Walgelijke Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten wil Baudet boycotten

Walgelijke Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten wil Baudet boycotten

Hij is namelijk veel te slim in het genereren van media-aandacht. En dat mag niet.

Marcia Luyten is niet alleen presentatrice van het tv-programma Buitenhof, maar ook een prominent lid van het mediakartel. Dat is het deel van de journalistiek dat zo erg gelieerd is aan het partijkartel dat de twee maar nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Sterker nog, het mediakartel is eigenlijk niets meer of minder dan de propaganda-arm van het partijkartel.

Dat bewees ze gisteravond maar weer eens door tijdens het debat over Jeanine Hennis' falen als minister van Defensie de volgende tweet de wereld in te sturen:

Luyten noemt hem niet bij naam, maar ze doelt hiermee op Thierry Baudet. De Forum voor Democratie-lijsttrekker droeg gisteren namelijk een militair vest om duidelijk te maken dat hij onze militairen steunt -- terwijl de rest van de politiek er tegelijkertijd alles aan doet om de krijgsmacht af te breken.

DLORmdxXkAASs0J.jpg large

Het was een prima daad. Zoals Jean Wanningen het verwoordt: "Treffend. Beter dan welke volzin ook. Iedereen begrijpt dit."

Natuurlijk is dat precies het probleem. Luyten weet best dat het geen clowneske actie was van Baudet. Ze is juist doodsbang dat militairen en gewone kiezers deze actie goed vinden... en daardoor voortaan op FVD stemmen en lid worden van die partij. Want ja, FVD en Baudet vormen tegenwoordig echt een grote bedreiging voor het partijkartel én het mediakartel. Ze staan nu op 9 zetels in de peilingen, hebben meer dan 16.000 leden, en de rek is er nog lang niet uit.

Luyten wil Baudet dus boycotten omdat ze bang is dat zijn partij anders door blijft groeien. Als rechtgeaard kartellid kan ze dat niet accepteren.

Helaas voor mevrouw het kartelpoppetje is die tijd voorbij. FVD heeft de mainstream media helemaal niet nodig om zijn boodschap aan de man te brengen. En als kiezers dan zien dat de gevestigde media dit soort acties bewust negeren neemt het wantrouwen in het mediakartel alleen maar toe.

Misschien moeten we dit soort boycotacties daarom maar toejuichen. Hoe eerder de NPO zichzelf opblaast, hoe beter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties