VIDEO Geert Wilders tegen EenVandaag: “We hebben niks aan een goed klimaat als we de Sharia invoeren”

En: “Tegen iedere lastenverlichting staat ook een lastenverzwaring. Het is een schamele koopkrachtwinst.”

Geert Wilders is bepaald niet onder de indruk van het regeerakkoord van het Nachtmerriekabinet-Rutte III. Dat akkoord heet, hilarisch genoeg, “Vertrouwen in de toekomst.” Nou, misschien dat de bewindslieden vertrouwen in hún mooie toekomst hebben (auto met chauffeur, een riant inkomen, belangrijke vergaderingen en bijeenkomsten in andere delen van de wereld), maar de toekomst van Nederland ziet er door dit akkoord toch echt veel minder florisant uit.

Geen wonder dus dat Wilders gisteravond helemaal losging bij EenVandaag.

“Het is volksverlakkerij waar het kabinet mee komt,” aldus Wilders. “Want je zou verwachten na jaren van crisis dat men nu echt de lasten gaat verlágen — lagere huren, lager eigen risico, iets voor gepensioneerden — en het tegendeel is het geval.” Hij ging verder:

“We krijgen kruimels terug en tegenover iedere lastenverlichting staat […] een lastenverzwaring.”

De voorbeelden van lastenverzwaringen ratelde hij vervolgens af:

“De hypotheekrenteaftrek gaat er verder aan, de btw gaat omhoog, de energiebelasting gaat omhoog, er komt een vliegtaks. Dus wat het kabinet met de ene hand geeft pakken ze met de andere hand weer af.”

Volgens de berekeningen van het CPB gaat de koopkracht van Nederlanders er onder het kabinet iets op vooruit. EenVandaag is daar overduidelijk bijzonder over te spreken. Wilders terecht veel minder.

“Mensen die niet werken krijgen gemiddeld minder dan een procent, mensen die werken iets meer dan een procent, terwijl Mark Rutte het afgelopen kabinet voor meer dan 20 miljard de lasten heeft verzwaard en heel bot heeft bezuinigd. Dus wat ik nu zou willen is dat we niet weer opnieuw met die hypotheekrenteaftrek komen en een hogere btw, maar dat we gewoon de belastingen verlagen, dat we ervoor zorgen dat het eigen risico wordt afgeschaft, dat we ervoor zorgen dat mensen lagere huren krijgen in plaats van die 15 procent verhoging die ze de afgelopen jaren voor de kiezen hebben gekregen. Dat kan allemaal. Dat doet het kabinet niet.”

Wat het kabinet dan wel doet?

“Ze geven wel meer geld [voor] ontwikkelingshulp aan Afrika terwijl onze Nederlanders en onze ouderen in de kou kunnen blijven staan.”

Ook is Wilders bepaald niet onder de indruk van de “klimaatmaatregelen” van het kabinet. Het Nachtmerriekabinet wil de economie zwaar beschadigen om klimaatverandering 0,0003 graden tegen te gaan (of iets dergelijks). Wilders vindt dat niet alleen knettergek, maar zei gisteravond ook dat het weer bewijst dat het partijkartel verkeerde prioriteiten heeft:

“Kijk [op] televisie, kijk om je heen, lees de kranten. Als Nederland, als Europa, als het Westen één probleem heeft vandaag de dag dan heeft dat te maken met terreur. Dan heeft dat te maken met islamisering. Het word ‘islam’ komt niet één keer voor in het regeerakoord.”

Eerder op de dag zei hij al hetzelfde. Het is dus duidelijk dat hem dit écht dwarszit.

“We kunnen het natuurlijk hebben over milieu en CO2, maar als we niets doen aan de islamisering dan bestaan we aan het einde van deze eeuw niet meer.”

En toen:

“We hebben niets aan een goed klimaat als we de sharia in Nederland hebben ingevoerd door niets te doen aan de islamisering.”

Nou. Zo. Die mag het kabinet in zijn zak steken. Met een kusje erbij van Geert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Feit

  Hoe meer Nederland islamiseert, hoe minder belangrijk wordt het klimaatvraagstuk voor Nederland.

  1. Kiliaan Noppen

   Waarom is dat zo, Feit?

   1. Feit

    Ik heb liever dat de zeespiegel stijgt met 100 meter dan dat Nederland islamiseert.

    Van mij mogen er vulkanen uitbarsten en de grootste orkanen gevormd worden boven Nederland als de islam het voor het zeggen heeft hier.

    Niet omdat ik moslims haat maar omdat de mensen beter af zijn met dat dan de islam.

    Dat is mijn mening en ik ben niet de enige, Dopper.

    Kortom, eerst de korte termijn problemen oplossen en dan de langere termijn problemen. Hoe eerder de islam verslagen is hoe sneller kunnen we werken aan het klimaat.

 2. corfo

  Klimaat ? Welk klimaat ?
  Het leefklimaat in Nederland is al sinds jaren danig verpest.
  Veroorzaakt door de vele niet-Nederlanders die zich hier vrijelijk vestigen en op óns parasiteren !!

  1. van Urk

   Nederland is een vol land. Verwacht onze regering dan nu pas van een goede leef en schonere klimaat?

   1. Ni28

    overvol land!

 3. Ritter

  ‘Achter islamisering zit een plan’

  “De islamisering van Europa gaat volgens een bepaalde strategie, geeft Machteld Zee aan in haar boek Heilige Identiteiten dat vandaag verschijnt. ,,Pas als je de kennis bezit, zie je wat er gaande is.”

  ,,Vergelijk Nederland in de jaren 80 met nu”, zegt politicologe en juriste Machteld Zee, die promoveerde op een onderzoek naar shariarechtbanken. ,,Dan zie je de toegenomen invloed van de islam overal. Vanuit Saoedi-Arabië en andere landen is de wereld overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën en enorm veel geld.”

  In nog geen 150 pagina’s schetst Machteld Zee (32) de achtergronden van het moslimfundamentalisme, dat ook in westerse landen wortel schiet. Heilige Identiteiten: op weg naar een shariastaat? is een analyse van de problemen van de multiculturele samenleving.”

  https://www.ad.nl/nieuws/achter-islamisering-zit-een-plan~a88e1806/

 4. DolleDries

  Kan je een volk dat telkens dezelfde politiek stemt maar ander “beleid” verwacht dan werkelijk iets anders dan dom noemen?

 5. Guus Geluk

  Het komische is dat alle oppositieleiders die nu zo hoog van de toren blazen (Wilders, Asscher, Roemer, Klaver), allemaal wegliepen toen het moeilijk werd.

  De beste stuurlui staan aan wal, zullen we maar zeggen.

  1. DolleDries

   Hoe kan je nu weglopen als je er niet geweest en buiten gesloten werd
   Kom niet met dat smoesje toen van het weg lopen van Wilders ,want dat is allang duidelijk dat dit de schuld was van de CDA die met abnormale eisen kwam. Ook zo lekker christelijk clubje.
   De beste stuurman mocht niet op het schip komen ,zullen we maar zeggen

  2. Bloem

   Beste heer Geluk,
   Wilders heeft haast op zijn knieën gesmeekt of hij mee mocht doen.
   Dat het bij de gedoogconstructie van weleer is misgelopen heeft een oorzaak heer Geluk.
   Dat is nu echter niet aan de orde.
   De andere jongetjes en meisjes in de zandbak wilden niet met hem spelen.

   1. Guus Geluk

    Bloem/Dries,

    Als je indirect de verwijdering van elke Marokkaan uit onze samenleving bepleit, moet je niet gek opkijken als niemand met je wil spelen. Of als je zegt dat de premier medeverantwoordelijk is voor de aanslagen in Manchester. Of als je zegt dat we de islam moeten gaan verbieden.

    Het is treurig dat hij het er zelf naar gemaakt heeft. En dat geldt ook voor de andere lui die nu het hoogste woord hebben: Asscher liep weg, Roemer liep weg en Klaver liep weg.

    1. RobertMarsman

     Wilders heeft nooit bepleit dat hij alle Marokkanen uit onze samenleving wil verwijderen. Wilders heeft namelijk meerdere malen in de media uitgelegd dat hij het nadrukkelijk de criminelen Marokkanen had. Maar op die bewuste avond zei hij het woordje crimineel er niet bij en vervolgens trekken ze alles uit de context en beschuldigde ze hem van racisme, discriminatie en haatzaaien.

     Complete leugens. maar sommige mensen zijn nu eenmaal te dom on na te denken.

     https://www.youtube.com/watch?v=7gJLyMok3w4

     1. Guus Geluk

      Als hij het er die bewuste avond bij had gezegd, zat hij nu niet in de problemen. De bewering zou dan in het vakje “pleur op” en “tuig van de richel” zijn belandt.

      Kennelijk wilde hij choqueren, al dan niet op instigatie van zijn adjudanten, en dat heeft bij gedragen aan het feit dat hij nu buiten spel staat.

     2. F. Domela Nienhuis

      Criminele Marokkanen het Nederlandse paspoort ontnemen en enkele reis naar Marokko uitzetten levert héél veel minder Marokkanen op. Marokkanen zijn nou eenmaal significant oververtegenwoordigd grossiers in het vergaren van een strafblad en vele aantekeningen daarop. Dat doen ze zelf.

 6. Ni28

  Ja, Corfo schrijft het goed. Over welke klimaat hebben wij het eigenlijk? De temperatuur van klimaat akkoord beetje omlaag terwijl de leefklimaat tot de kookpunt kan stijgen door het niet tegengaan van de islamisering en terreur. De aarde zal nog bestaan als de mensheid zich zelf uitgemoord heeft.

 7. fusilier

  Het zal mij benieuwen wanneer die m.p. de kuier latten neemt naar zijn E.U. baantje. Bedoel maar over wegliepen gesproken?

 8. Ni28

  2@ ja Guus, alleen blijven zij het Wilders verwijten. Wie heeft hier nog een ruggengraat?

 9. DolleDries

  Als je indirect de verwijdering van elke Marokkaan uit onze samenleving bepleit, moet je niet gek opkijken als niemand met je wil spelen. Of als je zegt dat de premier medeverantwoordelijk is voor de aanslagen in Manchester. Of als je zegt dat we de islam moeten gaan verbieden.

  Als de Marokkanen in grote getallen crimineel zijn en nauwelijks een positieve bijdrage aan ons land leveren dan moet je toch wel dom zijn als je er meer wilt hebben. Jij hebt over elke ,Wilders had over minder.

  Door het open grenzen beleid waarbij terreurgroepen vrij spel hebben en door onbelemmerde toegang van instromers zonder controle van de werkelijke aard van deze waarvan het grootse deel mannen is maak je de kans op aanslagen heel veel hoger. Rutte bejubelt dit open grenzen beleid en is hij dus mede verantwoordelijk voor de talloze aanslagen.

  De islam moet zeker verboden worden. Ze lopen met een boek onder arm Mijn Islam in de volksmond de koran genaamd die pleit voor de totale vernietiging van Joden, anders gelovige, niet gelovige en homo’s en het wetssysteem van anders denkende Op de letter beschouwd is dit boek nog veel erger als Mein Kampf.
  Het is een onder een religie verborgen nazisme.
  Dat jij als christelijk zo religie en boek steunt geeft aan dat je niet deugd en bezeten bent door het woord religie waarin alles mag.

  1. Guus Geluk

   Veel Marokkanen zijn voldoende geïntegreerd, Rutte is niet medeverantwoordelijk aan de aanslagen in Manchester en godsdiensten vervolgen is een hoogst irrationeel en onmogelijk idee.

   De bestuurderspartijen hadden het er helemaal mee gehad en daarom wilde men niet met de PVV samenwerken. Dat gezeur over uitsluiting is onzin.

   1. DolleDries

    godsdiensten vervolgen is een hoogst irrationeel en onmogelijk idee.

    Aan mijn hoela als ze voor andere levensbedreigend kwaadaardig zijn moet je die religie verbieden. Je zou haast met zo instelling als die van jou alle religies moeten verbieden.

    Veel Marokkanen zijn voldoende geïntegreerd .Maar heel veel niet en bezorgen een hoop hinder. Het percentage ligt zeer hoog. Jij geeft niet aan waarom je er dan meer wil hebben. Verder nog dat juist Wilders een Marokkaanse zakenvrouw vrouw in bescherming nam omdat bedreigt werd uit de door jou bejubeld religie en haar Marokkaanse landgenoten.

    1. Guus Geluk

     Maar, Dries, ben je nu wel bereid toe te geven dat er geen sprake was van een cordon sanitair, maar van grote bezwaren bij VVD/CDA om met de PVV samen te werken?

     1. DolleDries

      Jij mag het noemen zoals je wit. Natuurlijk was er wel een cordon sanitair.
      Je hoort gewoon de tweede partij uit te nodigen voor een gesprek.

  2. Wildersaanbidder

   Weet je wat de ellende is? Nergens in de Koran staat dat homo’s moeten worden afgemaakt. Of dat ongelovigen moeten worden vermoord. Het staat namelijk allemaal in de Bijbel. In de Koran staat juist dat joden (extra) beschermd moeten worden en dat Jezus een held is. Het is zo jammer dat we niet joods of christen zijn. Hitler en Wilders waren katholieken. Hitler heeft ervoor gezorgd dat er miljoenen christenen afgemaakt zijn. Deze eeuw zijn er miljoenen moslims door christenen afgemaakt. Laten we ons allemaal christelijk gedragen en een voorbeeld nemen aan Hitler door alle moslims uit te gaan roeien, zoals in de Bijbel staat bij Deuteronomium 7 dat de joden alle ongelovigenm moeten uitroeien. In de Koran staat dat god ongelovigen moeten uitroeien. Nou, dan kan je lang wachten! Ik wil een afschotvergunning voor alle mensen in m’n buurt w.o. Marokkanen en vrouwen met haatzaaiende hoofddoekjes. Ze weigeren toe te geven dat ze minderwaardig en verachterlijk zijn, precies zoals Hitler dat ooit dacht van de joden, maar dat het gelukkig de moslims blijken te zijn.

 10. RobertMarsman

  @Guus Geluk. Je praat complete onzin. Ten eerste beweerde je dat Wilders bepleit had dat hij alle Marokkanen uit het land wilde zetten. Maar dat heeft hij nooit gezegd. En ook weet ik zeker dat je nergens een quote van Wilders kan vinden waar hij dat bepleit zou hebben. Wilders heeft meerdere malen uitgelegd in de media wat hij bedoelde met minder Marokkanen. Notabene op de zelfde avond dat hij die uitspraak deed.

  Dat heeft hij uitgelegd in de media die hem vervolgens een dag later beschuldigde dat hij alle Marokkanen wilde uitzetten.

  Maar jij bent natuurlijk zo iemand die meer criminele Marokkanen in Nederland wil zeker.

  1. Guus Geluk

   “Dat heeft hij uitgelegd in de media die hem vervolgens een dag later beschuldigde dat hij alle Marokkanen wilde uitzetten.”

   Nadat hij de menigte vroeg of zij meer of minder Marokkanen wilde, beloofde hij dat te gaan regelen.

   Als hij gewoon had gezegd dat hij doelde op allochtone criminelen, hadden de gevestigde partijen er vermoedelijk niet zo’n heel groot probleem van gemaakt. En de rechter al helemaal niet

   1. sonar

    Guus Geluk jij hoort echt in de Donald Duck thuis met onzinnige geblaat,
    Jij wilt een mening van andere alleen maar bagatelliseren alleen de jouwe is de waarheid.

    1. Guus Geluk

     Nee, hoor, ik heb respect voor andermans mening. Soms niet en dan kan het knetteren in mijn commentaren, maar in de meeste gevallen wel.

  2. Guus Geluk

   = op de bewuste avond had gezegd.

 11. Burgermans

  Je kunt zeggen van de Heer Wilders wat je wil maar zijn politieke analyses zijn steeds 100% juist gebleken.

  1. F. Domela Nienhuis

   En zijn voorspellingen zijn uitgekomen.

   1. Kiliaan Noppen

    Welke voorspellingen precies?

 12. Domtoren52

  Interessant boek van Machteld Zee met de titel ” Heilige identiteiten – Op weg naar een shariastaat? ” Boek is uitgekomen in 2016.

 13. john737

  Geert is niet goed bij zn kop. Waar staat dat de sharia word ingevoerd?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.