Annabel Naninga op FvD congres: ”We moeten vechten voor Amsterdam en niet opgeven”

Als kersverse lijsttrekker van Forum voor Democratie in Amsterdam, heeft Annabel Nanninga nogal wat te doen in de progressieve linkse stad. Op het congres moest ze voor het eerst als lijsttrekker in zo een grote zaal een speech geven en het is een totaal andere rol dan als journalist optreden. 

Als er een ding valt te zeggen over haar speech, is dat ze niet ineens een andere houding heeft aangenomen, maar lekker zichzelf blijft. Ronddravend over het podium vertelt ze over haar ervaringen in de hoofdstad en hoe ze steeds moedelozer werd door de toestanden in onze hoofdstad.

Ze vertelt over haar straat waar op de ene hoek een café staat dat een soort thuishaven is voor de jonge criminele top-600 van Amsterdam en op de andere hoek een Thais restaurantje dat gerund wordt door een koppel, twee heren. ”We waren de gay capital van de wereld, hoe heeft dit zo kunnen veranderen”, vraagt ze met oprechte verontwaardiging tegen de zaal.

Ze had volgens haar zeggen de koffers al gepakt en wilde vertrekken uit Amsterdam, de stad waar ze geboren en getogen is. Toen kwam Thierry Baudet ineens om de hoek draven met de vraag of ze lijsttrekker wilde worden in Amsterdam voor Forum voor Democratie. Na wat twijfel koos ze ervoor om in plaats van het op te geven ‘te vechten voor de stad’. ”Op democratische wijze natuurlijk, voordat de pers er iets anders van maakt”, grapt ze.

”We gaan naar de stopera!”, en het gejoel beantwoord haar oproep. Een meer dan prima eerste speech van de kersverse politicus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. EllyD19

  De Amsterdammers hebben het zelf zo ver laten komen. Het zal niet meevallen om deze stad te veranderen.

 2. denk eens na

  Tijd dat rood amsterdam eens met knuffelen ophoud en grenzen stelt. De thee in de verpakking laat zitten en de zweep er over.

  1. denk eens na

   (Maar de roe is ook toe gestaan)

   1. denk eens na

    dolle wat jij ziet is niet besteed aan links.

 3. Ben Zine

  Het lijkt me onbegonnen werk, maar ik waardeer en respecteer Annabel’s moed en vechtlust. Amsterdam is de afgelopen 40 jaar veranderd in een links progressieve onleefbare grafkuil. Ik zou er nog niet begraven willen worden.

  1. Code134

   Dat blijkt niet uit de huizenprijzen in Amsterdam. Omdat iedereen daar graag wil wonen rijzen die de pan uit.

   Zo’n vreselijk oord zal het daar dus niet zijn. Annabel kan het alleen maar verslechteren.

   1. Ben Zine

    @Code
    Je hebt gelijk, mijn stelling was wat overdreven. Maar Annabel heeft veel werk voor de boeg. De ramen moeten wagenwijd open en de muffe stank van tientallen jaren PvdA en Groenlinks beleid moet nodig worden ververst door een lentefris FvD briesje.

    1. denk eens na

     code wel eens gehoord van de idioote provinciaal, die meer leent dan hij /zij verdient.adam is 80% idioot wane bee amsterdamer die sla uit de tuin eet waar mijn hond op gepist heeft,

    2. Freud

     Het valt me op dat provincialen op deze site de problemen van onze hoofdstad vergelijken met die van b.v. Meppel of Oldebroek. Beter is het om deze vergelijking te maken met Londen, Parijs, Brussel, enz., met zijn totaal verloederde voorsteden, criminaliteit, ontelbare daklozen, moslim-radicalisme, krottenwijken en ga zo maar door. Wie denkt deze problemen op te kunnen lossen zonder de mens te veranderen is niet helemaal goed bij het hoofd. Maar Vastberaden, Heldhaftig, Barmhartig blijft de Wapenspreuk door de eeuwen heen en valse profeten met hun populistische propaganda zullen in Mokum geen poot aan de grond krijgen. Die frisse wind van hun weegt niet op tegen de storm die zal opsteken en hen beiden door het open raam zal wegblazen.

     1. Blue monday

      Krottenwijken in Amsterdam? Nepnieuws!

 4. Jorge

  Vermoeiend deze mevrouw. Hypocrisie ten top. Jarenlang Amsterdam afzeiken, zeggen dat je weggaat en hoppa daar is je Grote Leider en nu ga je ‘vechten’ voor Je Stad. Iets zegt me dat het salaris als raadslid ietwat hoger is in vergelijking tot zelfbenoemd ‘opiniemaker/pseudojournalist’. In ieder geval veel succes om er een regressief
  , rechtse stad van te maken.

  1. Blue monday

   Daar zegt u zoiets….we kunnen idd. wel concluderen dat Nanninga het maar wat fijn vond in Amsterdam.

   En ik snap dat wel, uitgaan, cultuur, goed eten, smeltkroes (al eeuwen) van multi culti, goede muziek en een hele tolerante samenleving.

   De stad heeft heel veel te bieden, zoals haar Thaise homo-restaurant die zich hebben kunnen ontwikkelen dank zij die tolerante Amsterdamse samenleving.
   Dat zullen we niet snel tegenkomen in een plaats als Volendam. Ze zijn al weggepest door roomblanke jongeren voordat ze ook maar een pandje van Bont, Smit of Muhren hebben gekocht,

   we weten, zoals u het zo mooi zegt, dat een regressief, intolerant beleid al de Amsterdamse zegeningen om zeep zullen helpen.

   Met Nanninga, alleen nog Jordaanse muziek en oude lullen café’s met tapijtjes op tafel. En zoals het een rechtse partij betaamd, de binnenstad slopen voor hoogbouw en grote instellingen.

   En ding is zeker, de buitenlanders krijg je er definitief mee uit de stad….en mevrouw heeft werkelijk geen idee wat ze met Amsterdam wil.

 5. harrydeman22

  Een windbuil en een brulboei samen op de foto. Dat belooft wat voor de toekomst van ons vaderland!

 6. poldi

  Plagiaten
  ————–

  1) Als 82 jarige en nog de oorlog meegemaakt zie ik de partij FvD als een toekomstige herrijzenis van Nederland die in de loop der jaren het afvoerputje van Europa en de rest van de wereld is geworden. Criminelen hebbeb vrij spel en zien ons land als vluchthaven. Door stompzinnige bezuinigingen en vrienjes politiek van de kabinetten Rutte zijn er te weinig agenten,verpleegkundigen, onderwijzers en technici maar te veel hoogleraren en zgn.wetenschappers als specialisten die in tegenstelling tot de gewone man en vrouw hun zakken vullen. Het enige wat Rutte als zijn wapen ziet en de VVD wil redden is Baudet en Wilders voor gek zetten. Hoop dat deze beide heren hier verandering in kunnen brengen

  2) Ik ben uit hetzelfde bouwjaar (1935) en ben het roerend met u eens. We beginnen nu met het FvD aan nieuwe wederopbouwjaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.