Rob de Wijk in Trouw: Thierry Baudet, Pieter Omtzigt en Harry van Bommel zijn stiekem propagandisten voor Rusland

Geen categorienov 26 2017, 18:00
Het is echt ongelooflijk.
Ah kijk. Nóg een hater die de discussie over nepnieuws en Russische propaganda aangrijpt om Kamerleden die een bedreiging vormen voor het partijkartel aan te pakken. Dit keer is het national security 'expert' Rob de Wijk. Ik heb deze man werkelijk nooit op een nuttige, verstandige uitspraak kunnen betrappen, maar op de één of andere manier wordt hij door het establishment nog steeds gepusht als dé veiligheidsexpert van ons land.
Afijn, deze meneer waarschuwt in Trouw voor de lange arm van Moskou... en beschuldigt drie Kamerleden ervan propagandisten voor Rusland te zijn:

Die sympathie is er ook voor politieke leiders of opiniemakers die onderdelen van de ideologie bewust of onbewust overnemen. Dit soort figuren is van alle tijden en vergelijkbaar met de nuttige idioten van tijdens de Koude Oorlog; fellow travellers die gevraagd of ongevraagd de spreekbuis van de Sovjet-Unie waren of het Kremlin in de kaart speelden.

Thierry Baudet, Harry van Bommel en Pieter Omtzigt zijn moderne Nederlandse equivalenten. Zij gebruikten argumenten uit de Russische koker om verdeeldheid te zaaien over het EU-Oekraïneverdrag of over de toedracht van de MH17. En ze aarzelden niet om de hulp in te roepen van pro-Russische 'deskundigen' die feitelijk slechts propaganda bedrijven. Dat is nog schadelijker dan de activiteiten van netwerken van pro-Russische activisten, zoals Break the System, die speciaal voor de Russische media in Nederland actievoeren om Rusland vrij te pleiten van de MH17-ramp.

Met andere woorden, eigenlijk zijn Baudet, Van Bommel en Omtzigt stiekem verraders. Tuig van de richel, dat is het! En waarom? Nou, omdat ze hun eigen overheid durven te bekritiseren en uitspraken van die overheid met een korreltje zout nemen. Als je dat doet ben je automatisch een pion van Moskou. Punt.
De heksenjacht op mensen die zogenaamd Russische propaganda verspreiden -- puur en alleen omdat ze toevallig kritisch zijn ten opzichte van de eigen overheid -- neemt steeds gekkere vormen aan. Nog even en je kunt niets kritisch meer over het kabinet schrijven of de stormtroepen van De Wijk, Livestro, en de NRC verklaren je de oorlog. Zéker als je zowaar een noot van kritiek hebt op de Europese Unie, die door dit soort lieden heilig is verklaard.
Het is tijd om ons zorgen te maken over deze heksenjacht; over de manie van het establishment. Ik begrijp dat ze graag een vijand willen hebben, en ja, Rusland is in veel opzichten niet bepaald een vriend van het vrije Westen, maar deze paniek is echt volstrekt onverantwoord én belachelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten