval zijn.

 14. Punt50

  Wat is er tegen castreren van dit soort gevaarlijke debielen?

 15. fusilier

  Doet mij denken aan Marianne Bachmeier jaren geleden, zij schoot de moordenaar van haar dochter dood in de rechtszaal.En was een heldin.

  1. Kodi

   Dat verdient een bloemetje.

 16. chicamo1

  Ik sta hier dus niet verbaasd van. Ik ben een boek aan het schrijven waarin een passage voorkomt over het pedoseksuele netwerk binnen de top van Justitie. Een vriend van mij kreeg rond 1984 een gevangenisstraf van 4,5 jaar omgezet in hoger beroep naar 3,5 jaar zonder recht op cassatie. Nu komt. Door bemiddeling van een 22 jarige knaap, die wel iets afwist van een hele hoge pief bij justitie inzake seks met jongetjes, was de zaak binnen 3 dagen geregeld via een rechter op wachtgeld en cassatie advocaat Wladimiroff te Den Haag. Ik ben hier zelf steeds bij aanwezig geweest. Ik heb mezelf altijd afgevraagd hoe dat joch dit zomaar kon regelen. Totdat ik de naam van de nieuwe topman bij justitie las Gerard Roes. Laat nou dat jochie heel toevallig René Roes zijn geweest. Ik laat het aan uw fantasie over. In het trieste geval van moord op dit arme meisje, zouden deze gasten minimaal dood door schuld ten laste moeten worden gelegd inclusief de bewuste zielenknijper. Een ijdele hoop, die blijven ongestraft in hun ivoren toren zitten. Als we niet gezamenlijk in opstand komen, dan is het wachten op het volgende slachtoffer.

  1. Kiliaan Noppen

   Ach wat leuk, een razende complotter dient zich aan.

  2. Dunu Zithlau

   Hoeveel kinderen verdwenen spoorloos toen Demmink Directeur Politie was tussen 82-88? Databank vermiste personen is gedeeltelijk vernietigd
   https://pbs.twimg.com/media/DJT4nNYWsAEw6Pv.jpg

   1. Kiliaan Noppen

    Ach, Demmink. De hoofdschotel van de ware plotter.

 17. Kodi

  Achter de schermen bij Altrecht in Den Dolder (Michael Panhuis, Anne Faber)
  https://www.youtube.com/watch?v=MvU31wYF_Yg&ab_channel=GuidoVranken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.