Ongelooflijk! Het totale Nederlandse klimaatbeleid scheelt maar 0,0003 graden opwarming

Thierry Baudet: “Rutte lacht, ondernemend Nederland bloedt.”

Klimaatjournalist- en -expert Marcel Krol beweerde vorige week in een gesprek met de Volkskrant dat het belachelijk dure klimaatbeleid van het nieuwe kabinet bijna geen verschil maakt wat de opwarming van de aarde betreft. Het zou slechts om een ‘verbetering’ gaan van 0,0003 graden. Dat is dus helemaal niets. Crok:

“Met de voorgenomen CO2-reductie van 49 procent wordt een afkoeling bereikt van 0,0003 graden.”

Natuurlijk kon de ultralinkse Volkskrant die uitspraak niet zomaar tolereren. Als Crok extreemlinks was en heel hard riep dat het een vermindering van 30 graden zou opleveren had de Volkskrant niets gedaan. Want klimaatgekkies.

Afijn, de factchecker van de Volkskrant besloot dus meteen onderzoek te doen naar Croks uitspraak. En wat blijkt? Hij heeft gelijk!

“Het klopt dat het Nederlandse klimaatbeleid maar enkele tienduizendsten tot duizendsten van een graad aan opwarming schelen.”

Hilarisch genoeg voegt het huisblad van de PvdA daar nog wel snel iets aan toe:

“Maar over het nut van klimaatbeleid zegt dat eigenlijk weinig.”

Nee, beste ‘factchecker,’ dat zegt juist héél veel over het nut van klimaatbeleid. Wat wij in Nederland doen heeft totaal geen impact op de wereld. Het is totale gekte om onze economie op te offeren om deze achterlijke doelen te bereiken. Zoals Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet terecht twittert:

VVD-stemmers, wat hebben jullie ons in vredesnaam aangedaan?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ni28

  Dat is echt het beleid die Rutte past. Voor de goede klimaat cijfers gaan wij de economie afbreken. Cijfers boven alles!

  1. Rust

   Wordt misschien dan toch tijd dat deze beste man ongelukkig terecht komt tijdens het midgetgolfen.

 2. Punt50

  Zou die berekening weleens willen zien. Iedereen roept maar wat waarschijnlijk.

 3. penis aqua di rosa

  En wat als er ergens ter wereld weer eens een vulkaan uitbarst of die giga branden elders zich maar blijven herhalen? Zo herkenbaar dat de milieu-gekkies niks anders te doen hebben, dan zich over onmogelijkheden (door de mens op te lossen) druk te maken. En dan hebben we nu nog een regering in spe, die keurig in het gelid lopen achter de rattenvanger van ’t Haagje en vooral stemmen op doorgeslagen nep-wetenschappers (150 in de 2e kamer en ?? in de eerste kamer). Tuurlijk, DE Nederlander zal de portemonnee weer moeten trekken, of je het nu hebt of niet.

 4. Two Ravens Black Kettle

  VVD is de partij voor de Europese technocraten en het über-management van multinationals.
  Ik blijf het verbijsterend en intens treurig vinden dat deze club beroepsbedriegers die keer op keer de belastingen verhogen bij elke verkiezing zoveel stemmen weten te vergaren.
  VVD-stemmers brrrrrrrrrr. Schapen met de intellectuele draagkracht van een kolibrie en het geheugen van een kwispedoor.
  Geen wonder dat ze ook de Orwelliaanse Staatsmedia in ere blijven houden want vanuit die hoek worden ze keurig afgeschermd. Nimmers zullen deze aartsleugenaars en zelf-islamisten ooit ter verantwoording worden geroepen voor hun Leviathanaanse plunderzak vol gebroken beloftes en bijeengeroofd geld

  En maar de belastingen verhogen
  En maar stompzinnig grijnzen

  1. denk eens na

   Weetje waarom links nooit op jou reageert ?Ze hebben stront in den broek van jou taal gebruik
   .

 5. Tineke Doldersum

  Volgens dezelfde logica hoef je ook niet te gaan stemmen bij verkiezingen want voor de uitslag maakt die ene stem van jou niks uit.

  1. Rust

   Jij bent zeker de leukste thuis Tineke? Of is het toch één van je katten?

  2. ayreonaut

   Dat klopt onze stem maakt inderdaad niets uit, zeker niet op globaal niveau of op Europees niveau. U heeft volkomen gelijk. (echt een intikkertje)

  3. Bart

   Met als heel erg belangrijk verschil die kosten die dit met zich meebrengt, dat heb je namelijk met je stem niet.

  4. dark hole

   Uw logica bevat een denkfout…ergo…drogreden!

   1. Becker

    Welke denkfout?

  5. trampoline

   Onze stemmen doen er inderdaad niet toe maar om een andere reden: 1.5 miljoen stemmen zijn een half jaar genegeerd door VVD, CDA, D66 omdat ze waren uitgebracht op de tweede partij van Nederland die niet in het policor potje piest.

   In feite heeft geen enkele kiezer invloed op het beleid omdat de bestuurlijke policor elite, net als de vroegere ongekozen koningen, de dienst uitmaakt zonder zich iets van de kiezer aan te trekken; wat dat betreft leven we nog steeds in de middeleeuwen.

   En voorts wordt elke poging om de kiezer wat meer zeggenschap te geven stelselmatig om zeep geholpen (lees referendum); de officiële reden: “de kiezer zou te dom zijn om te beseffen waar het om gaat”.
   De werkelijke reden is dat de policor elite dan niet meer kan doen wat in hun belang is omdat ze terug gefloten kan worden.

   Conclusie: onze democratie bestaat niet; het sprookje wordt in stand gehouden om kiezers rustig te houden.

   1. penis aqua di rosa

    Dus NEP-democratie, hetgeen ik al jaren onderschrijf. En maar afgeven op derde wereldlanden. Het is hier nog erger. Namelijk doen alsof…..

 6. corfo

  Al diverse malen gezegd : het is puur een kwestie van geld, zelfs in dit “rijke” landje.
  We worden genaaid door de “elite”, genaaid waar we bij staan !
  Hebt u ooit nog wat gehoord over de z.g. “zure regen” ? Hele bossen zouden worden vernietigd door die regen, hel en verdoemenis zouden over de aarde worden uitgestrooid, wat is er van die retoriek overgebleven na enkele jaren ? Helemáál niks !
  Al die z.g. “milieu-kleutertjes” gilden hun longen uit hun lijf “om de aarde te redden”; de aarde redt zichzelf; al miljoenen jaren wordt de aarde geteisterd door tropische temperaturen en door ijstijden, zie de gevonden fossielen in onze bodem.

  1. penis aqua di rosa

   Nog nooit zijn de bermen en midden-bermen langs snelwegen zo bloemrijk geweest.
   De natuur herstelt zichzelf wel, maar wordt door de mens misbruikt en dan heb ik het (al helemaal) over de overbevolking!!! Doe daar als bevolking eens iets aan. Minder kinderen is de redding!

   1. corfo

    @ penis enz.
    Dat de bermen en middenbermen zo bloemrijk zijn komt door het z.g. fijnstof, dat vinden de bermbloemen n.l. erg fijn.
    Uw oproep betr. de overbevolking zou u kunnen neerleggen bij de min. die Immigratie-beleid in zijn/haar portefeuille heeft. De overbevolking in dit kleine landje is niet ontstaan doordat de échte Nederlanders zo af en toe een kindje verwekten, maar door de islamitische konijnen, die bij duizenden werden binnen geloodst.

    1. Lambertus

     En zonder CO2 zou de aarde woest en ledig zijn.
     Een groene aarde vraagt om CO2, anders groeit er niets.
     Energie uit waterstof wordt door de klimaatterroristen doodgezwegen, kun je niet mee scoren.
     Maar de milieu terrorist heeft bakken met tijd, bakken vol subsidie, hebben nooit aan het arbeidsproces bijgedragen, rijden op bakfietsen met trapondersteuning vol met kinderen al telefonerend als ongeleide projectielen door de stad, vragen bij de supermarkt welke bananen biologisch zijn, die gele of die bruine?, hebben thuis groene stroom van NUON uit dezelfde kabel als hun buurman met grijze stroom, bellen de politie als je de openhaard een keer laat branden, enzogaanweverder……………….

 7. Ni28

  En in Polen blijven zij lekker met kolen stoken en niemand ergert zich aan.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Die Polen hebben kennelijk meer realiteitszin !
   Één briesje uit het oosten en wij zitten in de Poolse kolendampen; en de “deskundigen” hier maar roepen : “We doen nog lang niet genoeg om schone lucht te krijgen mensen !”
   En wij maar betalen om de milieu-lobbyïsten een bovenmodaal inkomen te verschaffen !!!
   Totaal gek geworden in Nederland en omgeving !

  2. buitenbeentje

   In NEderlnd roepen hysterische groenen over fijnstof, veroorzaakt door houtkachels. In Oostenrijk stookt een groot deel van het land met hout. in de vorm van houtblokken, of pellets, of houtsnippers. De kachels voor laatste twee worden zwaar gesubsidieerd. Het ruikt hier aangenaam naar winter, in NL bellen ze de politie.

   Duitsland verkoopt nog steeds ladingen bruinkoolbriketten, in Duitsland gesubsidieerd, want in Duitsland gewonnen. Maar Diesels mogen binnenkort de stad niet meer in.

   Nederland vormt een EU voor zichzelf, het braafste jongetje van de klas deelt zijn boterhammen en krijgt de klappen.

 8. Johan P

  Die kolencentrales zijn overigens ook vele malen efficienter.
  Alle zonnepanelen ter wereld EN alle windmolens ter wereld wekken ongeveer 0,5% van de wereldenergiebehoefte op.
  De rest van de groene energie wordt opgewekt door waterkracht, ongeveer 13,5% van de totale wereldenergiebehoefte.

  En wel eens gekeken naar de opbrengst per medewerker? Als je de hele keten bij elkaar pakt, dus van mijnwerker voor de kolen tot aan de distributeur en dat vergelijkt met de keten van de zonne-energie sector dan zie je dat je voor die zonneenergie per kwu ruwweg 76x zoveel mensen moet laten werken als voor de kolen. Dus ongelofelijk veel duurder in arbeidskosten.
  En laten we t niet hebben over de windmolens die meer energie kosten om ze te bouwen, plaatsen en onderhouden dan ze ooit zullen opbrengen. De gemiddelde levensduur is 20-25 jaar, maar ze moeten 40-50 jaar draaien om die energie die ze gekost hebben terug te verdienen. Dat kan dus alleen via sloten subsidie.

  Willen ze echt wat doen aan het millieu, dan moet er zwaar worden geinvesteerd in waterkracht, inclusief getijden, waterstof motoren en kernenergie.

  1. PMG

   Niks waterstof maar METHANOL, even verder kijken.

 9. Lambertus

  De klimaatterroristen denken echt dat onze grenzen ook in de lucht zo lopen.
  Het beste is om grote muren om ons land te bouwen tot in de hemel, zodat er bij oosten wind geen fijn stofdeeltjes uit onze oostelijke buurlanden ons klimaat negatief beïnvloeden. De klimaatterroristen reizen wel zelf per vliegtuig de hele wereld rond om hun boodschap te verkondigen. Gescheiden afvalinzameling blijkt al een farce, het apart ingezamelde plastic is niet herbruikbaar en gaat dus gewoon de verbrandingsoven in met de rest. De glasbak met de 3 kleuren ronde gate, blijken bij het legen in de vrachtauto 1 onderklep te hebben, zodat alle kleuren glas bij elkaar in de vrachtauto gestort wordt.
  En in Arnhem staat onder de spoortunnel een bord ‘Milieu zone’ zodat bepaald type vrachtauto’s niet verder mogen rijden. Maar het is een wegvak met eenrichting verkeer zonder omkeer mogelijkheid. Dus iedereen steekt zijn middelvinger omhoog en rijdt vrolijk verder. In Eindhoven bouwen we een complex uit volledig DUURZAME materialen afkomstig uit de hergebruik industrie met onder andere geveltegels van afvalplastic uit Noord-Brabant. Als het gebouw in de fik gaat, blijkt dit materiaal niet brandveilig en komt er een zeer giftig rookgas vrij bij verbranding.
  Maar niet duurzame bouwmaterialen moeten aan alle eisen en regelgeving voldoen, maar als het DUURZAAME bouwmaterialen zijn uit de hergebruik industrie mag alles en zijn er geen eisen en normen. Ik ben er wel klaar mee!!

 10. Parestado4

  Laten we nou eens bij het technisch beginnen,met al die windmolens.Vraag:Kun je die “stroom opslaan?Dus als het weken achter elkaar widstil is?Of als er code rood gegeven wordt?Kun je die dingen dan nog afremmen?Bladen knappen af ;Dynamo`s vliegen in brand.Conclusie:Er zullen zich in de toekomst veel stroomstoringen voor doen.Zo maar een black out is niet denkbeeldig.Ik kan jullie nog meer horror senario`s de revue laten passeren,maar dat bespaar ik je.

 11. Parestado4

  Lambertus:Jij hebt het begrepen!

 12. PMG

  Wel eens gehoord van kernenergie en hoe schoon dit is? Weet je wel hoeveel centrales er wereldwijd in aanbouw zijn? Zelfs in gas-land Quatar? Wel eens gekeken hoeveel gas er afgefakkeld wordt in USA, Rusland, Nigeria om maar wat voorbeelden te noemen? Wel eens gehoord dat LPG en methanol veel minder milieu belastend zijn? Nee, dit willen ze allemaal niet weten in Den Haag, dan gaan ze inkomsten uit belastingen mislopen. O ja, nog even wat, momenteel is het niet slim om zonnepanelen aan te schaffen, er is een nieuw panel op komst dat veel goedkoper wordt en veel veelzijdiger. 100% electrische auto´s zullen het nooit echt gaan maken maar wel niet oplaadbare hybrids met methanol brandstof cel. De politiek laat zich voor (op) lichten door experts die allemaal hun eigen paradepaardje hebben want (net als op defensie) zelf nul,nul ervaring.

 13. Gallus

  Op klimaat gebied is Baudet een idioot.
  Natuurlijk is het temperatuureffect op wereldschaal door een klein landje klein!
  Het getal is overigens veel te exact; als de wetenschap dat zo precies kan berekenen dan is het zaak die wetenschap ook maar eens te geloven; tegenstrijdig.
  Het is uiteraard een gebaar!
  Zodat uiteindelijk een ieder volgt.Dan kan er iets effectiefs gebeuren.
  Geldelijke belangen?
  Waar zouden die het grootst zijn?!
  Bij diegenen die onbelemmerd door kopen stoken.
  Of bij geld voor onderzoekers (die meestal voor een minimumloon werken).

 14. Lugar

  Telegraaf 23-01-2019

  “Het gaat de komende nachten hard vriezen, melden de weerbureaus. Lokaal kan de temperatuur dalen tot -15 graden.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.