Annabel Naninga op FvD congres: ''We moeten vechten voor Amsterdam en niet opgeven''

Geen categorienov 25 2017, 17:00
Als kersverse lijsttrekker van Forum voor Democratie in Amsterdam, heeft Annabel Nanninga nogal wat te doen in de progressieve linkse stad. Op het congres moest ze voor het eerst als lijsttrekker in zo een grote zaal een speech geven en het is een totaal andere rol dan als journalist optreden.
Als er een ding valt te zeggen over haar speech, is dat ze niet ineens een andere houding heeft aangenomen, maar lekker zichzelf blijft. Ronddravend over het podium vertelt ze over haar ervaringen in de hoofdstad en hoe ze steeds moedelozer werd door de toestanden in onze hoofdstad.
Ze vertelt over haar straat waar op de ene hoek een café staat dat een soort thuishaven is voor de jonge criminele top-600 van Amsterdam en op de andere hoek een Thais restaurantje dat gerund wordt door een koppel, twee heren. ''We waren de gay capital van de wereld, hoe heeft dit zo kunnen veranderen'', vraagt ze met oprechte verontwaardiging tegen de zaal.
Ze had volgens haar zeggen de koffers al gepakt en wilde vertrekken uit Amsterdam, de stad waar ze geboren en getogen is. Toen kwam Thierry Baudet ineens om de hoek draven met de vraag of ze lijsttrekker wilde worden in Amsterdam voor Forum voor Democratie. Na wat twijfel koos ze ervoor om in plaats van het op te geven 'te vechten voor de stad'. ''Op democratische wijze natuurlijk, voordat de pers er iets anders van maakt'', grapt ze.
''We gaan naar de stopera!'', en het gejoel beantwoord haar oproep. Een meer dan prima eerste speech van de kersverse politicus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten