Burgerhaatkabinet Rutte III ontvouwt nieuw plan voor 2019: er komt een boete op sparen

Burgerhaatkabinet Rutte III ontvouwt nieuw plan voor 2019: er komt een boete op sparen

Michael Vaudreuil en zijn vrouw. © Screenshot CBS

Mocht u binnenkort nieuwe sokken gaan koppen, gooit dan uw oude exemplaren niet weg. Wellicht heeft u die nog nodig om uw pensioenvoorziening in te stoppen, want als het aan het kabinet-Rutte III ligt wordt het sparen op uw bankrekening straks een prijzige aangelegenheid.

Nou, wat een ontzettend fijn nieuw kabinet hebben we toch ook gekregen in Nederland. We kennen het onder de naam 'Rutte III', maar eigenlijk is de term 'Rupsje Nooitgenoeg' een veel betere. Want: de boodschappen worden duurder, de maandelijkse zorgpremie gaat omhoog en nu is bekend dat wie een beetje wil sparen om straks al die lastenverhogingen te kunnen blijven betalen ook de pisang is: vanaf 2019 wordt sparen weer een dure aangelegenheid. Dat bleek vandaag nu het Belastingplan 2018 opnieuw is aangepast door het kersverse kabinet. Elsevier:

"De belasting op spaargeld gaat volgend jaar omlaag, maar vanaf 2019 stijgt de heffing weer snel. Dit blijkt uit de nieuwste informatie van het ministerie van Financiën.

Het fictief rendement op spaargeld wordt voortaan vastgesteld op basis van de rentes van maximaal anderhalf jaar vóór het belastingjaar. Voor 2018 komt het rendement uit op 0,36 procent (eerder was nog sprake van 0,35 procent), maar voor 2019 stijgt het fictief rendement waarschijnlijk naar 0,66 procent."

Dat laatste is inderdaad nogal een lading technisch jargon, maar waar het op neerkomt is dat de gemiddelde spaarder er tientallen euro's op achteruit zal gaan. Gewoon, zomaar, om alle financieel onhoudbare plannetjes van de derde Titanic kabinetsploeg van Mark Rutte toch nog op de één of andere manier te kunnen blijven betalen.

Pak dus de oude sok maar weer van zolder, en doe daar uw spaargeld maar weer in. Als u het op de bankrekening zet, zult u het vroeger of later (vermoedelijk vooral vroeger) zien vertrekken naar het door Rutte III bestierde Den Haag. Fijn hè?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties