Opnieuw antisemitisme bij judotoernooi in Abu Dhabi: Marokkaanse weigert Israëlische de hand te schudden en rent weg

Judoka’s schudden elkaar na een wedstrijd altijd de hand. Maar nadat de Israëlische sportvrouw Shira Rishoni de wedstrijd won wist haar Marokkaanse tegenstander niet hoe snel ze weg moest rennen.

Het is weer raak op het beruchte judotoernooi in Abu Dhabi waar eerder dit weekend al een mannelijke Israëlische judoka werd vernederd: hij won goud, maar de organisatieleiding weigerde zijn vlag te tonen of zijn volkslied te spelen. De reden natuurlijk zijnd: de Joodse staat Israël is een gehaat land in de Arabische wereld, en zo ook in de Emiraten. Zelfs een vlag ophangen bij een sportwedstrijd is echt teveel gevraagd kennelijk.

Dat ene incident bij de judomannen is natuurlijk al erg genoeg, maar het bleef daar helaas niet bij. Ook de vrouwelijke wedstrijden waren belast met antisemitisme en haat tegenover Israël. Zo eindigde een wedstrijd tussen de Israëlische Shira Rishoni en de Marokkaanse Aziz Shakir in een overwinning voor de eerste. In judo is het gebruikelijk dat de sporters na hun wedstrijd een buiging maken en elkaar de hand schudden. Als teken van verbroedering van de verliezer voor de winnaar, en vice versa. Het zijn waarden die de Japanse bedenker van de sport heeft ingebouwd in de regels om te benadrukken dat respect de allerhoogste eigenschap in de judosport is.

Maar kennelijk niet voor Shakir, die na haar verlies snel een buiging maakt en dan zo spoedig mogelijk van de mat sprint. Haar verbaasde tegenstander staat daar nog een ogenblik met een uitgestrekte hand, verbijsterd dat ze zo wordt gediscrimineerd door haar tegenstander om haar afkomst en haar nationaliteit. Een medewerker van de Israëlische ambassade in de Verenigde Staten vindt het hele tafereel maar vreemd: “Als je haar zo ziet rennen, dan zou ze moeten overwegen mee te doen met de 100 meter sprint.”

En daarmee heeft hij natuurlijk geen woord teveel gezegd. Dit is gewoonweg onprofessioneel, onsportief, antisemitisch en bovendien heel erg kleinzerig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Christina

  Ooit wel eens gehoord van een sportieve moslim gehoord dan??
  En ze lopen allemaal die haathutten plat waar niet anders dan haat gepredikt word tegen alles in het westen of die niet hun achterlijke haat geloof aanhangt!!

  1. corfo

   @ Christina.
   Nóóit van gehoord, u óók niet, begrijp ik.
   Als er verlies voor hen dreigt gaan ze met vrachtauto’s op mensen inrijden, schieten passanten dood, steken andersdenkenden neer enz. enz. De enige sportieve moslim ligt op het kerkhof.

  2. meijer61200

   Zeker! Ze kunnen heel hard lopen hoor. Ik zag er eergisteren nog een hollend vandoor gaan met het handtasje van een bejaarde vrouw.

 2. Laaghlandt

  Misschien moeten wij die joden en moslims maar eens links laten liggen.. en ons bezig houden met ons eigen land en landgenoten! En voor degene die het toch voor de joodjes(ritter, ijscoman en seneca) en de moslims(dopper/becker en guus) op wil nemen, moeten maar naar die achterlijke landen verhuizen.

  Houzee!!

  1. Becker

   “Houzee!!”

   Wikepedia:

   ‘Hou zee!’ was de groetformule die tussen 1933 en 1945 gebruikelijk was binnen de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB).

   Volgens de binnen de toenmalige NSB geaccepteerde overlevering werd de groet voor het eerst gebruikt door Cees van Geelkerken aan het einde van een toespraak op 27 mei 1933 te IJmuiden. De geschiedschrijving der NSB zegt hierover:

   In een vergadering te IJmuiden besluit van Geelkerken zijn toespraak met gestrekten arm en roept de stampvolle zaal toe: Hou Zee! De IJmuidenaren, die door het wonen aan de zee den band met de roemrijke historie hebben bewaard, begrijpen direct de bedoeling. Den groet van De Ruyter en Tromp kennen zij natuurlijk nog, en als één man veert de zaal recht overeind en beantwoordt den spreker eveneens met ‘Hou Zee!’ In korten tijd gaat het ‘Hou Zee!’ door alle kringen en groepen der Beweging.
   Binnen de NSB ontstond door de jaren heen een eigen cultus rondom de groetformule, die aangaf dat men grote waarde eraan hechtte, ook al omdat men van mening was dat het (her)introduceren van deze als samenbindend beoogde groet als een typerend succes van de NSB beschouwd mocht worden. In de oorlogsjaren werd ‘Hou Zee!’ de groet waarmee de eigen identiteit werd gehandhaafd – in het bijzonder tegenover de Nederlandsche SS, die zich meer en meer conformeerde aan de gebruiken van de Duitse bezetter. Zo werd ook iets triviaals als de dagelijkse groet een strijdpunt waarin de tweespalt tussen NSB en Nederlandsche SS tot uiting kwam.

   De trots die men voelde voor de eigen groet blijkt ook uit de volgende passage:

   Het zeggen van den groet moet onze geestdrift vertolken. Hoe vaak hooren we niet de twee woorden op één toon en als één woord uitspreken; vlak en effen, zonder eenigen overtuigden klank. Zoo moet het niet! Onze groet moet krachtig gezegd worden, zonder te schreeuwen. Het ‘Hou’ iets lager en rustiger van toon, dan het ‘zee’, dat iets meer nadruk mag hebben. Zóó wordt ons mooie ‘Hou Zee!’ tot een fieren klank, die onze nog steeds slapende Volksgenooten telkens weer wakker zal schudden, totdat hun oogen blijvend zijn opengegaan.

  2. IJscoman

   Laaghlandt is een vieze, smerige extremistische neo-nazi en dient per direct van DDS verwijderd/geband te worden.

   Redactie: neem actie!!

   1. Top

    Ik wil het nog niet doen, maar hij zit er dicht tegen aan. Als de redactie niet ingrijpt, zet ik zijn naam en adres op de sites waar hij reageert. Ik ben die pisvlek ook zat.

  3. lanex

   Jij spoort echt niet!

 3. meijer61200

  Tja, zo gaan de vrienden van onze koning om met alles wat Israëlisch is.” Joden zijn tuig,ze moeten worden uitgeroeid, de brandstapel op”en meer van de bekende retoriek van zwakzinnigen. Valt mij alleen wel op dat alle moslims rond dartelen met een smart-phone. In deze telefoontechniek zijn redelijk wat Israëlische uitvindingen verwerkt, net zoals in allerlei andere high-tech produkten. Dat komt omdat Israëli’s een superieur volk zijn, zeker in die regio van zand barbaren. Het is pech dat ze worden omringd door landen die werkelijk helemaal niets kunnen, behalve handje ophouden, rechten claimen, terreur zaaien, vrouwen lastig vallen, kinderen misbruiken, en meer van dat fraais. Dat je dan een beetje gaat koketteren met je geloof en de islam begrip ik best. Je moet toch wat als je eigenlijk helemaal niets kunt wegens gebrek aan intelligentie.

 4. Marius Feenstra

  Simpel gewoon het land straffen en de judoka schorsen voor het leven.

 5. denk eens na

  Valt me nog mee .Meestal als ze verliezen kopschoppen ze.

 6. Nasrani

  Wat een vernederend schouwspel voor die moslim. Het grappige is dat israel in bijna alles superieur is.

 7. corfo

  En ik maar steeds denken : “Sport verbroedert”, dat roepen de bobo’s toch steeds ?
  Of moeten we dat soort mensen (bobo’s) ook al niet meer serieus nemen ? Ik denk dat laatste.

 8. Ruth

  Laaghlandt
  Waarom zouden we de Joden linkse laten liggen hun hebben niks gedaan.
  Het zijn de moslims die problemen maken en onsportief zijn!

  1. Floris

   Laaghlandt is een neo-nazi.

   1. Ali Yas

    Nazi’s hadden we niet nodig en neo-nazi’s evenmin.

 9. lanex

  Het is niet kleinzerig, het is kleingeestig, een groot verschil!

 10. Parestado4

  Dit keer dochter van Sahoud ha Amalek!

 11. Parestado4

  Meier 61200

  Wilde ezels moet je eerst temmen!Meer dan een ezel zal ie niet worden. I,A.

 12. Baaz

  Als je niet de hand wil schudden wordt je toch gewoon gediskwalificeerd, lijkt mij simpel?
  Maar ja, als je verloren hebt valt er niet zoveel te diskwalificeren.

  Israëlische judoka’s zijn, net als hu sportgenoten in Krav Maga, goed tot supergoed. Tja… lastig om dan een hand te geven.

  1. meijer61200

   Diskwalificeren kan helemaal niet want is moslimfobie en racisme. Gewoon niet meer mee laten doen. Israël is nu eenmaal een superieure entiteit omgeven door kinderverkrachtende en handophoudende believers in het malle boekie uit de 7e eeuw. Hadden ze maar 10% van de intelligentie en kracht van de Israëlisch!! Nope, en dat zal nooit gebeuren ook. Inteelt verzwakt.Israël: De enige democratie in die zandbak, met superieure technologie, en veel Nobelprijswinnaars.

   1. Baaz

    +1!

 13. Spaanse kok

  Sport verbroedert???

 14. Babaji538

  Ik zou standhouden.
  In de lijn der verwachting.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.