Weg ermee! Hennis stapt op na spervuur van kritiek in Tweede Kamerdebat

Geen categorieokt 03 2017, 21:19
Ze wilde niet opstappen, maar begreep uiteindelijk dat ze totaal geen steun meer genoot.
Het is ongelooflijk, maar Jeanine Hennis is zowaar opgestapt als minister van Defensie. Jawel, mevrouw de VVD-snob heeft haar conclusies getrokken naar aanleiding van het debat in de Tweede Kamer van vanavond.
Bij aanvang van het debat maakte Hennis nog duidelijk dat ze absoluut niet van plan was om op te stappen. Echt niet. Nooit.
Maar ja. Toen gebeurde het 'debat' daadwerkelijk. Al snel bleek dat met name de nieuwe coalitiepartners van de VVD -- CDA, D66 én de ChristenUnie -- totaal geen fiducie meer hadden in Hennis' capaciteiten. De minister vocht nog even terug, zuchtte een paar keer diep, sprak zichzelf enkele malen tegen in een desperate poging zich het vege lijf te redden, maar moest uiteindelijk toch echt de handdoek in de ring gooien. Daarbij gaf ze toe dat ze "knullig" gehandeld had.

"Ik stap op als minister."

Nou, hosanna, Jeanine. Tijdens jouw bewind op Defensie is de krijgsmacht uitgekleed, moeten militairen 'pang, pang' roepen als ze oefenen, en zijn er dodelijke slachtoffers gevallen door slecht materiaal. Het is een schande dat je gedwongen moest worden om je biezen te pakken.
Afijn. Nu de rest van dat rampenkabinet nog. Helaas zal dat wél gewoon blijven zitten tot het nieuwe kabinet aantreedt... waarin Defensie ongetwijfeld gegeven wordt aan het CDA. Want, laten we wel wezen, uiteindelijk is dát waarom CDA, D66 en CU zo hard tekeer gingen tegen Hennis vanavond: ze hebben onderling al lang afgesproken dat Defensie naar het CDA gaat en dat Hennis dus moet wieberen.
Slotvraag: van welke stad wordt Hennis burgemeester denk je?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten