D66-gemeenteraadslid Amsterdam: “Er staan maar 3 witte heteromannen in de top 15 op de kieslijst. En da’s ook genoeg”

Dit moet je eens zeggen over zwarten, vrouwen, of andersoortige minderheden.

Kijk, het Amsterdamse gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege laat iedereen even zien waarom het normale gedeelte van Nederland — dus zeg maar: alles buiten de Randstad — zo’n enorme hekel heeft aan Amsterdam. De D66’er maakte gisteren namelijk bekend dat de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 klaar was. En, schrijft hij heel blij, er staan “maar 3 witte heteromannen in [de] top 15.” Voor de goede orde voegt hij daar aan toe: “En da’s ook genoeg.”

Nee, dat is géén grap:

D66’ers zijn niet alleen overdreven politiekcorrect, deze mensen hebben ook nog eens werkelijk een hartgrondige hekel aan de gemiddelde blanke man (want die is hetero). Ze spúgen echt op Jan met de Pet. Niet alleen omdat Jan niet eurofiel genoeg is, maar ook omdat hij… Jan is. Blank. Valt op vrouwen. Dat is twee keer hart-stik-ke fout, aldus de nationale identiteitsontkenners onder leiding van Alexander Pechtold.

Geen wonder dus dat juist Forum voor Democratie iets voor elkaar wil krijgen in Amsterdam. Helaas deel ik Annabel Nanninga’s optimisme absoluut niet. Volgens mij is het al lang te laat voor de hoofdstad. Die is reddeloos verloren. Het beste waar we op kunnen hopen is dat de rest van Nederland niet zo wordt als Amsterdam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. meanstreak2099

  het is amsterdam, who cares. pas als ze ook serieus kijken naar de provincie wil ik ook wel eens serieus kijken naar amsterdam maar niet eerder

 2. eRik2017

  Wat Michael van der Galien nou precies bedoeld dat Amsterdam verloren is begrijp ik niet.
  Wat ik wel begrijp is zijn terechte aanwijzing dat er ruimte moet worden gemaakt binnen de gevestigde politiek voor serieuze politiek met serieus bestuur.
  Je bent toch werkelijk ver van het pad af als je trots van de daken gaat schreeuwen dat meer dan de helft van de mannen op de kieslijst homo is (klein rekensommetje). Daarbij zeg je niet dat helft van de hele kieslijst vrouw is. Nou Jan-Bert, hoeveel daarvan zijn gay?
  Heb je ook allochtonen op de kieslijst? Is daarvan ook de helft gay?

  D66 schreeuwde al van de daken hoe trots ze waren op het aantal vrouwelijke ministers. Het is dan ook duidelijk dat dit geen individuele actie is van Jan-Bert Vroege, maar van D66 als partij.

 3. Kidogo

  Yes who cares , nobody !

  Grachtengordel betweters !

 4. Bloem

  Beste heer  van der Galien, FvD gaat Nederland echt niet in haar eentje redden daarvoor zal ze samenwerking op rechts moeten zoeken en vinden. Het is waar dat FvD deels een andere doelgroep aanspreekt dan de PVV, echter zullen de 2 moeten samenwerken om iets voor elkaar te krijgen (1+1=3 effect) zolang FvD te veel haar focus legt op het afvangen van kiezers bij de PVV raakt rechts verdeeld en wordt het nooit wat. FvD moet het vlgs mij van de VVD stemmers hebben een salon fähig doch rechtser geluid.

  1. eRik2017

   Het heeft het over Amsterdams regerend D66, dat niet meer bezig lijkt te zijn met politiek, maar zoveel mogelijk gay mannen en genderneutrale vrouwen en allochtonen op de kieslijst zetten, i.p.v. het verzamelen van gedegen bestuurders.
   Niet over hoe de FvD aan zetels moet komen.

   1. eRik2017

    Het=Hij

   2. Bloem

    Waar het mij om gaat is dat dhr. van der Galien geen item onbenut laat om FvD als de verlossers naar voren te schuiven voor ieder probleem. Mijn mening is dat, het continu pluggen van FvD uiteindelijk alleen maar in het nadeel gaat werken. Wat hebben we er nu aan wanneer het politieke landschap alleen maar verschuifd van PVV naar FvD? Om D66 (en de VVD) aan te pakken zul je een sterk en solidair geluid op rechts moeten pluggen

    1. eRik2017

     Het is zijn goed recht om zijn politieke voorkeur uit te spreken, dan wel een partij te promoten. DDS is een blog en geen onafhankelijke nieuwssite. van de journalistieke kwaliteiten moeten ze het niet hebben, maar er worden wel op goede manier een aantal punten aangestipt die andere media niet vermelden, om welke reden dan ook.

     En om toch nog even inhoudelijk op jouw punt in te gaan. Ik heb een paar jaar geleden wel eens overwogen D66 te gaan stemmen. Ik vind het van toegevoegde waarde dat DDS die tweet van D66 eruitpikte. Ik vind die tweet dermate onacceptabel dat ik D66 zich voor mij volledig heeft uitgesloten, en ik zal aan een ieder die gelooft dat D66 intentie heeft voor goed bestuur, deze tweet voorleggen + de kieslijst waaruit blijkt van het partij policy is.
     Het is de druppel bovenop het gejuich van D66 dat zij meer vrouwelijke dan mannelijke ministers hebben geleverd.

     ik heb geen bezwaar dat vrouwen op een post, dan wel transgenders, homo’s, topt nederlander genaturaliseerde immigrant, ouideren, jongeren of wat dan ook worden benoemd. Maar als je gaat juichen op social media dat je een minderheid tot meerderheid hebt gebombardeerd, dan heb je andere intenties dat gewoon goed bestuur.

     1. eRik2017

      En dan nog even ter verduidelijking: Ik geloof dat het ook DDS was die aanstipte dat Femke Halsema was voorgedragen voor burgemeester van Amsterdam. In elk geval wel dat zij het was, die haar kinderen van een gemengde school haalde, en de link nog even publiceerde waar ze de reden uitte: nl. een moslim kind tegen haar kind had gezegd dat ze zouden branden in de hel omdat Femke’s kind varkensworst op brood had. En toen Femke eens met moslimmoeder ging praten, dat moslimmoeder de mening van haar kind niet afkeurde.

      Ook dat helpt, dat we weten dat ook Groen Links zich op sommige vlakken zullen moeten aanpassen en beleid moeten bijsturen.

      Kortom, de toegevoegde waarde van DDS is het gesprek open houden, inzichten geven en uitwisselen.
      Ik moet DDS ook nageven dat FvD een visie heeft, voorstelt dat het anders moet, en dat politiek geen polderen, draaien en -beloven en toch anders doen- moet zijn. En dan ben ik nog niet eens een FvD stemmer, ook geen PVV overigens.

      ik hou er ook absoluut niet van moslims weg te zetten, dan wel andere groepen. ook dat hoor ik Thierry Baudet niet doen.

 5. jowyajax

  Ben ik blij als Witte Hetroman dat ik niet meer in Amsterdam woon, ik ben er geboren en in een leuke tijd op gegroeid GB.1953
  Maar Dit Amsterdam heeft niets meer te maken met normen en waarden van de oorspronkelijke witte Nederlander dit Amsterdam hoort niet meer bij Nederland

 6. corfo

  Dit Amsterdamse D66 raadslid is, voor mij, te stom om op te reageren.

  1. eRik2017

   @corfo, jij hebt het over een raadslid, maar wat ik erg vind, is dat als je partij op deze manier een kieslijst opstelt, dan is het beleid van een partij! En dus niet individu.

 7. Original NL

  Zou er iets in het amsterdamse drinkwater zitten dat mensen in krankzinnigen veranderd?
  Er moet echt een muur omheen zodat die anti-autochtonen transgender zombies niet kunnen ontsnappen.

 8. nienke

  Helaas D66er je woont in een land waar het grootste gedeelte wit is je kunt ook verhuizen naar een land waar het grootste gedeelte zwart is dan heb je geen 1 witte, zaak opgelost.
  D66 de moslim knuffelaars, hypocrieten, hoe eerder ze ons land voor een stuiver aan de islam verkopen hoe beter.

  1. Original NL

   Nienke….
   Citaat:
   “Helaas D66er je woont in een land waar het grootste gedeelte wit is ”
   Niet meer lang als het aan links ligt…

 9. Blue monday

  D66…doorgeslagen partij van het aller-engste soort.

 10. Babaji538

  Taalgebruik is je niet gegeven.
  Petra Hermans

 11. corfo

  Ik vermoed dat er ook niet meer hetero-mannen in Amsterdam “in ’t wild” lopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.