Schokkende beelden uit Polen: neo-nazis worden mainstream, houden optochten met vlaggen en 'Heil Hitlers'

Geen categorienov 26 2017, 19:00
Het gaat helemaal mis in Polen.
Martin Mycielski maakt zich terecht grote zorgen over recente gebeurtenissen in Polen. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Poolse neo-nazis bezig zijn met een enorme opmars. Ze houden optochten waarbij ze door steden marcheren en worden door steeds meer mensen gesteund. Kijk maar naar deze verschrikkelijke foto's:
https://twitter.com/mycielski/status/934792077149339650
Júíst voor rechts is het ongelooflijk belangrijk om dit probleem aan te kaarten en te veroordelen. Maar al te vaak wordt iedereen die niet politiekcorrect is weggezet als 'racistisch' en 'nazistisch' door links. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Wij van normaal rechts zijn niet politiekcorrect, maar we willen ook helemaal niets te maken hebben met neo-nazi tuig.
Of oud-nazi tuig, trouwens.
Juist gezien het feit dat Polen een voornaam slachtoffer was van Hitlers zieke ideologie is het zo zorgwekkend dat neo-nazi's daar nu mainstream worden. Polen zouden beter moeten weten.
Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat veel Polen buitengewoon antisemitisch waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Toen joodse Polen gedwongen werden om in een ghetto te gaan wonen stonden er Poolse burgers op straat die ze uitjouwden, uitscholden, en ze vertelden dat ze op moesten rotten. Dat is geen overdrijving, dat is een historisch feit.
Blijkbaar is dat antisemitisme van toen nog steeds aanwezig in Polen. Zoals Mycielski uitlegt steken die mafketels kartonnen 'joden' in brand en organiseren ze evenementen waarbij ze democratische politici zogenaamd ophangen. Dit soort beelden hebben we sinds 1945 niet meer gezien in Europa. Maar nu dus wel.. en het wordt aangejaagd door vooral jonge, autochtone mannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten