Trek de portemonnee maar! Zorgverzekering wordt maar liefst €310 duurder

Geen categorieokt 31 2017, 17:00
Per jaar mogen we met z'n allen zo'n €300 méér aan zorgpremies gaan betalen, zo werd vandaag bekend. Het Centraal Planbureau kwam met een doorrekening van de zorgplannen van het nieuwe kabinet, en die liegt er niet om. Ieder jaar gaan we méér geld inleggen.
Met veel bombarie kondigden de (toen nog) kabinetsonderhandelaars aan dat voor 2018 het eigen risico in de zorg niet zal worden verhoogd. Toch een mooie opsteker voor al die mensen die zich blauw betalen aan medicijnen. Gaan we dan eindelijk een periode in waarin de zorg goedkoper wordt in plaats van duurder?
Nou, niet zo snel. Want het eigen risico blijft (voorlopig) dan wel gelijk, maar de maandelijkse zorgpremie zal fors gaan stijgen, zo maakte het Centraal Planbureau (CPB) vandaag bekend. Nu nog is de gemiddelde zorgpremie zo'n €1199 per jaar, maar tegen 2021 zal dat bedrag zijn opgelopen tot €610. Een verhoging van maar liefst €311, dus. Dat betekent dus elke maand een paar tientjes extra dokken, met dank aan het falende zorgbeleid van het nieuwe kabinet. De NOS:

"De gemiddelde premie voor een zorgverzekering gaat deze kabinetsperiode in totaal met 311 euro omhoog. In 2021 betaalt een verzekerde gemiddeld 1601 euro per jaar. Dit jaar was dat 1290 euro.

De stijging is berekend door het Centraal Planbureau (CPB). Het CPB heeft vragen van Tweede Kamerleden over de gevolgen van het regeerakkoord beantwoord. Een van de vragen ging over de ontwikkeling van de zorgpremie."

Maakt u dus thuis maar alvast een potje. Het zal nodig worden, als die exorbitante verhogingen daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten