Criminele motorbaas Klaas Otto doet huiliehuilie: ‘Ik heb het nog zwaarder dan gevangengenomen terroristen!’

De nog altijd in de bajes verblijvende No Surrender-topman Klaas Otto heeft vandaag bij een rechter tevergeefs gepleit voor zijn vrijlating. De man die opdracht gaf om een Officier van Justitie te vermoorden klaagde dat zelfs veroordeelde terroristen het nog beter hebben dan zijn eigen louche persoontje. Zielig hoor.

Als ik ergens m’n schouders over ophaal, dan is het wel een klaagzang van een crimineel. Neem nu Klaas Otto, de baas van de maffioso-motorclub No Surrender, die momenteel op verdenking van een hele reeks “vrolijke” misdrijven in de gevangenis verblijft: afpersing, bedreiging, witwassen, mishandeling en brandstichting. Zijn proces is in voorbereiding, en dat mag Klaas tegenwoordig afwachten vanuit een zwaarbewaakte gevangenis in Vught, waar ook verdachten en veroordeelden van terroristische misdrijven gevangen zitten. Meneertje Otto had het namelijk klaargespeeld om vanuit zijn voormalige lichtbewaakte cel een moordcomplot te beramen op een Officier van Justitie. Ja, dan ga je daarna naar een gevangenis waar je nog minder vrijheden hebt. Nogal wiedes.

Maar bij de rechtbank in Amsterdam was het vanmiddag krokodillentranen met tuiten huilen. Klaas vindt het allemaal niet eerlijk, hoe hij door justitie wordt aangepakt. Zelfs terroristen hebben nog een beter leven dan hij. Schande! Nou ja, volgens motormuisje Klaas dan:

“Volgens zijn advocaat Louis de Leon zit Otto in Vught in het zwaarst denkbare regime terwijl er geen concrete aanwijzingen zijn voor een moordcomplot. De verdachte zit volledig geïsoleerd, kan geen bezoek ontvangen van zijn familie en mag maximaal drie keer per week kort bellen. „Hij gaat er geestelijk aan onderdoor.”

Tijdens de zitting ontkent Otto de ene na de andere beschuldiging. De oprichter van de motorclub vindt dat hij onder onmenselijke omstandigheden wordt vastgehouden.

Hij zou het zelfs zwaarder hebben dan verdachte terroristen, die volgens Amnesty International onder ’onmenselijk streng’ toezicht staan in Nederlandse gevangenissen. „Ze hebben het 40% beter dan ik”, aldus Otto.”

Ik zou zeggen: laat hem er maar lekker geestelijk aan onderdoor gaan. Dat is namelijk ook wat clubs als de Hell’s Angels, No Surrender en Satudarah met hún slachtoffers laten gebeuren. Nu is het simpelweg tijd voor een koekje van het eigen vrijheidsontnemende deeg. Dus Klaassie: vanaf nu mondje toe, hè? Stilzitten als je geschoren wordt door Justitie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Punt50

  Zijn die criminele motorbende’s nou verboden of niet?

 2. Parestado4

  Vervolgen?Ach nee jòh!Criminaliteit brengt geld in “het laatje“Hoe ver zijn we gezonken in dit land?

 3. Florissa

  No Surrender?? Hij ligt nu al op zijn knieen ,en is doodsbang dat hij levenslang krijgt .

 4. Babaji538

  Ik houd heel erg veel van motorrijders.
  Van mij, mogen ze zich tegen de eerste de beste boom
  kapot rijden!
  Zeker wanneer ze ook nog een affaire te hebben gehad
  met ‘iemand’ op defensie, waarvan de naam als vanzelfsprekend
  met foto in alle (internationale) kranten wordt afgedrukt,
  in het kader van transparantie.
  Ik vind het nog leuker om thuis met alle lekkere stukjes kaas,
  in mijn vuistje te lachen!!
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.