Vice-president Europees Parlement: 'Referendum in Catalonië was nationalistische propaganda, een coup'

Geen categorieokt 02 2017, 9:00
Ramón Luis Valcárcel kiest, net als de rest van de Europese Unie, voor de fascistische stormtroepen van Madrid.
Gisteravond laat zette Ramón Luis Valcárcel een tweet online die alles zegt over de anti-democratische houding van de Europese Unie:
https://twitter.com/RL_Valcarcel/status/914591461357838337
Als je dacht dat dit sloeg op de reactie van de Madrileense politie en politiek op het referendum in Catalonië, helaas pindakaas. Meneer gebruikt deze termen namelijk om dat referendum zelf te veroordelen.
Jawel, hij noemt het houden van een referendum "nationalistische propaganda," "ondemocratisch," "een couppoging tegen Spaanse democratie" en, concluderend, "daardoor een coup tegen Europa."
Dat is al ziek genoeg, maar wat dit allemaal nog erger maakt is dat Valcárcel vice-president is van het Europees Parlement. Deze man heeft dus een bijzonder machtige, invloedrijke positie... en gebruikt die macht om dit soort hatelijkheden te verspreiden. Ondertussen worden bejaarde Catalanen in elkaar geslagen door de Spaanse nationale politie.
Er zijn prima argumenten te verzinnen tegen onafhankelijkheid voor Catalonië, maar de onzinnigheden die verspreid worden door aanhangers van de Madrileense autocraten en hun vrienden in Europa? Je wordt er kotsmisselijk van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten