Ontspoorde Antilliaanse politicus roept op om Nederlandse militairen “te vermoorden en verbranden”

Volgens PLP-partijleider Clyde van Putten moeten Nederlandse soldaten zich voorbereiden op moordpartijen en levende verbrandingen, als ze ook maar één voet op de bodem van Sint Eustasius durven te zetten.

Terwijl Nederlandse militairen op Sint Maarten hard bezig zijn geweest om zo goed en zo kwaad als het ging de orde te herstellen na ramp met orkaan Irma, zijn andere overzeese delen van het Nederlandse Koninkrijk niet zo enorm blij met de actie van Defensie. Op Curaçao ging PLP-partijleider Clyde van Putten zelfs zo ver om soldaten van het Europese vasteland met de dood te bedreigen. Als Nederland ooit beslist om soldaten naar het eiland te sturen, aldus van Putten, dan zullen ze daar levend worden verbrand en vermoord. Dat zei de Caribische politicus bij een toespraak:

“Clyde van Putten strijdt al langer voor meer autonomie voor Sint Eustatius en zet zich fel af tegen wat hij het ’kolonialisme’ van Nederland noemt. In een speech op Curacao heeft hij het wel heel erg bont gemaakt. Hij beweert daarin dat hij tegen een Nederlandse minister, waarschijnlijk doelt hij op minister Plasterk (Koninkrijksrelaties), heeft gezegd dat als de Nederlandse militairen naar zijn eiland komen, de minister voorbereid moet zijn op de gevolgen. „Want als je de militairen stuurt, zullen we ze vermoorden en we zullen ze verbranden in de straten van Sint Eustatius.””

De bizarre uitspraak kwam aan het rollen doordat een toehoorder een video van de toespraak op Facebook zette. Van Putten zou de woorden op 9 oktober hebben geuit, en oogste er luid applaus mee. Kennelijk scoort het rondsmijten van doodsbedreigingen bij bepaalde delen van het Antilliaanse electoraat.

Hoe het ook zij: Nederland gaat deze gekkigheid natuurlijk niet accepteren. Verschillende Kamerleden (Ronald van Raak – SP, en André Bosman – VVD) hebben al aangegeven dat dit totaal niet door de beugel kan, en minister Plasterk gaat aangifte doen tegen deze ophitser in een pak. Laten we hopen dat het tot een veroordeling komt, want laten we wel wezen: als Geert Wilders voor “minder, minder, minder Marokkanen” door de rechter op de vinger wordt getikt, dan moet Van Putten voor “vermoorden en verbranden van Nederlanders” zéker een juridische vingerwijzing krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Blue monday

  Ze hebben hun eigen Wilders-kloon daar.
  Zal het vast goed doen onder een bepaald deel van de bevolking.

  Moet natuurlijk niet gekker worden met dit soort populistische sukkels.

  1. DolleDries

   Tja je moet het maar uit je strot krijgen.
   Heb jij de brandstapels al gezien.

  2. sonar

   Als jij zulke reacties plaatst begrijp ik het wel als je nog maar een blauwe maandag te gaan hebt,je hersenen zijn al aangetast.

   1. swetsnek

    hahahahahahaah het wordt steeds leuker hier

 2. Ruud562

  Die bruinen moeten er eerst maar eens ervoor gaan zorgdragen dat ze zelf hun broek kunnen ophouden, dat moet nog steeds die witte man voor ze doen! (Ja, hun broek uithouden zijn ze goed in, ze wippen als konijnen in de rondte.)

  Zo! Dit moest ik even kwijt!

  1. Blue monday

   Dus Ruud zegt dat de witte man superieur is?

   1. DolleDries

    Als je geschiedenis bekijkt was de blanke man wel superieur.
    Maar daar kan de blanke man ook niets aan doen,het was gewoon zo.

   2. Punt50

    De witte man is superieur. Zo is het nu eenmaal…

 3. DolleDries

  Ik snap niet wat we met die koloniale rotzooi daar nog moeten. Weg met die troep en het vlucht gebeid voor de notabelen uit Nederland als de kanonnen in Europa hier bulderen.
  Maar wat een agressie zwarte man ,het lijkt wel een linkse extremist die zijn ook zo gewelddadig.

 4. henk vintage

  Sint Eustasius kan zonder Nederlandse financiele hulp begrijp ik.
  Nu de rest van de Antillen nog.

 5. Adriaan

  Wilders wordt vervolgd voor “Minder, minder’ en deze man komt er mee weg? Deze uitspraak kan natuurlijk niet. Maar dat terzijde. Hij heeft natuurlijk volkomen gelijk. Nederland heeft daar anno nu helemaal niets meer te zoeken. We hebben dat land ooit ingepikt en aan de bevolking onze wil opgelegd. Het wordt hoog tijd dat Nederland zich langzaam terug trekt en het land en de bevolking de vrijheid teruggeeft. Laat al die eilenden hun zelfstandigheid terugkrijgen.

  1. Arubano

   Er was daar geen bevolking snuggere. Alles was al weggejaagd door Spanjaarden, Engelsen en Portugezen. Niet dat het er veel waren hoor. Nederlanders hebben er alles gebracht. De mensen daar hebben al meer dan honderd jaren vrijheid en zelfstandigheid.

   1. Blue monday

    Onder Surinamers gaat de bekende “grap”dat de zwakke slaven op de antillen werden afgezet en de sterken het helemaal tot Suriname hebben gehaald.

    Het blijkt overigens op waarheid te berusten….

  2. Kodi

   Hoe eerder op Marktplaats gedumpt hoe beter. En dan niet meer bij ons komen bedelen voor gratis geldzakjes.

 6. George van de linden

  Als Nederland ooit beslist om soldaten naar het eiland te sturen, aldus van Putten, dan zullen ze daar levend worden verbrand en vermoord zei de Caribische politicus bij een toespraak.

  Dat zou best wel eens bewaarheid kunnen worden als je de uitrusting gade slaat van onze militairen 🙂

 7. Ni28

  De Antillen hadden al lang op Marktplaats moeten zijn.

 8. Blank en niet Wit

  Niet zo zwaar an tillen. Deze man is gewoon in de war (niet Engelse betekenis).

 9. Nederlandse_Patriot

  Ondankbaar rotvolk. En nog klappen en juichen ook? Tijd om huis te houden in onze koloniën. Dit soort gedrag moeten wij niet tolereren. Onze koloniën zijn er al belabberd aan toe en door dit soort anti-Nederlandse figuren wordt het alleen maar erger. Tijd om maar weer eens een paar continentale Nederlanders te installeren op de eilanden.

  1. corfo

   @ N.Patriot.
   In dit geval ben ik het niet met u eens.
   Dit is juist een prachtige, door die neger zélf gecreëerde, mogelijkheid om van die wilden af te komen; geef ze z.s.m. zelfstandigheid en maak Silly S. aldaar koningin.

   1. Nederlandse_Patriot

    Nou, het lijkt me beter dat we onze koloniën behouden. Trouwens, figuren als Van Putten willen juist onafhankelijkheid van ons Koninkrijk. Het laatste wat we moeten doen, is om dat soort figuren hun zin te geven. Het lijkt me beter als we dat volk weer eens laten zien wie er de baas is.

 10. George van de linden

  Al die eilanden ,dus de Antillen onafhankelijk laten verklaren en kijken wat er van terecht komt.
  Ik weet het al jullie ook ?

  1. penis aqua di rosa

   Misschien de stop er uit trekken?

   1. Kiliaan Noppen

    Misschien wel, misschien niet.

    🙂

 11. A3aan

  Clyde van Putten de Caribische tak van antifa, gebeurt niets mee.

 12. corfo

  Deze neger is vast de dood-gezwegen broer van Silly S.
  Ik denk dat omdat deze vent net zulke waanzin uitkraamt als slavendrijfster Sylly S.

 13. @Supermaharadja

  Mafklapper

 14. penis aqua di rosa

  Kan de stop niet uit de afvoer getrokken worden?

 15. meanstreak2099

  dit is gewoon stank voor dank, als je hulp krijgt mag je wel op z’n minst dank je wel zeggen en niet gelijk de boel opblazen

 16. sjun

  Intrekken van de subsidie richting het eiland lijkt me een uitstekend medicijn. Hebben ze zich al onafhankelijk verklaard?

 17. nienke

  Afstoten die hele rotzooi, laat ze het lekker zelf uitzoeken.
  Heb Silvana nog niet gehoord over de opmerking van deze mongool, zou ze er mee eens zijn?
  De witte mannen hebben het weer gedaan, hoe gemeen.
  Onmiddellijk geweld gebruiken daar zijn ze goed in.

 18. Babaji538

  Ik ben erg trots op mijn afkomst, mijn huid
  mijn Westerse superioriteit.

  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.