Baudet: 'Opstappen Hennis is terecht, maar ik hoop dat ze vooral NIET terugkomt in het nieuwe kabinet!'

Baudet: 'Opstappen Hennis is terecht, maar ik hoop dat ze vooral NIET terugkomt in het nieuwe kabinet!'

"Nu even opstappen en dan weer snel terugkomen"? Geen optie, wat Thierry Baudet betreft.

Voor de camera van De Dagelijkse Standaard-correspondent Maurits Oussoren reageerde Thierry Baudet gisteravond laat op het aftreden (nou, eindelijk zeg!) van Jeanine Hennis, tot dan minister van Defensie.

Abonneer je op het YouTube-kanaal van De Dagelijkse Standaard voor de laatste nieuwsvideo's, interviews én vlogs!

"Volkomen terecht," aldus Baudet, dat ze het bijltje erbij neergooide, maar toch maakt hij zich een beetje zorgen. Het partijkartel kennende weet hij namelijk dat het maar al te zeer mogelijk is dat ze over een week of wat alweer terugkeert als minister -- hoewel wellicht op een ander departement.

"Ik hoop dat ze niet terugkeert in een volgend kabinet, want wat ze gedaan heeft, waar ze verantwoordelijk voor geweest is, dat kan niet. Dat kan gewoon echt niet. Je moet dan dus niet terugkeren als 'nu even aftreden, straks weer minister worden'."

Sterker nog:

"Dat zou schandalig zijn."

Ook vroeg Maurits Baudet wat de belangrijkste les van dit fiasco is -- voor de politiek en ook voor Hennis zelf. Zijn antwoord liegt er alweer niet om:

"Je kan niet onze militairen op missie sturen met ondeugdelijke materialen."

Want ja, dat is nog altijd een probleem:

"De granaat, de mortieren waar het om ging, zijn ook ondeugdelijk opgeslagen, vervolgens was er van alles en nog wat mis bij die ziekenhuizen."

Kortom, Hennis heeft er een puinhoop van gemaakt:

"Ze heeft zich in alle mogelijke bochten gewrongen om te doen alsof 'met de kennis van toen het niet beter had gekund,' maar dat is natuurlijk flauwekul."

Hennis heeft onze militairen in de kou laten staan en verwaarloosd en dat heeft letterlijk levens gekost.

Tijdens het debat droeg Baudet een militair vest om zijn steun aan militairen te onderstrepen. Natuurlijk kwam hem dat op een waarschuwing te staan van Kamervoorzitter Arib (die weer eens liever partijpolitieke spelletjes speelde in plaats van dat ze haar werk gewoon deed door het debat in goede lijnen te leiden en zich verder van commentaar te onthouden), maar militairen zelf stellen die daad van Baudet bijzonder op prijs.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties