Ferrari dreigt om uit Formule 1 te stappen

Oké, nou doei dan he?

Ach gossie! Ferrari is hartstikke boos dat de nieuwe eigenaar van de Formule 1 — een Amerikaans bedrijf genaamd Liberty Media — de autosport wil moderniseren. Of, misschien beter gezegd: de sport aantrekkelijker wil maken voor ‘de consument.’

Het voornemen van Liberty Media om als eigenaar van de Formule 1 een nieuwe weg in te slaan met de koningsklasse van de autosport valt slecht bij de topteams. Na Mercedes heeft nu ook Ferrari laten weten grote problemen te hebben met de plannen, die deze week zijn onthuld. De Italiaanse renstal dreigt zelfs de Formule 1 te verlaten als de aangekondigde veranderingen worden doorgevoerd.

Het is nogal wiedes dat die plannen slecht vallen bij zowel Mercedes als Ferrari. Liberty Media wil namelijk dat de gebruikte technologie minder complex wordt, dat motoren goedkoper gemaakt worden, én dat de wagens van de toekomst meer geluid maken. Met andere woorden, ze willen ervoor zorgen dat het a) gemakkelijker wordt om als fabrikant en sponsor in de sport te springen en b) dat het kwaliteitsverschil tussen de teams minder groot wordt, waardoor de races spannender worden.

Met name dat laatste is natuurlijk tegen het zere been van Ferrari. De Italiaanse renstal is immers één van de drie absolute topteams. Als alle teams opeens gelijk worden getrokken is Ferrari die luxe kwijt.

Geen wonder dus dat de Italianen boos zijn en zelfs uit de Formule 1 dreigen te stappen als de geplande hervormingen doorgaan. Helaas voor Ferrari is er wel één klein probleem: niemand met ook maar een beetje verstand van de autosport neemt het dreigement serieus. Zoals NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker zegt:

Ferrari verdient bakken met geld aan de Formule 1. Zelfs als Mercedes de wereldkampioen levert, verdient Ferrari meer. Het is een onderhandelingstactiek. De Formule 1 kan niet zonder Ferrari en Ferrari niet zonder de Formule 1. Het zal allemaal wel meevallen.”

Dat dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. denk eens na

  1 ding wat mijn vader me ooit vertelt heeft, landen om de middenlandse zee moet je met een korreltje zout nemen. ze naaien ze waar je bijstaat. En tot nu toe heeft hij daar over geen ongelijk gehad.

  1. buitenbeentje

   naaien waar je bij staat is geen privilege van zuidelijke landen, dat gebeurt overal op de wereld. Alleen in zuidelijke landen doen ze het vriendelijk, met een lach en eventueel een borrel die je zelf mag betalen..

 2. corfo

  Het z.g. “naaien waar je bij staat” gebeurt in hevige mate óók in Nederland, hoewel een enkeling dat “democratie” noemt.

 3. hans-e-pans

  Dit dreigen is niet de eerste keer van de firma Ferrari, dit tengevolg van een enigszins tegenvallend seizoen.

  Kleine kinderen doen ook dit soort dingen, “als ik mijn zin niet krijg wil ik niet meer met je spelen”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.