Brusselse politieagenten geven de moed op: “90 procent van wat wij doen heeft geen enkele zin”

Oh ja, en ze kregen ook te horen tijdens de rellen van kansenparels dat ze vooral niet moesten ingrijpen.

Het Belgische magazine Humo is met een schokkend relaas gekomen over de rellen van kansenparels in Brussel en de reactie daarop — of eigenlijk: het gebrek aan een reactie — van de politie. Uit het verslag blijkt duidelijk dat de politieagenten te horen kregen tijdens de rellen dat ze vooral niet mochten ingrijpen.

Zaterdagavond, een halfuur na het beslissende WK-kwalificatieduel tussen Ivoorkust en Marokko. Een patrouille van de Brusselse politiezone Zuid hoort dat het fout loopt aan de Beurs. Ze schakelen over op het kanaal van Brussel Hoofdstad en horen berichten over een paar honderd Marokkaanse relschoppers die via de Lemonnierlaan afzakken naar het station Brussel-Zuid. Ze reppen zich erheen om steun te verlenen. Intussen horen ze hoe de meute een meubelzaak probeert te overvallen. Tot hun ongeloof beveelt het commando de politietroepen in de Lemonnierlaan om ‘tactisch terug te trekken’.

Korte tijd later hoort de politie dat een meubelzaak geplunderd wordt en dat gewone burgers die dat proberen te verhinderen belaagd worden door het rellende tuig. Ongelooflijk genoeg krijgen de agenten door dat de strategie niet verandert. Terugtrekken, en wel meteen.

Dit bevel blijft zelfs in stand als er een melding wordt gemaakt van een overval in een nachtwinkel… en als weer een ander meldt dat de rellers een ander pand hebben gebruikt om naar hogere verdiepingen te gaan alwaar ze bewoners bedreigen en beroven.

De uitbater van de nachtwinkel krijgt zoveel klappen dat hij naar het ziekenhuis gebracht moest worden. Het ambulancepersoneel wilde dat hij politiebegeleiding kreeg, maar zelfs daar wilde de politieleiding niet aan meewerken. Ondertussen werden agenten op straat steeds bozer. Ze stonden erbij en keken ernaar terwijl Brussel in de fik werd gelegd, winkels overvallen werden, en gewone burgers in elkaar werden geslagen.

Een anonieme Brusselse politieagente, die Griet genoemd wordt, legt uit welk effect dit heeft op haar collega’s:

“Op het terrein waren de instructies duidelijk: we móchten niet tussenkomen. Die strategie wordt al jaren gevolgd bij manifestaties: niet provoceren, je zo weinig mogelijk laten zien. Maar ze werkt niet. Iedereen is gedegouteerd. De officieren durven geen enkel risico te nemen. Ze hebben geen ervaring met ordehandhaving. Ze moeten een peloton leiden in een stratenoorlog en doen het in hun broek.”

Let op, de politietop en de bureaucraten in Brussel stellen “je laten zien” als politieagent dus gelijk aan “provoceren.” De wet handhaven is nu officiële uitnodiging aan Marokkaanse jongeren om te rellen. Aldus de politiekcorrecte elite van de Belgische hoofdstad.

Geen wonder dat die ‘jongeren’ denken dat ze met dit soort wangedrag weg kunnen komen. Dat kúnnen ze namelijk ook. De politiek heeft de politie aan de leiband gelegd, goedwillende agenten staan machteloos. En ondertussen brandt Brussel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Dubbele Komma

  En de socialistische doppertjes willen heel de wereld zo mooi maken.

  Niks aan de hand hoor,ligt aan de blanke westerling

 2. Baaz

  “En ondertussen brandt Brussel.”

  Ik zou zeggen: Lekker laten branden, het houdt vanzelf een keer op. Er komt wellicht een dag dat ze ook daar zeggen: Minder, minder, minder.

  1. PMG

   Inderdaad, ideaal eigenlijk dat het precies daar uit de hand loopt, zo worden alle EU figuren er ook continue mee geconfronteerd. Sorry voor de normale bevolking die hier slachtoffer van worden.

  2. Kodi

   Heeft Brussel niet zo’n burgemeester voor wie democratisch gekozen politici een groter probleem zijn dan Islamitische slachters die vernielend en plunderend door de straten heen trekken?

 3. Code134

  De bron van dit artikel is een anonieme uitspraak in het weinig serieus te nemen Humo.

  Het spijt me, maar probeer het eens op een beetje serieuze manier.

  1. DolleDries

   Maar wie neemt jou nog serieus hier met je trollen gedrag Dopper.

   1. denk eens na

    code heeft gelijk het is een nepnieuws foto het zijn gewoon jongeren voor een apple store die de iPhone x kopen.

    1. denk eens na

     Wel het geld gekregen van de asiel industrie dat dan weer wel

 4. Yami

  Dit is te gênant voor woorden. Dit soort taferelen lateb maar weer duidelijk zien dat, wanneer puntje bij paaltje komt, het maar de vraag is of je op de politie kan rekenen om je te beschermen. Geachte politie, laat de politieke nuances thuis en doe aub uw werk.

  1. corfo

   @ Yami.
   De politie kan én mag de politieke nuances niet thuis laten.
   De politie is een politiek instrument geworden dat danst naar de pijpen van “politici”.
   De politiek, wie dat ook moge zijn, bepaalt wat de politie doet én vooral…………..niet mag doen.

   1. corfo

    Aanvulling.
    Ik bedoelde te zeggen : De politie moet de politieke nuances juist wél thuis laten, wordt bepaald door de “hogere leiding”.

 5. DolleDries

  Het Duitse tijdschrift Der Spiegel in Duitsland en de Oostenrijkse Der Standard hebben dit weekend bericht gegeven over de arrestatie van 15 Identitarians in Parijs, ondanks het feit dat de openbare aanklagers hebben verklaard dat de gearresteerden linkse extremisten zijn. Beide publicaties zijn niet gecorrigeerd of verwijderd.
  De linkse tijdschriften publiceerden op zondagmiddag hun artikelen die beweerden dat leden van de jeugdbeweging – bekend in Frankrijk als Generation Identitaire – op zaterdag waren gearresteerd wegens illegaal wapenbezit.
  Maandag corrigeerden de aanklagers van Parijs de valse informatie en verklaarden dat de 14 gearresteerden geen Identitariërs waren, maar extreem-linkse Antifa leden, schrijft OE24.
  De informatie betreffende de arrestaties was op zondag beschikbaar voor Der Standard en Der Spiegel, toen uit een rapportage van de Franse omroep LCI bleek dat de 14 gearresteerden Antifa-extremisten waren.
  De extreem-linkse activisten werden zaterdag rond 19.00 uur door de politie gearresteerd op verdenking een groep te vormen om gewelddadige acties te ondernemen.
  Slechts één man, waarvan men zegt dat deze verbonden is met de Identitariërs, werd om 15:00 uur betrapt op het bezit van een geïmproviseerd wapen en is gearresteerd. Hoewel men beweert dat deze individu een rechts-extremist is, verklaarde Patrick Lennart, mede-leider van de Oostenrijkse tak van de Identitaire beweging, dat de man geen deel uitmaakt van hun groep.
  Het is niet de eerste keer dat er linkse Antifa leden worden gearresteerd voor het plannen of plegen van gewelddadige acties.
  In 2016 gooiden gemaskerde leden van de Antifa tijdens een demonstratie bakstenen van de daken van gebouwen in Wenen, Oostenrijk, waarbij een Identitaire activist op zijn hoofd werd getroffen, en in coma raakte.
  De Berlijnse regering bracht vorig jaar een rapport uit – een maand voor de terreuraanslag op de kerstmarkt, waarbij een dozijn mensen werden vermoord – waarin werd beweerd dat extreemrechts de grootste bedreiging vormde voor Berlijners en dat extreem-links zelfs niet de moeite waard was om te vermelden.
  Na de massale rellen tijdens de Hamburg G20 dit jaar, hebben sommigen in de Duitse media zich uitgesproken tegen extreem links geweld. Ulf Poschardt, hoofdredacteur van de krant Die Welt, schreef: “Hun zwarte kostuum onthult dat hun esthetiek is geïnspireerd op de zwarte shirts van Mussolini. Ze gedragen zich als fascisten. Ze wekken angst en onzekerheid op.”
  Op het moment van deze publicatie hebben Der Spiegel en Der Standard hun originele verhalen niet gecorrigeerd of ingetrokken.

 6. Ni28

  Er is steeds minder sprake van immigratie maar van bezetting. Politie mag niets doen als moslims straten plunderen wel worden mensen voor niet leuke maar vooral boze uitspraken voor het gerecht geslepen. Meten met twee maten is steeds zichtbaarder. De moslimouders zeggen dit overigens ronduit, Onze kinderen moeten zich thuis gedragen maar op straat is dat onze verantwoordelijkheid niet maar die van politie en staat. En als die iets doet is het racisme. De op grove wijze aangevallen Westerse cultuur mag dan ook, de staat helpt zelfs actief mee. Dit zijn geen tijden meer van immigratie maar van bezetting.

 7. Pedrito

  Is dit nou in België of toch Nederland. Ik zie het verschil niet.

 8. marco1

  Je zou bijna gaan denken dat er in de leiding mensen zitten die er niet geheel geschikt voor zijn? Zou er in Brussel ook een afspiegeling van de maatschappij in de top zitten of word er gekeken naar de kwaliteit en ervaring van solicitanten? Wat mij vrij logisch lijkt is een beginnende rel gelijk met harde hand de kop in te deukken en niet op zijn beloop laten zodat deze explodeerd. Maar ik zal het wel verkeerd zien aangezien ik er niet voor gestudeerd heb.

  1. Steve Van der Vekens

   Ik ook niet jammer genoeg, anders kwamen ze Europa niet binnen. Hoge buitenmuren aan de grenzen van Europa met automatische machinegeweren die reageren op elke vorm van beweging.

 9. Kodi

  Paus voorspelde in 1992 dat islam als dodelijke gesel Europa zou binnenvallen

  ‘De hordes zullen komen, uit Marokko, Libië, Egypte en andere landen in het Midden Oosten’ – ‘Kerk zal getroffen worden door ergste lijden in 1000 jaar’ – ‘Dit Europa zal naar de bodem gaan en wordt een oude herinnering’

  In schril contrast met de huidige paus, die de komst van miljoenen moslimmigranten juist verwelkomt en aanmoedigt, voorspelde paus Johannes Paulus II in 1992 dat de islam in deze eeuw als ‘een dodelijke gesel’ Europa zou binnenvallen. De radicale koerswijziging in het Vaticaan bevestigt andermaal dat de Jezuïtische paus Franciscus een van de belangrijkste en tevens gevaarlijkste linksradicale globalisten is, die een grote bedreiging vormt voor de toekomst van het vrije en welvarende Europa, alsmede ook voor het christendom.

  ‘Ik zie dat de kerk in het 3e millennium geplaagd zal worden door een dodelijke gesel, en die heet islam. Die zal Europa binnenvallen. Ik heb de hordes zien komen, van west tot oost: uit Marokko en Libië, uit Egypte, en uit andere landen in het Midden Oosten,’ aldus Johannes Paulus, die dit in een visioen zou hebben gezien.

  Het visioen werd nu pas bekend gemaakt, vermoedelijk omdat deze een zeer onwelgevallige boodschap voor de Westerse elite bevat. Getuige van deze ‘profetie’ was msr. Mauro Longhi, een priester van Opus Dei, die tussen 1985 en 1995 de vaste begeleider van de paus was bij diens korte vakanties in het Abruzzen gebergte, niet ver van Rome.

  ‘De vijanden in de kerk zijn degenen die slapen’

  In het ‘Kluizenaarsverblijf van de heilige Petrus en Paulus’ bij Bienno sprak Longhi op 22 oktober over zijn ontmoetingen met de in 2005 overleden, en in 2014 heilig verklaarde Johannes Paulus. Volgens Longhi knielde de paus in een berghut ’s nachts urenlang neer om ‘hartstochtelijk met de Heer en zijn geliefde moeder Maria te spreken.’

  Na de val van de Berlijnse Muur zou Johannes Paulus tegen Longhi hebben gezegd dat ‘voor wie bidt, alles kan veranderen. De vijanden van de kerk staan niet buiten, maar in de kerk. Het zijn degenen die slapen.’

  Longhi is ervan overtuigd dat Johannes Paulus de gave van profetie had, en in het bijzonder visioenen kreeg. Volgens kardinaal Andrzej Deskur, destijds de beste vriend van de paus, zou hij zelfs ‘met de vleesgeworden Jezus spreken, en zijn aangezicht en dat van zijn moeder zien.’

  ‘Het pijnlijkste lijden in 1000 jaar heet islam’

  Tijdens een bergwandeling openbaarde Johannes Paulus zijn visioen aan Longhi. ‘Herinner de kerk in het 3e millennium hieraan: ik zie de kerk overvallen door een dodelijk lijden, dat dieper en pijnlijker zal zijn dan ooit eerder in dit millennium. Het draagt de naam islam. Ze zullen Europa binnenvallen, de hordes uit Marokko, Libië, Egypte en andere landen in de Orient. Europa zal naar de bodem gaan, wordt een oude herinnering, half in de schaduw, een spinnenweb, familieherinneringen. Jullie, de kerk van het 3e millennium, moeten die invasie tegenhouden – maar niet met wapens, maar met jullie volkomen geloof.’

  Die opdracht van Johannes Paulus heeft de huidige leiding in het Vaticaan terzijde gelegd en zelfs omgekeerd, want paus Franciscus pleit juist voor het nog verder openen van de grenzen, het binnenlaten van miljoenen moslims in Europa, en zelfs letterlijk voor het einde van de bestaande Europese cultuur en samenleving.

 10. Marija

  Uit bovenstaand bericht kan je de conclusie trekken dat de omvorming van Europa en dus ook ons land, van bovenaf wordt gestimuleerd en gehandhaafd.
  Zoals is afgesproken in het Verdrag van Straatsburg.
  Olie in ruil voor moslims.
  Ik weet niet hoe ik er anders over moet denken.
  Als het niet zo zou zijn worden wij geregeerd door een stel idioten en gestoorde, slechte bestuurders met oogkleppen op en inhoudsloze hersenpan.

 11. marco1

  Op 20januarie is er de gelegenheid je ongenoegen kenbaar te maken in Rotterdam. Je hoeft het niet eens te zijn met de PVV om toch te gaan en kenbaar te maken het anders moet dan nu het geval is. Hopelijk is er een dusdanige opkomst dat er niet meer ontkend jan worden het niet helemaal lekker en naar wens gaat.

 12. lanex

  Die politiek correcte onbenullen krijgen het nu op hun deug bord. De politieman in de straat zou subiet hun taken moeten neerleggen om deze hufterige bazen op de knieën te dwingen. Schandalig deze angst voor het tuig.

 13. Parestado4

  Ik krabbel achter mijn oor!Draagt dan de overheid het zwaard te vergeefs?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.