SCHOKKEND: Meerdere vrouwen zeggen dat het Europees Parlement volzit met viezeriken

Je verwacht het niet he? Of wel natuurlijk.

Seksuele intimidatie is aan de orde van de dag in het Europees Parlement. Dat zeggen meerdere vrouwen die door de #MeToo campagne geïnspireerd zijn om hún verhalen uit de doeken te doen.

Eén van de vrouwen zegt dat een bekende Europarlementariër in haar kont kneep. Een andere vrouw voegt daar aan toe dat zij ‘betast’ werd in een lift:

“Hij aaide mijn haar, toen mijn nek, en ging toen omlaag langs mijn rug. Ik bevroor. Ik was doodsbang.”

Ze gaat verder:

“Ik vertelde dit aan mijn collega, die me vertelde dat ik hem moest aangeven, maar uiteindelijk besloot ik dat niet te doen… Ik was bang dat ik mijn baan zou verliezen, dat ik publiekelijk vernederd zou worden en ook nog eens mijn carriere kapot zou maken.”

De man die de arme jongevrouw lastigviel is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij zit nog steeds in het parlement. Zijn slachtoffer is slechts één van de meer dan tien vrouwelijke medewerkers bij het Europees Parlement die de Britse krant The Daily Telegraph verteld hebben dat ze seksueel lastiggevallen zijn door Europarlementariërs.

The Sunday Times heeft ook berichtjes gelezen die een Europarlementariër — Yves Cochet, een voormalige Franse minister en nu een Europarlementariërs voor de Groenen — aan een jonge medewerker stuurde. Daarin schreef die viezerik:

“Ik weet dat het als een cliché klinkt, een oude man die een mooie jonge vrouw uit vraagt. Maar ben je bang wat mensen zullen zeggen? Tril je wellicht van heerlijke maar tegelijkertijd zorgwekkende verwachtingen?”

In de berichtjes bekritiseert Cochet de vrouw ook omdat ze zijn aanbod om uit eten te gaan heeft afgeslagen en schrijft hij dat hij haar “passies, dromen en fantasieën” graag wil delen. Let wel, het gaat dus om een prominent lid van een politiekcorrecte, zogenaamd feministische partij. Deze vrouw claimt dat “seksuele intimidatie aan de orde van de dag is” in het Europees Parlement. Meerdere andere vrouwen hebben haar woorden onderstreept.

Andere voorbeelden van seksuele intimidatie waren nog veel traumatischer. In één geval masturbeerde een Europarlementariër terwijl hij een jonge assistente dwong om toe te kijken. Oh, en een politicus van middelbare leeftijd greep een medewerkster in haar vagina.

En dat is nog lang niet alles. Zo is er bijvoorbeeld ook nog een Europarlementariër uit Duitsland die onlangs de 22-jarige assistente van een collega ‘betastte’ tijdens een lunch waarbij ze een politieke campagne met elkaar bespraken. “We zaten met onze ruggen tegen de muur,” zegt zijn slachtoffer. “Opeens pakte hij mijn kont. Ik had geen idee wat ik moest doen. Ik dacht bij mezelf, ‘Oh God, gebeurt dit écht?’  Nu ik erop terugkijk begrijp ik dat het gek klinkt dat ik niets deed, maar ik wilde gewoon geen problemen krijgen met mijn baas. Ik was zo jong en wist echt niet hoe ik hiermee om moest gaan, en hij [red.: de dader] begreep dat maar al te goed.”

“Hij wist dat ik timide en stil was. Hij is heel eloquent, charismatisch en grappig; een ervaren politicus. Hij wist duidelijk dat hij ermee weg kon komen, en zijn lichaamstaal maakte duidelijk dat hij heel comfortabel was terwijl hij dit deed.”

Een 24-jarige assistente, een advocate!, voegt daar aan toe dat zij betast werd door een andere Duitse Europarlementariër. Hij stalkte haar zelfs in vergaderingen en probeerde haar uiteindelijk in bed te krijgen. “Hij stak zijn arm uit om me tegen te houden toen ik de conferentiezaal wilde verlaten, toen pakte hij mijn borst vast, begon hij tegen me te praten, en gaf hij me complimentjes over hoe ik eruit zag…. Toen vroeg hij of ik iets met hem wilde drinken. Het was belachelijk maar ik kon alleen nerveus lachen.”

Het is een kwestie van macht: mijn eerste reactie was om bij mezelf na te gaan of ik me misschien provocatief gekleed had, dat hij zich zo misdroeg. Europarlementariërs voelen zich zo machtig omdat ze assistenten en andere medewerkers zonder meer kunnen ontslaan, wanneer ze maar willen, en [red.: tegelijkertijd] worden ze totaal genegeerd door de media… daardoor hebben ze het gevoel dat ze kunnen doen en laten wat ze willen,” sluit ze af.

Alle slachtoffers zijn hoogopgeleid en spreken meerdere talen. Sommigen van hen hebben gestudeerd aan het “College of Europe,” waar toekomstige eurocraten opgeleid worden. Deze vrouwen durven geen aangifte te doen tegen hun aanranders omdat ze doodsbang zijn dat dit einde carriere voor ze betekent.

De daders zijn stuk voor stuk bekende Europarlementariërs. Ze zijn lid van verschillende partijen (en fracties). In een aantal gevallen gaat het zelfs om oud-ministers die na hun ministerschap de stap hebben gemaakt naar de Europese politiek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Becker

  Het moet niet gekker worden!

  1. Top

   Blablablablabla eeeeiiiiwwww!

   1. corfo

    @ Becker.
    Het MOET kennelijk nog véél gekker worden Becker, teneinde de gutmenschen de ogen te openen ! Gutmenschen, die niet willen zien of weten wat er rondom hen gebeurt; al die lui die zich “elite” durven te noemen zijn de meest “gevaarlijke”; of kent u plots prins Bernhard niet meer ? Hij was beslist niet de enige van z.g. koninklijk bloed, die buitenechtelijk “te keer” ging !! Rob Oudkerk, Hoes (burgemeester. van Maastricht) enz. enz.

 2. penis aqua di rosa

  Waarom komen deze vrouwen hier NU PAS mee naar buiten als het zo’n impact had?
  Ik (als vrouw zijnde) geloof hier nog de helft niet van. Seksuele intimidatie of erger moet bij de wortel worden aangepakt op het moment van de daad. Baangarantie of niet, of relatiegarantie of niet. Ik spreek als ervaringsdeskundige en heb het ook veel te lang voor me gehouden (meer dan 50 jaar), maar deed dit zelf en nu openbaren is je reinste aandachttrekkerij en neem het verder mee mijn graf in.

  1. marco1

   Wellicht door de “me too” campagne” dat ze er nu eindelijk vooruit durven komen nu ze weten het met regelmaat gebeurd en ze niet alleen staan. Klinkt dat aannemelijk voor u? Wat ik me afvraag is hoeveel viespeukjea er zo verontwaardigd waren in de media over Trump zijn pussy grapping. Hoe hypocriet mannen in machtige positie zijn bijna allemaal gelijk in het misbruiken van hun positie.

   1. penis aqua di rosa

    Ik vergelijk het een beetje met what happens in Vegas, stays in Vegas ofwel als je baan of aanzien je zoveel waard is om dit zo lang voor je te houden, zwijg dan ook tot in je graf. Pffffffffffffff, vrouwen…….seks……….of seksuele intimidatie…….gelijk aangeven of zwijgen voor de rest van je leven.

    1. Christina

     Daar ben ik het volledig met u eens!!

     1. Marija

      Ook ik ben het daar volledig mee eens.
      Maar wij moeten ook niet vergeten dat het vaak meisjes op jonge leeftijd overkomt die niemand in vertrouwen durven te nemen.
      Maar indien volwassen vrouw en daarmee bedoel ik toch zo omstreeks de 20 jaar moet iedere vrouw onmiddellijk aan de bel trekken en zich niet laten intimideren.
      Zo’n 20 jaar later is het wel mosterd na de maaltijd geworden en valt nauwelijks of nooit te bewijzen.
      Hou het dan maar voor jezelf.

 3. Paul

  Namen!?
  Ero-parlementariërs.

 4. DolleDries

  Maar wie pakt Agnes Jongerius.

  1. Becker

   DolleDries laat even zien welke smerige seksistische mentaliteit de oorzaak is van deze problematiek.

   Vies varken.

   1. DolleDries

    Nou nou dat kan wel wat minder om Agnes een vies varken te noemen. Wat een smerige taal Dopper.

    1. Becker

     Ik bedoelde jou, trieste domme jongen.

     1. IJscoman

      Humor is aan jou niet besteed, Becker. DD’s grap gaat volledig langs je heen.

     2. DolleDries

      Meen je dat nou Dopper. Wat ordinair.
      Heb jij iets met varkens ,heb je soms zo muts. Dat je het woord vies gebruikt dat snap ik wel bij jou.

    2. DolleDries

     Dopper is heel serieus over dit onderwerp. Dat is een stuk minder als het over verkrachtende migranten gaat bv in Keulen. Dat benaderd Dopper een stuk zachter en met meer begrip.

     1. corfo

      @ IJscoman.
      “Wie doet Agnes Jongerius” vraagt u.
      Ik kan u één ding verzekeren : ik niet !
      Bij die gedachte alleen al krijg ik ademhalingsproblemen én vreselijke jeuk !
      Misschien iets voor viespeukje Becker/Dopper ?

  2. IJscoman

   Dolle, de correcte vraag dient te luiden “wie doet Agnes Jongerius”? Althans volgens de door vele reaguurders van DDS (o.a. dominee Becker) verguisde website GeenStijl.

 5. Christina

  Ik heb jaren in de horeca gewerkt vroeger en daar gebeurde het met `bazen` maar ook met klanten.
  Ik heb mijn eigen nooit druk gemaakt om mijn werk, en het ook nooit gepikt, altijd al een grote mond gehad en anders ietsje meer stampij maken, daar houden `bazen en klanten`niet van.
  Eenmaal goed duidelijk gemaakt en verder weinig tot geen last meer gehad.

 6. Bes Tolen

  Ondertussen heb ik één merkwaardige conclusie, die ik baseer over wat ik zo allemaal heb gehoord, wat me is verteld in de loop van de tijd. Statistisch klopt het niet want daarvoor is het aantal niet hoog genoeg. Misschien klopt mijn conclusie helemaal niet.
  Welaan, ik beweer. Er zijn nogal wat mannen, die van zichzelf weten, dat ze seksueel er foute praktijken op na houden zoals vrouwen lichamelijk lastig vallen. Het lijkt er ook nog eens op dat ze erfelijk belast zijn, die mannen. [Denk bijvoorbeeld aan de baptist Clinton]. Die mannen weten het van zichzelf en kiezen vaak een stevige rem. Die kan bestaan uit een op seksueel gebied streng geloof en op politiek gebied een nogal feministische partij dan wel pro feministische stellingname. Desondanks falen deze mannen.

 7. DolleDries

  In maart 2017 heeft de Poolse Europarlementariër Krystyna Pawłowicz, bij een bezoek van Paus Francis, de president van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker aangeklaagd voor “bijzonder onaangenaam” gedrag tegenover vrouwen “die te beleefd zijn om u te zeggen een pauze te nemen.”

 8. Vit

  Wim en zijn talloze schizofrene persoonlijkheden heeft nog nooit een voorbips van dichtbij gezien, zelfs niet die van de vrouwen in dat dubieuze adviesbureautje “Grondlijn” na ongewenste intimidatie, logisch omdat ze met een wijde boog om hem heen liepen met zo’n kop en uitstraling.

  1. Guus Geluk

   Het seksisme á la Trump in deze samenleving is niet mals en jij onderstreept dat nog eens.

   Je vindt die vieze lui van GeenStijl vast ook geweldig.

   En maar zeuren over de moslims.

   1. Vit

    Ik begrijp niet helemaal waar je die conclusie vandaan haalt.

    1. corfo

     @ Vit.
     Guus G., dat zou u intussen moeten weten, is een nietszeggend figuurtje die alléén maar trolt op dit forum, Guusje trekt overal conclusies uit die een normaal denkend mens nóóit zou trekken ! Hij verzint álles ter plekke en valt met z’n hersenspinsels de normale mensen lastig !
     Laten brallen die kleuter !!

     1. Guus Geluk

      Vit zat net een beetjr te trollen, maar jij, corfo, bent een loepzuivere trol.

   2. IJscoman

    “……die vieze lui van GeenStijl….” benoemt onze zwaar gereformeerde zwartekouser, fatsoensmoralist en hoogstaande deugmens het meest succesvolle weblog van Nederland.

    Je bent een smerige trol, Guus. En gezien je toonzetting is het 100% zeker dat je Wim/Dopper/enz. zelf bent.

    1. corfo

     @ IJscoman.
     hahahaha !! Die Guusje toch hè ? Beschuldigt iedereen van trollen maar is zelf de grootste !! LOL !
     Ik vermoed dat hij, vóórdat hij een reactie geeft, eerst zijn maatjes van de bingo vraagt : “Kan ik dit wel zeggen, zitten er geen schrijffoutjes in ?”.
     Met een : “Nee, alles oké hoor Guusje” huppelt Guusje dolblij terug naar de inrichting waar hij verblijft en plaatst vervolgens zijn “reactie”.
     Hij zou vroeger best eens één van de twee figuren uit “Peppi & Kokki” kunnen zijn geweest.

    2. Vit

     Nee, Guus geluk is Beukman, die twee hebben wel een link.

   3. Dubbele Komma

    eeeh,… welk seksime ala Trump?

    beetje respect voor de president van amerika.

    Als er iets waar was van de aantijgingen had hij nooit president geworden,

    Trump is wel een vent,en houd van mooie vrouwen. mag hij dat niet zeggen van jou?
    ga eens in een bouwkeet zitten tussen de middag en ga dat daar allemaal effe uitleggen die onzin van je. kneus. de wereld gaat kapot door dramkneusjes als jij die toch echt niet het gelijk aan hun kant hebben. dwaas.

    1. corfo

     @ Guus G.
     Het komt óók in de NL-“politiek” voor, Guus;
     ik kan je verder verklappen dat het zelfs voorkomt bij zich “prins en/of koning” noemende personen.
     Jij dacht natuurlijk dat alléén Trump oog heeft voor mooie vrouwen, je kijkt weer eens te bekrompen Guusje.

 9. Guus Geluk

  Zou zoiets ook in de Nederlandse politiek plaatsvinden?

  1. DolleDries

   Nee natuurlijk niet ,op de religieuze partijen na dan.

   1. Guus Geluk

    Ik kan dat niet geloven.

    1. DolleDries

     Nou kijk maar bij het CDA.

     1. Guus Geluk

      Ja, maar dat betekent toch niet dat het enkelt voorkomt onder religieuze partijen?

      Wie weet wat wij niet weten.

     2. DolleDries

      Van het CDA is het bekend bij ander partijen is het gissen.
      Maar Guus het komt overal voor, het stopt nergens.
      Natuurlijke driften zijn overal ,het is nu eenmaal zo geschapen.

     3. Vit

      Als het bij met de ogen uitkleden blijft is het ook niet erg, het zijn de gefrustreerde mannetjes die handtastelijk worden.

     4. Guus Geluk

      Precies, Dries, het komt (helaas) overal voor.

      Een trieste zaak.

     5. Vit

      Voor een normale vent is het kijke kijke en de rest erbij denken.

 10. Vit

  Het zal niet gebeuren maar ik hoop dat er namen en rugnummers genoemd worden dat dit zal leiden tot ontbinding van het EU parlement, dat zou nog eens uit onverwachte hoek zijn. Druncker is btw ook al niet helemaal fris met zijn “hartelijke” begroetingen, valt me nog mee dat hij daarbij de ander niet bij de ballen pakt.

 11. DolleDries

  Vergeet niet dat de vrouw met name in religieuze kringen veel misbruikt wordt om haar deur vele malen open te gooien.Omdat het godswil is en zo gebruikt wordt als fok vrouw om diens woord meer te verspreiden.

 12. Ni28

  Het begint met Juncker die iedereen lastig valt.

 13. Ni28

  In ieder geval blijkt dat ook de Europarlementariërs veel tijd over hebben voor hun escapades. Primaire behoeftes hebben eenmaal voorrang.

 14. Ni28

  #MeToo is een soort rage geworden. Seksuele intimidate gebeurd zo lang de mensheid bestaat en overal waar macht er toe doet. Iemand met macht denkt dat ie alles mag en iemand zonder macht wilt ook van kunnen profiteren. Dan gaat het alleen nog over of het vrijwillig of onvrijwillig gebeurd. Wilt zo iemand carrière opbouwen of eigen eer behouden? Diegene die er nu pas mee komen hebben vast een mooie carrière achter de rug. In zo geval zou ik zeggen, houd je mond! Maar laten wij niet vergeten dat het ook heel moeilijk is om naar buiten mee te komen. Je doorbreekt de macht niet makkelijk en je maakt kans om door je omgeving uitgekotst te worden. Kortom een probleem die zal blijven bestaan en nooit echt opgelost wordt.

  1. Becker

   “Iemand met macht denkt dat ie alles mag en iemand zonder macht wilt ook van kunnen profiteren.”

   Escaped from the language lab.

   🙂

   1. IJscoman

    Becker is te stom om op de inhoudelijke feiten en argumenten van Ni28 in te gaan en blijft als lichtgewicht dus op een paar kleine taalfoutjes hangen.

    Becker: escaped from the shrink couch.

  2. waakhond

   vrouwen in onze samenleving mogen veel ambitie hebben net als mannen maar dat omhoog neuken moet afgelopen zijn dat hoort thuis in de 19 eeuw!!!!

 15. waakhond

  beste penis de enige reden dat u wilt dat vrouwen zwijgen is waarschijnlijk omdat u zelf een viezerik ben.

  1. Vit

   Lulletje rozewater is een vrouw pik.

 16. Wim Vreeswijk

  “Ledigheid is des duivels oorkussen” luidt een oud spreekwoord wat m.i. perfect opgaat voor overtallige ambtenaren en overtollige politici die uit verveling vrouwen gaan lopen lastigvallen. Het hele Europarlement is overigens een grote overtollige geldverslindende aangelegenheid !

  1. Ecoshaarlem

   Perfect verwoord!
   Begrijp nog steeds niet dat 90% van de kiezers dat niet ziet!

   1. Dubbele Komma

    geloof jij nog in een eerlijke telling, ecoshaarlem?

    waarom zou de gewone man vvd stemmen? dat is ziets als je eigen graf graven,ik ken de vvd alleen maar van het liegen en bedriegen vanaf dat ik een klein kommaatje was. alleen dat is me al niet uit te leggen.

    vvd is voor de rijken,corruptie viert hoogtij daar ,het ene schandaal na het andere,de ene leugen na de andere. en ze liegen ook nog eens zo keihard dat je het idee krijgt dat burgers echt komplete debielen zijn ofzo…..

    W_W_W_Weet u -w-w-wat v-v-v-acuumbommen zijn?…. dat was het hoogtepunt,wat een vertoning,walgelijk. en jan met de pet zou daarop stemmen?

    ik geloof de tellingen niet meer. het is niet meer geloofwaardig.

 17. Ecoshaarlem

  Stelletje viezerikken!
  Er zal wel geen actie ondernomen worden, en gaan over tot de orde van de dag!

 18. Dubbele Komma

  Als ettuR er dalijk zit zijn de vrouwen om hem heen in ieder geval veilig….

 19. DolleDries

  Die Knoop voert punten aan dat je maar één conclusie kan trekken, de aangevers met de linkse kliek voorop gegaan in de vorm van burgemeesters en wethouders plus de rechtbank die hem veroordeelde zijn ontoerekeningsvatbaar.
  Je kunt toch niet anders concluderen dat de hele opzet met de vorm van aangiftes waarbij de koffie klaar stond en van te voren klaargemaakte aangiftes doet denken
  aan ideeën die aan het brein van Goebbels ontsproten zouden kunnen zijn. Waarbij ook nog eens een soort vrouwelijk Freisler zat als rechter die duidelijk met politieke motieven mede een oordeel velde.

 20. Babaji538

  Een genderneutrale vreer biedt uitkomst.

  P.H.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.