Ferrari dreigt om uit Formule 1 te stappen

Geen categorienov 03 2017, 20:00
Oké, nou doei dan he?
Ach gossie! Ferrari is hartstikke boos dat de nieuwe eigenaar van de Formule 1 -- een Amerikaans bedrijf genaamd Liberty Media -- de autosport wil moderniseren. Of, misschien beter gezegd: de sport aantrekkelijker wil maken voor 'de consument.'

Het voornemen van Liberty Media om als eigenaar van de Formule 1 een nieuwe weg in te slaan met de koningsklasse van de autosport valt slecht bij de topteams. Na Mercedes heeft nu ook Ferrari laten weten grote problemen te hebben met de plannen, die deze week zijn onthuld. De Italiaanse renstal dreigt zelfs de Formule 1 te verlaten als de aangekondigde veranderingen worden doorgevoerd.

Het is nogal wiedes dat die plannen slecht vallen bij zowel Mercedes als Ferrari. Liberty Media wil namelijk dat de gebruikte technologie minder complex wordt, dat motoren goedkoper gemaakt worden, én dat de wagens van de toekomst meer geluid maken. Met andere woorden, ze willen ervoor zorgen dat het a) gemakkelijker wordt om als fabrikant en sponsor in de sport te springen en b) dat het kwaliteitsverschil tussen de teams minder groot wordt, waardoor de races spannender worden.
Met name dat laatste is natuurlijk tegen het zere been van Ferrari. De Italiaanse renstal is immers één van de drie absolute topteams. Als alle teams opeens gelijk worden getrokken is Ferrari die luxe kwijt.
Geen wonder dus dat de Italianen boos zijn en zelfs uit de Formule 1 dreigen te stappen als de geplande hervormingen doorgaan. Helaas voor Ferrari is er wel één klein probleem: niemand met ook maar een beetje verstand van de autosport neemt het dreigement serieus. Zoals NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker zegt:

"Ferrari verdient bakken met geld aan de Formule 1. Zelfs als Mercedes de wereldkampioen levert, verdient Ferrari meer. Het is een onderhandelingstactiek. De Formule 1 kan niet zonder Ferrari en Ferrari niet zonder de Formule 1. Het zal allemaal wel meevallen."

Dat dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten