Wereldvreemde Johan Derksen: reactie Jelle Brandt Corstius op achterlijke Voetbal Inside uitzending is “overdreven”

Ah ja. Want lachen om een mogelijke verkrachting moeten we maar heel normaal vinden, natuurlijk.

In de uitzending van Voetbal Inside van gisteravond heeft Johan Derksen gereageerd op de woede van Jelle Brandt Corstius, die het absoluut niet vond kunnen dat Derksen en zijn collega’s afgelopen vrijdag aan het schaterlachen waren terwijl ze zijn mogelijke verkrachting bespraken.

Zoals wij toen al berichtten vonden Derksen, René van der Gijp en zelfs de normaal toch redelijk empathische Wilfred Genee het blijkbaar hi-la-risch dat Corstius een column had geschreven waarin hij beschreef dat een tv-man hem drogeerde en hem vervolgens tot orale seks dwong. Volgens Corstius dus (want de schuld van de tv-producent in kwestie is zeker niet bewezen).

Genee, Gijp en Derksen lachten zich een breuk. Corstius vond dat logischerwijze niet kunnen. Hij reageerde furieus: het was onacceptabel dat ze een oud-collega uitlachten, schreef hij op Twitter, en voegde daar later aan toe dat RTL Voetbal Inside eigenlijk maar helemaal van de buis moet halen aangezien het nou niet bekendstaat als een “vrouwvriendelijk” programma.

Nou, gisteravond reageerde Derksen op die woede van Corstius. Maar in plaats van pas op de plaats te maken en zijn excuses aan te bieden voor zijn wangedrag ging hij alleen maar hard door. Volgens Derksen is Corstius’ reactie namelijk “overdreven.” Want lachen om een verkrachting is natuurlijk heel normaal. Daar iets zéggen is gek.

Derksen ging verder:

“We gaan natuurlijk niet lachen om een verkrachting. Maar de dader was ook een voormalig RTL-man. Die bekleedt nog steeds een hoge functie binnen het Mediapark.”

Dat verklaart het natuurlijk nog steeds niet. Vreemd genoeg lijkt me dat eerder reden om dit op een heel serieuze manier te behandelen, niet om lekker te lachen.

Oh ja, en Derksen had ook nog wel wat te zeggen over de column van Jelles zus, Aaf Brandt Corstius, die onlangs in de Volkskrant verscheen. Ook zij bekritiseerde Voetbal Inside. Nou, zegt Derken, daar is hij niet van onder de indruk:

“Ik kan niet lachen over de selectieve verontwaardiging van semi-intellectueel Nederland.”

En zo bewijst Derksen maar weer dat, hoewel hij met enige regelmaat goede opmerkingen maakt over de politieke correctheid, hij maar beter straal genegeerd kan worden als het over mogelijk seksueel misbruik gaat. Want ja, zelfs als (als, als, als!) Corstius zijn verhaal verzint is deze materie zelf alles behalve vermakelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. marco1

  Ik mag die Derksen wel.

 2. Michael

  Tsja, het is ook een arrogante kwal die Derksen.

 3. DolleDries

  Excuus waarvoor. Hij heeft het toch duidelijk uitgelegd.

 4. theboas

  Brandt Coprtius, of je doet aangifte of je zeurt er niet over. Maar een vaag verhaal zonder man en paard noemen en dan boos zijn over reacties……je lokt het zelf uit…. en Derksen heeft gewoon groot gelijk

 5. Guus Geluk

  Derksen is een vieze man.

  1. denk eens na

   Die snor mag inderdaad wat bij gepunt worden.

  2. DolleDries

   Hoezo? Kan jij dat ruiken voor de TV.

   1. Guus Geluk

    In de figuurlijke zin van het woord, Dolle.

    1. DolleDries

     Wat meer onderbouwing zou wel mogen met zo bewering. Anders ben je zelf een vies mannetje Guus.

     1. Guus Geluk

      “Maar in plaats van pas op de plaats te maken en zijn excuses aan te bieden voor zijn wangedrag ging hij alleen maar hard door. Volgens Derksen is Corstius’ reactie namelijk “overdreven.” Want lachen om een verkrachting is natuurlijk heel normaal. Daar iets zéggen is gek.”

      Vies mannetje.

     2. DolleDries

      Welk wangedrag Guus .Ze hebben toch duidelijk gemaakt hoe het zat.
      Natuurlijk was die reactie van die Jelle overdreven die man zoekt constant aandacht.
      Ze lachte helemaal niet om die aanranding ,al is de hele soap zo langzamerhand wel om te lachen als het heel circus niet zo diep treurig was.
      Je hoeft pas excuus te maken als het wangedrag is en dat was het niet.

     3. Guus Geluk

      Dit wangedrag – DDS verwoordt het uitstekend:

      “Rene van der Gijp lachen. Derksen ook. Die meneer van De Telegraaf die er vaak bij mag zijn lachte ook heel dapper mee. Vervolgens probeerde presentator Wilfred Genee de boel nog te redden door te zeggen dat het “een tragisch verhaal” is, maar toen Derksen weer begon te gniffelen lachte hij óók mee. Misschien dat de heren overal de humor van inzien, maar je zou denken dat ze zich op tv toch nog een beetje kunnen inhouden. De spot drijven met coaches die zichzelf belangrijk vinden of voetballers die van het padje zijn? Soit. Maar met seksueel misbruik? Onacceptabel.”

      De vieze D66-hangsnor – want hij stemt Pechtold – moet nog maar eens bij zichzelf te rade gaan.

     4. DolleDries

      De vieze D66-hangsnor – want hij stemt Pechtold – moet nog maar eens bij zichzelf te rade gaan

      Ja dan ben je wel heel vies.

      De rest suggestief.

     5. Bloem

      Beste Guus, hij stemt D66. Dat wil toch zeggen dat het programma van D66 goed bij zijn denkbeelden en belevingswereld aansluit. Dan kun je zien wat voor volk D66 aantrekt.

     6. Guus Geluk

      Precies.

 6. Christina

  Last van lange tenen, of gaat dat ook ruim 30 jaar in de wachttijd, oh nee nu niet natuurlijk, want tja zielig!

 7. Ni28

  Er zijn verschillende soorten humor. Ook werd jaren geleden een bepaalde groep cabaretiers uitdagend door grofheid van woord en ideeën. Harde humor die niet altijd leuk is voor de getroffenen. Toen werd om gelachen en het werd minstens niet veroordeeld. Diezelfde humoristen durven tegenwoordig niets meer zeggen en gedragen zich als de zwaarste moralisten. Er is veel veranderd met de komst van het islam in Nederland. De humor van Voetbal Inside is die van een voetbalkantine alleen deze kantine wordt uitgezonden. Je moet ook niet erg gewichtig over doen want het niveau van RTL7 is niet bepaald hoog te noemen. Ik geloof dat Derksen ooit zei dat hun programma het niveau juist omhoog tilt. Kwetsende opmerking voor de directie en toch gaat het programma gewoon door. Dus leuk alleen voor degene die RTL7 kijkt.

  1. DolleDries

   Ik geloof dat Derksen ooit zei dat hun programma het niveau juist omhoog tilt. Kwetsende opmerking voor de directie en toch gaat het programma gewoon door

   Begrijp jij zijn humor wel

   1. Ni28

    Ik heb hem maar in enkele momenten gezien en het bewijst alleen wat ik al eerder zei. Zijn humor stoort mij persoonlijk niet het is maar een kort moment van lachen en het benaderd in mijn beleving de galghumor enigszins. Hij zegt wat ie denkt. Maar ik zou het hele programma niet kunnen uitzitten want mij vind je niet in de voetbalkantine.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Rotherham
  Zwijgen
  Zwijgen
  (jaar 1,2,3,4,5,6,7,8….
  Zwijgen
  Malmo
  Zwijgen, zwijgen
  1,2,3,4,5,6,7,8,9……….
  Yezedi’s, christen meisjes
  Dood verkracht, babies dood verkracht
  Zwijgen….
  (De Islam Unie van Trouw-posterboy Gertjan Segers wil zelfs de grenzen wagenwijd open zetten voor de verkrachters (dat noemt ie; een ruimhartig asielbeleid)

  “we moeten jihadisten me open armen ontvangen”

  Maar nu gaat het over deze meneer, 99 procent van de tijd in de corrupte media gaat het over deze meneer
  De pathetische Drie Aapjes clowns genaamd journo ‘typen virtueel’ hun wijs-vingertjes weer purper
  Stramme pantalon

  En waar zwijgen over de massaverkrachtingen in Europese steden
  En maar wegkijken
  Industriele verkrachting
  En maar wegkijken

  Dat noemt de NPO
  ‘Verschillig’

 9. Pedrito

  Dit is volgens mij weer een gevalletje van ‘relnichterij’!

 10. Marija

  Het programma Voetbal Inside zou je moeten zien als een satirisch humoristisch programma, waarin ook voetbal en voetballers ter sprake komen.
  Veel meer lol is er op tv niet te beleven.
  Ik ben een vrouw en hoewel soms het programma wat te ver gaat in mannenlol aan de tap, moet ik er heel vaak heel erg om lachen.
  Zij durven tenminste nog zichzelf te zijn.
  Mannen die ook de waarheid durven te zeggen.
  Til er niet zo zwaar aan en veroordeel ze als we meer weten.
  Het wordt zomaar een hype die metoo, ook ongezond.

 11. Ni28

  Wereldvreemd is Derksen niet bepaald in tegendeel.

 12. Bloem

  Met alle respect, het hele verhaal is een beetje vaag, het rammelt aan alle kanten. Het is wel heel erg makkelijk om iemand op deze manier aan de schandpaal te nagelen. Bovendien het Hilversumse heet niet voor niets de Gooise matras. Na al die jaren is het onmogelijk te bewijzen of het zich al dan niet heeft voorgedaan. Ik kan mezelf voorstellen dat de heer in een dronken bui aan iets is begonnen waar hij achteraf vreselijke spijt heeft gekregen en om het voor zichzelf te verdedigen het scenario van onvrijwilligheid aan zichzelf is gaan verkopen. Dat wil overigens niet zeggen dat het niet zo is, echter alvorens je iemand na zoveel jaar aan de hoogste boom hangt, is het misschien verstandig om met een goed gestaafd verhaal te komen. Nu is de vermeende dader al schuldig verklaard voor hij zichzelf kan verdedigen. Ook al is schuld niet te bewijzen is deze man zijn leven en reputatie voorgoed kwijt.

 13. swetsnek

  Dat Derksen lacht kan guuske weer eens niet verkroppen maar als een moslim advocaat schreeuwt dat meisjes met korte rokken verplicht verkracht dienen te worden door hoor je deze gluiperd niet over Bah wat ben jij een smerig mannetje

 14. jowyajax

  Het is toch om te lachen, iets wat hoeveel 15 jaar geleden zou plaats hebben gehad??? En dat komt nu naar voren het is een mode trend aan het worden om verkrachr te zijn 10 of nog meer jaren geleden. Hoe kun je dat nog bewijzen en zolang het niet bewezen kan worden is er geen schuldige . DUS zo gek is Johan Derksen nog niet.

 15. Ni28

  Beide heren zijn intussen gestraft voor hun nummertje van jaren geleden.

 16. Babaji538

  Oude signalen worden doorbroken door een nieuw signaal
  dat overal doorheen breekt en bevrijding brengt.

  Petra Hermans

  1. Zout

   Doorgaans weeg ik mijn woorden zorgvuldig en wil ik niet grof zijn, maar nu maak ik opnieuw een uitzondering:

   Petra, sodemieter op!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.