Baudet komt met nieuw schokkend school-verhaal: leraar noemt FVD “een stelletje nazi’s” die hij niet gaat “bespreken”

Linkse indoctrinatie op uw universiteit school.

Aangezien Thierry Baudet erg bezig is met de staat van het onderwijs is het voor hem bijzonder beledigend als docenten hem en zijn partij beschimpen. Toch lijkt dat stelselmatig te gebeuren in Nederland-linksland. Eerder berichtten wij al over het wangedrag van Marianum-docent Ivar Gierveld.

Nou, helaas eindigt het daar niet bij:

Ik twijfel er niet aan dat dit soort dingen gebeuren. Ten tijde van de Fortuyn-revolutie was dat niet anders. Op maar al te veel scholen werd er ook bijzonder negatief over hem gesproken — niet alleen of zo zeer door leerlingen, maar ook (en misschien vooral) door leraren. Daarbij werden termen als “nazi” en “racist” veelvoudig gebruikt.

Dat zal met Baudet niet anders zijn. Sterker nog, we hebben heel recentelijk hier al een uitmuntend voorbeeld van gezien, waarbij net gedaan wordt door een docent alsof Baudet een Nederland wil waar “een klein groepje witte mannen” aan de macht is. Als dat geloof wijd verspreid is onder docenten dan is het niet zo gek dat één van hen — en natuurlijk veel meer dan die ene — een leerling vertelt dat hij niet over Forum voor Democratie wil praten. Want nazi’s.

De enige manier om hier iets aan te doen is door deze docenten publiekelijk aan te spreken op hun wangedrag. En dat is precies wat Baudet doet. Hulde dus voor de FVD-voorman. Nu hopen dat zijn acties daadwerkelijk effect hebben op de manier waarop docenten over zijn partij praten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Viertel

  Kan het a.u.b. een tikje minder, redactie ? Van de laatste 7 topics op DDS gaan er maar liefst 4 over Baudet. Je kunt wel iedere tweet van hem gaan becommentariëren. Maar kom op zeg, er zijn ook nog andere onderwerpen.

  Schrijf bv. eens iets over de vrijlating van Julio Poch. Dat is pas echt een item met heel veel ins en outs (rol Beatrix, rol regering, rol Hirsch Ballin).

  1. DolleDries

   Misschien is de oplossing dat Michael een aparte site maakt met de naam DDB.

  2. trampoline

   Nee!
   Belangrijke zaken zoals extreem linkse indoctrinatie van minderjarigen moet keihard bestreden worden. Onderwijs moet volgens de wet neutraal te zijn maar laf Den Haag vindt het wel best.

   We zullen dus zelf tegen dit soort leraren in actie moeten komen. protesteer bij de school als u iets constateert en doe aangifte bij de onderwijsinspectie.

  3. Baaz

   Nee. Thierry Baudet wordt elders genegeerd, belachelijk gemaakt en gedemoniseerd. Laat DDS maar verslag doen van al die misstanden, dat houdt de boel fris en fruitig.

  4. Rosasolis

   @Viertel. Inderdaad, waarom moeten wij meer over Thierry & Theo lezen dan over
   welke ander belangrijke, actuele onderwerpen dan ook? Het doet me heel veel denken
   aan al die aandacht dat popsteren krijgen via de media. Volgens Trouw, komt er binnenkort een nieuwe vluchtelingen ramp door heel Europa. Alleen gaat het deze keer
   niet altijd over echte oorlog vluchtelingen. Vele Afrikaanse landen leiden aan grote problemen, zoals extreem droogte, honger, overbevolking, en werkeloosheid. Vorige
   week was een er een Europese delegatie, incl. Nederland, naar verschillende Afrikaanse
   landen geweest om met regeringen te bespreken wat wij kunnen doen om te voorkomen dat Europa overspoeld wordt door honderdduizenden jonge ongeschoolde mannen uit die landen. Terwijl de jonge vrouwen thuis blijven om voor hun vele jonge kinderen te zorgen…Terwijl er zoveel honger en ziekte is. De mensenhandel zal zorgen
   dat binnenkort overvolle krakkemikkige boten naar Europa komen, om duizenden jonge
   Afrikaanse mannen op Italie, Griekenland te “dumpen”. En dan reizen al deze illegalen
   door heel Europa. Dit recent series artikelen in Trouw geeft een zeer ernstige beeld over wat ons binnenkort staat te wachten. Belangrijker nieuws dan dagelijkse artikelen over Thierry & Theo of nog meer verkiezingspeilingen van M. de Hond.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Dit gaat al decennia zo.
  Ikzelf kreeg ooit een werkstuk Geschiedenis (ik was een jaar of dertien/veertien schat ik)
  De opdracht was; leg uit waarom het goed zou zijn wanneer Reagan de verkiezingen zou verliezen.
  Ik heb jarenlang een grondige hekel aan Reagan (of wat dat betreft Thatcher) gehad.
  Maar dan ga je je inlezen en dan blijken de verhalen aan ons opgedrongen door het ideologisch onderwijs en de grachtengordelstaatsmedia toch wat meer nuance te vertonen.

  Het Cultuur-Marxisme heeft W-Europa op de knieën gebracht.

  Anyways
  Klopt dit verhaal dan zit er niks anders op dan deze giftige politieke ideoloog die zich vermomt in de gedaante van onderwijzer onmiddellijk te verwijderen.

  1. Anton Adriaan

   Je gebruikt het woord cultureel marxisme heel vaak en graag, en dat is je goed recht want daar schuilt het gevaar. Maar, je realiseert je dat het cultureel marxisme is bedacht door een “bevolkingsgroep” die jij ook een hand boven het hoofd houdt, diezelfde “bevolkingsgroep” Boze Europeanen de kop in wil drukken?

 3. trampoline

  Dit is de taktiek waarmee de DDR lang kon blijven bestaan!
  Indoctrineren van minderjarigen met giftige ideeën is een van de bedrijfstakken van extreem links.
  Als één niet linkse leraar zoiets zou zeggen over SP of GL, dan was het land te klein; nu zwijgt Den Haag in alle talen. Den Haag faciliteert de criminele extreem linkse beweging.

  Ouders wees alert op wat leraren uw kinderen wijsmaken en ageer daartegen.

 4. Code134

  Zou iemand deze adolescent kunnen uitleggen dat dit slachtoffergedrag niet heel erg stevig oogt?

 5. Florissa

  Leer ze rekenen en taal,in groep 8 zijn er zat die niet behoorlijk kunnen rekenen,maar de haat zit er al bij de meesten goed in ,vroeger waren er nonnenscholen die waren hard en rechtvaardig ,werden niet aangesproken met Mien of Gerda,maar eisten respect , spraken niet over politiek met kleine kinderen ,geen leesmoeders ,of andere bemoeials ,en kreeg je een klap voor je hersens had je hem verdiend . Nu leveren de scholen allemaal professoren af in 6 jaar, maar ze zijn nog te stom om voor de duivel te dansen .
  Leraren zoals dit linkse type hoort echt niet thuis op zo’n school ,die moeten ze lekker op non-actief stellen ,en een baan geven als papierprikker waait zijn verstand lekker door ,en krijgt hij de nodige frisse lucht .

 6. The_Colonel

  Nu weet ik niet precies of dat deze is geweest, maar Baudet heeft ook een screenshot geplaatst die achteraf fake bleek te zijn. Die jongen liep er daarna ook nog over op te scheppen op Twitter. Hoewel ik FvD’er ben in hart en nieren vind ik toch dat Baudet hier erg nat gaat. Hij moet beter op zijn hoede zijn, zijn bronnen gaan checken en kan dan Thierry alsnog besluiten om het op Twitter te gooien. Het zou het beste zijn als Thierry het gewoon negeert, maar ik kan mij ook goed voorstellen dat hij dit niet over zijn kant wil laten gaan.

  Dat praat die acties van die jongen natuurlijk nog steeds niet goed. Om zelf ”fake news” te gaan produceren slaat natuurlijk helemaal nergens op.

 7. Henk-Jansen

  Graag ook een artikel over de 2 stukken over Baudet op trouw.nl

 8. Baaz

  Ik zou alleen wel voorzichtig zijn met al die aannames. Dat een leerling zulks meldt betekent nog niet dat het ook klopt. Ik zou altijd eerst hoor en wederhoor doen. Het zou toch eerst bevestigd moeten worden door één of meerdere bronnen.

  1. Blue monday

   En zo is het precies meneer Baaz

  2. shidaian

   Maak u niet ongerust. Dat doen ze zeker. Reken maar dat dit goed uitgezocht wordt.

 9. Bloem

  Dit soort links rapaille verdiend het niet om voor een klas te staan. Het wordt hoog tijd, dat leraren op prestaties worden afgerekend. Gewoon de helft van het salaris omzetten in een bonus structuur. Presteren je leerlingen goed, dan kun je een goed salaris verdienen.

  Uiteraard zijn er uitzonderingen mogelijk, leerlingen die een opleiding instromen hebben in principe voldaan aan het minimum niveau dat voor de opleiding staat. Statistisch gezien zijn er altijd leerlingen die uitvallen omdat het vak ze niet ligt. Echter het merendeel is bij aanvang gemotiveerd en slim genoeg om de opleiding af te ronden. Het is aan de leraar in kwestie om gebruik te maken van deze motivatie en intelligentie. We moeten er vanuit gaan dat een school een opleidingsinstituut is dat als core business heeft onze kinderen te onderrichten in de vakgebieden waarop ze zich richten. Dat houdt feitelijk in dat een leraar de mogelijkheid krijgt om leerlingen klaar te stomen voor een vak of een vervolgopleiding.

  Leerkrachten die denken hun tijd te kunnen verdoen met het indoctrineren van de leerlingen, hebben niets op een school te zoeken. Doe moeten maar gaan werken bij een politieke partij naar keuze.

 10. Paaldanseres

  Kijk naar de jarenlange indoctrinatie van het vieze linkse gespuis naar Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders. De komende tijd zal het voor Thierry Baudet niet anders vergaan.

  1. Blue monday

   Fijne vent die Janmaat, gore jodenhater.
   Zegt iets dat je hem in een adem noemt met Fortuyn en Wilders.

   Maakt jou niets uit natuurlijk, denken doe je vast niet

   1. marco1

    Ik had uw commentaar nog niet gelezen maar in deze verdient u een dikke plus.Of tewel ik sluit mij er volledig bij aan.

   2. sjun

    Misschien moet je je toch eens wat beter inlezen met betrekking tot Drs Hans Janmaat dan kritiekloos reciteren van Jaap van Donselaar die zijn eigen werkelijkheidsbeleving trachtte te indoctrineren:
    https://www.trouw.nl/home/met-excuses-aan-janmaat~adbd135c/

  2. marco1

   Al ben ik het doorgaans met u eens ik blijf het schokkend vinden hoe vaak Janmaat in 1 zin met Fortuyn , Wilders of Baudet genoemd word. Kom op zeg al worden of werden ze allemaal gedemoniseerd die Janmaat verdiend het zowiezo niet om genoemd te worden en al helemaal niet in vergelijking met.

 11. Pedrito

  Zo’n links onderwijsvarken zou eens de moed moeten hebben om dit soort doortrapte indoctrinatie in de klas van mijn kinderen te plegen. Ik ga niet klagen bij de school of aangifte doen. Dat is zinloos geleuter in ambtelijke molens die vastdraaien in slappe wet- en regelgeving. Nee ik ga persoonlijk dat varkentje even wassen en is het voor zo’n links stuk schorem te hopen dat hij/zij afdoende verzekerd is voor langdurige en intensieve zorg !

  1. Freud

   Ach Pedrito dat durf je immers toch niet. Die stoere praat van jou berust gewoon op bluf. Jij gaat niet voor die aanbeden idolen van jou de bak in. Ik zie het al voor me. Beledig jij die schat van een Baudet. Hier pak an. En dan misschien je baan kwijt. Hou toch op man.

 12. Blue monday

  Kritiek of een vermoeden van kritiek op Baudet wordt op DDS niet getolereerd.

  pak je elk gerucht op om er vervolgens fake – nieuws van te maken?

 13. eRik2017

  Ik heb Arie Slob nog niet gehoord over het belang van de neutrale onderwijzer.
  Als er NIET wordt opgetreden, dan waarom zou in het islamitisch onderwijs de politieke voorkeur voor DENK niet met de paplepel mogen worden ingegeven?

  Bijbel aan de kant! Werk aan de winkel Arie!

 14. EllyD18

  Baudet moet deze persoon aanklagen en zeker de ouders op de hoogte brengen.
  Erg hoor dat het voor Baudet net zo moeilijk gaat worden om te werken als voor Wilders.

 15. Domtoren52

  Zo’n leraar een rotschop naar buiten geven

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.