Een baken van integratie: Canadese imam is boos op moskee die alternatief Halloweenfeest organiseerde

Zelfs moskeeën zijn deze haatprediker nog veel te ongelovig en soft.

Een vraagje: hoe zou u zeggen dat het gaat met de integratie van moslims – een om één of andere reden toch veel besproken bevolkingsgroep? Is politiek correct zijn uw ding, dan luidt het antwoord waarschijnlijk iets in de richting van “Ach, wie heeft er geen moeite met integreren?” of “Integreren is zo’n naar woord, wij moeten hen juist accepteren!” Enfin. Bent u iets realistischer van aard, dan kan het antwoord korter: “Bar slecht”.

Dat moslims hier in Europa nauwelijks integreren – of het nou is omdat ze zelf niet willen, we ze daartoe niet genoeg aanzetten of de culturele afstand simpelweg te groot is – moge geen verrassing zijn. Helaas is dit overal in de Westerse wereld het geval: ook in Canada, een land dat onder de knetterlinkse premier Justin Trudeau de halve bevolking van Syrië heeft geïmporteerd, gaat het helemaal de verkeerde kant op. Dat dat zo is, bewijst imam Younus Kathrada daar wel weer.

Deze salafistische, ronduit extremistische’sjeik’ Kathrada, zoals hij zichzelf noemt, neemt in ieder geval geen blad voor de mond. Deze bizarre uitspraak deze hij bijvoorbeeld deze week nog:

Oftewel: als hij “Allah, verdrink alle joden in de Middellandse Zee!” roept, moet dat geen enkel probleem zijn omdat joden toch niet in Allah geloven. Ja, salafistenlogica is, op zijn minst, héél interessant.

Daar houdt het echter niet op. Meneer is nog steeds ontzettend boos op zijn lokale moskee. Waarom? Omdat ze het daar in hun hoofd haalden om een alternatief Halloweenfeestje te organiseren. Aangezien Halloween een van oorsprong heidens feest is, staan moslims niet bepaald welwillend tegenover het vieren daarvan. De meesten blijven dan ook gewoon thuis die avond, maar de buurtmoskee besloot het anders aan te pakken: in plaats van de dag gewoon te laten verstrijken, kwamen ze op de proppen met een halalversie van Halloween:

Bron foto: Younus Kathrada / Facebook
Bron foto: Younus Kathrada / Facebook

Een ‘verantwoord’ feestje in de moskee dus. Op zich prima: beter dat ze – weliswaar op hun eigen manier – iets aan Halloween doen, dan helemaal niets. Zeker natuurlijk in Canada, waar zo ongeveer iedereen meedoet.

Maar juist dat zinde onze favoriete haatprediker dus niet. Hij noemt Halloween totaal “verwerpelijk”, en vindt het maar zwak dat de moskee zo eigenlijk tóch meedoet aan een heidens feest. Integreren? Dat woord kent meneer niet. Uitsluitend islamitische feesten mogen gevierd worden door de kids daar:

Even our local masjid has gone the route of trying to find an “alternative” on a pagan festival, without realizing that this is not the way to go. Why do we seem to feel compelled to come up with alternatives? Are we going to do it for Diwali, for Easter and other festivals as well?

Some argue that the reason for this is to keep the kids away from celebrating Halloween, for example, like others. Well, we have all year to teach our communities that we as Muslims have only two annual celebrations or festivals, and that the Jumu’ah is our weekly ‘Eid (if you will).

Wat een gezellige man is het toch. Een baken van integratie in deze duistere tijden, en een enorme kindervriend die wel weet wat goed voor hen is. Als dat uit zijn foto’s nog niet duidelijk werd…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Sum

  Sinds die godsdienstwaanzinnige haatbaarden zijn ontsnapt uit hun griezelfilm hebben we het hele jaar Halloween.

 2. Sum

  Sinds die godsdienstwaanzinnige haatbaarden zijn ontsnapt uit hun griezelfilm hebben we het hele jaar Halloween!

 3. Sum

  Sinds die haatbaarden zijn ontsnapt uit hun griezelfilm hebben we het hele jaar Halloween!

 4. meijer61200

  Lekker hé? Zo’n jonkie van een jaar of 8!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.