Walgelijke Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten wil Baudet boycotten

Hij is namelijk veel te slim in het genereren van media-aandacht. En dat mag niet.

Marcia Luyten is niet alleen presentatrice van het tv-programma Buitenhof, maar ook een prominent lid van het mediakartel. Dat is het deel van de journalistiek dat zo erg gelieerd is aan het partijkartel dat de twee maar nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Sterker nog, het mediakartel is eigenlijk niets meer of minder dan de propaganda-arm van het partijkartel.

Dat bewees ze gisteravond maar weer eens door tijdens het debat over Jeanine Hennis’ falen als minister van Defensie de volgende tweet de wereld in te sturen:

Luyten noemt hem niet bij naam, maar ze doelt hiermee op Thierry Baudet. De Forum voor Democratie-lijsttrekker droeg gisteren namelijk een militair vest om duidelijk te maken dat hij onze militairen steunt — terwijl de rest van de politiek er tegelijkertijd alles aan doet om de krijgsmacht af te breken.

DLORmdxXkAASs0J.jpg large

Het was een prima daad. Zoals Jean Wanningen het verwoordt: “Treffend. Beter dan welke volzin ook. Iedereen begrijpt dit.”

Natuurlijk is dat precies het probleem. Luyten weet best dat het geen clowneske actie was van Baudet. Ze is juist doodsbang dat militairen en gewone kiezers deze actie goed vinden… en daardoor voortaan op FVD stemmen en lid worden van die partij. Want ja, FVD en Baudet vormen tegenwoordig echt een grote bedreiging voor het partijkartel én het mediakartel. Ze staan nu op 9 zetels in de peilingen, hebben meer dan 16.000 leden, en de rek is er nog lang niet uit.

Luyten wil Baudet dus boycotten omdat ze bang is dat zijn partij anders door blijft groeien. Als rechtgeaard kartellid kan ze dat niet accepteren.

Helaas voor mevrouw het kartelpoppetje is die tijd voorbij. FVD heeft de mainstream media helemaal niet nodig om zijn boodschap aan de man te brengen. En als kiezers dan zien dat de gevestigde media dit soort acties bewust negeren neemt het wantrouwen in het mediakartel alleen maar toe.

Misschien moeten we dit soort boycotacties daarom maar toejuichen. Hoe eerder de NPO zichzelf opblaast, hoe beter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

113 reacties

 1. DolleDries

  Het is duidelijk dat deze mevrouw direct ontslagen moet worden.

  1. brabantguy

   Vrijheid van meningsuiting geldt dus kennelijk niet voor iedereen.. En waar staat dat Baudet niet meer bij Buitenhof zou mogen komen? Weer een volstrekt misplaatste kop bij dit artikel. En ze heeft gelijk, Baudet deed dit alleen om aandacht te trekken. Omdat het verhaal van FvD gewoon gelijk is aan de rest van het parlement in deze kwestie. Dreigen naar de NPO slaat nergens op. Er wordt gewoon gedreigd met censuur. Mensen met andere meningen dient het zwijgen te worden opgelegd. De programma’s met enige diepgang worden steevast als links weggezet. Een beetje kritiek kan men vanuit FvD en PVV in het geheel niet waarderen… Zegt genoeg!

   1. Top

    Blabllbahbah. Blaaskaak!

 2. Ben Zine

  Ze voelt dat er aan de poten van haar stoel wordt gezaagd, en daar wordt dit hooghartige, zelfingenomen en arrogante NPO poppetje zenuwachtig van.

 3. DolleDries

  Kun je niet beter die lui boycotten die verantwoordelijk zijn voor het opblazen van de militairen. Zeg maar die gene met bloed aan de handen.

  1. corfo

   @ D.D.
   Mee eens !
   Zoals : Koenders, Middendorp, Hennis, Rutte en partijgenoten. Wát een zelfingenomen zooitje !!

   1. Buiswater

    Vergeet Henk Kamp niet. Die was MINDEF toen die afgekeurde granaten in 2006 zijn ingekocht.

    1. brabantguy

     Weet u eigenlijk wel hoe de procedure werkt voor inkoop van munitie? Vast niet…

 4. Jan van Dunteren

  Mijn indruk is dat mevrouw Luyten geen boycot van Baudet bepleit maar het geven van media aandacht aan zijn weinig gelukkige verkleedpartij niet zo verstandig vindt. Ik moet haar daarin gelijk geven.

  1. Paul

   Jan van Dunteren
   Heb je wel geluisterd naar wat Baudet zegt?
   Dan begrijp je misschien hoe serieus dit ‘verkleed’statement is.

   1. Ni28

    Jan van Dunteren = Dopper.

    1. Floris

     De psychopaat gaat rustig door met z’n diverse aliassen. Hij heeft schijt aan de spelregels.

     1. Ecoshaarlem

      Psychopaten zijn niet te genezen, hij is er een van, een gevaar op straat!

  2. DolleDries

   Bij mij heeft niet de verkleedpartij de voorkeur al was deze wel doelgericht, het hoeft van mij niet .Maar voor mij is het belangrijk zijn betoog wat zijn de feiten die deze brengt.
   Het daarom al zo schandalig dat deze mevrouw als neutrale nieuwsbrenger andersom denkt.

   1. corfo

    @ D.D.
    Wát een drukte om de “verkleedpartij” van de heer Baudet; was bedoeld om aanschouwelijk onderwijs te geven en dat is blijkbaar goed gelukt; bovendien deed de heer Baudet dat i.v.m. de dood van 2 NL-militairen die met rotzooi op pad werden gestuurd. Minstens zo kwalijk waren de kots-gebaren die VVD’er Hogervorst in de 2de Kamer maakte toen hij er mede voor zorgde dat alle NL’ers in een ziektekosten-regeling terecht kwamen die momenteel bijna onbetaalbaar is geworden. Over die onsmakelijk “voorstelling” van de VVD-“mastodont” Hogervorst is niet zoveel poeha gemaakt als over het “verkleden” van de heer Baudet.

    1. Guus Geluk

     Ja, dat gebaar vond ik erg misselijk.

     1. corfo

      @ Guus G.
      Als u het gebaar van Hogervorst bedoeld : dank u !

     2. Guus Geluk

      Dat gebaar bedoelde ik, ja.

      Merkwaardig dat hij zich niet kapotschaamde.

  3. Ben Zine

   @Jan
   Misschien is het “verstandiger” om aandacht te geven aan de inhoud van zijn verhaal, en niet zo zeer aan het feit dat Baudet deze inhoud visualiseert dmv een legerjack. De meeste mensen met een beetje common sense begrijpen dat wel, u heeft het kennelijk wat minder goed begrepen.

   1. Zwanet

    De inhoud van het verhaal werd volledig overschaduwd door die belachelijke verkleedpartij.

    1. IJscoman

     Zoals gewoonlijk was Dopper volledig gefixeerd op datgene dat buiten zijn begrip en verwachtingspatroon viel. Stomverwonderd aanschouwde hij de nieuwe politiek en serveerde dat af met oude, vertrouwde scheldwoorden. Gelukkig, toen was alles weer veilig.

     1. Guus Geluk

      Misschien zet Baudet nog eens een rode neus op, IJscoman, en gaat hij staan jongleren. Dat vind je vast leuk.

     2. IJscoman

      Guus, dommer dan jouw reactie is haast onmogelijk. Je hebt er werkelijk niets van begrepen, of wilt het niet begrijpen. En nogmaals uitleggen doe ik niet. Je bent een sukkel en daarmee is alles gezegd.

     3. brabantguy

      @Ijscoman.. Nou het is je dan toch gelukt om een nog dommere reactie te geven…En dat is best moeilijk als ik je reactie zo lees.

     4. IJscoman

      Wat leuk van Brabantgay dat hij partij kiest voor een schlemiel als Guus. Soort zoekt soort gaat ook altijd op. Zelf heeft hij helaas niks zinnigs in te brengen.

     5. Floris

      Brabantialul is een Jooptrol.

     6. Jan van Dunteren

      De opmerking van Guus Geluk lijkt me de spijker op zijn kop. Baudet voerde een tenenkrommende clownsact op in een debat waarin de politieke verantwoordelijkheid voor de dood van Nederlandse militairen ter discussie stond. Dat is niet alleen smakeloos en grof maar politiek ook volledig ineffectief.

      Mijn indruk is dat Baudet te licht is voor het politieke bedrijf. Mogelijk weet hij de komende jaren veel rumoer en schandaal te veroorzaken maar daarmee zal hij de normale politieke partijen van zich vervreemden en niet bijzonder veel kiezers kunnen overtuigen.

    2. HaZ

     Wat echt belachelijk is, is jouw nickname vriend. Heb je wel eens naar de betekenis van Zwanet gezocht ? Idioot.

     1. Ni28

      Van die gebrabbel hebben wij hier meer ook onder andere namen.

     2. Nog1

      @ HaZ

      Hoezo nick? Zwanet is gewoon een naam.

     3. HaZ

      En jij geeft antwoord, omdat ?

     4. Nog1

      @ HaZ

      Omdat je iets onzinnigs schreef dat ook nog eens off topic was

     5. HaZ

      Dus nr. 11 in de rij, dat is dan ook weer duidelijk. Hou je ze nog wel uit elkaar in je bovenkamer, Clown Doppie !

     6. Floris

      Zwanet = Dopper.

      Nog1 is iemand anders. Ze hebben wel veel van elkaar weg.

  4. glazenbol

   Of er ook maar iemand zou zijn die jouw hersenloze indrukken nog serieus neemt!!

 5. Nog1

  Mijn mening had ik ook al geschreven onder het andere topic over de verkleedpartij.

  Ik vind het pijnlijk om te zien hoe sommige politici de aandacht op zichzelf proberen gericht te krijgen op een moment dat deze bij de omgekomen militairen had moeten blijven.

  Normaal gesproken vond ik Baudet een aanwinst voor de TK maar dit vind ik echt beschamend. Van het kaliber Sap en haar stekker maar dan op een volstrekt ongepast moment

  1. Zwanet

   Ja, het was een zeer gênante vertoning.

   1. Buiswater

    Dat was het zeker niet. Overduidelijke uitleg van ernstige problematiek

     1. DolleDries

      Die Arib is toch linksen van de PVDA. Ja en er zullen best wat linkse kamerledenzijn die dat vinden.

      Maar de kop van dat stuk is erg opgeblazen ik kan nergens een grootscheepse afschuw vinden. Slecht onderbouwd die conclusie.
      Als ik jouw was kwam met wat beters.

  2. IJscoman

   Binnen de lijntjes kleuren lijkt het hoogste doel van Nog1. Alles wat buiten zijn verkokerde wereldbeeld en stramme moraal gaat verdient ausradiert te worden. Driedelig grijs en decorum gaat bij hem boven een indringende verbeelding van wat er mis is.

   1. Nog1

    @ IJacoman

    Het gaat niet om de kleding, maar om het feit dat het afleidt van de kwestie waar het werkelijk om gaat.

    Bovenstaande artikel is een goed voorbeeld; het gaat nu over Baudet en niet meer over de slachtoffers of de wijze waarop ze onnodig hun leven hebben verloren.

    Dat is pijnlijk voor de nabestaanden, beschamend voor Baudet en een zegen voor Defensie die deze afleiding goed kunnen gebruiken

    1. Kodi

     Bij de veteranen zelf is men best wel positief over dat er nu eens zichtbaar is aangetoond wat de boots on the ground hebben te doorstaan. En hun mening lijkt mij relevanter dan die van een moraalclaimer.

     1. Nog1

      @ Kodi

      Je gaat (alweer) niet in op het argument. En dat is dat Baudet met zijn verkleedactie ervoor gezorgd heeft dat het over hem gaat ipv over de door jou, mij en hem gemelde problemen.

    2. IJscoman

     Het ging niet om afleiding Nog1: alleen bij de vastgeroesten puilden de ogen uit. De keus van Baudet voor deze ‘gelegenheidskleding’ was zeer to the point, doeltreffend en had alles met het betreffende onderwerp te maken. Beter had hij zijn punt niet kunnen onderstrepen.

     Dat de media er heisa over maakten, zegt alles over de erbarmelijke staat van diegenen die zich ten onrechte journalist noemen: het policor tuig van de richel dat kwijlend achter de uitgezette marsorders aanholt.

     1. Nog1

      @ IJscoman

      Dat had Baudet aan kunnen zien komen, want dat gebeurt altijd na dit soort acties.

     2. IJscoman

      Nog1, als je mijn laatste alinea nog eens leest begrijp je dat naar mijn idee de oorzaak van de ophef niet ligt bij Baudet, maar bij de verziekte policorpers die alleen kijkt naar het uiterlijke vertoon, de verpakking, en niet kijkt naar de inhoud. Net zoals jij doet.

    3. Kodi

     Een militair spreekt:

     Baudet heeft volledig gelijk in zijn verhaal. Ik ben ex-militair en Afghanistan veteraan. Dat ops-vest dat hij aanheeft is waardeloos. Mijn collega’s en ik kochten idd de variant die hij liet zien. Verder had ik mijn eigen handschoenen, bovenkleding, MEDIC tas en jas in Afghanistan. De patroonhouders daar vielen van ellende uit elkaar en kon je niet tot 30 patronen opvullen omdat je een aanvoerstoring in je wapen zou krijgen. Geen enkel woord van Baudet staat af van de werkelijkheid. Jammer dat de linkse lui van de NPO radio het walgelijk vinden van meneer Baudet terwijl ik hem in dit filmpje op geen enkele fout heb kunnen betrappen.

     1. Bloem

      Beste Kodi, dat heb je goed gezegd. Ik vraag mijzelf af hoeveel van de respondenten er daadwerkelijk onder de krijgsmacht hebben gediend. Afgaande op vele reacties (o.a. de heren Dopper en Geluk) vermoedelijk niet. Deze mensen willen niet inzien met wat voor gebrekkig materiaal onze militairen op een gevaarlijke missie worden gestuurd. Vooraf is dan duidelijk dat er hierdoor vroeg of laat doden vallen. Niet door het ingecalculeerde bedrijfsrisico omdat je jezelf in een oorlogsgebied begeeft, echter door niet deugdelijke uitrusting. Dat is schandalig! Het is daarom terecht dat de verantwoordelijken niet alleen ontslagen worden, doch ook strafrechtelijke vervolging tegemoet kunnen zien. Hoofdverantwoordelijken zijn wat mij betreft de heren Rutten en Samsom, respectievelijk premier en vice premier.

     2. tomygun

      Militair xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Kodi , xxxxxxxxxxxx

     3. Guus Geluk

      Ik zal niet bestrijdenndat de krijgsmacht compleet aan de grond zit, Bloem. Het resultaat van jarenlange bezuinigingen door de Tweede Kamer. Ironisch genoeg heeft juist Hennis voor de armoede gewaarschuwd: er moest meer geld worden vrij gemaakt en de weg naar boven moest worden ingezet.

      Wat mij betreft is het grootste probleem – want de noodzaak van de bezuinigingen begrijp ik – dat men Defensie bleef opzadelen met zo’n ontzettend breed takenpakket. Een gedemoraliseerd leger – overbelast. De politiek had Defensie moeten óntlasten en dat is nooit gebeurd.

      Het wrange is dat zelfs als het nieuwe kabinet geld gaat vrijmaken voor Defensie, het nog jaren gaat duren voor de schade is hersteld.

     4. brabantguy

      @Kodi. Dat deze missie niet voorzien was van deugdelijk ‘gereedschap’ staat toch helemaal niet ter discussie?! Het onderwerp was gisteren het rapport en de verantwoordelijkheid daarvoor..Het woord walgelijk is helemaal niet gebruikt door deze mevrouw. Het vinden van iets maakt je dan gelijk links? Raar…Dan moet je ineens neutraal zijn? Dan verwacht ik van veel schrijvers hier ook gelijkluidend commentaar naar de schrijvers van de artikelen op deze site.. Die blinken nou ook niet echt uit van neutraliteit…

   2. Zwanet

    Wat heeft dit domme gescheld voor zin? Je kunt toch op zijn argumenten ingaan

 6. Ni28

  De linkse kliek blijft in Nederland regeren ondanks de afstraffing op de verkiezingsdag. De media en andere instituten worden beheerst door linkse mensen. Zij hebben totale grip op de publieke media die onpartijdig horen te zijn. Net als toen met Wilders wordt nu Baudet en iedereen die hun niet zint geboycot. Dankzij de linkse VVD is dit allemaal mogelijk. Het lijkt op communistische methoden in de tijd van de Sovjets. Het enige verschil is nog dat deze tegenstanders niet in gevangenis zitten. Het kijken of lezen van het nieuws van de mainstream is een kwelling.

  1. trampoline

   De enige manier om daar wat aan te doen is het linkse medianetwerk te boycotten. Ik heb mijn abonnementen op de Volkskrant en NRC allang opgezegd; dat zouden meer mensen moeten doen.

   1. Ni28

    al lang geleden gebeurd. Geen krant in mijn huis totdat zij de linkse kliek steunen.

    1. trampoline

     Prima! Hoe minder abonnees, des te minder inkomsten voor de linkse media!

 7. joost2

  Maar als mevrouw Sap van Groen Links met een stekkerdoos en snoer in de 2e kamer staat te oreren hoor je deze mevrouw, de npo, de vara etc. niet !!

  De willekeur van die ~NPO is hiermee wel bewezen.

  De ~NPO is partijdig, niet objectief en nieuws met een volstrekt linkse voorkeur, dus vaak verkeerde of vooringenomen voorlichting c.q. nieuws.

  Maar het is politiek en journalistiek in ~Nederland zo’n kliek, dat het lang zal duren eer deze linkse colonne, die nog overal in onze maatschappij de dienst uitmaken en top posities betrekken, zijn verdwenen.
  We willen ze niet meer, maar het zijn net ratten, niet uit te roeien.

  Baudet moet veel; harder daar tegen ageren.
  De mevrouw hier genoemd is een stuk onbenul zonder enige autoriteit en onbetekenend.

  1. Nog1

   @ joost2

   De NOS was destijds bijzonder negatief over de stekkeractie.

   https://nos.nl/artikel/379485-column-de-stekker.html

   En zo links kan de NOS niet zijn, we zien ex-NOS-journalisten regelmatig overstappen naar de pr-afdeling van de VVD.

   1. Kodi

    Met het verdwijnen van de laatste gedegen conservatief Frits Bolkestein is de VVD onder leiding van links-extremist Hans Dijkstal naar links afgebogen en sindsdien alleen maar verder van het padje afgedwaald.

    1. Kodi

     Terugblik Hans Dijkstal

     Hans Dijkstal was vooral extreemlinks.

     Tijdens de hetze tegen Fortuyn riep Dijkstal 9 februari 2002 op de partijbijeenkomst : ‘Ik ben ongelooflijk geschrokken van de woorden van Fortuyn. Het lijkt op een combinatie van Janmaat en Dewinter die zich keert tegen het verbod op discriminatie.’ Daarmee bewees hij niet alleen geen moeite te hebben met het demoniseren van Fortuyn maar ook dat van Janmaat en Dewinter.

     Dijkstal had ook geen moeite met links extremistische clubjes zoals de internationaal Socialisten zo was Dijkstal een van initiatiefnemers van Eén land, één samenleving. Dat is een initiatief van oud-politici, waar ook Jos van Kemenade, Anja Meulenbelt en extremist Mohamed Rabbae in vertegenwoordigd zaten die zich zorgen maken over de zogenaamde gepolariseerde verhoudingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen samen met Nederland Bekent Kleur hielden zij een debat op 13 maart 2008 in Rotterdam “Wat is het antwoord op Geert Wilders?” Naast Dijkstal nemen Peyman Jafari (Internationale Socialisten) Groenlinks kamerlid Tofik Dibi, Brahim en Bourzik deel. Op zaterdag 22 maart 2008 hielt de links extremische ‘Nederland bekent kleur’ en de ‘Internationaal Socialisten’ dezelfde clubjes die hetze voerde tegen Pim Fortuyn een demonstratie tegen Geert Wilders dat uitliep op een fiasco waarbij slechts een handvol mensen kwam opdagen onder hen Hans Dijkstal naast bekende links-extremist Rene Danen een van de aanklagers in de politieke rechtzaak tegen Geert Wilders. Dijkstal riep hier naast Aissa ZanZan, de vice-voorzitter van de Unie van Amsterdamse Moskeeën bang te zijn dat Nederland op een ‘hellend vlak’ is gekomen. ‘Er is sprake van toegenomen discriminatie en vreemdelingenhaat. Als we niet oppassen eindigt dat rampzalig.’ Hij noemde de realistische ideeën van Geert Wilders verwerpelijk. Het feit dat Dijkstal zich uitgerekend met links extremistische clubjes inliet die felle hetze voerden tegen Fortuyn zegt veel over de houding van Dijkstal in de liquidatie op Fortuyn die hiermee een zeer bittere bijsmaak geeft. Overigens zou Dijkstal na de dood van Fortuyn nog menigmaal natrappen in interviews omdat hij niet wilde erkennen dat de nieuwe politiek het antwoord was op zijn oude politiek.

     Dijkstal behoorde tot de elite die de islamisering van Nederland geen enkel probleem vonden, bij Doekle Terpstra en zijn club ‘benoemen en bouwen’ riep Dijkstal in 2008: “We moeten niet zeuren als er weer een moskee bijkomt. Er zijn toch ook kerken? Als je moskeeën verbiedt tast je de grondwet aan.” Daarmee zei hij letterlijk, onder het mom van de grondwet is de islamisering van Nederland geen probleem, datzelfde hoorden we ook Piet Hein Donner van het CDA al eerder zeggen.

     Dijkstal terroriseerde de VVD met zijn linkse mening toen o.a. Henk Kamp een strenger immigratiebeleid voor wilde stellen was hij ‘Dijkstal’ het die Henk kamp de mond snoerde binnen de partij. Zo wilde Henk Kamp een DNA test voor huwelijksimmigranten en trok Kamp fel van leer dat het afgelopen moest zijn met de opdringerigheid van de islam wat bij Dijkstal flink in het verkeerde keelgat schoot.

     In 2004 zat Dijkstal samen met Paul Rosenmöller ‘die voor een ééndaagse werkweek een jaarsalaris van 70.000 euro toucheerde’ en de junta-dochter (de Nederlander bestaat niet) Maxima in de commissie-PaVEM, zogenaamd bedoeld voor de integratie van allochtone vrouwen, maar in werkelijkheid vooral een commissie die multiculturalisme predikte

     In juli 2007 stelt een commissie onder Dijkstal voor om de minister salarissen te verhogen met 30% dit word echter afgewezen door voormalig minister Guusje ter Horst.

     Hier een lijst met de paarse snabels van Dijkstal

     Hans Dijkstal

     Lid bestuur Toneelgroep “De Appel” te ’s-Gravenhage
     Lid bestuur Stichting Additie
     Voorzitter Casema Cultuur Fonds, vanaf mei 2003
     Voorzitter Begeleidingscommissie BIBOB (Bureau bevordering integriteitsbeoordelingen), vanaf 1 mei 2003
     Voorzitter College van Toezicht collectieve beheersorganisties auteurs- en naburige rechten, vanaf 15 juli 2003
     Vicevoorzitter Taskforce Handicap en Samenleving, vanaf juni 2004
     Voorzitter Raad van Toezicht natuurhistorisch museum “Naturalis” te Leiden, vanaf maart 2004
     Voorzitter Raad van Toezicht Luchtverkeersleiding Nederland, vanaf mei 2004
     Voorzitter Raad van Advies Verbond van Beveiliging Organisaties
     Lid Advies- en Arbitragecommissie Rijksdienst
     Lid Visitatiecommissie Handvestgroep Publiek verantwoorden
     Lid Raad van Advies Nederlands Verbond Toelevering Bouw
     Voorzitter Raad van Commissarissen N.V. “Haute Finance”
     Voorzitter Raad van Advies Buurt Management Nederland
     Voorzitter bestuur “Het Expertise Centrum”
     Supervisor Leergang Internationale Politie Oriëntatie
     Adviseur Twijnstra Gudde
     Lid bestuur Stichting voor Oecomenische Politiek
     Voorzitter Stichting Instandhouding Nieuwspoort
     Lid bestuur Stichting Hermitage aan de Amstel
     Lid curatorium Stichting Nationaal Monument Kamp Vught
     Voorzitter Stichting Atlantic and Pacific Exchange
     Voorzitter Commissie van Toezicht Stichting Stadion Ontwikkeling
     Lid Raad van Toezicht Stop Aids Now
     Lid Raad van Advies Nederlandse Vereniging van Dierentuinen
     Lid klankbordgroep Inzicht, FORUM
     Lid bestuur Jazz Edison Eindhoven
     Voorzitter jury Overheidsmanager van het jaar
     Lid Raad van Advies Stichting Actief Burgerschap
     Ambassadeur Forum voor Democratische Ontwikkeling
     Lid Strategisch Advies College Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties)
     Lid Raad van Commissarissen “Haag Wonen”
     Voorzitter adviescommissie beloning en rechtspositie politieke ambtsdragers, vanaf 1 maart 2005
     Voorzitter Commissie Integriteit Publieke Omroep, vanaf 1 januari 2006
     Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Rijnlands Lyceum, vanaf 1 februari 2007
     Lid Raad van Commissarissen Haute Equipe, vanaf 2007
     Extern adviseur BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten), vanaf september 2008
     Lid Taskforce Krimp, vanaf juni 2009 (samen met J. Mans)
     Saxofonist op tuinfeestjes

     1. corfo

      @ Kodi.
      Ik wil niet eens weten waaraan die Dijkstal z’n tijd verdeed; hij was gekozen als volksvertegenwoordiger en daar dat die man, bijna, niks aan; daar had tie geen tijd meer voor. Vele andere VVD’ers gingen hem voor en anderen deden hem na.
      Geen wonder dat de VVD is verworden tot een criminele organisatie, ze zijn dol op graaien en doen dat dan ook van harte, allemaal.

 8. joost2

  II, In dit verband verwijs ik U naar de column van vandaag in De Telegraaf van een van onze beste columnisten`: Leon de Winter.!!

  Die legt haarscherp uit waar die npo thans in deze tijd mee bezig is.

  Wie veegt die `NPO augiasstal eens schoon svp~??

  1. Kodi

   Goede zaak dat zoiets ook de nochthans massaal gelezen gemalen houtmedia haalt.

 9. Kodi

  woensdag 6 juli 2016

  Compendium voor de beginnende journalist
  http://gazetgezondverstand.blogspot.nl/2016/07/compendium-voor-de-beginnende-journalist.html

  Stel dat je als journalist bij de mainstream media wilt werken. Bijvoorbeeld bij de publieke omroep of bij een zelfbenoemde kwaliteitskrant, zoals NRC, de Volkskrant of Trouw. Dan zijn er een aantal richtlijnen waar je je aan moet houden, afhankelijk van het onderwerp waar je mee aan de slag gaat.

  Hier volgt een beknopte leidraad:

  Nederlandse politiek
  De Nederlandse regering krijgt altijd het voordeel van de twijfel. Ook de ideeën van de links-liberale partijen en de christelijke middenpartijen verdienen steun. Zij hebben genuanceerde standpunten, die je met loyaliteit tegemoet dient te treden. De overige politieke partijen zijn nauwelijks serieus te nemen. Dat zijn christelijke dogmatici of populisten met een extreemrechtse agenda. Critici van het zittende VVD-PvdA-kabinet roepen maar wat, niet gehinderd door enige kennis. Laat dat duidelijk merken in je berichtgeving en eventuele duiding.

  Europese politiek
  De Europese Unie is in de basis een goede organisatie en dient in een zo gunstig mogelijk daglicht te worden geplaatst. Zij zorgt voor vrede, veiligheid en werkgelegenheid. Dit kan niet vaak genoeg herhaald worden. Mensen met kritiek op de Europese Unie kunnen het beste worden omschreven als fascisten, nationalisten of woorden van soortgelijke strekking.

  Amerikaanse politiek
  In de Amerikaanse politiek zijn de Democraten goed en de Republikeinen slecht. De Republikeinse partij bestaat voornamelijk uit aartsconservatieve christelijke types. Die zie je liever niet een Amerikaanse regering vormen. Voorkom elke zweem van enthousiasme bij het berichten over een Republikeinse president of presidents-kandidaat. De teneur van de berichtgeving over een Democratische president of presidentskandidaat behoort daarentegen opgetogen te zijn. Het is toegestaan daarin enthousiasme te laten doorklinken, maar pas op dat het niet te lyrisch en kritiekloos wordt.

  Moslims en de islam
  De islam is een religie als alle andere. De islam is bovendien een vredelievende godsdienst. De berichtgeving over de islam dient te allen tijde positief te zijn. Nieuwsberichten over gebeurtenissen, die een negatieve associatie met moslims of de islam zouden kunnen geven, moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Als een negatieve gebeurtenis onverhoopt zoveel impact heeft dat je er echt niet omheen kunt, bijvoorbeeld een terroristische massamoord gepleegd door moslimextremisten, dan dienen in de berichtgeving hierover de woorden ‘moslim’ en ‘islam’ waar maar enigszins mogelijk vermeden te worden. Genereer zoveel mogelijk positieve berichten over moslims en de islam, desnoods over trivialiteiten of onbenulligheden, het maakt niet uit. Ook neutrale berichtjes zijn prima. Elk bericht is er één. Doe dit vooral als het nieuws ongevraagd wordt gedomineerd door een gebeurtenis die ongunstig afstraalt op moslims en de islam. Een dergelijke negatieve focus is onwenselijk en mag niet te lang blijven bestaan. Mensen met kritiek op de islam worden liefst benoemd voor wat ze zijn, namelijk racisten, xenofoben of islamofoben. Als dit onvoldoende blijkt om de kritiek te pareren, wijs er dan op dat ook veel slechte dingen gebeuren uit naam van andere godsdiensten, vooral het christendom. Of geef aan dat het niets met de islam te maken heeft. Of memoreer dat ook veel moslims zelf slachtoffer zijn. Dat laatste werkt in ieder geval goed. Dus richt je aandacht op dat wat moslims tot slachtoffer maakt of in elk geval dat beeld versterkt. Help moslims met het cultiveren van hun slachtofferschap. Dit lukt het best door ze als kwetsbare etnische minderheid te profileren. Het feit, dat er wereldwijd meer dan 1,5 miljard moslims zijn en hun aantal exponentieel groeit, is hierbij van ondergeschikt belang.

  Multiculture samenleving
  De multiculturele samenleving staat nogal onder druk in deze tijd. Vergeet niet dat het in de kern een groot succes is. Als wordt gewezen op de negatieve kanten van bepaalde niet-Westerse culturen benadruk dan het racistische en eventueel nationalistische aspect van deze kritiek. Ook kun je wijzen op schandvlekken in de geschiedenis van het Westen, zoals het nazisme, de Holocaust, de apartheid in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, het imperialisme, het kolonialisme, de slavenhandel en de kruistochten. Gebruik trouwens altijd het woord ‘nazisme’ en niet het meer accurate ‘nationaal­socialisme’, want dat heeft een verkeerde connotatie en zou mensen tot het trekken van verkeerde conclusies kunnen verleiden.

  Massamigratie
  Alle migratie vanuit Afrika en Azië naar Europa moet worden toegejuicht. Het is goed voor de diversiteit van Europa, goed voor de economische groei, goed tegen de vergrijzing. Gebruik zoveel mogelijk het woord ‘vluchteling’, als het over illegale massamigratie van asielzoekers naar Europa gaat. Je moet begrijpen dat er veel weerstand is van bekrompen mensen, die het allemaal niet kunnen overzien. Door het consequent over vluchtelingen voor oorlogsgeweld te hebben maak je het moeilijker voor degenen die kritiek willen leveren. Niemand wil immers graag te boek staan als een harteloze weigeraar van echte vluchtelingen. Om dezelfde critici in slaap te sussen is het bovendien goed om de door overheden georganiseerde reddingsoperaties, waarbij massaal illegale migranten worden opgepikt uit bootjes op zee en in Europa afgezet, te omschrijven als ‘grens-’ of ‘kustbewaking’. Serveer verder alle kritiek zoveel mogelijk af met standaard soundbites als: “we zijn een beschaafd land”, “we moeten nu eenmaal voldoen aan internationale verdragen” en “als je zelf in een derde wereldland zou wonen, dan zou je toch hetzelfde doen”.

  Asielzoekerscentra
  Houdt onregelmatigheden en onlusten door jonge moslimmannen in asielzoekerscentra zoveel mogelijk buiten het nieuws. Focus op de paar gezinnen met kinderen die er zitten en op de vrijwilligers, die het prachtig vinden om deze mensen te helpen. Bestempel elk protest van bezorgde burgers als populistisch, racistisch en xenofoob. Negeer bij voorkeur ongunstige onderzoeksresultaten en statistieken over massamigratie en asielzoekerscentra. Bespeel liever zoveel mogelijk de emotie van lezers en kijkers met zorgvuldig geselecteerde schrijnende beelden van vluchtelingen.

  Criminaliteit
  Om het stigmatiseren van bepaalde bevolkingsgroepen te voorkomen heeft het sterk de voorkeur om bij berichten over misdaad zo min mogelijk referentie te maken naar de etnische afkomst van de dader. Met het gebruik van neutrale termen als ‘man’, ‘verwarde man’, ‘jongeman’, ‘jongen’, ‘Amsterdammer’ of ‘24-jarige’ kan dit eenvoudig worden bereikt. Je wilt als journalist racisme nu eenmaal niet in de hand werken.

  Klimaatverandering
  Klimaatverandering is slecht. Alle maatregelen en ontwikkelingen die de schijn wekken klimaatverandering te helpen verhinderen zijn kansen die we moeten pakken. Windenergie, zonne-energie, elektrische auto’s, biologisch boeren, beperken van uitstoot van fabrieken, noem maar op. Je moet niet bang zijn dat je het idee hebt te veel reclame te maken. Daarvoor is de bestrijding van klimaatverandering te belangrijk. Als het klimaat werkelijk verandert dan zal dat tot grote chaos en rampspoed leiden voor de gehele mensheid. In het verleden werd de term ‘global warming’ nogal eens gebezigd. Het gebruik van deze term wordt inmiddels ontraden. Dit zou tot onwenselijke inhoudelijke discussies kunnen leiden over het al dan niet stijgen van de temperatuur op aarde, gebaseerd op feitelijke meetgegevens. Met het woord ‘klimaatverandering’ zit je altijd goed. En onthoud: CO2 is een zeer schadelijk broeikasgas, dat het klimaat beschadigt en Westerlingen zijn daaraan schuldig. Hierover zijn bijna alle wetenschappers het eens.

  Tot zover de richtlijnen. Als je je hieraan houdt dan kun je een lange succesvolle loopbaan als journalist bij de mainstream media tegemoet zien.

  1. Nog1

   @ Kodi

   Je begint met ‘Hier volgt een beknopte leidraad’ om vervolgens een lange brei gekopieerde tekst te posten die allesbehalve beknopt is.

   En wie het plaatje bij de tekst bekijkt ziet al meteen dat het hier gaat om satire, en niet om een echte leidraad. Of denk jij echt dat er een handboek journalistiek rondgaat met een portret van Mao op de voorkant?

   Kranten zijn ondernemingen. Die gaan over hun eigen wijze van werken. Het staat een ieder vrij om een krant op te richten die anders werkt. Ik heb voor meerdere kranten (Trouw, Volkskrant, LC) geschreven, maar mij is nog nooit gevraagd of ik ‘links’ of ‘rechts’ was en ik heb me ook niet gehouden aan de satirische lijst die hierboven staat.

   Een deel van mijn artikelen ging bv over klimaatverandering waarin ik benadrukte dat klimaatverandering een gewoon (natuurlijk) verschijnsel is en dat de huidige opwarming al 12.000 jaar geleden begon. Of een artikel waarin ik stelde/berekende dat het verminderen van vleesconsumptie de CO2 uitstoot niet wezenlijk verandert.

 10. trampoline

  Ooit waren media de objectieve onbevooroordeelde verslaggevers van de gebeurtenissen in de wereld. Zij gaven het nieuws puur feitelijk en de mening van het medium viel te lezen in een apart hoofdredactioneel commentaar.

  Tegenwoordig kleurt elk medium het nieuws naar eigen voorkeur in, volstrekt niet objectief en niet onbevooroordeeld. men dringt de kijker of lezer hun gekleurde mening op en presenteert dat als feiten; feiten die niet in de visie van het medium passen worden weg gelaten.
  Aan dat regime beantwoordt deze mevrouw ook. Zij mag vinden wat ze vindt maar wordt niet van ons belastinggeld betaald om ons haar gekleurde mening op te dringen.

  Zoals een schrijver onlangs zei: wie het nieuws niet volgt is niet geïnformeerd; wie dat wel doet is verkeerd geïnformeerd.
  Daarom zou eenieder er goed aan doen om onze media met een heleboel korrels zout te nemen.

 11. Gallus

  Ik leid hier nog niet uit af dat zij echt wil boycotten i.d.z. van bijv. buitensluiten bij Talkshowstraat e.d.
  Maar dat “afspreken” doet i.d.d. direct kartelachting aan!

  De actie van Baudet was veruit het meest op zijn plaats van alles!
  Het toonde als actie meer respect en medeleven dan alle andere reacties bij elkaar.
  Het toonde ook duidelijk aan wat die schandelijke bezuinigingen (in combinatie met wel aanzienlijke missies willen hebben) in CONCRETO inhouden.
  De verordening in de ondersteuning van militairen past in al het andere leed dat de vereerders van “economie” (in hun definitie) overal veroorzaken; toezicht op talloze dingen van voedsel tot en met de bouw en de zorg, overal moet de burger bezuinigen. Voor wie? Voor de economie. Voor wie? Voor hen die rijk genoeg zijn om niet afhankelijk te zijn van publieke middelen. Zij zoeken de beste middelen worden voor zichzelf; desnoods emigreren ze.
  De VVD is schuldig!
  Omdat het een belangenvereniging is van de financieel welgestelden in en vaak ten koste van het algemeen belang; wat regeringen moeten dienen!

 12. Guus Geluk

  Ach, Baudet is een clown, maar het is wel leuk om hem in de media te zien.

  Dat kun je van de anti-zwartepietenclub niet zeggen. En toch krijgen zij absurd veel aandacht van de pers.

  1. DolleDries

   Guus ga je nu Dopper zitten na te doen hier. Die had het ook al over en clown.
   Of ben jij som ……?

  2. sjun

   Wel vaker wordt een uitstekend communicerend politicus door zijn tegenstanders tot clown bestickerd. Het geeft aan dat hij rake dingen zegt en in tegenstelling tot de bestickeraars wel iets te melden heeft.

 13. Bes Tolen

  Kodi heeft zijn/haar best gedaan. Een opsomming om te bewaren. Wel bedankt.
  Wat Marcia Luyten betreft. Ik heb de TV niet gezien. Het artikel van Michaël lijkt me deze keer minder van belang. Waar de NPO staat, ja, daar ben ik ook niet blij mee.
  We zitten hier in Nederland dringend verlegen om ministers en staatssecretarissen, die deskundig het falen van de overheidsorganisaties kunnen onderkennen. Daar is de huidige politiek niet op gebouwd en ook de overheid niet in al haar geledingen. Foute keuzes en voorkeuren zijn er alom en niet alleen de laatste jaren. Het kwaad is wel eerder erger geworden dan afgezwakt. Mensen met gevoel voor wat er om hen heen gebeurt, zullen dat vast beamen. Maar dat helpt alleen niet. Er moet grondiger en eerlijker opgebouwd worden. De selectie voor hoge posities deugt m.i. in veel overheidsorganisaties al tientallen jaren niet.

 14. Rex Gildo

  De ultralinkse VPRO-cpn/Buitenhof-presentatrice wil niet dat Thierry Baudet van het Forum voor Democratie zijn mening geeft; zelfs niet in het middelpunt van de Nederlandse parlementaire democratie, de Tweede Kamer.
  Het is de weg van de minste weerstand om een cordon sanitaire in te stellen tegen een politicus wiens mening je niet deelt.
  De heer Wilders weet hiervan mee te praten.
  Over de PVV gesproken; deze fractie heeft toch wel een behoorlijk portie boter op hun hoofd. De inmiddels weggejoriste minister beschuldigen, terwijl men zelf heeft ingestemd met de drastische bezuinigingen op Defensie en het laten gaan van militairen naar de missie in Mali. Het feitelijke voor de sleepwet zijn van Geert & Co. heeft mijn voorkeur definitief gewijzigd richting jongeman Baudet.
  Wat dat betreft heeft Thierry meer recht van spreken in de kritiek op Hennis.
  Ondanks zijn vergissing inzake rassenvermenging (om collega Theo niet in verlegenheid te brengen) krijgt hij toch mijn politieke steun. Er is namelijk geen alternatief in Nederland, behalve wellicht Jan Roos VNL.

 15. Ni28

  Guus Geluk aapt graag Dopper na met zijn “clown” gedoe.

  1. Guus Geluk

   Clown lijkt me de enige juiste benaming voor iemand die zijn baard laat staan om zijn gelijk te halen.

   1. corfo

    @ Guus G.
    Neem nu maar snel je pilletje Guusje, vanmorgen zeker vergeten omdat je beste vriendin, Jeanine, moest vertrekken. Maar Guusje, daar kon jouw vriendin écht niks aan doen hoor, ze is alleen maar mede-verantwoordelijk voor de dood van 2 militairen en één zwaar gewonde, dit gaf zij trouwens zelf ook toe hoor Guusje. Dus droog je traantjes en vraag je moeder om ’t pilletje. Idioot ventje !!

    1. Guus Geluk

     Gut, corfo. Ik had eigenlijk gehoopt dat ze zou aftreden.

     http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/07/thierry-baudet-begint-een-nieuwe-challenge-laat-je-baard-staan-tot-er-een-nieuw-kabinet-is/

     Maar ik neem aan dat jij niet hebt deelgenomen aan de baardchallenge?

 16. Ni28

  Mevrouw Luyten lijkt een prototype van een communistische nuttige idioot die haar bazen napraat. Zoals Dopper en anderen hier.

 17. fusilier

  Aan de kwaliteit van de media, kun je de mate van democratie in een Land afmeten

  1. corfo

   @ fuselier.
   Klopt.
   En de beschaafdheid van een land is af te leiden uit de manier waarop ze met de ouderen omgaan, de gezondheidszorg is geregeld e.d. Voor mij is het héél duidelijk :
   “democratie” in dit landje bestaat niet (meer) en de “beschaafdheid” is ook reeds langere tijd verdwenen.

 18. Ecoshaarlem

  Zodra ik het gezicht van dat mens zie, moet ik snel naar het toilet om over te geven.
  Een groot leidster van de uiterst linkse elite kliek, die ons land verkwansellen aan Brussel, waar die alcoholist van een Juncker meestal niet uit zijn woorden kan komen door dat hij meestal te veel in het glaasje te hebben gekeken.
  En Rutte het schoothondje van Merkel is heel bevriend met hem zoenen heel wat af, en gewoon publiekelijk, zijn nog niet uit de kast gekomen!

 19. DolleDries

  Een nieuwe poll toont aan dat het Amerikaanse volk meer vertrouwen heeft in Donald Trump dan in de media, die het steeds moeilijker krijgt om hun verminkte nieuws over te brengen. Omdat steeds meer mensen – net zoals de nieuwe president – gebruik maken van de sociale media om de censuur en gefilterd nieuws te vermijden.
  Ongeveer een week geleden hebben wij een artikel geplaatst over het feit dat Trump het grootste deel van de Amerikanen aan zijn kant heeft met betrekking tot het tijdelijk verbod voor onderdanen van bepaalde islamitische landen – wat onlangs ook door Koeweit is geïntroduceerd. Het handelt zich niet om een specifiek verbod op moslims, zoals de media probeert te portretteren. Een halt toeroepen aan de islamitische immigratie is wel iets wat de meerderheid van de Europeanen wil.
  Het nieuwe onderzoek toont aan dat 49 procent het management van Trump als waarheidsgetrouw/eerlijk beschouwd. Het percentage wat de media op dezelfde wijze beschouwd is 39 procent.
  De site The Fedralist heeft een een lijst van maar liefst 16 fake nieuwsberichten die sinds de korte tijd dat Trump president is door de media zijn verspreid.
  Daily Wire heeft een ‘Fake News Rap Sheet’ met 40 leugens die in de afgelopen week door de media in het nieuws is gebracht
  De administratie van Trump zendt zijn persconferenties live uit op YouTube, geeft de kleinere media de gelegenheid via Skype vragen te stellen, en de president zelf geeft elke week een samenvatting van zijn werkzaamheden .

 20. Ni28

  69@ Guus, je hebt er niets van begrepen. Baudet zou zich niet scheren zolang er geen regering komt. Een plastische protest tegen zo lange vorming van een regering. Dat heeft ie ook aangekondigd. Doe Dopper niet na, Dopper is dom.

  1. Guus Geluk

   “Baudet zou zich niet scheren zolang er geen regering komt. Een plastische protest tegen zo lange vorming van een regering.”

   En dit wordt serieus genomen.

   Je zou er hartelijk om lachen als het niet zo verschrikkelijk triest was.

 21. sjun

  Marcia Luyten hoopt evenals de bijzonder politiek gewillige gewezen Volkskrantchef Pieter Broertjes ook op een burgemeesterspost. En zo beroerde Baudet niet een maar twee issues tegelijkertijd. Die van de schandalige uitrusting van onze militairen die hun leven in landsbelang op het spel zetten en die van het partij- en mediakartel. Geef sociaal liberalen een podium en de maskers vallen vanzelf af.

  1. Jan van Dunteren

   Het is in beginsel denkbaar dat mevrouw Luyten aast op een burgemeesterspost maar dit wordt hier aannemelijk gemaakt noch concreet aangetoond. Zolang dit niet gebeurt is er sprake van ongegronde laster.
   Het is verontrustend hoe gemakkelijk auteurs op dit forum zich hieraan schuldig maken.

   1. Floris

    Het is even verontrustend dat een zeker iemand hier doodleuk met een hele reeks aliassen werkt. Het minste wat je van een deelnemer aan een serieus blog mag verwachten is dat hij zich aan de spelregels houdt.

    Maar Doppertrol cq Jan van Dunteren waant zich daarboven verheven. Hij maakt z’n eigen spelregels. Wat hij niet beseft is dat hij daardoor z’n eigen geloofwaardigheid bij het grof vuil heeft gezet.

    1. Jan van Dunteren

     Ziet u nog mogelijkheden voor een inhoudelijke reactie? Waar u precies over spreekt is me niet duidelijk maar wel dat het geen inhoudelijke reactie op mijn stelling is.

     1. Kiliaan Noppen

      Meneer van Duntersen, Floris is inhoudelijk niet zo snugger. Hij speelt liever op de man dan op de bal, die raakt hij namelijk zelden.
      Probeer geen inhoudelijke discussie met deze loser aan te gaan, dat is niet mogelijk.

     2. Floris

      De compleet gestoorde is weer eens met zichzelf in gesprek. Besef je niet dat jezelf zo compleet voor aap zet, arme man?

     3. Jan van Dunteren

      Ik geef het op. Ik ga me niet in een internetvete mengen.

   2. sjun

    Het “volwassen idealisme” dat Marcia Luyten bij de PvdA propageert brengt zij via verpolitiking van de staatsmedia in de praktijk. Onder andere daarom kan het aantal zenders van de publieke omroep drastisch teruggebracht worden om op kosten van’t Algemeen te sparen. Voor politieke indoctrinatie betalen de sociaaldemocratische leden van haar partij zelf maar in plaats van deze ongewenste oplopende rekeningen rekening naar de burgers door te blijven schuiven. Opmerkelijk ook dat mevrouw in haar tranentrekkende column voor besteding van nog meer belastinggeld elders het woord islam als oorzaak van het voorbeeld dat ze beschreef volledig wist te vermijden. https://marcialuyten.nl/2011/03/26/volwassen-idealisme-en-de-internationale-traditie-van-de-pvda/

    Of mag schaamteloze witwassing, etaleren van barmhartigheid en doorschuiven van de rekeningen daarvan naar anderen niet meer benoemd en in beeld gebracht worden omdat dit sommige mensen ideologisch zo slecht uitkomt?

    1. Kiliaan Noppen

     Het stuk dat sjun opvoert bevat een scherpe kritiek op de PvdA. In de logica van sjun betekent dat dat ze ‘van de PvdA’ is.
     In dit tribale denkpatroon hoor je altijd bij een stam en is het onmogelijk een onafhankelijke positie in te nemen. Het zegt meer over sjun dan over Marcia.

     1. sjun

      De wijze waarop Wim hier zonder noemenswaardige kennis van zaken zijn opponent tracht te ridiculiseren geeft iets aan van diens motieven. Hij lijkt bepaald niet niet uit op informatieoverdracht. Steevast draait hij zijn eigen bejaarde politiekcorrecte stokpaardjes af. Daar zanikt hij eindeloos over door in de blijde verwachting dat hem het laatste woord gelaten wordt. Volgens de methode negeren van tegenargumenten en absoluut brengen en herhalen van de eigen mening beweegt Wim zich al jaren onder diverse nicks op diverse fora en weblogs op het digitale speelveld. Weldenkende mensen laten hem uit medelijden maar een beetje begaan maar daardoor krijgt Wim geen kans zich te verbeteren. Daarom vandaag wat extra bagage aangereikt.

      Eind maart 2011 sprak mevrouw Marcia Luyten op de Politieke Ledenraad in Utrecht een gastcolumn uit. Het is niet gebruikelijk dat de PvdA anderen dan leden zich op de publieke ledenvergadering uit laat spreken om tenminste de gewenste gedachten overgedragen en de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

      Wim was hier kennelijk onvoldoende van op de hoogte. Dit rugzakje met algemene ontwikkeling en daarbij meekomende beschaving draagt hij met verve uit in de woordenwisselingen waaraan hij deelneemt. Spijtig dat het zo nu en dan het schoolpleiniveau niet ontstijgt maar wellicht komt hier nog eens verandering in.

 22. corfo

  @ Floris.
  laat lullen, die twee dwazen !!
  Ik vind het uiterst komisch hoe die twee reageren, héél onderhoudend, veroorzaakt door hun grote domheid ! Geweldig toch ?
  Jan & Kiliaan komisch duo voor al uw feesten en partijen.

  1. Floris

   Het is maar één dwaas. Een Dopperdwaas.

 23. chicamo1

  In bepaalde verzen van de Koran komt dezelfde afschuw tegenover andersdenkenden naar voren.

  1. Kiliaan Noppen

   Zeker, we hebben hier ook met tamelijk sektarische gelovigen te maken.

 24. Ali Yas

  Ik kende Marcia Luyten niet en dat blijkt terecht.

 25. Peter Loosduinen

  De aanduiding WALGELIJK vind ik te ver gaan.
  Het gaat om het bericht.
  Als dit klopt moet ze direct worden teruggefloten.

 26. Ruud562

  Kodi 6juli 2016: Top!!!

 27. Ruud562

  Fuslier: chapaeu!! Een statement om zéker te onthouden!!

 28. sjun

  Socialisme en vrijheid van meningsuiting begint al even problematisch te worden als islam en vrijheid van meningsuiting. Via vooral bij de varianten van socialisme angehauchte media wordt dan ook naarstig gepoogd de aandacht van kritische belichting af te leiden en mensen met weerwoord buiten te sluiten. https://m.youtube.com/watch?v=A6IBu8MD-Oc

  1. Kiliaan Noppen

   Sjun meent, naar ik vrees oprecht, dat het nodige kritische weerwoord van het hysterische islamofobe warhoofd Pamela Geller kan komen.

   Ik vrees dat hij ook niet beseft hoezeer hij zichzelf daarmee voor gek zet.

   1. corfo

    @ Noppen.
    Ga nu maar je pilletje nemen Kiliaantje, en vraag mammie om een glaasje prik; je gedrag is wéér beneden alle peil, kereltje.

   2. sjun

    De term islamofobie is bedacht door de volgelingen van Mohammed om kritiek op islam gesmoord te krijgen en de vrijheid van meningsuiting via juridisering van meningen te ondergraven. Dat jij dezelfde term kritiekloos hanteert geeft te denken. Gelukkig hebben er al meer mensen zelf nagedacht en daar valt voor iedereen weer wat van op te steken nu dat nog kan. https://www.youtube.com/watch?v=ztos_j0-_04

    1. Kiliaan Noppen

     Het woord islamofobie is wat mij betreft synoniem aan moslimhaat. Het lijkt me lastig te ontkennen dat Pamela Geller een hysterische moslimhater is.

     1. Vit

      En terecht, eigenlijk zouden ze ausradiert mussen werden.

     2. Vit

      Ps, links gespuis ook trouwens.

     3. Kiliaan Noppen

      Ach, weer zo’n onrustige nacht gehad, Vit?

     4. Vit

      Neuh jij?

     5. Kiliaan Noppen

      Als je bij het wakker wordt onmiddellijk begint te fantaseren over het ‘ausradieren’ van medemensen heb je een serieus probleem, lijkt me.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.