Video: de afgang van Jeanine Hennis in beeld

Dat zijn nog eens mooie beelden.

Er wordt niet heel veel gezegd op deze video, maar dat maakt het niet minder mooi om deze beelden te zien. Het draait namelijk allemaal om de aftocht van Jeanine Hennis. Mevrouw was tot gisteravond laat minister van Defensie, maar daar kwam dan eindelijk — en vooral gelukkig — een einde aan.

Als minister van Defensie heeft Hennis er namelijk een enorme puinhoop van gemaakt. Onder haar leiding werden militairen gedwongen om ‘pang, pang’ te roepen tijdens oefening omdat ze gewoon geen ammunitie hebben, werd de krijgsmacht compleet uitgekleed, en — jawel — waren er dodelijke militaire slachtoffers door ondeugdelijk materiaal. Deze vrouw heeft er een bende van gemaakt.

En ja, dat betekent dus ook dat we feest kunnen vieren dat ze opstapte én dat we best mogen genieten van de beelden van haar aftocht.

Abonneer je op het YouTube-kanaal van De Dagelijkse Standaard voor de laatste nieuwsvideo’s, interviews én vlogs!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. DolleDries

  Rutte heeft er een bende van gemaakt.

  1. DolleDries

   Rutte II breekt record: zeven bewindslieden weg na schandaal.

   Het beste kabinet na de oorlog waren zijn woorden.

   1. poldi

    En Rutte zei altijd dat het huidige kabinet het beste kabinet aller tijden is.

    1. J.C.

     @poldi

     “En Rutte zei altijd dat het huidige kabinet het beste kabinet aller tijden is”.

     En kijk eens wat Rutte II achterlaat:

     Het leger en de nationale politie in deplorabele toestand. Geen enkele goed functionerende organisatie meer om het Nederlandse volk voldoende te kunnen te beschermen.

     Kortom Mark Rutte moet zijn verantwoordelijkheid ook nemen……

     1. Kiekebuhu

      Als Pinokkio ook maar een imitatie van een
      ruggegraat had zie hij ook: “Mea culpa,ik trek ook aan mijn stutten,doei ” Tenslotte haddie gezegd dattie volledig achter (!!)haar stond.

 2. Guus Geluk

  Nee, de krijgsmacht werd niet kapotgemaakt door Hennis. Defensie is systematisch afgebroken door de politiek – in moeilijke tijden werd Defensie voor de politiek een bron van inkomsten om de begroting rond te krijgen. Dat was allemaal ver voordat Hennis aantrad.

  1. IJscoman

   Waarom houd je haar uit de wind? Stennis heeft er toch aan meegewerkt, wist van alles en was laatst verantwoordelijke.

   1. Guus Geluk

    Ik hou haar niet uit de wind, IJscoman. Maar als het gaat om de door Michael genoemde afbraak, is dat de algehele politiek aan te rekenen.

    1. IJscoman

     Dus niemand persoonlijk. Daarmee houd je dus Stennis uit de wind, precies wat ik zei. Terwijl zij, als laatste, toch dapper heeft meegeholpen aan de afbraak. She is quilty as hell.

     1. Guus Geluk

      Ik hou haar niet uit de wind, ik zeg dat het niet fair is de structurele afbraak enkel aan Hennis toe te schrijven. Dat lijkt hier wel te gebeuren.

    2. Kodi

     En dat zijn nou juist precies degenen die jij en je holmaatje altijd zo ophemelen als fatsoenlijke en professionele bestuurders. En o wee degenen die kritische kanttekeningen bij hen plaatsen; Die zet jij dan weg als populisten of je gaat uit argumentennood andere vuilbekkerij bedrijven.

    3. Kodi

     Lijkt mij een uitstekend idee om jouw liefjes Koenders en Rutte ook naar de exit uit te geleiden. Ik zeg: Doen!

     1. Guus Geluk

      Ik zeg: niet doen. Rutte noch Koenders zijn verantwoordelijk voor deze janboel, in deze treft enkel Hennis blaam. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid heel duidelijk gemaakt.

  2. DolleDries

   Onzin Guus dat ie geen enkel excuses om met rotzooi gevaarlijk missies in te sturen.
   Ik heb ook mensen onder mie gehad die in gevaarlijke ruimtes moesten werken.
   Als er maar iets markeerde aan veiligheid kwamen ze er van mij niet in al was de druk vaak nog zo hoog. Ik zou niet kunnen slapen als er iets zou gebeuren. Dat heet geweten en zorg om je mensen.
   Het mag heel duidelijk zijn dat Rutte met zijn kornuiten Koenders en Hennis totaal schijt(sorry voor dit woord’)aan hadden en prima sliepen.
   In mijn ogen zijn dat onmenselijke schoften die over lijken gaan voor hun eigen ego.

   1. Guus Geluk

    Laten we eerst concluderen dat een meerderheid van het parlement heeft ingestemd met de verlenging van de missie in Mali. De minister van Defensie moet derhalve de missie in goede banen leiden en zij is daarom verantwoordelijk voor het debacle van kaduuk materieel. Daar heeft Rutte noch Koenders iets mee te maken.

    1. DolleDries

     Aan me hoela. Het is de taak van de ministers om duidelijk te maken dat het leger gezien de uitrusting niet in staat is om deze missie uit te voeren.
     Voor dat dat deze ministers zomaar klakkeloos het voorstel de kamer in knallen dienen ze zich daar bewust van te zijn.
     Koenders en Rutte en Hennis hebben daar in verzaakt ,want ze wisten verrekt goed hoe het leger er voor stond.

     1. Guus Geluk

      De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeert dat de hele top van Defensie verantwoordelijk is, blablabla. Als de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken eveneens verantwoordelijk waren voor dit tragische incident, waren zij door de Kamer ook wel verzocht tekst en uitleg te komen geven.

      Nee, de minister van Defensie heeft gefaald, evenals haar adjudanten die militairen verboden om over het debacle te twitteren. Het kabinet treft in deze geen blaam.

     2. DolleDries

      Rutte en Koenders hebben wel blaam.
      Ze wisten verrek goed hoe het leger er voor stond.

     3. Guus Geluk

      Dat waren niet alleen de lui binnen het kabinet. De Tweede Kamer joeg de ene na de andere bezuiniging door het parlement, maar bleef Defensie belasten met hetzelfde, brede takenpakket. Dat is heel onverstandig geweest. Bij bezuinigingen moet je de krijgsmacht juist óntlasten, want anders krijg je dit soort problemen.

     4. DolleDries

      Nogmaals Guus bezuinigingen hoeven niet tot slechter materieel te komen.
      Je mogelijkheden zijn minder ,maar Nederland wil graag de grote jongen blijven spelen met waterpistooltjes. Het gaat om de baantjes van Koenders en Rutte met aanhang.
      En laten we wel zijn het is ook niet leuk als onze Willem niet meer stoer deze missie kan bezoeken. Het is altijd een leuk stukje propaganda en te weten dat deze Willen volop in de frontlinie gaat als de nood aan de man komt

     5. Guus Geluk

      Ja, dat klopt, Nederland wil graag meetellen. Dus moet Defensie er aan geloven. Een zwaar gedemoraliseerd leger wordt overbelast. Maar ik denk niet dat het om Ruttes baantje gaat.

      Ik meende dat ZM de koning in dienst gezeten heeft. Voor in de frontlinie zal hij nooit staan, dat stond men in de Tweede Wereldoorlog ook niet.

 3. poldi

  De carrièrejagers die gisteren Hennis stonden af te branden hebben kilo’s boter op het hoofd.
  Ze hebben overal mee ingestemd om defensie uit te kleden en te minimaliseren tot op het bot. Baudet liet eventjes heel fijn zien in wat voor welzijnswerkers kleding de militairen geacht werden te dragen, hoe anders hadden we dit te weten gekomen?
  Gewoon een stukje aanschouwelijk onderwijs voor de onwetende burger.

  Hennis heeft terecht afscheid genomen om hopelijk plaats te maken door een vakminister, al heb ik grote twijfels door de absurd doorgevoerde diversiteits-cultus!

  1. sonar

   Als er 7 bewindslieden uit de regering opstappen of verwijderd worden betekend dat jij als minister president de verkeerde en ondeskundige mensen op de ministers of staatssecretarissen op die zetels neerplaatst hebt.
   Dus de enige conclusie is dat de minister president het gehele kabinet en het toekomstige al bij voorbaat ermee stopt .Dus nieuwe verkiezingen en dan een minister president met verstand van zaken .en mensen op die plek neerzetten die deskundig zijn en alles weer in ere herstellen zoals het hoort.

  2. Guus Geluk

   Ja, de stelselmatige afbraak van Defensie is uitgevoerd door de Tweede Kamer. Altijd maar wegkijken van problematiek en de kas plunderen.

   Het is onvoorstelbaar.

   1. Kodi

    Met instemming van al die bestuurders die jij altijd zo fatsoenlijk hebt genoemd.

 4. Pjotter

  Sorry maar ik kan onze Guus niet volgen, hij vind het niet fair om Hennis alles aan te rekenen en acht de gehele politiek hiervoor aansprakelijk en als mensen dan als mede aansprakelijk Rutte en Koenders aanwijzen zegt Guusje, dat die er niets mee van doen hebben, ben ik de enige die deze argumentatie niet kan volgen.

  1. Guus Geluk

   Pjotter, je rukt de zaken uit haar verband.

   Als het de bezuinigingen betreft, namelijk de stelselmatige afbraak van Defensie, kunnen we dat de gehele politiek aanrekenen. Er is ontzettend bezuinigd – en dat begon al vér voor Hennis aantrad als minister van Defensie. De stelling van deheer Van Galien, dat Hennis Defensie kapotmaakte, vind ik te kort door de bocht.

   Als het dit ongeval betreft, is Hennis verantwoordelijk. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid heel helder opgetekend in haar rapport. Het is de reden dat Hennis gisteren tekst en uitleg moest komen geven in het parlement en het is de reden dat ze is vertrokken.

   Zie je?

 5. Babaji538

  Nederland erkent niks.
  Je kunt geen misbruik of wat dan ook, ‘erkennen’.

  Ik zie alleen doorgeklopte, verslaafde, zieke rotte
  figuren hier overal rondlopen.
  Verslaafden koesteren de verslaving tot vernietiging.

  Wist u, dat er zwarte gaten in het universum, bestaan?
  Wist u dat?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.